lidka_77 08.08.10, 18:59 czy to prawda, że jak się uderza pięścią, to nie można tak zaciskać ręki, bo można uszkodzić sobie dłoń? adhd tematowe dziś mam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marijola1 Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 20:57 Dlaczego tylko do panow? Boks uprawiaja takze kobiety Odpowiedz Link
lidka_77 Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 22:06 girl - to jak to sie powinno robić? I tak pewnie nie pokonam psychologicznej bariery - zakodowanego, że nie wolno bić, nie umiem się bronic kurka no, ale.. lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. A dziś sobie poboksowałam powietrze przy linkin park i tak się zmęczyłam, że szok po prawie roku wypomina się, że nie umiałam oddać... kurcze. Odpowiedz Link
lidka_77 ale nie o boks chodzi ;) 08.08.10, 22:04 tylko o normalne uderzenie, bez rękawic bokserskich Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 20:58 Uszkodzenie wynika z zetknięcia się z twardą powierzchnią i jest wprost proporcjonalne do siły z jaką się uderza. Oczywiście uderzając płaska ręką (klaps) nie czyni sie takiej szkody jak uderzenie kułakiem.Czyli im mniejsza powierzchnia dłoni i większa siła tym poważniejsze uszkodzenie? Tak dywaguję, bo sie nie znam.Kiedys tylko z Bruce Lee film oglądałam. Odpowiedz Link
leziox Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 21:52 Piesci podczas walki z kims powinny byc zacisniete bardzo mocno.W stól walic kulakiem sie powinno niekoniecznie bardzo mocno zacisnieta reká.A najlepiej pierdol.ac w stol krzeselkiem. Odpowiedz Link
lidka_77 masz rację 08.08.10, 22:10 > pierdol.ac w stol krzeselkiem. i chodu albo się ewentualnie schować pod stół nie, jednak nie umaiłabym uderzyć, musze zacząć ćwiczyć biegi Odpowiedz Link
lidka_77 Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 22:08 > Uszkodzenie wynika z zetknięcia się z twardą powierzchnią hm jak bardzo twardy może być człowiek? nie, no ja nie umiem bić się i bić, ale chciałabym się nauczyć oddawać Odpowiedz Link
leziox Re: pytanie chyba do panów 08.08.10, 22:12 Mysle jednak,ze porzadne Magnum bardzo pomaga w rozstrzyganiu sporow na swoja korzysc... Odpowiedz Link
teletoobis Re: pytanie chyba do panów 09.08.10, 09:49 Jestes zbyt postepowy- ciupaska i z gowy Odpowiedz Link
leziox Re: pytanie chyba do panów 09.08.10, 10:49 Tak ale mysle ze Magnum mozna jednak dalej dorzucic. Odpowiedz Link
lidka_77 dobrze, że 09.08.10, 13:20 ciupażki są tera z Chin to i wielkiej krzywdy może się nie zrobi Odpowiedz Link
lidka_77 Magnum :) 09.08.10, 13:19 Był nawet taki film "Siła Magnum", tylko jakoś nie mogę sobie wyobrazić Clinta Eastwooda zajadającego loda na patyku marki Magnum Odpowiedz Link