Dodaj do ulubionych

....DUŻY PLUS dla...."Plusa"

16.10.07, 21:12
Muszę opisać tę sytuację,bo szczerze mówiąc trochę mnie zadziwiła...Robiłam
ostatnio wieczorem zakupy w Plusie i nie zwróciłam uwagi na to,że kasjerka
wydała mi 20 zł reszty za mało :(( Zauważyłam to później w domu i ogarnęła
mnie lekka złość,więc postanowiłam rano pójść do sklepu i wyjaśnić sytuację
,zresztą bez żadnej nadziei na odzyskanie kasy,bo wiadomo ,reklamacje po
odejściu itd. A tu,moi drodzy NIESPODZIANKA!!! Kasjerki wprawdzie nie
było,ale w raporcie kasowym wpisana nadwyżka i kierowniczka wraz z
przeprosinami oddała mi pieniądze. Gratuluję "Plusowi" uczciwości pracowników
a wszystkim takich życzę...
Obserwuj wątek
    • damka3 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 17.10.07, 07:58
      ale za to co można kupić... czy ktoś czytał z czego się składa produkt pod
      nazwą "śmietankowa kremowa"? A w sprzedaży jest cukier od trzech producentów,
      wystawione dwie ceny - z których nie wynika którego produktu dotyczą (taki
      zupełnie nic nie sugerujący opis)
      • ralphie Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 17.10.07, 10:48
        Mam mieszane uczucia co do kupowania w tym sklepie po tym, jak parę dni po otwarciu, dwóch jegomości kupowało gorzałkę i nastąpiło bliżej nieokreślone spięcie między jednym z nich, a kasjerką... bez rękoczynów, bez wyzwisk i krzyków... natomiast wezwano policję... kierownik, kasjerka i jegomość tłumaczyli się dość długo... o co poszło nie mam pojęcia... sytuacja o tyle dziwna, że jegomość trzymał kartę płatniczą w ręku, czyli zapłacić czym raczej miał... kasę zablokowali na ponad godzinę
        • ansag Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 17.10.07, 17:31
          A może karta była nie ważna? Lepiej nie oceniać, skoro się nie wie.
          • calineczka79 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 18.10.07, 15:51
            skoro tacy prawi to może zadziałała zasada "osobom nietrzeźwym
            alkoholu nie sprzedaje się" :-D
    • misiek1974 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 18.10.07, 21:03
      Jestem ciekawy kiedy ten sklep upadnie bo coś mało tam kupujących
      jest. To jest tak jak się samą chemie do jedzenia sprzedaje.
      • damka3 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 18.10.07, 23:22
        dokładnie to chciałam powiedzieć...
      • amelka1341 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 18.10.07, 23:44
        Nie tak dawno czytałam w internecie - chyba za Rzepą - że właściciel PLUSA
        zastanawia sie nad sprzedażą swoich sklepów i wyjściem z Polski, ale rzecznik
        PLUSA zaprzeczył i stwierdził, że wręcz przeciwnie - planują ekspansję. Ale to
        fakt - prawie co tydzień robimy zakupy w Tesco - ludzi tutaj całkiem dużo (choć
        nie ze jakieś tłumy) - ale w PLUSie - pusto...
        • rybk_a Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 19.10.07, 17:28
          Hmm, to ja chyba jestem jakaś dziwna, bo z legionowskich marketów kupuję już
          niemalże wyłącznie w Plusie. Oczywiście nie kupuję tam mięsa, czy wędliny, ale
          napoje, masło, słodycze, piwo, czasem winko do kolacji itd. Raz mi się tylko
          zdarzyła jakaś rozwodniona Warka w dużej butelce, więc w tej pojemności już nie
          kupuję. Mieliśmy też raz wieczorem starcie z panem sprzątającym, który się
          przedstawił jako ochroniarz. Jeździł za nami maszyną po całym sklepie,
          uniemożliwiając nam spokojne zrobienie zakupów, domagał się, żeby mu zjeżdżać z
          drogi, a jak nie to walił maszyną w nasz wózek z zakupami... Dodam, że do
          zamknięcia było jeszcze sporo czasu.
          • misiek1974 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 19.10.07, 20:42
            Jestem ciekawy czy wiesz z jakich składników składą się napoje,
            masło i słodycze??? Sama chemia.
            • rybk_a Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 23.10.07, 12:16
              No tak, ale przecież w innych sklepach są te same produkty tych samych firm.
              Trudno uniknąć chemii, chyba że samemu się robi masło z mleka od własnej krowy..
              A soki z własnych warzyw z własnego ogrodu.
              • rybk_a Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 23.10.07, 12:19
                A może znasz jakieś "bezchemiowe" sklepy w Legionowie? Gdzie kupujesz? Chętnie
                skorzystam z Twoich doświadczeń.
                • damka3 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 23.10.07, 12:33
                  kiedyś szukałam w Plusie masła z tłuszczy mlecznych - ale takich tam
                  nie mają. To poszłam gdzie indziej na zakupy
                  • misiek1974 Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 23.10.07, 13:47
                    Dla dużych sklepów są robione specjalne produkty tak aby cena była
                    niska. Jakiś czas temu w Tessco była promocja "mleka" za 0,99 zł. :-)
                    Widział w TV program gdzie podawali cene skupu mleka. Wyniosła ona
                    0,99 zł. Oni do tego muszą doliczyć swój zarobek oraz cene
                    opakowania. To jest produkt mlekopochodny. Znam producenta wędlin co
                    robi dla tych sklepów specjalne produkty z wypełniaczami bo w
                    przeciwnym razie w takiej niskiej, wymaganej cenie im nie sprzeda.
                    Naturalne produkty robi dla małych sklepików. Tak samo jest z innymi
                    producentami.

Ja kupuję wyłącznie w małych ośiedlowych sklepach bo zależy mi na
                    jakości a mniej na cenie
                    • rybk_a Re: ....DUŻY PLUS dla...."Plusa" 29.10.07, 19:36
                      Moich osiedlowych sklepów na os. Młodych akurat szczerze nie polecam. Drogo,
                      brak wyboru, często produkty nieświeże i przeterminowane, obsługa niemiła,
                      klientela nieraz nieciekawa. Piwosze okupują wejście i zaczepiają. Prawdziwe
                      masło też raczej ciężko kupić ( w Plusie można dostać "Osełkę" pełnotłuszczową).
                      Może na innych osiedlach są lepsze sklepiki (jeśli tak, to gdzie?), nie znam tak
                      dobrze Legionowa. Staram sie po prostu wybierać produkty firmowe, a nie te
                      bezmarkowe robione specjalnie dla danej sieci.
    • ralphie Minus dla Plusa 22.11.07, 13:31
      toiowo.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=1099&Itemid=124
      • rybk_a Re: Minus dla Plusa 28.11.07, 20:42
        Może to ten sam ochroniarz, z którym mieliśmy scysję? Wyjątkowo
        nerwowy i nadpobudliwy człowiek, nie nadaje się do takiej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka