chotomow72 14.01.06, 17:22 witam, dla Magdy, ale nie tylko: spotkanie mieszkańców z Policją i wójtem odbędzie się w Domu Kultury w Chotmowie, 20 stycznia, o godz. 19.30. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narewa Re: Spotkanie w Chotomowie 14.01.06, 18:45 a jakie wnioski po dzisiejszym spotkaniu??Byłam,posłuchałam ,ale musiałam wcześniej/o 16/wyjść.Czy jakieś konkrety padły?Moim zdaniem.. z duzej chmury mały deszcz...Czas pokaże..A póki co,wracając ze spotkania na swojej klatce schodowej jak zwykle,natknęłam się na pijąca młodzież.Oczywiście podbudowana tym,co usłyszalam..wezwałam patrol..i ku mojemu zdziwieniu część z nich została zabrana na komendę..No i dobrze...Ale ja teraz obawiam się o siebie,bo oni napewno skojarzyli sobie,kto na nich nasłał policję... Odpowiedz Link Zgłoś
narni Re: Spotkanie w Chotomowie 15.01.06, 12:29 REAGUJ, POWIADOM, NIE TOLERUJ !!! Spokojnie przecież w klatce nie mieszkasz tylko TY !!! Na drugi raz "młodzi" pomyślą, zanim wejdą do klatki !!! Pozdrawiam !!! P.S. Niedługo na stronie KPP w Legionowie MAPY ZAGROŻEŃ w POWIECIE LEGIONOWSKIM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Spotkanie w Chotomowie 15.01.06, 13:46 > P.S. Niedługo na stronie KPP w Legionowie MAPY ZAGROŻEŃ w POWIECIE > LEGIONOWSKIM !!! byly juz takie mapki z 2 lata temu i poza tym ze sie pojawily to jakos nic wiecej nie wniosly a potem bardzi szybko znikly i temat takze Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa14 Re: Spotkanie w Chotomowie 17.01.06, 19:14 narni napisał: > > P.S. Niedługo na stronie KPP w Legionowie MAPY ZAGROŻEŃ w POWIECIE > LEGIONOWSKIM !!! O rany! własnym oczom nie wierzę - jest już mapa Legionowa. No to wiadomo już że w naszym mieście najczętszym przestępstwem w grudniu były kradzieże i włamania. Odpowiedz Link Zgłoś
busse Re: Spotkanie w Chotomowie 16.01.06, 10:36 Po sobotnim spotkaniu uważam że szkoda czasu na następne spotkanie.Jeden z uczestników w rozmowie ze mną porównał to spotkanie do apelu więżniów i klawiszy ,którzy pytają o dręczące ich problemy i uciążliwości. Wychil się a zapamiętamy twoją twarz . Moje odczucie ,,w Legionowie jest ok w kwestii bespieczeństwa", tak pokazała propaganda i socjotechnika. Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Spotkanie w Chotomowie 16.01.06, 10:54 Busse, Ale bez tych spotkan bedzie tak, jak bylo. Nie odpuszczaj, urzednicy typu wojt czy lokalna policja boja sie tylko dwoch rzeczy: 1. wizyty/kontroli zwierznika i 2. obywatelskiej inicjatywy/nieposluszenstwa. To, co ostatnio robimy tu, na tej liscie i poza nia, to mix obu bodzców. I nawet jesli wychodze na swira i upierdliwca, to ja zlodziei nie zlapie a policja to zrobila. Mnie oczywiscie boli, ze z moich sasiadow, okradanych podobnie jak ja, bylem tylko ja, ale coz, moze w Chotomowie bedzie lepiej. Spotkanie w Legionowie nie bylo szczytem moich marzen, nikt z policji nie przyznal sie, ze robia cos nie tak, choc Pani Rzecznik byla najblizej tego. Ale jest postep. Nie tak wielki, jak bysmy chcieli, ale widac po stronie policji wole dzialania. To da efekty, tylko trzeba troche policji pomoc a troche przypilnowac. 6 lat temu wdrazalem w Poznaniu program "Bezpieczne Miasto", mialem na to fure pieniedzy od sponsora i duza przychylnosc policji wielkopolskiej. Robilem to na Ratajach (szczyt przestepczosci w Poznaniu), przez pare miesiecy bylem w Poznaniu 3 razy w tygodniu. Dalo efekty, a techniki byly te same - ulotki, spotkania z policja w szkolach, strona www. Wiec ja bym nie odpuszczal, bo jak my odpuscimy, to zostanie nam tylko wyprowadzka. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś