24.07.06, 11:39
nie wiem jak Wy, ale ja w weekend zauważyłem pierwsze oznaki pracy przy
obwodnicy - w okolicach ul. Przylesie równany teren.
Ciekawe jaką bedą mieli obsuwkę w twrminie oddacnia obwodnicy (coś mi się
kojarzy że ma to być okolice końca 2007 chyba).
Oby szybki się to zakończyło ....
Obserwuj wątek
    • lejla44 Re: OBWODNICA 29.07.06, 09:37
      Jakieś rchy są ale wglądaja na pozorowane czyli taie aby nikt si nie przczepił,
      że prace nie rozpoczęły się w terminie i ni odstąpił od umowy Przecież przy
      takiej inwestycji potrzeba sprzęt a tu nawet łopaty nie uświadczysz. No
      obserwujmy.
      • lejla44 Re: OBWODNICA 08.08.06, 19:25
        Niwelacja terenu postępuje. Przy okazji niszczona jest fragmentami droga
        asfaltow, która obecnie służy za dojazd mieszkańcom. Zanim obwodnica się pojawi
        to może zabraknąc w ogóle drogi. Jakiś objazd jest planowany ? Przez las ?
        • tniewoli Re: OBWODNICA 17.08.06, 15:53
          Drogi zastępcze wybudują pewnie po skończeniu obwodnicy. Już teraz ulica
          Przylesie jest mocno zabrudzona przez ziemię z budowy drogi, a strach pomyśleć
          co będzie jak przyjdzie jesień. Jedyna szansa jest w tym, że skończą to szybko...
    • p65 Re: OBWODNICA 24.09.06, 18:09
      Niestety są to ruchy pozorowane.
      Wykonawca przystępując do przetargu wiedział,że trwają skuteczne protesty
      mieszkańców.Sąd Administracyjny przywrócił termin do wniesienia sprzeciwy do
      decyzji lokalizacyjnej(wydanej z rażącym naruszeniem prawa).Wniesiona została
      sprawa o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu do zezwolenia na
      budowę(ogłoszenie o wydanej decyzji zostało ogłoszone niezgodnie z obowiązującym
      prawem).
      Wykonawca w każdej chwili może odstąpić od wykonania umowy.
      Odszkodowanie wyniesie około 20% na tyle szacuje się zysk z dużych kontraktów
      jest to tylko 8 mln zł.
      Swietny biznes zazdroszczę pomysłu.
      • laoche1 Re: OBWODNICA PĘCIOLATKA 26.09.06, 09:13
        Na razie to ja tu widzę niezły burdel... siostry. Syf, pocięta jezdnia,
        zamieszanie, formalne niedopowiedzenia. Czas pokaże. Obyśmy tylko tej obwodnicy
        jak to w Polsce bywa 10 lat nie robili, bo normalnie wstyd! Cała Polska patrzy!
        • martinika2 Re: OBWODNICA PĘCIOLATKA 28.11.06, 10:48
          Ale czy obwodnica załatwi sprawę wąskiego gardła na Modlińskiej, gdzie są
          największe korki?
    • ygloo Re: OBWODNICA 17.11.06, 12:46
      cytat z Projektu budżetu m.st. Warszawy na rok 2007: "Inwestycje ogólnomiejskie
      (...) W budżecie m.st. Warszawy na 2007 r. zaplanowano finansowanie 251 zadań o
      charakterze ogólnomiejskim, w tym: (...) i rozbudowie ul. Modlińskiej na odc.
      ul. Aluzyjna – granica miasta ( 25.177.000 zł) – realizacja zadania jest
      powiązana z inwestycją Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad – budowa
      obwodnicy Jabłonnej ...".
      a co za tym idzie, jest minimalna szansa, ze w raz z otwarciem obwodnicy nie
      będzie "wąskiego gardła" którego tak bardzo się wszyscy baliśmy smile

dla zainteresowanych innymi proejktami stolycy w roku 2007:
      www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/pliki/pdf/9374Projekt%20budzetu%20na%20rok%202007.doc
      • kwitkows Re: OBWODNICA 18.11.06, 17:45
        Ciekawe... Mam tylko nadzieje, ze nie skonczy sie na ogloszeniu przetargu w przyszlym roku i wbiciu pierwszej lopaty w grudniu. Zeby skonczyc ten kawalek warszawskiej modlinskiej w terminie zakonczenia budowy obwodnicy to musieliby chyba wiosna juz zaczac.
    • kwitkows Re: OBWODNICA 16.12.06, 19:56
      Cisza tu jakaś nastała (na forum)... Jak Wam się podoba obwodnica? Ja już ją lubię. Fajnie się jeździ, szkoda że na razie tylko do OBI. Czekam z niecierpliwością na resztę.
      • lejla44 Re: OBWODNICA 11.01.07, 22:29
        Owszem imponujące są te zdjęcia z lotu ptaka na tą drogę. Milusia póki pusta i
        cicha. Jednak zupełnie nie widać aby rozpoczęto jakiekolwiek prace przy drogach
        dojazdowych mających współistnieć z obwodnicą. Czy jako mieszkańcy Jabłonny
        będziemy tylko obserwować przemykające samochody dzielące miejscowość na pół
        czy też będziemy mogli korzystać z szybkiej drogi i odpowiednich dojazdów ?
        • sibeliuss Re: OBWODNICA 16.01.07, 19:47
          Podaj link do tych fotek.
          • ygloo Re: OBWODNICA 16.01.07, 20:18
            proszę bardzo:
            www.jablonna.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=376&lang=
            • sibeliuss Re: OBWODNICA 24.03.07, 14:28
              Tempo jest ślimacze.
              Już dziś strach pomyśleć co będzie gdy rozpocznie się budowa ronda na Modlińskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka