Dodaj do ulubionych

szukającym nowego lokum - odradzam !!!

31.07.08, 15:23
Wszystkim planującym zmianę lub zakup mieszkania za pośrednictwem jednej z legionowskich agencji nieruchomości "ABADUS" serdecznie odradzam !!! Zmarnujecie pieniądze i nadwyrężycie nerwy ! Obsługa tragiczna ! Właścicielka wykazuje się niespotykaną wręcz arogancją i indolencją. Pobiera wysoką prowizję, a w zamian oferuje swoje fochy, chamnkie docinki i skrajny brak profesjonalizmu. Z całego serca odradzam !
Obserwuj wątek
    • bronka29 Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 31.07.08, 22:50
      a mi zimą jedna z pań tam pracujących pokazywała domek przy stadionie, była miła
      ale fakt, ja lepiej znałam rozkład pomieszczeń niż ona. Ceny kosmiczne więc
      daliśmy sobie spokój
    • oz_patryk Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 01.08.08, 11:35
      to ja polecam dowiadywać się w spółdzielniach i wspólnotach mieszkaniowych.
      czasami zdaża się że za część wartości rynkowej można kupić mieszkanie po
      eksmitowanych lokatorach. Nie zawsze eksmitowanymi są patologiczne rodziny. Ja
      kupiłem po firmie która zbankrutowała. Jedyny "problem" jaki miałem to żę przez
      pierwsze kilka misięcy, nie dłużej jak pół roku z częstotliwością raz na miesiąc
      lub dwa tygodnie w zależności od intensywności odnosiłem na pocztę listy
      kierowane do wspomnianej upadłej firmy.
      • wmisiu Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 02.01.09, 15:33
        może ktoś wie coś o firmie "luź-dom" budującej na terenie Legionowa
        i okolic???
        • wmisiu Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 02.01.09, 15:35
          przepraszam - o firmie "lux-dom"
          • cornellia lux-dom 02.01.09, 18:31
            kupilam dom od tego developera. Budowal pod moje dyktando, nie
            zmianial ceny ani warunków. Jeden z wlascicieli przesympatyczny
            czlowiek, kompetentny i uczciwy. Mam porownianie, poniewaz znajomi w
            tym samym czasie kupowali podobny dom w Zabkach. Po ich
            doswiadczeniach wiem ze mialam wiecej szczescia niz rozumu,
            wybierajac ta oferte.
            • roxy361 Re: lux-dom 02.01.09, 23:40
              w pełni popieram moja przedmowczynię- firma wielokrotnie sprawdzona
              pod kazdym wzgledem, kompetencja, niespotykana uczciwość,
              profesjonalne podejscie do tematu oraz oczywiście przemiły
              współwłasciciel.
              • znajomazokolicy Re: lux-dom 28.01.09, 19:27
                Mniemam, że wychwalacie tak pana Bogdana, bo ten drugi w mojej ocenie ma niewiele wspólnego z profesjonalizmem. Tak samo jak ich koleżanka zajmująca się "obsługą" klientów - pani Ewa i jej Abadus. Parodia agenta nieruchomości ! Jeśli mogę coś poradzić, to należy targować jej prowizję. Dla mnie do dnia dzisiejszego stanowi zagatkę za co zapłaciłam tej bezczelnej babie tyle tysięcy złotych ?
                • cornellia Re: lux-dom 29.01.09, 10:42
                  I tu niestety racja. Ja sataram sie nie wspominac doli dla p Ewy.
    • mamazlegionowa Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 03.01.09, 23:20
      generalnie w agencjach z jakimi miałam przyjemnośc oglądac mieszkania miałam
      oglądanie to wygladało tak:

osoba wprowadziła nas do mieszkania i cisza...

zero omówienia lokalu, zero pomocy w rozmowach, zero negocjacji...
      • bandura.leg Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 04.01.09, 21:11
        Witam. Ja współpracowałam z firmą "Versor" (siedziba na granicy Legionowa i
        Jabłonnej). Trochę to trwało, ale wyszło pozytywnie. Panie miłe i zaangażowane.
        • sun_74 Re: szukającym nowego lokum - odradzam !!! 05.01.09, 19:27
          kupilam mieszkanie korzystajac z posrednictwa legionowskiego biura "rzetelnosc".
          i musze przyznac, ze poziom uslug zgodny z nazwa biura. pani zaangazowana.
          uczestniczyla nawet w przekazaniu kluczy - spisywala liczniki itp., sprawdzala
          czy wszystko w mieszkaniu jest tak jak bylo umowione - mimo ze wczesniej
          zainkasowala juz cala prowizje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka