Dodaj do ulubionych

Koncert InGrid

07.05.07, 06:11
Podobał Wam się?
Ja trafiłam na jego końcówkę i jakoś tak średnio go oceniam. W każdym razie
nie było widać "szalejących tłumów".
Ale sama wykonawczyni, no no, opanowała parę słów po polsku i na dodatek nie
klepała ich bez sensu tylko ze sporym wyczuciem.

Petardy też OK.

Lasery natomiast to chyba porażka. Efekty na białym ekranie w porządku ale to
co miało być "rzucone na ścianę" chyba dalekie od zamierzeń a w każdym razie
nie czytelne z każdego kąta Rynku.
Obserwuj wątek
    • aga.w71 Re: Koncert InGrid 07.05.07, 11:42
      podobalo , sie i to bardzo i bez zadnego ale wink
    • veessper Re: Koncert InGrid 07.05.07, 12:07
      Koncert taki sobie, IN-Grid to już niestety przygrywa do kotleta i to chyba
      tylko u nas w kraju. Śpiewała głównie z play backu. Ale na taką imprezę jak
      nasza to był dobry wybór chyba. Lasery natomiast dla mnie porażka,
      spodziewałam się zupełnie czegoś innego.
      POdsumowując jednak - sama impreza była udana, szczególnie w porównaniu do
      smutów, jakie nam serwowano przez 2 ostatnie lata.
    • monitors1 Re: Koncert InGrid 07.05.07, 15:59
      VEESSPER: Śpiewała głównie z play backu
      DO VEESSPER: No to chyba nie potrafisz odrozniac uncertain jesli juz to z play backu
      byla piosenka "Shock".

Moze macie jakies fotki? Ja bedac za kulisami zrobilam troche..ale 4 tylko
      normalnie wyszly wink
    • mo-monika Re: Koncert InGrid 07.05.07, 16:23
      Uważam że nie nauczyliśmy się jeszcze doceniać tego co robi dla nas Gmina. To
      zaszczyt, że taka znana osoba odwiedziła nasz Serock, pokazała że jest świetną
      gwiazdą i zupełnie normalną osobą. Dla mnie i moich zanajomych koncert
      był "super". Szkoda tylko,że ludzie tak sztywno się zachowywali, wielkie
      gratulacje dla Burmistrza, który pokazał na scenie jak należy się bawić.
      • veessper Re: Koncert InGrid 07.05.07, 21:33
        Proponuję, abyś wysłała pismo dziękczynne do gminy. Gmina utrzymuje się z
        naszych pieniędzy, z naszych pieniędzy organizuje też imprezy, więc wielkiej
        łaski mi nie robi. A co do koncertu - to już tak jest - jeden lubi Rubika, a
        inny Rachmaninowa.
        • boy26 Re: Koncert InGrid 07.05.07, 23:03
          Mi osobiście się bardzo podobał i jeśli ktoś pisze że IN-GRID śpiewała z play
          backu to widzać ze nie chodził w szkole na muzykę bo ja osobiście słyszałem
          tylko jedną piosenkę z play backiem

jeśli chodzi o foto to nie robiłem ale znalazłem na portalu Serocka i są nawet
          fajne podam linka dla innych
          www.barticom.pl/galerie/dnis/index.php
          • veessper Re: Koncert InGrid 08.05.07, 10:44
            OK niech wam będzie - śpiewała na żywo.
            Coś ten "portal" niemrawo działa panie boy.
            • monitors1 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 10:51
              Dzieki za fotki. smile!!
              veessper napisała: OK niech wam będzie - śpiewała na żywo.
              Odp. Jak sie bylo przy samiutkiej scenie...to sie slyszalo wink
        • mo-monika Re: Koncert InGrid 08.05.07, 12:23
          Pewnie łaski nie robi, ale też nie musi się wysilać. A jednak wysiłku chyba
          trochę widać w Serocku, jeśli tego nie widzisz, porównaj sobie inne miasta,
          najlepiej wyjedź na wycieczkę krajoznawczą.
          • veessper Re: Koncert InGrid 08.05.07, 12:53
            Musi się wysilać - musi. W końcu dobrze chyba im za to płacimy? Prawda?
            Wycieczki nie muszę robić daleko, wystarczy pojechać do Wieliszewa np.
            Same chodniki i czyste miasto to nie wszystko. Brak pomysłów na rozwój miasta,
            brak perspektyw dla młodzieży,brak miejsc pracy. Idiotyczna lokalizacja wielu
            gminnych inwestycji - plac zabaw obok drogi krajowej, na przykład. Teraz obok
            chcą obok zrobić park, jakby w Serocku nie było miejsc, w których można
            odpocząć. Nowa fontanna ma podobno kosztować 200 tyś zł. Kto sie na to zgodził?
            Czy któremuś z radnych zadrżała ręka poczas głosowania? Czy nie ma innych
            ważniejszych potrzeb?
            • grazbed Re: Koncert InGrid 08.05.07, 13:04
              Z tym placem zabaw obok drogi krajowej to absolutnie się zgadzam - kto to wymyślił?
              Podobnie myślę, że molo postawione na środku plaży to jakaś pomyłka.

A gdzie ma być nowa fontanna?
              • mo-monika Re: Koncert InGrid 08.05.07, 13:20
                Ludzie jakie Wy macie wymagania! Może to molo postawić na środku rynku jak Wam
                nie pasuje nad wodą?
                • grazbed Mo-Moniko :) 08.05.07, 13:44
                  Nie denerwuj się tak tylko odpowiedz, czy to molo nie mogłoby być usytowane tak,
                  żeby nie dzielić na części i tak małej plaży??

• veessper fontanna 08.05.07, 13:54
                na miejscu obecnej - koszt 198 860 zł.
                • grazbed Re: fontanna 08.05.07, 14:40
                  A co obecnej dolega?
                  • veessper Re: fontanna 08.05.07, 15:18
                    warto iść na sesję rady miasta i zapytać smile ja nie wiem
                    moim zdaniem to zbyteczny wydatek
              • awitold Re: Koncert InGrid 09.05.07, 23:29
                Kochani ten plac zabaw jest tam od lat !
                i to nie jest wymysl naszej obecnej władzy , o ile dobrze pamietam to jest plac
                zabaw ktory wczesniej używany przez przedszkolakow z przedszkolapo którym już
                sladow brak.(i bardzo dobrze !)
                Wymysłem nowej władzy jest remont tegoż placu zabaw , ja osobiście byłem naewt
                u naszej władzy w tejże właśnie sprawie.

no a moze lepiej by bylo aby został on w takim stanie jak byl...
      • machiavelli2 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:14
        no dajmy spokoj z tymi zaszczytami - ingrid sporo koncertowala w polsce:
        KONCERTY : 2006
        Zdunska Wola
        Mexico
        Poznan
        Strzelce Opolskie
        Łęczyca
        Przyce
        Suwałki
        Białystok
        Świdnica
        Dąbrowa Górnicza
        Łódź
        Zabrze
        Trzebnica
        Plońsk
        Detroit
        Koscian
        Pyrzyce
        Szczytno
        Nowe Miasto Lubawskie
        Zaolszynie
        Belchatow
        Gdynia
        Ciechanow
        Chojnice
        Grudziadz
        Lomza
        Ostroleka
        Rudnik
        Stargard
        Sandomierz
        Tarnobrzeg
        Krosno
        Warszawa
        Włocławek
        Rosja

KONCERTY : 2005
        Kluczbork
        Elk
        Namyslow
        Radomsko
        Swiecie
        Bemowo
        Baltowo
        Chodziez
        Choszczno
        Gizycko
        Gdansk
        Lubin
        Jozefow
        Los Angeles
        Krosno Odrzanskie
        Lodz
        Kozmin Wlk.
        Myslowice
        Rosja

KONCERTY : 2004
        Mexico
        Słupsk
        San Francisco
        Houston, USA
        Inowroclaw
        Rosja
        Rosja
        Rosja

KONCERTY : 2003
        Los Angeles
        Czechy
        Czechy
        Austria
        Austria
        Kielce
        Lotwa
        Niemcy
        Niemcy
        Niemcy
        Niemcy
        Rosja
        Rosja
        Warszawa
        • monitors1 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:20
          O takk..sporo..a to nie wszystkie miejscowosci ktore sa wymienione smile smile smile..nie
          dalabym rady wymienic wszystkich!!
    • machiavelli2 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:03
      jeszcze jeden link do zdjec z koncertu ingrid
      picasaweb.google.com/artowiartowi/Ingrid2007
      • monitors1 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:13
        Dzięki za kolejna porcje fotek...tylko cos nie ma kontaktu z autorem zdjec uncertain
        szkoda...a tak przy okazji zapraszam
        www.ingrid.wot.pl
        • machiavelli2 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:19
          monitors1 napisała:

> Dzięki za kolejna porcje fotek...tylko cos nie ma kontaktu z autorem zdjec uncertain
          > szkoda...a tak przy okazji zapraszam
          > www.ingrid.wot.pl

Jam Ci jest autorem smile
          • monitors1 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:21
            Mam prosbe ..moglabym umiescic te foty z kocnertu In-Grid?? Oczywiscie napisze
            kto jest autorem..jesli tak napisz co mam napisac //login/nick.?

Moje GG: 8105387
    • machiavelli2 Re: Koncert InGrid 08.05.07, 19:08
      Co do fontanny to fakt - przesada. Sie to nazywa "przebudowa" (za prawie 200000)
      Mozna dom wyudowac za takie pieniadze bez mala.
      Informacje dlaczego nalezy zmienic fontanne na nowa sa w opisie przetargu -
      podobnie jakprojekt nowej (zreszta makabrycznie nieczytelny)
      W starej plytki odpadaja, przecieka chyba i takie tam.
    • awitold Re: Koncert InGrid 08.05.07, 22:40
      a ja mysle ze się jeszcze taki nie urodził co by w Serocku mieszkańcom
      dogodził .....
      czy to bedzie InGrid , Doda ,Ich Troje czy jakas inna pop gwiazdeczka to
      zawsze bedzie źle .
      A jesli jest jakiś bardziej ambitny repertuar to ludzi malo ....

Smutne to ze na forum sa zazwyczaj negatywne odnowiedzi w zasadzie częsc
      forumowiczów jest na nie tak dla zasady .
      Czy jest to spowodowane klęską wyborczą ???

• prawiejakaniol Re: Koncert InGrid 09.05.07, 00:37
        Ale jesteś genialny...Dokładnie tak, u nas panuje coś w rodzaju mody na to, żeby
        być na przekór, tak właśnie tylko dla istoty tego bycia...A kiedy ktoś chce
        mieszkańcom dać chwilę dobrej zabawy, to się go krytykuje tylko dlatego, że
        mozna pieniądze wydać na cos innego - owszem można...Ale na szczęście gminie nie
        brakuje pieniedzy, więc spokojnie może ją na nowa fontannę przeznaczyć... big_grin I
        na piasek na plaży...tongue_out I na co tam jeszcze...Ja nie chciałabym, żeby nasze
        miasto wyglądało teraz jak 10 lat temu chociażby...Świat wybiega naprzód, a my
        co, mamy pozostawac w tyle...?? Dopiero by się ludzie nagadali na
        burmistrza/...o ile jeszcze ostaliby sie tacy, którzy mieszkaliby w Serocku...
        • machiavelli2 Re: Koncert InGrid 09.05.07, 22:01
          Ależ ... nie powiem co.
          My krytykujemy ich - ty krykujesz nas - nie różnisz się co do zasady niczym -
          czyż nie?

Jest natomiast pewna drbna różnica. Ja np w swojej krtyce nie kieruę się
          abstrakcyjną fustracją - ni erobie tego ot tak - dla sztuki, nie krytykuje
          wszystkiego - tylko to co mnie dziwi i niepokoi. A niepokoi mnie juz nie tylko
          fakt, ze wydajemy 200 tys na zbytki - ale tez to, ze ludzie to akceptuja!

Niepokoi mnie tez sposob myslenia niektorych ludzi. Szanowni Panstwo - gmina to
          my! Gmina zarzadza naszymi pieniedzmi i jesli sie z tym nie zgadzay to trzeba o
          tym mowic.
          • awitold Re: Koncert InGrid- a moze nowe pomysły ? 09.05.07, 22:23
            no i tak od InGrid odszliśmy do zbytków a i jeszcze o plaże zachaczyliśmy wink

Wszyscy mająprawo krytykowac ... zgadzam sie z tym zupełnie , mamy
            demokracje.

Może użytkownicy forum mają jakieś ciekawe pomysły ktorymi można by sie było
            podzielic na forum co do imprez w przyszłości ?

Co/kogo wy chetnie zobaczycie w Serocku ?

A tak na marginesie jak przez ostatnie lata dzialo sie powiedzmy niewiele
            to wszyscy mowili że żle teraz też żle co trzeba zrobic aby było dobrze ?

pozdrawiam

• veessper Re: Koncert InGrid- a moze nowe pomysły ? 09.05.07, 22:31
              ale kto powiedział, ze było źle? Nie było źle. Uważam, ze było całkiem fajnie.
              Myślę, że źle zrozumiałaś całą dyskusję.
              • awitold Re: Koncert InGrid- a moze nowe pomysły ? 09.05.07, 23:31
                pewnie żle jak zazwyczaj ....
                tyle ze mnie irytują ciągłe plumkania ze to źle to nie tak
                • grazbed Re: Koncert InGrid- a moze nowe pomysły ? 10.05.07, 14:19
                  awitold napisała:

> pewnie żle jak zazwyczaj .....
                  > tyle ze mnie irytują ciągłe plumkania ze to źle to nie tak

Pewnie, że plumkanie jest irytujące smile ale coś w tym jest.

Ja nie jestem stałym mieszkańcem Serocka tylko pomieszkuję tu od czasu do czasu.
                  Nie wiedziałam, że plac zabaw dawno już tam był i tylko został wyremontowany a
                  na plaży są problemy "własnościowe" - w tym przypadku siła wyższa.

Czy jednak przebudowanie nowej fontanny na jeszcze nowszą fontannę nie jest już
                  zbytecznym luksusem?. Może lepiej znaleźć jakieś inne niezaspokojone potrzeby.
                  Tym bardziej, że teraz Serock żyje z tego, że przez miasto przelatuje tranzyt i
                  turyścismile. Szykuje się obdwodnica, nie wiadomo jak jej powstanie wpłynie na
                  dochody budżetu gminy..
                  • veessper Re: Koncert InGrid- a moze nowe pomysły ? 10.05.07, 16:34
                    Pani AWitold - niby dobrze zorientowana a jednak pisze BZDURY.
                    Plac zabaw był bliżej przedszkola, jego obecna lokalizacja to zupełnie nowy -
                    poroniony - pomysł. Mieszkam na tyle długo w Serocku, żeby pamiętać gdzie się
                    ten plac mieścił. I proszę nie wciskać kitu. Dodatkowo lokalizację jego pogrąża
                    fakt, że chyba dobrze wiedziano o planowanym tranzycie TIRów przez miasto.
                    Co do spraw własnościowych na plaży - plaża miejska należy do miasta, więc o
                    jakie sprawy własnościowe i protesty chodzi? Poproszę o konkrety.
                    Bo jak na razie plaża rozbudowuje się w szybkim tempie smile jeśli dawno nie
                    byłaś to się wybierz - polecam.

• veessper Re: Koncert InGrid 09.05.07, 22:26
            bardzo dobrze napisane! Wydaje się na pierdoły, fontanna za 200 tyś to co
            najmniej lekka przesada. Serock to nie Wersal. A myślicie, że te betony, które
            nam fundują to długo przetrwają? 15-20 lat max.
            NIe lepiej wydać pieniędzy na inne cele? Na przeciwdziałanie narkomanii w
            Serocku przeznaczone są jakieś śmieszne grosze. A problem zaczyna być palący. I
            nie udawajmy, że u nas nie ma narkomanii. Szkoła podstawowa odstaje poziomem od
            szkół w powiecie - niestety w dół. Ludzie wysyłają dzieci do gimnazjum w
            Legionowie. Dlaczego? NIe ma nic na przyszłość, nie myśli się o tym, żeby
            ludzie mieli kiedyś pracę, mogli wykształcić dzieci, czy spędzać czas aktywnie
            i nie jechać po to wszystko do Legionowa czy Warszawy. W zamian mydli się oczy,
            wybuduje klomb, fontannę i wszystkim wydaje się, że wygraliśmy los na loterii
            mając takich wspaniałych gospodarzy.
            • cowkiller Re: Koncert InGrid 10.05.07, 11:02
              Vesper wyluzuj,trochę miej chciejstwa,może jakiś orginalny pomysł a nie tylko
              żle i żle,odnoszę wrażenie, że kampania wyborcza jeszcze się nie skończyła.Co
              do szkoły,zanim napiszesz bzdurę sprawdż publikowane wyniki egzaminów w naszym
              Powiecie.
              • veessper Re: Koncert InGrid 10.05.07, 12:28
                daruj sobie uwagi nt kampanii wyborczej, bo wybory po pierwsze były dawno, a po
                drugie nie miałam z nimi nic wspólnego, nawet na głosowaniu nie byłam smile))))
                Bardziej niż wyniki egzaminów interesuje mnie opinia rodziców, a wśród moich
                znajomych mających dzieci w szkole opinie są raczej nieprzychylne.
                A skoro jest źle, to co mam pisać??? Że jest dobrze??? smile
                OK. Widać macie mniejsze wymagania ode mnie. Bywa.
                • awitold Re: Koncert InGrid 10.05.07, 18:01
                  A mnie osobiscie troche irytuja wypowiedzi dla zasady na nie lub tez
                  zasłyszane.
                  Prosta zasada mam dziecko w szkole to sie o niej wypowiadam , a nie ze
                  gdzies cos slyszałam ...
                  ale to moje zdanie , jak znam życie to zaraz bedzie riposta wink

veessper czy ty jestes Aganiok ktora to zawsze musiała miec ostatnie
                  zdania , a moze to tylko zmiana nicku ?

• veessper Re: Koncert InGrid 10.05.07, 20:14
                    jak napiszę, że nie jestem to i tak mi nie uwierzysz. Nie mam ambicji mieć
                    ostatniego zdania. ZOstawię dla Ciebie ten zaszczytny przywilej. Jak dla mnie
                    EOT. Trzymaj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka