staruszeczka 09.12.09, 16:22 najpiekniejsze są stokrotki i tylko takimi prosze mnie obdarowywać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Kwiatki 09.12.09, 16:32 A ja lubie najzwyczajniesze róze i tylko róze kupuje dla kobiet jezeli je lubie.Kobiety naturalnie,bo róze lubie tak czy tak. Odpowiedz Link
leziox Re: Kwiatki 09.12.09, 16:47 Jak nie lubie to staram sie takie kontakty ograniczyc do minimum,jezeli juz musze.A kwiatkow wtedy nie ma zadnych,nawet ostu etc. Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: Kwiatki 09.12.09, 17:31 Wszystkie są piękne....tylko te doniczkowe czasem niebezpieczne Odpowiedz Link
martuha Re: Kwiatki 09.12.09, 18:31 konwalie! a co do roz, male sprostowanie. kiedys drogi adminie podarowales mi bukiet nie z roz, tylko z innych kwiatow ale i tak mi sie podobal Odpowiedz Link
leziox Re: Kwiatki 09.12.09, 19:24 Nie,ale widac musialem oszczedzac na piwko i te inne musialy byc tansze niz róze,nie ma innego wyjasnienia. Odpowiedz Link
martuha Re: Kwiatki 09.12.09, 19:49 jakos zawsze mialam niejasne wrazenie, ze te kwiaty buchnales spod jakiegos pomnika lub cmentarza Odpowiedz Link
iwoman Re: Kwiatki 09.12.09, 19:24 tak wiem,że niebezpieczny kiedyś też dostałam kwiatka doniczkowego od mojego faceta, bardzo był dla niego niebezpieczny, przyszedł pijany z tym kwiatkiem tak oberwał kwiatkiem, nie wiem dlaczego miał guza jak jabłko, niby kwiatek a jaki niebezpieczny Odpowiedz Link
leziox Re: Kwiatki 09.12.09, 19:40 Tu chodzi raczej o gatunek doniczki a nie kwiatka.A tak wracajac do przyslowia-kobiety nie bije sie nawet kwiatkiem-a kobiecie niby to wolno,tak? Odpowiedz Link
lidka_77 a czy to prawda co mowią o 13.12.09, 18:07 o kolorach kwiatów? że to równie ważne jak rodzaj kwiatka jaki się daje komuś? np. gdzieś kiedyś usłyszałam, że podarowanie kobiecie żółtych róż oznacza przyznanie się do flirtu, zdrady, przeprosiny (może coś jest na rzeczy - w 'Wieku niewinności" postac grana przez Daniela day- Lewisa podarowała taki bukiet narzeczonej, która widziała jak ten sobie poczyna z postacią grana przez Michelle Pfeifer) Odpowiedz Link
leziox Re: a czy to prawda co mowią o 13.12.09, 19:09 No nie wiem.Z pewnoscia nie zachowalbym sie jak dzentelmen,gdybym dostal od kobiety doniczka-po prostu dalbym w morde. Odpowiedz Link
leziox Re: a czy to prawda co mowią o 13.12.09, 19:12 www.biolog.pl/encyclopedia-318.htmlTekstlinka Odpowiedz Link
lidka_77 Re: a czy to prawda co mowią o 13.12.09, 20:13 heh, dzięki za linka, czyli jednak - żółta róża ma to znaczenie. Kurcze, o ile jest się uboższym bez takiej wiedzy - ogląda się film, gośc daje kwiaty babce, a tu pełno znaczeń. Ale to w ogóle był niezwykły film, taka dbałość o detale z epoki Odpowiedz Link
kocinamber Re: Kwiatki 14.12.09, 00:28 Staruniu kochana, ja tam się nie za bardzo znam, ale pewien właściciel trawnika kiedyś mi powiedział, że stokrotki to chwasty. Nadal chcesz je otrzymywać? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Kwiatki 14.12.09, 07:20 Chwast czy nie są najpiękniejsze i już Może to tak że ciągnie chwasta do chwasta? Odpowiedz Link