Dodaj do ulubionych

Prośba o wyjaśnienie

19.10.08, 00:21
Bardzo proszę Jaśnie Moderatora o wyjaśnienie mi, co zrobiłem źle, że mój wątek o fakcie, że w OBI już powstaje stoisko z bombkami (do świąt jeszcze kawałek), został natychmiast skasowany?
Liczę na jakieś logiczne wyjaśnienie. W czym był gorszy od takiego np. wątku o kompostownikach, albo od ostatnio popularnego wątku, gdzie każdy każdemu dowala jak może ?
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 08:48
      Proszę zadać pytanie mailem.
      • godgod Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 10:05
        Lecz się...
      • magda_kielczyk Re: Prośba o wyjaśnienie 20.10.08, 16:29
        Ale mimo wszystko bardzo prosimy moderatora o dwa zdania wyjasnienia. Mysle, ze
        nie tylko godgod jest teraz zaciekawiony tym tematem.
        Czekamy....

MagdaK
        • psychomaszyna Wyjaśnienie 20.10.08, 21:16
          Podnosicie pytanie: dlaczego został skasowany, a potem przeniesiony na Cafe
          Legionowo, wątek o dekoracjach świątecznych w OBI? Postaram się odpowiedzieć w
          kilku zdaniach:

Z treści tamtego postu wynika wprost (bez dodatkowych domyśleń), że w jakimś
          nieokreślonym markecie budowlanym OBI pojawiły się już towary i dekoracje na
          Święta Bożego Narodzenia.

Po pierwsze brak było odniesienia do miejscowości, gdzie znajduje się wskazany
          sklep. Przecież mogło być to równie OBI w Warszawie na ulicy Radzymińskiej, czy
          w Alei Krakowskiej, czy nawet w Szczecinie...

Po drugie jeśli była mowa o działaniach personelu handlowego w sklepie OBI, to
          zapewne takie działania są podejmowane w każdym sklepie OBI na terenie kraju.
          Czy była ukazana tu jakakolwiek specyfika sklepu w Jabłonnie? Czy autor napisał,
          że w sklepie OBI w Jabłonnie dzieje się coś wyjątkowego na tle innych sklepów
          tej sieci? Czy było ukazane dla kontrastu, że w Jabłonnie się dzieje tak, a w
          sklepach np. w Warszawie inaczej?

Tak więc autor zauważył, że prawdopodobnie we wszystkich (w domyśle) sklepach
          sieci OBI pojawiły się towary i dekoracje świąteczne. Taki wątek nadaje się,
          moim zdaniem, na Forum Kraj, jako obserwacja, że z roku na rok handlowcy w tej
          sieci w całej Polsce coraz wcześniej zaczynają sezon bożonarodzeniowy, nie
          zauważając, że po drodze jest święto Wszystkich Świętych, zupełnie odmienne swym
          raczej refleksyjnym i smutnym charakterem od wesołych bombek i choinek.

Ponieważ nie mamy narzędzi do przenoszenia wątków i postów między forami, to
          został on skasowany, a potem, ponieważ to oprotestowaliście - na naszą prośbę, w
          drodze wyjątku, przeniesiony na Cafe Legionowo.

Tak to wygląda z mojej strony.

Na przyszłość postaramy się oszczędniej korzystać z możliwości kasowania, ale
          prosimy również, aby watki były wyraźniej związane z tematyką Forum Legionowo.

Pozdrawiam
          Psychomaszyna
          • madziulec Re: Wyjaśnienie 20.10.08, 21:31
            Jedno pytanie, ktore mnie nurtuje:

Cafe Legionowo jest forum prywatnym prawda?

Kto wiec ma prawa wlasciciela do tego forum, ze moze przenosic tak ot watki na
            tamto forum???
            Bardzo mnie to zaciekawilo..
            Bo a "nuz widelec" okaze sie, ze oboje moderatorzy rowniez i tam maja prawa
            moderatorskie.
          • madziulec wlasciwie jeszcze jedno 20.10.08, 21:33
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=65376212&a=65384215
            No to jest mozliwosc przemoszenia czy nie ma???

Moze sie zdecydujesz?
            • w.iwo Re: ... 20.10.08, 21:38
              "przemoszenia" nie ma ;o)

szanowna koleżanka nie zauważyła to był rok 2007, możliwości techniczne inne niż
              dzisiaj...
              • madziulec Re: ... 20.10.08, 21:42
                A czyli przeniesione zostalo w sposob cuuudowny;))
                Oj jakos w ogole cuda sie dzieja panocku na tych naszych forach;)
                Z tego co pamietam administracja nie ingeruje w fora prywatne..
                I z tego co wiem nie ma mozliwosci umieszczenia tam postu ;) A jednak jak widac
                .. Cuda panie, cuda ;))))

No i regulamin forum prywatnego legl w gruzach, specjalnie dla naszych
                moderatorow ;)
            • psychomaszyna Magda, czytaj dokładniej 20.10.08, 21:41
              Może przeczytałaś na szybko, ale w tym co napisałem jak byk stoi: "Ponieważ nie
              mamy narzędzi do przenoszenia wątków i postów między forami (..)"

Z tego wynika, że:
              1. Jest w ogóle możliwość przenoszenia, ale my jako moderatorzy Forum Legionowo
              (psychomaszyna i w.iwo) jej nie mamy - ma ją tylko administracja zawodowa
              2. To, kto jest moderatorem Cafe Legionowo, nie ma zupełnie znaczenia - znamy
              tego moderatora i mamy z nim kontakt
              • madziulec Re: Magda, czytaj dokładniej 20.10.08, 21:44
                No to dla wyjasnienia pozostalym, bo pewnie nie wiedza, a moze dobrze zeby
                wiedzieli.
                Powiedz co potrzeba, zeby przeniesc jeden watek z jednego forum na inne?
          • godgod Re: Wyjaśnienie 20.10.08, 21:44
            Jestem autorem i naprawdę do głowy mi nie przyszło nawet 10% tego, co napisał Psychomaszyna. To już nawet nie jest dzielenie włosa na 4. Na 8 ? 16? Nie wiem, jak można skomplikować tak prostą sprawę. Tym bardziej, że jak ktoś w Legionowie mówi OBI, ma raczej na myśli OBI w Jabłonnie (chociaż rzeczywiście nieliczni myślą o Szczecinie). Przy okazji poproszę o wyjaśnienie przyczyn skasowania innych wątków. To może być ciekawa lektura na długie jesienne wieczory.

Tak więc już wyjaśniam, co miałem na myśli zaczynając wątek:

W OBI w Jabłonnie koło Legionowa w połowie października pracownicy OBI (też prawdopodobnie mieszkańcy Legionowa, lub powiatu legionowskiego) budują świąteczną dekorację, pomimo, że do świąt Bożego Narodzenia jest jeszcze ponad 2 miesiące. To zastanawiające, że robią to tak wcześnie. Chiałem podzielić się tym spostrzeżeniem z mieszkańcami Legionowa, bo uznałem, że warto.
            Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

• madziulec Psychomaszyna... 20.10.08, 21:52
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=75185267&a=75199888
              skad mam wiedziec, czy nie jestes tym "niektorym aesem"???

wiec nie piszesz znow prawdy. Bo JEST mozliwosc przenoszenia watkow.
              Dlaczego nas oszukujesz?
          • marggo Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 20.10.08, 22:42
            Po pierwsze brak było odniesienia do miejscowości, gdzie znajduje się wskazany
            > sklep. Przecież mogło być to równie OBI w Warszawie na ulicy Radzymińskiej, czy
            > w Alei Krakowskiej, czy nawet w Szczecinie...
            >
            Tak, na pewno autor tamtego wątku, pisząc na forum miejskim LEGIONOWO miał na
            myśli OBI w Szczecinie. Albo może w Gorzowie?! Hmmm

Kiedyś ktoś napisał, że jesli się w swoim poście nie umieści 3 razy słowa
            "Legionowo" i choć z raz "Jabłonna", to post zostanie skasowany. Myślałam sobie:
            dobry żart - ale kurcze! Teraz zdałam sobie sprawę, że to nie był żart!!

• polokokt Re: Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 20.10.08, 22:48
              heh :))) Moderatorzy (moderator?) sie pogubili i do tego tlumaczenie jak
              dzieciaki w przedszkolu. W takim razie wątek "Nwa inwestycja przy Carefour
              Express Albert" nadaje sie tez do przeniesienia, bo autor watku nie napisal
              gdzie ten sklep, gdzie ta ulica Mrugacza, a Psychomaszyna założyłą ze w
              Legionowie. A zgodnie z logiką należało przyjąć że moze to byc dowolnie inne
              miasto i przeniesc watek na cafe a nie w nim jeszcze odpowiadac. A to pierwszy
              watek z brzegu. Zapewne w wiekszosci watkow w pierwszym wpisie i w temacie nie
              pada nazwa miasta ani powiatu...
              Jestem zniesmaczony
              Pozdrawiam
              • madziulec Pusty smiech ogarnia n/t 20.10.08, 23:03

• rolek222 Re: Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 22.10.08, 20:34
              piekne! ;)

a moze kazdy mail na forum powinien mieć taka notke (disclaimer) jak
              np. emajle z kancelarii czy firm doradczych - moze tak

ps. Mój dotyczy tylko i wyłacznie Legionowa (rozumianego jako
              powiat). Ja, jako nadawca postu na Forum Legionowo (prowadzone przez
              administrację portalu internetowego gazeta.pl [zastanawiam sie
              jeszcze czy zdefiniować portal internetowy :-P] jestem zameldowanym
              mieszkancem powiatu Legionowo od 2 (?) pokoleń. Wyrażam sprzeciw
              przeciwko wszelkim skojarzeniom prowadzącym do uznania, iż post ten
              nie dotyczy powiatu Legionowo, a więc i tematyki forum Legionowo
              (jak zdefiniowano w regulaminie Forum Legionowo).

tomek
              ps. psycho, jest szansa abyś uznał że doprowadziłes nas do granic
              absurdu tutaj? :-P
              • madziulec Rolek ;) Kocham Cie za disclaimer n/t ;) 22.10.08, 20:37

• madziulec Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 09:07
      Napisz do administracji ;)) Oni naprawde czekaja na kolejne potkniecia
      tutejszych "kapo".
      • godgod Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 10:10
        Raczej mi się nie chcę, bo to nic nie da.Najlepszym sposobem na walkę z beznadzieją, jest ignorowanie jej. Odpuszczam sobie to forum, czego i Wam życzę. Niech sobie moderatorzy piszą sami do siebie.
        Pozdrawiam.
        • misiek1974 Cenzura 19.10.08, 13:41
          Działa tu cenzura jak za Kwaśniewskiego
        • madziulec Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 16:10
          Wlasnie...
          Odpuszczasz.
          Administracja wiec ma sluszne prawo zakladac, ze wszystko an forum jest cacy, bo
          NIKT (nawet pies z kulwa noga) nie zglosi, ze tu sie dzieja dantejskie sceny czasem.

Kiedys podnieslismy raz larum.
          I co? Ucichlo.
          Dajesz sie zastarszyc? jednej osobie?
          • godgod Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 18:35
            Napisałem...zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak czy inaczej daję sobie spokój dopóki forum nie znormalnieje. Przejrzałem fora w innych miastach i tam jest ...normalnie. A u nas ?

madziulec napisała:

> Wlasnie...
            > Odpuszczasz.
            > Administracja wiec ma sluszne prawo zakladac, ze wszystko an forum jest cacy, b
            > o
            > NIKT (nawet pies z kulwa noga) nie zglosi, ze tu sie dzieja dantejskie sceny cz
            > asem.
            >
            > Kiedys podnieslismy raz larum.
            > I co? Ucichlo.
            > Dajesz sie zastarszyc? jednej osobie?
            • marggo Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 20:32
              Ja też napisałam.
    • uwaga_tramwaj Re: Prośba o wyjaśnienie 19.10.08, 13:51
      fakt. sympatycznie to tu nie jest:/
      każdą maszynę trzeba czasem oddać do konserwacji...
    • ania_szwarc Re: Prośba o wyjaśnienie 20.10.08, 10:26
      Godgod ja myślę że Twój wątek został skasowany gdyż Obi jest w Jabłonnie wiec
      sprawa dotyczyła gminy sąsiedniej ;) ;P
      • madziulec Re: Prośba o wyjaśnienie 20.10.08, 10:36
        ania_szwarc napisała:

> Godgod ja myślę że Twój wątek został skasowany gdyż Obi jest w Jabłonnie wiec
        > sprawa dotyczyła gminy sąsiedniej ;) ;P

I to mnie bardzo zaciekawilo:

Wiec patrzac na pierwsza strone naszego forum czytamy: "Forum o tym co dzieje
        się w Legionowie i powiecie legionowskim. "

Poszukalam wiec dokaldnie co to jest ten powiat legionowski:
        "Składa się z pięciu gmin: Legionowo, Serock, Jabłonna, Wieliszew, Nieporęt"
        (www.powiat-legionowski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=4&lang=)
        Hmmm... Coraz ciekawiej ;)))
        • ania_szwarc Re: Prośba o wyjaśnienie 20.10.08, 12:35
          no i teoria padła ... ;D
          • madziulec Re: Prośba o wyjaśnienie 20.10.08, 15:12
            Ale watek wrocil ;)
            Hłe hłe ;)
            • psychomaszyna Informacja na temat wątku o świętach w OBI 20.10.08, 15:45
              Uprzejmie informuję, że przywrócony wątek o świętach w OBI
              można znaleźć na Forum Cafe Legionowo
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35259&w=86119800
              • mozaika00 Re: Informacja na temat wątku o świętach w OBI 25.10.08, 15:28
                Rany... co wy macie do tych moderatorów??? Nie lepiej wysłać wiadomość... albo
                skontaktować się w jakiś inny sposób? Wy to macie problemy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka