Dodaj do ulubionych

struzanska-warszawa

09.01.08, 07:23
Ale piekna szklaneczka od rondka do Grabiny :-))

Czy waszym zdaniem ograniczenia do 40 na odcinklu od dwoch rondek
oraz podwojna ciagla przez caly las, Jozefow, az do ostatniego
zakretu przed Legionowem sa uzasadnione ? Wszak nawet w centrum
Warszawy jest 50 km/h.
Nie pamietam zeby tam kiedys byly powazne dzwony albo nadmiar
pieszych na poboczach a odcinek ten upodobali sobie wlasciciele L-ek
oraz policja.
Jakie sa wasze opinie ?

--
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ralphie Re: struzanska-warszawa 09.01.08, 09:07
      Ograniczenie i zakaz wyprzedzania w miejscowości zaraz za rondkami w kierunku Legionowa mamy na życzenie tamtejszych mieszkańców. Prośbę zrealizowano przed jakimiś wyborami.
      Moja opinia jest taka, że oznakowanie na całym odcinku jest mocno przesadzone. To samo tyczy się drogi od nowego ronda do Michałowa-Grabiny. Lokalizacja "leżących policjantów" wynika raczej ze złośliwości tamtejszych władz i buntu przeciwko nowym realiom, czyli szukania przez dojeżdżających do stolicy, objazdów.
      • polokokt Re: struzanska-warszawa 10.01.08, 14:49
        moje zdanie jest również takie że ograniczenie do 40 na całym odcinku jest mocno
        przesadzone. Domy są oddalone od jezdni spory kawałek drogi, wręcz wszędzie
        można zobaczyć pieszego jak z domu wychodzi ni emówiąc o tym, żeby nagle
        wtargnął na jezdnie. A już w ogóle nie pamiętam kiedy tam ostatni raz widziałem
        pieszego, żeby maszerował wzdłuż jezdni. Tak więc na pewnych odcinkach popieram,
        ale na otwartych przestrzeniach i dłuższych prostych zdecydowanie przydałaby się
        przerywana chociaż.
        Dla mnie paradoksem było to, że drogę wyremontowano, poszerzono i jednocześ nie
        ograniczono prędkość i dołożono że każdy za tą przysłowiową "L-ka" ma jechać
        kilka kilometrów.

Pozdrawiam
        • anexxa Re: struzanska-warszawa 10.01.08, 16:58
          A mnie tam nie tak dawno pijany w trąbkę pieszy wmaszerował przed samochód. Za rondkiem, jak już się wjeżdża w las, jechałam do Legionowa późnym wieczorem. Wolno, tzn. i tak pewnie powyżej tego limitu, ale powiedzmy 50-55, a nie 70-80 i tylko dlatego zdążyłam zahamować i pana nie przejechałam. Pan w burej kurtce wyszedł chwiejnie z lasku i ciął jezdnię po skosie, widać w drodze do kolegi czy domu czy gdziekolwiek.

L-ki jeżdżą tamtędy z bardzo prostego powodu - jest to droga do Warszawy z raptem jednymi światłami, Modlińską jest ich o wiele więcej, no i ruch większy. To niemądre, bo powinno się przyszłego kierowcę nauczyć jazdy w trudniejszych a nie łatwiejszych warunkach, ale też powrót do Legionowa z okolic Odlewniczej przez Kąty etc. to 30 - 35 minut, a gdyby upierać się przy Modlińskiej, to by lekcji nie starczyło.
          • madziulec Re: struzanska-warszawa 11.01.08, 21:36
            Ja ostatnio w ostatniej chwili zauwazylam pania maszerujaca z wozkiem...
            Wozek ciemny (bez odblaskow), pani (a racje zakladam, mozliwe, ze mylnie, ze byla to pani) rowniez ubrana na ciemno.

Gratuluje myslenia.
            Malo brakowalo, choc jechalam jak na mozliwosci wolno...
    • woloszki Re: struzanska-warszawa 11.01.08, 14:44
      bodajze we wrzesniu ktos w czerwonym audi zabil sie na drzewie.
      od czasu jak "poszerzono" tą dróżkę to możnaby tam jechać szybciej, z tym że nie
      ma pobocza i piesi jak i rowerzysci trochę w tym przeszkadzają. rowerzysta to
      chociaż miga jakimś światełkiem a piesi to z reguły prawą stroną atakują i można
      im w pupę wjechać.
      • polokokt Re: struzanska-warszawa 11.01.08, 15:12
        to ze się zabił (a dokładnie zabiła) to napisały gazety zaraz po wypadku
        (dodając, że się "poślizgnęła" na wiewiórce). A jak potem wykazało śledztwo
        Pani kierująca autem najpierw miała bodajże zawał (albo wylew) w wyniku czego
        uderzyła w drzewo. Także , nieszcześliwy zbieg okoliczności.
        Pozdrawiam
      • woloszki Re: struzanska-warszawa 11.01.08, 18:17
        a i zwierzęta leśne też czasem lubią przebiec przez drogę, szczególnie po zmroku.
        poza tym po rozwinięciu nowego asfaltu przynajmniej nie wpadamy w dziury przy
        prawych krawedziach jezdni
    • arek140 Re: struzanska-warszawa 30.01.08, 19:40
      A na strużańskiej "grasuje" nowy nabytek służb mundurowych miasta
      Legionowo;))) Wspaniały nowy zielonooki Fordziak Mondeo
      WB87451.Uważajcie niegrzeczni chłopcy i dziewczynki bo foci wszystko
      co jest szybsze od ślimaka tak z przodu jak i z tyłu ;)))....Jeśli
      to ten o którym mówiono jakiś czas temu.

• madziulec Re: struzanska-warszawa 30.01.08, 19:41
        No i dodatkowow mniej wiecej na wysokosci Babilonu wyprobowuja bardzo czesto
        nowy nabytek w postaci fotoradaru ;))))
        • kampfschwimmer Re: struzanska-warszawa 30.01.08, 20:08
          Nowy nabytek to wóz z videoradarem, a nie fotoradar.
          • polokokt Re: struzanska-warszawa 30.01.08, 22:49
            a czy przypadkiem nie kupili Skady Octavia? Nawet ktoś gdzies
            podawał numery rejestracyjne (standardowe dla "tajniakow")? Ale nie
            ma co, trase sobie wybrali idealna, 40km/h i caly czas ciagla linia,
            mozna praktycznie nie wylaczac nagrywania...
            A co do stacjonarnego radatru to bardzo czesto go widze po poludniu
            na odcinku od Fabrycznej(teraz chyba Roi?) do Babilonu (pełna
            losowosc kiedy i gdzie :) ) Ostatnio też wieczorem się natknąłem w
            krzakach niepodal stacji Shell w stronę warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka