pyskata.1 25.01.12, 20:46 nie znalazłam wątka muzycznego www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
droga_mleczna_1 Są 25.01.12, 22:53 muzyczne, może inna muza niż słuchasz, więc możesz założyć wątek jak lubisz. Kto będzie w nastroju posłucha Przed chwilą kliknęłam płytę DIRE STRAITS - ON EVERY STREET (1991). Kupuję. Lubię słuchać muzy, gdy jestem w domu, praca staje się przyjemnością. Teraz u mnie na "tapecie" Dire Straits. Dire Straits - You And Your Friend + lyrics Odpowiedz Link
leziox Re: Są 26.01.12, 11:08 Ja tam Pyskata nie wiem,ale ten tytul watku jakos tak gupio wyglada Jak sie czlek tak wpatrzy... Odpowiedz Link
droga_mleczna_1 To 26.01.12, 13:31 jest zajefajne Rozśmieszyłeś mnie na dobre.... Andrzej Sikorowski - Moje kobiety (koncert Zacisza Gwiazd) czasem coś namaluję słów akwarele namalować słowami rozetrzeć akwarele pragnień rzeźbiąc palcami wnieść delikatność jaźni i rzeźbiąc profil wspólnych doznań i marzeń płótnem swego ciała okryję cię zawsze utkam ze snów niecodziennych zdarzeń poprzeplatam kolorami tęczy wyszywanych marzeń wplotę oczka nadziei , miłością przyozdobię niechaj zanocuje najpiękniejszy motyl wkoło zakwitnie wiosennie, szczęśliwie tak wiecznie my zaś usiądziemy pod daktylowym drzewem meandrami istnienia w miłosnym likierze Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dupa 26.01.12, 14:02 to brzydkie słowo. Choć się głęboko zastanowiwszy nie znam ładniejszego...yhm pomyślę...może wymyślę... pupeńka? Odpowiedz Link
droga_mleczna_1 Re: Pupcia 26.01.12, 17:53 Widzisz bez znaczenia... wywołałaś tym uśmiech, miłe skojarzenia The wind of change - Scorpions.wmv żeglować na wodach błękitnych przestrzeni gwiazd mgliście skąpanych lśniących atramentnie żeglować w podniebne jaźni jasne prądy przez dusz oceany po kres horyzontu gdy złapiesz wiatr w żagle żegluj wielką wodą tam bujaj myślami w przestrzeni swobody w rozpędzie dopóki kręci z nami Ziemia a potem spoczniemy w czasie bo go nie ma … Odpowiedz Link
leziox Re: Pupcia 26.01.12, 18:17 No,pewnie ze tak lepiej,hehe.Mnie tam,Pyskata nie chodzilo o samo slowo tylko ono stalo tak zaraz przy twoim linku i wywolywalo dziwne skojarzenia.Hehehe,mnie sie tam zreszta podobalo. A watkow muzycznych jest przynajmniej kilka,ale jak sie klika po trzezwemu to mozna czegos nie zauwazyc. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dupa 14.10.25, 20:57 Tego pana poznalam w Londynie , sprzatal ulice ...tanczacy sprzatacz ulic, zrobil 5cio -minutowa kariere .Radio ,tvi ,gazety o nim pisaly . Bikini Taka Dupa Odpowiedz Link
leziox Re: Dupa 14.10.25, 23:30 Wszyscy lubimy odgrzewane kotlety, no bo one są po prostu dobre, prawda? Nigdy nie pamiętałbym o księżnej von Dupzen, a tu taka niespodzianka. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Dupa 28.10.25, 00:16 "..patrzy, jest dupa zakleta na przechodniow wciaz wypieta....." Dalej to trza czytac Olka hrabiego ....On cos tam pisal o dupie, tej zakletej. Odpowiedz Link
leziox Re: Dupa 10.12.25, 13:42 Temat dupy wciąż na melynie obecny i cieszy się, jak widać, dużą popularnością. Dla przypomnienia więc i rozgrzania tematu, leziowa Oda do dupy. W czasie tworzenia tego wątku wiersza jeszcze nie było... Oda do dupy Dupo kobieca, dupo wyśniona Szczerze cię pragnę, tulić do łona Mieć cię na codzień, twoje krągłości I do klepania i do miłości Marząc o tobie prężę się cały I chociaż jestem nieco nieśmiały Twój widok zmienia mnie wnet w tygrysa Co przy tym myślę - nie będę pisał Twoje krągłości nagich pośladków Klepane były przez naszych dziadków Czy to za Mieszka, czy innych Piastów Każdy z nich dupie przydawał głasków O ciebie walczono, bito się krwawo By po zwycięstwie posiąść cię żwawo Ty grzałaś armie mokrych sołdatów I ukrywałaś powstańczych swatów Dupo kobieca! Przez tysiąclecia Dawałaś siebie dla króla i kmiecia Trwaj ty nam jeszcze przez długie lata Bez ciebie dupo nie będzie świata Gładka ty dupo, śliczny wyrobie Tyś nam jedyna tylko w przyrodzie Tyś nam jest matka, siostra i żona Chylę się nisko przed tobą w pokłonach A gdy zmarznięty tak chodzę po świecie I znajdę znowu się ja przy kobiecie Ciepła jej dupa mnie słodko kołysze Iż nie chcę już nic ja tak wiedzieć i słyszeć Ten hymn dla dupy niech będzie w chwale Śpiewany wszędzie, ciągle i stale Chwalić nam dupy trzeba tu w trudzie! Bez nich nie byłoby wszak nas - o, ludzie! The End copyright by Leziox Odpowiedz Link
mala200333 Re: Dupa 10.12.25, 16:44 RYSZARD KRAWIEC ENDOSKOPIA to jest TO! Nie pochodzili z wyższych sfer Nie żyli też na wysokiej stopie Bracia August i Louis Lumiére, Którzy dali nam cinemaskopię. Zaś od ery Eskulapa każdy medyk Chciał od środka widzieć człeka. Teraz dożyliśmy czasów, kiedy Endoskopia medyków urzeka! W całym świecie i w Europie „Parcie” jest na endoskopię: Boli ucho, tonie w ropie – Trzeba zrobić otoskopię. Kiedy bolą cię kolana, Artroskopia jest wskazana. Przełyk drapie jak w ukropie – Czas na ezofagoskopię. Miast w domysłów tkwić utopii, Poddaj się gastroduodenoskopii. Widzisz mocz twój krwią skażony, To posłuchaj rady żony: „Jeśli nie chcesz swojej zguby, Cystoskopię zrób, mój luby” . Endometrium gdzieś ektopia? – Wskaże to laparoskopia! Ruchy jelit są w galopie? I chcesz odczuć jak płód kopie Matkę? Poproś o ……………………..kolonoskopię! Mamy jak w kalejdoskopie Rozmaite endoskopie. Choć bywają wątpliwości W kwestii nie- lub przyjemności… Grunt, to nie dać się stropić – I zaufac endoscopii. Odpowiedz Link
leziox Re: Dupa 10.12.25, 17:27 Bardzo pouczające. Naprawdę. Nie no. Jeśli mówię, że naprawdę pouczające, to może przestaniecie się w końcu śmiać?! Odpowiedz Link
mala200333 Re: Dupa 10.12.25, 21:04 Siedzmy na d… i cieszmy się, że az takich “artystow” w poblizu niet: Timur Kulawiec vel Tamerlan vel Timur Lenk (od Tīmūr-e Lang – Timur Kulawy)…Ten koleś to miał gest: W Isfizarze koło Haratu dorwał dwa tysiące obrońców i kazał użyć ich jako cegieł i wbudować żywcem w wieżę. W innym mieście, w Armenii obiecał obrońcom, że nie przeleje ich krwi. I nie przelał! Kazał ich wszystkich zakopać żywcem. Kiedy zdobył irański Isfahan to nakazał by każdy z jego żołdaków przyniósł mu w darze trzy głowy. A po tym z owych głów kazał usypać piramidę. Materiału mu starczyło, bo Isfahan liczył kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców. Podobnie "rozerwał" się w Bagdadzie. Ale tym razem widać wojsk miał znacznie więcej, bo nakazał by każdy z jego kilerów przyniusł mu tylko1 głowę. Ludzki pan! Ale to tylko "przygrywka", Tak na prawdę "pohulał" sobie w Indiach. Wpierw kazał wymordować 100 tys jeńców. A zrobił to "profilaktycznie" przewidując, że mogą się zbuntować. A po tym poszedł dalej. W Indiach toczył "świętą wojnę" i kazał mordować wszystkich jacy wpadli w łapy jego rzezimieszków. Uczeni liczą liczbę jego ofiar w samych Indiach na od 500.000 do nawet miliona. A do tego trzeba doliczyć kilka innych milionów zamordowanych od Krymu po Syrię i Mongolię. Odpowiedz Link
leziox Re: Dupa 10.12.25, 23:00 To dobry temat na Helloween. A wiadomo, jak skończył ten psychopatyczny parszywiec? Odpowiedz Link
mala200333 Re: Dupa 11.12.25, 07:21 W Otrarze Timur prawdopodobnie ciężko zaniemógł. Jego stan pogorszył się po próbie rozgrzania organizmu arakiem…. Data i miejsce urodzenia 9 kwietnia 1336 Chodża Ilgar Data i miejsce śmierci 18 lutego 1405 Otrar Odpowiedz Link
mala200333 Re: Dupa 14.12.25, 16:19 Ostatnie słowa “ Poboznego” Tamerlana przed śmiercią ponoć brzmiały następująco: „Wiem, że moja dusza wkrótce opuści ciało i zostanę zabrany ku tronowi Boga, który daje życie i życie odbiera. Proszę, byście nie przelewali łez po mojej śmierci. Zamiast drzeć szaty i biegać wokół jak oszalali, módlcie się do Boga o łaskę dla mnie. Powiedzcie Allach akbar, Bóg jest wielki, i powtarzajcie Al-Fatihę ku pocieszeniu mej duszy. Mam nadzieję, że skoro Bóg uprawnił mnie, bym nadawał prawa Iranowi i Turanowi, aby w tych królestwach wielcy nie ciemiężyli ubogich, przebaczy mi moje grzechy, których liczba jest bezkresna (...). Ogłaszam Pira Mohammeda, syna Dzahangira, moim jedynym dziedzicem i pełnoprawnym następcą na tronie. Będzie on panował w Samarkandzie suwerennie i samodzielnie, tak aby mógł zarządzać sprawami imperium, wojska i wszystkich krajów i miast podległych jego władzy. Nakazuję wam wszystkim, abyście byli mu posłuszni i poświęcili życie, by mógł utrzymać swoją władzę, tak aby świat nie pogrążył się w chaosie i owoce mego wieloletniego trudu nie poszły na marne. Jeśli pozostaniecie zjednoczeni, nikt nie ośmieli się wam przeciwstawić, ani w najmniejszym stopniu podważyć mojej ostatniej woli.” Po krótkiej chwili dodał jeszcze: „Pamiętajcie, aby robić wszystko, co wam nakazałem, by utrzymać pokój i porządek publiczny. Zawsze bądźcie dobrze poinformowani o sprawach waszych poddanych. Bądźcie mężni i trzymajcie miecz w dłoni z odwagą, a tak jak ja będziecie się mogli cieszyć długim panowaniem i ogromnym imperium. Oczyściłem Iran i Turan z nieprzyjaciół oraz burzycieli pokoju i przyniosłem im sprawiedliwość i dobrobyt. Jeśli posłuszni będziecie mej ostatniej woli i uczynicie sprawiedliwość przewodnikiem wszystkich swych działań, to imperium na długo pozostanie w waszych rękach. Jednak zły los was czeka, jeśli wkradną się niezgoda i rozłam. Wrogowie rozpoczną wojny, które trudno będzie zakończyć, a państwo i wiara poniosą nieodwracalne straty.” Odpowiedz Link