Dodaj do ulubionych

pediatra p. Gromczewska - Nowakowska

03.11.06, 09:58
Witam!
Czy ktos z Panstwa mial moze przyjemnosc spotkania tej Pani doktor? Bylam u
niej kilka razy i nie wiem co myslec... ostatnio moja 2 letnia corcia dostala
zaparc a ta Pani powiedziala, ze to od przetworw mlecznych (jogurt, serek), ze
toksyny uderzaja mojej crorce do glowy i ze ma juz od tego zmiany
charakterologiczne...ze bedzie bardzo trudna do wychowywania (pani dodala, ze
ja tez mam trudny charakter!!!!!!!) nie wiem co myslec...
pozdrawiam Joahna
Obserwuj wątek
    • ygloo Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 03.11.06, 10:08
      może to była Pani doktor jasnowidz?? <hahaha>
      • baxteria Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 03.11.06, 13:04
        ja do niej chodzę ale chyba zmienię lekarza, bo fakatycznie Pani jest nieco
        dziwna. Ostatnio stwierdziła, że skoro moje dziecko nie ma ubranka 100 proc.
        bawełna, to to, w które jest ubrane jest zrobione ze starych plastikowych
        butelek :-)
        • aganiok32 Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 03.11.06, 13:27
          ojoj lekarze chyba powinni przechodzić co i raz jakieś weryfikacje,
          psychiatryczne również ;-)
          • aw271 Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 03.11.06, 14:59
            Pani doktor to z zamiłowania homeopatka na maksa:)) Koleżanki synkowi (lat 6)
            zapisała kupę globulek na zapalenie płuc, w związku z czym wylądował w szpitalu.
            A mój 3-latek z ropną anginą też miał dostać homeopatię, ale przepisałam go
            szybciutko na Sowińskiego i wszystko dobrze się skończyło:))Jestem za leczeniem
            metodą naturalną, ale są pewne granice!
    • boxer Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 08.11.06, 10:33
      Również nie jesteśmy zadowoleni z metod leczenia tej Pani: bańki, lewatywa,
      napary i leki homeopatyczne, na pewno szybko nie przynosi to efektów, może po
      jakimś długotrwałym leczeniu, może....

Kogo polecilibyście z lekarzy pediatrów w Legionowie?
      • daga76 Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 09.11.06, 14:34
        Dr.Lewandowska Jolanta super.Przyjmuje tylko prywatnie 80 zł, albo 100 zł za
        wizytę domową.Dużo ale warto.osłucha, zajrzy wszędzie gdzie potrzeba.Jedna
        wizyta trwa min 40 min.Doświadczona, ciepła, fachowa.Nie szafuje antybiotykami
        tylko w ostateczności.Zainteresowanym dam kontakt na maila
        • kkater Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 09.11.06, 16:36
          Potwierdzam!!! Chodziłam do niej w dzieciństwie i wspaniale ją wspominam :)
    • lewu Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 15.11.06, 08:48
      Doktor Gromczewska-Nowakowska to niestety pomyłka. Byłam u niej z córką
      (aktualnie 2 latka) - 2 razy w sytuacji podbramkowej. Za pierwszym razem
      przypisała taki lek, że później chirurg złapał się za głowę, za drugim razem
      gruby plik recept (oczywiście na leki homeopatyczne), ze wskazaniem, w której
      aptece w Jabłonnie wykupić - a wizyta była w Legionowie przy Zegrzyńskiej :)
      Na mnie wywarła wrażenie mocno nawiedzonej, radziłabym omijać szerokim łukiem.

Natomiast z całym przekonaniem polecam dr Kowalską - do niedawna przyjmowała
      również przy Zegrzyńskiej, aktualnie przepisaliśmy się w ślad za nią do
      Przychodni Sanitas przy ul. Suwalnej. Ma ogromną wiedzę i doświadczenie (była
      również pediatrą mojego męża), świetne podejście do dzieci, antybiotyki w
      ostateczności (córka jeszcze\nigdy nie brała). Złoty człowiek.
    • gosiik Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 15.11.06, 21:09
      polecam dr Rusek
      • biegosia Dobry i zły pediatra 10.07.07, 19:49
        Dr gromczewska to szarlatan!! I jeszcze powiedziała mi ze mam głupiutkie
        teorie!! Bo nie wiedziałam że jak dziecko ma wysoką temperaturę to nie trzeba
        przychodzic do niej i jej zawracać głowę tylko badanie moczu zrobić. Tak, to
        już będziecie wiedzieć!!
        Dr Kowalskiej nie polecam. Moje dziecko 4 lata męczyła co misiąc antybiotykami
        aż nie wysłuchała zapalenia płuc i mała wylądowała w szpitalu. obecnie ma astmę.
        Dr lewandowska taka sama jak mateuszczyk. Za gruba kasę jest baaardzo miła.
        każdy by był.Dobry pediatra pracuje bez kasy prywatnej. Miałam 1 raz
        przyjemność z dr Anną RUSEK. Miła i kompetentna z poczuciem dziecięcego humoru.
        Dr Dziadecka z przychodni na Husarskiej też fachowiec. Za wizytę u niej bierze
        30 zł a do domu jedzie za 50 zł, jak przychodzi na kontrolę to kasy już nie
        bierze. A w ogóle nie bierze jak widzi że komuś jest ciężko finansowo.Polecam!
        Po dr Kowalskiej postawiła moje dziecko na nogi.
        • magnolia1112 Re: Dobry i zły pediatra 15.07.07, 23:11
          dla mnie natomiast dr Górska z przychodni Zdrowie to switny pediatra.Traktuje
          ludzi normalnie i profesjonalnie..ma podejscie do dziecka, czesto dalo sie
          odczuc ze naprawde wczuwa sie w sytuacje..stroni od antybiotykow, jej metody
          moge z czystym sercem polecic, uczciwa i naprawde doskonaly lekarz.poswieca
          zawsze tyle czasu ile trzeba.
        • futers Re: Dobry i zły pediatra 24.07.07, 14:42
          Zgadzam się w 100%.
          Dr Gromczewska leczyła mojego 4-miesięcznego synka swoimi globulkami - miał
          kaszel, aż mały wylądował w szpitalu z obustronnym zapaleniem płuc. Świetnie
          sobie radzi z przepisywaniem bardzo drogich leków, co do których skuteczności
          chyba tylko ona jest przekonana. Jak próbowałam zrealizować receptę w aptece
          innej niż wskazana przez nią w Jabłonnej, to farmaceutka tylko się dziwiła, że
          lekarz nie dał takiego samego tańszego leku.
          Co do dr Kowalskiej - omijam szerokim łukiem - niestety zdarza mi się natknąć
          na nią w pogotowiu. Kusi mnie wtedy, żeby wycofać się, "bo pomyliłam tramwaj".
          Katastrofa.
          Moja córka jakiś czas temu z rozwijającym sie zapaleniem płuc (płakała że bolą
          ją plecy), kaszlem, wysoką temperaturą i okropną biegunką po przyjętym
          antybiotyku - zaznaczyłam p. doktor, że wzięła 2 dawki, została zdiagnozowana
          jako "gorączka od żołądka, pewnie coś zjadła". To była niedziela. W
          poniedziałek rano inny pediatra stwierdził zapalenie płuc. Wiem, że zapalenie
          płuc nie zawsze da się wysłuchać, ale jeśli już bolały ją plecy, to te płuca
          pewnie puchły.
          Innym razem pojechałam z córką w nocy na pogotowie z gorączką prawie 40 st. i
          ostrym bólem brzucha. Bałam się wyrostka robaczkowego, nie chciałam czekać do
          rana. Pani doktor Kowalska stwierdziła że to zaczyna się angina, bo gardło
          zaczerwienione i wypisała zestaw recept. Nawet ja wiem, że przy infekcjach
          pokarmowych gardło często jest zaczerwienione. Na szczęście nie wykupiłam tych
          recept. Rano pojechałam do pediatry - typowa bakteryjna jelitówka -
          Nifuroksazyd i po 2 dniach spokój.
    • luizabla Re: pediatra p. Gromczewska - Nowakowska 20.09.07, 14:10
      ludzie, ta pani to chyba sama kwalifikuje sie na wizyte u lekarza...
      tyle ze psychiatry :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka