agnieszka.ll 16.11.08, 08:13 hej... chciałabym otworzyć w Legionowie mini żłobek-klub maluszka...jak myślicie czy będzie zainteresowanie. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
best_paris Re: mini żłobek 16.11.08, 14:15 Myślę, że dużo zależy od tego w jakim wieku będą przyjmowane dzieci i od ceny, bo mamy już kilka prywatnych placówek które przyjmują dzieci od 2lat teraz przydałoby sie coś dla dzieci od np. 6 miesięcy czy roczku. Lada dzień urodzi mi się dziecko i chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy, a do miejskiego żłobka pewnie mały nie dostanie się więc 3mam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.ll Re: mini żłobek 16.11.08, 15:14 będę przyjmowała dzieci od 6miesiąca do 3lat...nad ceną jeszcze się zastanawiam...chcę ruszyć od stycznia 2009 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: mini żłobek 17.11.08, 08:36 na pare godzin dziennie to i my tez chętnie zostawimy nasze dziecię :-) duzo jednak zalezy od warunkow jakie beda (cena akurat jest na ostatnim miejscu), tj. kadra opiekuncza, warunki lokalowe, zywieniowe, formy zabaw i zajec. Nasza corcia ma 1,5 roczku, ale pomimo tego mlodego wieku widze ze uwielbia towarzystwo innych dzieci (i co dziwne nawet potrafi sie z nimi bawic ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.ll Re: mini żłobek 17.11.08, 08:44 super... wiem coś o tym-mam również córcię w tym wieku...na pewno się odezwę Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: mini żłobek 17.11.08, 08:38 jak juz bedziesz miala dokladniejsze informacje odnosnie tej działalnosci to bede wdzieczna za info na maila: luizabla(a)o2.pl Życzę powodzenia i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: mini żłobek 16.11.08, 22:45 będzie zainteresowanie :) mnie już zainteresowałaś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: mini żłobek 16.11.08, 23:38 W Legionowie jak wiadomo jest 1 zlobek miejski, podczas gdy jest kilkanascie przedszkoli miejskich i kilka placowewk prywatnych. Tak wiec sila rzeczy napewno taka placowka, ktora uzupelni nisze rynkowa zlobkow bedzie bardzo oczekiwana. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.ll Re: mini żłobek 17.11.08, 08:39 tak żłobek miejski już poznałam i wiem, że część dzieci nie dostaje się do niego...sama mam szesnastomiesięczną córkę-ja chciałabym wrócić do pracy a córcia żeby miała kontakt z innymi dziećmi-dlatego taki pomysł...dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: mini żłobek 17.11.08, 10:01 Nie dostaje sie, bo lokal nie jest z gumy. To oczywiste. Sale sa w stanie przyjac iles dzieci i opiekunki (nauczycielki?) sa w stanie zajac sie ograniczona (slisle zreszta okreslona w przepisach) grupa dzieci. Wiecej sie nei da, nawet gdyby wszystkuie wladze cchialy to przeciez zima dzieci nie beda jadly posilkow w kurtkahc na tarasie i siedzialy caly dzien na powietrzu przy temperaturze -10 stopni. Nie da sie. Bo nawet nei mialyby gdzie spac. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia240 Re: mini żłobek 18.11.08, 12:38 Chciałam otworzyc mini żłobek w Legionowie i gdy udałam się do urzędu miasta w celu dowiedzenia się jakie jest zapotrzebowanie na tego typu placówkę, to pan urzędnik powiedział,że nie ma żadnego. Dlatego jest tylko 1 żłobek w Legio i to wystarcza. Doradził otworzenie przedszkola, bo na to ciągle jest zapotrzebowanie. Dzwonią mamy i pytają o miejsca w przedszkolach, a maluchami opiekują się rodzice, lub dziadkowie, więc żłobek nie jest potrzebny w Legionowie (tak mi powiedziano w urzędzie 2 msc-e temu). Może się coś zmieniło. Ale jeśli w publicznym żłobku są miejsca, to rodzic najpierw tam będzie szukac, a dopiero potem w klubach maluszka. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
anke1 Re: mini żłobek 22.11.08, 20:11 Bardzo ciekawe co Ci powiedzieli, bo moje dziecko było zapisane do żłobka i niestety znalazło się na liście dzieci które się nie dostały. Dodam tylko, że oprócz mojej niuni na liście było około 70 nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
anitajas1 Re: mini żłobek 24.11.08, 09:08 Już niedługo moja dzidzia przyjdzie na świat więc i jestem zainteresowana żłobkiem :) Zalezy mi przede wszystkim na wysokowykwalifikowanej kadrze oraz na takim złobku, gdzie liczy się dobro maleństwa i spokój rodziców czyli żłobek marzeń, gdzie nie idzie się na ilość, a na jakość. Co do opinii pana urzednika, to z miłą chęcią mu oddam dziecko pod opiekę jak jest taki mądraliński, ja akurat nie mam nikogo bliskiego kto mógłby zaopiekowac się moim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Bardzo ciekawa dyskusja prywatny vs panstwowy 24.11.08, 10:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=87480234 Mysle, ze mozna znalezc tam sporo ciekawych opinii, ktore pomoga osobom, chcacym rozpoczac podobna dzialanosc, by nam rodzicom dac jednak usluge na najwyzszym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
18zuza81 Re: mini żłobek 17.12.08, 20:32 ja też uważam, że żłobek by się przydał. gdyby się udało otworzyć (czego życzę) proszę o info zuzia_c@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roberta05 Re: mini żłobek 29.12.08, 12:12 Pewnie, że się przyda a urzędnicy tak mówią bo boją się konkurencji tym bardziej że głośno ostatnio było o tym żłobku i to z nie najlepszej strony, życzę powodzenia w otwarciu i polecam swoją osobę do pracy-studiuję pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: mini żłobek 29.12.08, 12:18 Swoja droga mnei zainteresowalo to, ze u nas koszty stale w przedszkolu sa znacznie wyzsze jak w pobliskeij Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek77 Re: mini żłobek 20.01.09, 13:56 roberta głośno było o żlobku bo jedna pracownica miała "focha", a prawda jest taka że opieka jest tam bardzo dobra, panie (ciocie) w zdecydowanej większości jak prawdziwe ciocie. moje córki chodziły do naszego żłobka przez 2 lata (do lipca 2008) i zawsze będe tę placówkę wychwalać w żłobku jest 80 miejsc, nie przyjętych co roku jest też około 80, a ile osób w ogóle nie złożyło podania wiedząc że są takie problemy z dostaniem się? także pan urzędnik nic nie wie na temat zapotrzebowania na taką placówkę dodam jeszcze, że nasz żłobek podlega pod służbę zdrowia, 2 razy w tygodniu pediatra bada dzieci a na etacie jest pielęgniarka (istotne choćby w przypadku temperatury - pielęgniarka ma prawo podać lek przeciwgorączkowy a w przedszkolu gdzie takiej pielęgniarki nie ma nie wolno podać nawet tak podstawowego medykamentu i ostatnio wieźli dziecko na pogotowie bo dostało drgawek od gorączki w czasie gdy mama jechała z W-wy zawiadomiona że dziecko ma temp.) Nie wiem jak jest w przepisach w tym temacie... poza tym jeśli chodzi o opłaty stałe są one wyższe niż w przedszkolu (250 za 1 dziecko, 130 za drugie, jakoś tak jeśli dobrze pamiętam) --------------------------------------- pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
grazuk Re: mini żłobek 12.02.09, 15:11 Legionowo jest trudnym rynkiem i przebić się z klubem malucha, który oscyluje w cenie 1000- 1300 zł( bo takie koszty wynikają z wynajmu domu, zatrudnienia opiekunek - zusy, podatki, wyżywienie, dodatkowe zajęcia ...)jest ideą fix Z tego co pamiętam była taka placówka, nawet miała reklamę w TV i z braku chętnych musiała się zamknąć. Tak,że najpierw skalkuluj koszty i poszukaj chętnych.Jak znajdziesz co najmniej 15 osób .. to działaj!!! Powodzenia:):) Odpowiedz Link Zgłoś