tropem_misia1 14.07.10, 05:54 3 + 4 = 7 3+1+3= 7 Drogą dedukcji doszłam ,że środa jest bez sensu. Miłej środy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: Środ....ek 14.07.10, 05:59 Dobra, a jeśli przedstawimy to tak: 1+1+1+1+1+1+1 = 7 ? Witaj, Tropcia Odpowiedz Link
debi_bebi Re: ale 14.07.10, 06:11 Jeśli wziąć poniedziałek za 1 dzień tygodnia - to masz jak najbardziej rację. Ale jeśli przyjąć za KK, że 1 dzień to niedziela (sama się o tym dopiero niedawno dowiedziałam, że oni tak robią), to środa wypada w samym środku. A znowu jak odliczyć sobotę i niedzielę, jako wolne, to znowu środa wypada w środku. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Twoje 14.07.10, 06:22 argumenty są nie do odparcia. Jeno gdy od dziecka mi wpajano, że bóg w ostatni dzień - niedziele - postanowił odpocząć po tworzeniu...trudno mi przyjąć pomysł,że niedziela jest pierwsza ) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:ale człek : 14.07.10, 06:25 "Na początku był chaos" wszyscy o tym wiedzą Dobry Bóg posprzątał i na niebie siedzą gwiazdy,meteory , czasem dziura czarna, oraz Ziemia ,ta nasza macierz,kropka marna. Gdy Bóg skończył pracę poczuł się znudzony. Zrobię coś pięknego i człek ot,stworzony. Mgnienie oka trwało jak człek się rozmnożył. Bóg zaś oczy swe boskie ze zdziwienia otworzył. -Był chaos,posprzątałem! Rozbolała mnie głowa. Bo odkąd jesteś człowieku chaos znów zapanował!!! Odpowiedz Link
debi_bebi Re:Twoje 14.07.10, 07:25 W świadomości wyryło nam się, że jest dniem ostatnim, to fakt. Zresztą właściwie jakie to ma znaczenie? Pierwszym, czy ostatnim - można się spierać, tak samo, jak o to, czy krzyż powinien zostać przed pałacem prezydenckim, czy nie. Gdyby jednak usiłować przekonać kogokolwiek, że niedziela jest ósmym dniem tygodnia, to każdy puknąłby się w głowę Odpowiedz Link
z_oddali Re: Środ....ek 14.07.10, 09:48 Nie wiem, co na to logika, ale mój kalendarz sugeruje, by w czwartek był weekend Dzień dobry. Odpowiedz Link
marijola1 Re: Środ....ek 14.07.10, 09:51 Czwartek jest na pewno wigilia weekendu.Lubie go jeszcze z innego powodu Odpowiedz Link
leziox Re: Środ....ek 14.07.10, 10:02 KKat wiedzial co robi,w niedziele zawsze dostawal kase a potem mozna bylo caly tydzien balowac.Dlatego niedziela byla pierwszym dniem tygodnia,jakze slicznym. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Środ....ek 14.07.10, 20:07 Słusznie - mogli balować, skoro najważniejsze msze były dopiero w kolejną niedzielę Lezio, z Ciebie całkiem łebski facet, nooo Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Środ....ek 14.07.10, 15:50 Lezio, juz dwoje dorobiles w tak krotkim czasie? Starasz sie szybki bilu,heh. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Środ....ek 14.07.10, 22:04 To może być jutro. Tylko żeby było wyczerpująco! Odpowiedz Link