Dodaj do ulubionych

Karambole...

05.02.17, 18:31
PIA
napisala ,ze właśnie boii sie niebezpiecznych naszych dróg i dlatego nie odwazy sie przyjechać do Polski samochodem
~~~~~~~~~
ja też mam serce na ramieniu gdy moii podróżują
Jednak slużby mereorologiczne ostrzegają
aslużby drogowe najnormalniej nic nie robią, co sie stalo? czy piasku nie mają? ani w pierwszym 73 samochody ani w drugim 12 samochodów nic nie było posypane...żeby było bardziej uświadomione klamia do kamery bez żadnego zastanowienia sie,,że oni sprawdzali i nie bylo slisko
na kolejne dni znów zapowiadają... a drogowcy znow bęą spać w najlepsze ...jak ww
krakow.onet.pl/imgw-ostrzega-na-drogach-bedzie-slisko/97mn54v
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Karambole... 05.02.17, 18:36
      to jeszcze okazuje się,że bardzo dokladne będą przeprowadzene badania kto w tej ciemnej niewidoczności za mgłą gęstą potwornie .. kto ? ,, który kierowca zawinibił...

dlaczego?
      bo minister od drog nie ma zamiaru płacić i robia wszystko,żeby służby drogowe uniewinnić
      mozliwe,że znajdzie się film nie jeden jak piaskarki sypaly ...ehhhh
    • pia.ed Re: Karambole... 05.02.17, 21:02

Mario, do Polski przyjezdzam niemal wylacznie samochodem, bo tak mi najwygodniej,
      ale coraz rzadziej ... bo boje sie aby idioci w BMW nie wjechali na moj samochod ...

Zima w takich warunkach drogowych nie odwazylabym sie pojechac do Polski,
      bo co z tego ze ja mam dobre opony, skoro inni ich nie maja ...

Drogowcy nie zawsze sa winni, bo chyba niemozliwoscia jest posypywac na raz wszystkie drogi.
      Zreszta "szklanka" moze powstac w bardzo krotkim czasie.
      Szwedzi walcza z wypadkami drogowymi zmniejszajac szybkosc na autostradach w sezonie zimowym, a takze kontolujac jakosc opon.

.
      • pia.ed Re: Karambole ... szybkosc bezpieczna 05.02.17, 21:15

I jeszcze jedno. Pamietam do dzisiaj, kiedy jeszcze na studiach w Polsce robilam prawo jazdy,
        jak nam w glowe wbijano, ze nalezy jechac z szybkoscia bezpieczna ...
        Jest ciemno i mgla to nalezy zwolnic nawet do 20 km/h, a nie wyprzedzac ...
        To samo wazne jest utrzymanie odleglosci miedzy samochodam,
        a nie jechanie "na styk". W ktoryms europejskim kraju jest bardzo wysoka kara
        za nie trzymanie sie tej zasady ... zapomnialam w jakim.

.
        • marii51 Re: Karambole ... szybkosc bezpieczna 06.02.17, 14:05
          Majbardziej jest niebezpieczne to,że mgŁa zarówno latem jak i zimą ,
          więc mgła bardzo gęsta powstaje na pewnym odcinku autostrady( drogi) a zimą i oblodzenie pojawić się może niespodziewanie .
          -------
          • pia.ed Re: Karambole ... szybkosc bezpieczna 06.02.17, 14:39
            marii51 napisała:
            ,
            > więc mgła bardzo gęsta powstaje na pewnym odcinku autostrady( drogi) a zimą
            > i oblodzenie pojawić się może niespodziewanie .
            > -------
          • marii51 Re: Karambole ... szybkosc bezpieczna 06.02.17, 14:42
            Nie za bardzo ja mog zrozumieć jak to jest?-
            • pia.ed W Szczecinku bylo jeszcze gorzej 06.02.17, 23:35

Ale bylo to widac ... i pewnie wiele osob zrezygnowalo z jazdy samochodem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114883,21339269.html?i=1
              .
              • mobic Re: Karambole 08.02.17, 07:59
                Bezpieczna szybkość to może być nawet mniejsza jak 20 km/h.
                Jechałem jednego roku autobusem na pewnym odcinku drogi około 4 km z szybkością około 5 km/h i przyznam, że ta szybkość nie była bezpieczna jechałem pod strachem. Była noc bardzo gęsta mgła jezdnia oblodzona ledwo krawężnik drogi był dostrzegalny po przejechaniu danego odcinka odstawiłem wóz do zajezdni i odmówiłem dalszej jazdy tym odcinkiem.
                Jednego roku w biały dzień jadąc około 3 km/h jezdnią oblodzoną po prawej stronie drogi rów i na dodatek jezdnia była pochylona na prawą stronę i wtedy wszyscy kierowcy odmówili jazdy na danym odcinku drogi. Co z tego, że jechało się 3 km/h jak samochód pod swym ciężarem staczał się sam do rowu?
                Dałem przykłady z życia o szybkości bezpiecznej.
                • pia.ed Re: Karambole 08.02.17, 11:47
                  mobic napisał:

> Bezpieczna szybkość to może być nawet mniejsza jak 20 km/h.
                  > Jechałem jednego roku autobusem na pewnym odcinku drogi około 4 km z szybkością
                  > około 5 km/h i przyznam, że ta szybkość nie była bezpieczna ...
                  > Dałem przykłady z życia o szybkości bezpiecznej.

Mobic, masz calkowita racje, ja caly czas myslalam o warunkach na szwedzkich autostradach.
                  Ale pamietam jak z mezem jechalismy jakas niemal polna droga w poblizu Szczecina, i w pewnym momencie pokazala sie mgla jakiej moj maz nigdy nie widzial w Szwecji, bo nigdy nie mieszkal przy terenach podmoklych...
                  Tez jechalismy pewnie 5 km/h co chwile uzywajac klaksonu ... ale na szczescie droga byla calkowicie pusta. Zadnego spotkania z innym samochodem nie mielismy, a do tego bylo lato ...

>

>
                  • marii51 Re: Karambole 08.02.17, 21:06
                    oK 20 tej wrocilm z ostatniego pożegnania wujaszka 87 lat
                    • pia.ed Re: Karambole 08.02.17, 21:41
                      marii51 napisała:

> Wyjechalismy wczoraj i samochód juz niedaleko Elbląga padł ...

> i dziś patrzymy a samochód wpadł w kierunku rowu,
                      ale szczęśliwie ,bo widocznie chwila nieuwagi i zjechal mocno w bok, ale trafił na nasyp piachu i tak wyglądał samochód jak zółłw na plaży

>

Niezbyt rozumiem ... Ten zepsuty samochod zabrala przeciez laweta.
                      Czy to ten drugi samochod wpadl w kierunku rowu?

.
                      • marii51 Re: Karambole 08.02.17, 22:02
                        Pia
                        wracając dziś to nie tylko ten jeden , ktory wpadł na piach złozony przez koparkę ale kilka kolejnych mijalismy oczekujących na awaryjnych pewnie też popsuł się jak wczorajszy nasz
                        -
                        • pia.ed Re: Karambole 08.02.17, 22:10

Czyli to byly jakies obce samochody, ktore widzieliscie podczas powrotu z Bartoszowic.

marii51 napisała:

> wracając dziś to nie tylko ten jeden, ktory wpadł na piach złozony przez koparkę
                          ale kilka kolejnych mijalismy oczekujących na awaryjnych pewnie też popsuł się jak wczorajszy nasz.

• marii51 Re: Karambole 10.02.17, 12:48
                            pia?
                            co to znaczy obce samochody?
                            o, a na autostradzie to wiesz prdkosc jest szybsza
                            bo mamy , może nie wiesz część dróg do Gdanska super zrobionych (autostrada)a;e teraz jest wykonywana aż do Ostródy
                            • pia.ed Re: Karambole 10.02.17, 13:05

"Obce samochody" to znaczy kogos innego ... bo z Twojej odpowiedzi wychodzilo,
                              ze zobaczylas Wasz samochod, ktory przeciez zostal wczesniej zabrany na lawete.
                              To teraz z Gdanska do Bartoszewic jest autostrada? tongue_out

marii51 napisała:

> co to znaczy obce samochody?
                              > o, a na autostradzie to wiesz prdkosc jest szybsza

• marii51 Re: Karambole 10.02.17, 14:25
                                Od Gdańska do około 30 kilometr przed Elblągiem jest autostrada pózniej jest powiatowa droga i 25 krajowa w kierunku granicy --czyli calkiem dobra i oczyszczana oczywiście a część mamy ///
                                zaraz jak mi sie uda to pokażę zdjęcie ..momencik...
                                • marii51 Re: Karambole 10.02.17, 14:30
                                  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16473382_1259023137517673_5352860604934064406_n.jpg?oh=5f92c7b7755b7fad9d40e7175e0251ce&oe=5941B99E

ciut szersza ... ale włąsnie ominąć wielkie wysokie pojazdy to manewr wyczekiwań ,aż ustąpi aż zjedzie troszkę z środka... inaczej jedzie się, a on zasypuje nam przód samochodu.. nie nie ...za blisko nie jedziemy ,nie..to ja mam siedząc obok syna kierowcy takie wrażenie, że ten wielki zrobi z nas bałwanasmile
                                  ------ależ bez lamp ,, lasy warmińskie któżby oświetlałsmile
                                  • marii51 Re: Karambole 10.02.17, 14:42
                                    troszkę odcinków jest lepszych tam gdzie gmina wywalczyła od unii dotację staranni czyt zatrzwćwiali walczący wójtowie i rady soleckie dla dobra ogółu
                                    -
                                    • marii51 Re: Karambole 10.02.17, 14:56
                                      jak na zawołanie , mam krajową ...znajomy dziś umieścił..
                                      można porównać
                                      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/s720x720/16707387_417963091873569_1437690924426267063_o.jpg?oh=75ea00e5441b5a80c0cf18ed1119318d&oe=59058EB5
                                      • pia.ed Re: Karambole 10.02.17, 15:12

Ale krajowa to chyba jeszcze nie autostrada? A na poczatku pisalas o autostradach wychodzacych z Gdanska... tongue_out

marii51 napisała:
                                        > jak na zawołanie , mam krajową ... znajomy dziś umieścił...można porównać

> https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/s720x720/16707387_417963091
> 873569_1437690924426267063_o.jpg?oh=75ea00e5441b5a80c0cf18ed1119318d&oe=59058EB
> 5
                                      • marii51 Re: Karambole 10.02.17, 22:07
                                        My tu gadu gadu a premier naprawdę uległa wypadkowi i ruszyla lawiina rozmów rozważań że kierowcy wipów nie są przyhotowani itd itp... nawet ,że politycy nie biorą fachowcow kierowcow lecz znajomków ... --Oglądałam na tv24
                                        ale zaglądam na info .. owszem dużo i tylko na temat małego karambolu (dwa pojazdy jeden z premier a drugi ten co ponoć zawinił---Bo wjechaŁ nagle skręcając z lewego pasu prosto w samochód ŚRODKOWY W KOLUMNIE ALE nieopancerzony, którym przemieszczała się Premier, po wstępnych badaniach wezwano helikopter i premier zabrana do Warszawy na Saszerów
                                        I jest znów poruszenie --dlaczego tak ważna osoba jeżdzi w nieopancerzonej limuzynie???

ps najgorsze jest to. że wspominając wypadek TV INFO KŁAMIE!!!
                                        • marii51 Re: Karambole 10.02.17, 23:26
                                          NIE USTAJĄ O KARAMbOLU MINISTRA mon....
                                          auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/541195,wypadek-antoni-macierewicz-prokuratura-zawiadomienie-katastrofa-w-ruchu-ladowym.html
                                          • mobic Re: Karambole 11.02.17, 07:33
                                            MSWiA: kierowca był doświadczony, limuzyna pancerna - Wiadomości - WP.PL

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MSWiA-kierowca-byl-doswiadczony-limuzyna-pancerna,wid,18699612,martykul.html
                                            Coś ja tym Vipom nie wierzę i bym się bał żeby taki kierowca mnie wiózł. Mając taki mocny samochód to po co ucieka przed nim przed tym słabym na drzewo? Wygląda na to że słaby samochód ocalał a mocny o mało się nie zabił. Tak kierowcy Vipów nie powinni jeździć!
                                            • mobic Re: Karambole 11.02.17, 08:30
                                              Według mnie to kierowcy Vipów mają tylko doświadczenie wewnętrzne. Kierowca taki powinien mieć doświadczenie przed przyjęciem do Vipów. na mieście i w trasach poza miejskich przez np 20 lat pracy jako kierowca bezkolizyjny z przebiegiem kilometrów dużym.
                                              Mnie się poprostu nie mieści w głowie że kierowca który był do ochrony pani Premier to ochraniał fiacika a nie siebie.

Przypomniał mi się wypadek gdzie kobitka prowadząc samochód osobowy tak się pszestraszyła rozbitego ptaka na jej przedniej szybie że odbiła w lewo powodując zdeżenie czołowe. Ta kobitka zginęła razem z 4 pasażerami których wiodła, razem 5 osób zginęło dlatego że się wystraszyła ptaka.
                                              • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 11:48
                                                MOBICU
                                                samochod z premier nie był opancerzony, bo nie narobiloby się aż tyle szkód w tym zderzeniu z drzewem jesli prędkośc tylko byłą do 50 !!a i nie miałby kierowca złamanych nóg i miednicy!!!!częśćiowo utajaja poszkodowanych
                                                a jeszcze o co chodzi że okazuje się że pasy mogą uszkadzać ciało ... bo tak opisują o Pani Premier zapiętej w pasy... wstrząs całego ciała mógł nastąpić .itp .
                                                dzisiaj sluchalam specjalisty od nauki jazdy
                                                on mowi,że kierowca uprzywilejowanych musi specjalne przechodzić szkolenia ćwiczyć jazdę wielokrotnie sam siebie sprawdzać i symulacje.... jazda w kolumnach owych to tez szczegolnie wymaga szkoleń... kierowca limuzyn to nie brawura... o ja mam juz wszędzie pierwszeństwo.... Boże chroń wszystkich.. na Drogach
                                                • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 11:49
                                                  Kierujący złożył już wyjaśnienia. Sprawca słuchał głośnej muzyki i twierdzi, że nie wie, czy kolumna miała włączony sygnał dźwiękowy. Nie chcę wchodzić bezpośrednio w jego wyjaśnienia, ale twierdził, że on zjechał w związku z tym, że zobaczył pierwszy z jadących pojazdów. Kierowca zjechał na pobocze i zeznał, że miał za nim zjechać także drugi samochód, który przysłonił mu drugi samochód z kolumny, w chwili, gdy próbował się on ponownie włączyć do ruchu. Próba włączenia się do ruchu doprowadziła do wymuszenia manewru obronnego przez kierowcę BOR, co z kolei doprowadziło do tego, że pojazd uderzył w drzewo – informuje prokuratura badająca okoliczności wypadku rządowej kolumny w Oświęcimiu.

pia może ty podpowiesz,
                                                  jak to się stało,że za pierwszym w kolumnie jechał zwykły samochód ??
                                                  czy ten kierowca coś plącze?
                                                  czy w srodek kolumny na rondzie np mógł wjechać inny pojazd bo go wpuścili ci z kolumny?
                                                  ~~~~~~~~~~~~~~
                                                  prokurator ucina spekulacje, bo tv info cały czas podawało do wiadomości,że jechali na (kolumna) na migajacych światłach , a prokurator ujawnia ze i na światłach i na sygnale---
                                                  • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 11:54
                                                    a Gowin rozpowiada plotki... poszukam linku.. bo aż trufno zrozumieć , po co on to mówi!!!!
                                                  • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 12:00
                                                    Co jeszcze powiedział Kędzierski?

P.o. szefa BOR wyjaśnił także, że kolumna trzech pojazdów BOR była prawidłowo oznakowana i poruszała się z prędkością około 50 km/h. Samochód, którym jechała premier to pancerne audi A8 z 2016 r. Kierował nim doświadczony funkcjonariusz, który jest w służbie od 2002 r. i był kierowcą w grupach ochronnych BronisławaKomorowskiego. Od początku rządu PiS jest kierowcą w grupie ochronnej premier. Posiada prawo jazdy kategorii B, C, D, uprawnienia do kierowania pojazdami uprzywilejowanymi oraz odbył szkolenie na tym modelu samochodu.
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                    jednak ,,ok-Samochód, którym jechała premier to pancerne audi A8 z 2016 r. Kier
                                                  • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 12:46
                                                    WRACAM DO WPISU
                                                    MOBIC
                                                    kierowca nie był doswiadczony a nawet nie jeżdził wcale z Premier
                                                    wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Powtarza-sie-syndrom-smolenski-i-podejscie-moze-znowu-sie-uda-oficerowie-BOR-mowia-nam-o-lamaniu-procedur,wid,18699710,wiadomosc.html
                                                    ----------
                                                  • pia.ed Re: Karambole 11.02.17, 17:02

Z Twojego sprawozdania wynika, ze kolumna byla zbyt rozczlonkowana, "nie trzymala sie w kupie"
                                                    skoro chlopak zobaczyl tylko pierwszy samochod, a nastepnych nie, i wlasnie w te przerwe chcial wjechac...

W kolumnie jechaly trzy samochody: w pierwszym i trzecim ochrona,
                                                    a w srodkowym samochodzie pani premier ...
                                                    zadnych "obcych" samochodow nie bylo w kolumnie.

marii51 napisała:

> pia może ty podpowiesz,
                                                    > jak to się stało, że za pierwszym w kolumnie jechał zwykły samochód ??

• marii51 Re: Karambole 11.02.17, 18:31
                                                    Już bardziej ""rozjaśnia mi się= zaczynam pojmować po bŁednych opisach i opowieściach o wypadku W PRASIE I TV..
                                                    czytalam o informacjach świadkÓw naocznych --lub domyślnych --kto to może wiedzieć...
                                                    Ludzie bardzo narzekają na co tygodniowe eskapady Premier po ulicach

chyba to bylo tak : chlopak zwyczajnie jechał prawidłowo wyprezdził pierwszy samochód uprzywiliowany i następny też własnie z Premier zapragnął wyminąć ten malutki samochód kierowca z limuzyny premier chyba nie zmieścił się i
                                                    wyrzuciło go na drzewo.....
                                                    teraz
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                    znależli się kudzie i będą bronic 21 latka krakow.onet.pl/wypadek-kolumny-rzadowej-bedzie-pomoc-prawna-dla-kierowcy/2dr2xgn
                                                  • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 18:35
                                                    ps mieszkańcy już woleliby w wyznaczonej godzinie
                                                    żeby te wozy przejechały przez miasto i chcieliby mieć spokój /a nie bezgraniczny strach ///eh życie...
                                                  • marii51 Re: Karambole 11.02.17, 18:47
                                                    tu jest szkic jazdy

https://memnews.pl/images/0/0/0/3/4/2/9/6/e1uf4abx.JPG
                                                    memnews.pl/img/20343/bor-chce-zrzucic-wine-na-niewinnego-kierowce-fiata/
                                                  • pia.ed Re: Karambole 12.02.17, 00:10

SZKIC nie zgadza sie z tym, co powiedzial chlopak z fiata: on zatrzymal sie
                                                    prawidlowo po prawej stronie szosy aby przepuscic kolumne .

Skret w lewo ktory on wykonal jest normalnie bardzo niebezpieczny,
                                                    bo trzeba widziec pojazdy nadjezdzajace z tylu, zjechac na lewa strone szosy,
                                                    zatrzymac sie tam, aby przepuscic pojazdy nadjezdzajace z prawej strony ...
                                                    i dopiero wtedy skrecic.

.
                                                  • marii51 Re: TAKIEJ oceny nie spodziwałam się 13.02.17, 16:00
                                                    posłuchajcie ...
                                                    telewizjarepublika.pl/max-kolonko-zdradza-prawde-o-wypadku-premier-szydlo,44487.html
                                                  • marii51 Re: TAKIEJ oceny nie spodziwałam się 13.02.17, 16:13
                                                    Wieczorem po mszy i demonstracjiprzemarszu udzialu w kolejnej miesięcznicy smoleńskiej
                                                    -
                                                  • marii51 Re: TAKIEJ oceny nie spodziwałam się 14.02.17, 14:21
                                                    Na przesłuchanie bez badań lekarskich

Jak relacjonuje adwokat, w trakcie czynności po wypadku mogło dojść do nieprawidłowości. 21-latek został zatrzymany, co, zdaniem prawnika, nie jest konieczne przy nieumyślnych wypadkach komunikacyjnych z udziałem trzeźwych osób.

- W protokole znalazła się informacja, że nie poddano go badaniu przez lekarzy i potem doszło do zatrzymania. Czy pan rozumie, jaką przyjmują odpowiedzialność na siebie ci ludzie, którzy to robią? To jest niepojęte - mówi dziennikarzowi portalu Gazeta.pl Władysław Pociej. - Gdyby miał obrażenia wewnętrzne, krwawienie, wylew, to mógłby umrzeć spokojnie na posterunku policji, bo nikt go nie przebadał - dodaje.

21-latek nie został przebadany także po przesłuchaniu na policji. Adwokat nie ujawnia, jakie obrażenia odniósł mężczyzna. - Dzięki Bogu nie stało się nic, co mogło się stać - mówi Pociej.

Prawnik nie chce także ujawnić, czy został zatrudniony przez posła PO Borysa Budkę i posła Nowoczesnej Marka Sowę, którzy w weekend na briefingu prasowym deklarowali pomoc prawną dla 21-latka. - To nie ma znaczenia dla meritum sprawy. Nie jestem z niczyjego nadania, jestem obrońcą, chcę pomóc człowiekowi, który ma kłopoty - ucina adwokat.
                                                  • pia.ed A ja dalej twierdze ... 15.02.17, 12:39

ze to ten 21-latek jest winny. Tlumaczyl sie, ze widocznosc podczas skretu w lewo
                                                    "zaslonil mu inny samochod, ktory go wtedy wyprzedzal".
                                                    Co w takim razie powinien zrobic znajacy sie na przepisach drogowych kierowca?
                                                    Poczekac az bedzie mial dobra widocznosc!!!

W Malmö rzecza codzienna jest przejazd wozow policyjnych z olbrzymia szybkoscia,
                                                    czesto na czerwonych swiatlach. Kierowcy zjezdzaja nawet na chodnik
                                                    podczas gdy inni zatrzymuja sie na srodku skrzyzowania, aby przepuscic pojazd uprzywilejowany ...

Chwile po przejezdzie panuje chaos i niepewnosc jak sie zachowac,
                                                    i wtedy zawsze zwycieza zdrowy rozsadek:
                                                    samochody ruszaja z szybkoscia 5 km/h, caly czas majac kontakt wzrokowy
                                                    z innymi samochodami ... i po chwili sytuacja jest opanowana.

.
    • marii51 Re: Karambole... 17.02.17, 15:37
      osobistpści maką gdzieś poszanowanie pracy KIEROWCOW bor
      wiadomosci.wp.pl/kat,1038663,title,WP-ujawnia-nieprawidlowosci-w-ochronie-Kuchcinskiego-Nocne-wyjazdy-moga-skonczyc-sie-tragicznie,wid,18701690,wiadomosc.html
      • pia.ed Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 17.02.17, 17:06

Znalazlam ciekawy artykul o wiosce, w ktorej mieszka premier Szydlo z mezem.
        Mieszkancy potwierdzaja, ze BOR-owcy maja zwyczaj jezdzic bez sygnalow ...

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21383864,nasza-beatka-pani-premier-widziana-z-przecieszyna-brzeszcz.html#MTstream
        .
        • marii51 Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 18.02.17, 10:02
          oczywiście ,że juz w okolicach jej miejscowości to jadą cichutko... jakże mają mieszkańcy swoją Beatke skromną oj oj !!
          niech czytają w jakim czasie jechała od Krakowa do Oświecimia i przez miasto ... aż do wypadku !!

MIN OD SPRAW bEZPIECZEŃSTWA wciąz mowi,że samochód , samochody nie posiadają licznika- skrzynki do odczytania prędkości... teraz albo mamy prokuraturę albo mamy imitację prokuratury. i nie dowiemy się prawdy!
          • marii51 Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 18.02.17, 10:15
            Pia
            na każdy weekend wiozą PRENIER kierowcy BOR KOLUMNĄ ,
            ostatnio ODWIEŻLI JĄ W Warszawie na lotnisko , a w Krakowie na lotnisku następna kolumna własnie ją odebrała .. i w jednym samochodzie opona zepsula się --w tych samochodach nie ma zapasowych opon( cyrk)więc musieli mieć następny premier samochód !!! widzisz jakie nasze państwo bogate
            • pia.ed Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 20.02.17, 11:24

Tu jest nagranie z jakiejs "kolumny" (nie otwieralam),
              a pod artykulem setki roznorodnych komentarzy
              na temat czy kolumna powinna byc tak uprzywilejowana
              jak pogotowie ratunkowe, gdzie licza sie sekundy ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21394181,nagranie-pokazuje-jak-wyprzedza-kolumna-bor-uprzywilejowany.html#Czolka3Img
              .
              • marii51 Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 20.02.17, 20:34
                właśnie stęskniona do męża , jechała do domu .
                ale to tak jest : władza to może już wszystko ,a nieprawda powinni w wyjątkowych sytuacjach może tak tylko jeżdzić na sygnałach, a nie na zwyczajnych dowożeniach do miejsca zamieszkania
                ps nadal jest wskazywane ,że wiele metrów za 1 samochodem z kolumny było przerwy
                każdy gdy miałbny skręcać w swoją drogę miał by prawo skręcić on zaledwie skręcał gdyby szybko wjechał to Premier rozbilaby go w pył a z szybką prędkością nadjechała Premier w samochodzie bez sygnału bez specjalnego koguta ..
                • marii51 Re: Karambole... premier Szydlo prywatnie 20.02.17, 20:38
                  pia nic z tego film jest zablokowany ..wszystkie takie proby pokazania filmow sa zablokowane
                  ale tv 24 wczoraj wyswietlilo , więc widziałam tę odległość i td
                  • pia.ed Re: Karambole... filmik 21.02.17, 13:02

Filmik nie jest zablokowany i jest to zupelnie inne nagranie niz to o ktorym piszesz,
                    bo chyba nawet nie pokazuje kolumny, tylko jakis samochod na niebieskich swiatlach ...

Filmik jest niestety bardzo krotki
                    i samochod z niebieskimi swiatlami jedzie tak szybko,
                    ze niewiele mozna z niego zrozumiec ...

marii51 napisała:

> pia nic z tego film jest zablokowany ... ale tv 24 wczoraj wyswietlilo , więc widziałam tę odległość i td

• pia.ed Re: Karambole... lata wojskowym samolotem 21.02.17, 13:03

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21399240,rz-premier-lata-do-domu-wojskowa-casa-wszystko-zgodnie.html
                      .
                    • pia.ed Re: Karambole... filmik 21.02.17, 13:12

> Filmik nie jest zablokowany i jest to zupelnie inne nagranie niz to, o ktorym piszesz,
                      bo tamten byl nagrany w miescie, a ten na szosie ...

Aby go otworzyc trzeba nacisnac na okragla strzalke w lewym dolnym rodu,
                      albo klinac w ekranik. Njaciekawsze sa jednak dyskusje pod artykulam ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21394181,nagranie-pokazuje-jak-wyprzedza-kolumna-bor-uprzywilejowany.html#Czolka3Img
                      .

.

• marii51 Re: Karambole... filmik 22.02.17, 11:31
                        pia
                        twoje nagranie to prezydent tak spieszył się na narciarskie jego ulubione zawody
                        wiadomosci.wp.pl/kat,1038663,title,Kolumna-samochodow-szarzujaca-pod-Zywcem-nalezala-do-Andrzeja-Dudy-wynika-z-informacji-WP,wid,18708020,wiadomosc.html?src01=6a4c8&src02=facebook_wp
                        • pia.ed Re: Karambole... Obrona adwokacka 24.02.17, 12:47

W calym cywilzowanym swiecie automatycznie kazdemu oskarzonemu
                          proponuje sie obrone z urzedu - jesli ten nie ma wlasnego adwokata.

Tutaj takiego chlopakowi nie przydzielili, wiec posel Oswiecimia
                          w ramach "interwencji poselskiej" postaral sie o przydzielenie adwokata.
                          Wszystko odbylo sie zgodnie z procedura ... wiec o co chodzi?

natemat.pl/201597,przypadkowi-bohaterowie-to-oni-pierwsi-pomogli-20-letniemu-kierowcy-z-oswiecimia-teraz-sami-moga-miec-klopoty
                          .
                          • marii51 Re: Karambole... Obrona adwokacka 24.02.17, 15:01
                            O co chodzi? zastanawiasz się pia?
                            w dniu wypadku z pierwszej oceny wypadku odrazu minister Błaszczak powiedział ,że kierowca sam przyznał się do winy
                            --
                            • pia.ed Re: Karambole... Obrona adwokacka 24.02.17, 15:16

... poszła wiadomość w tv od tych właśnie posłów , że nieprawdą
                              jest, że kierowca 21 letni gdziekolwiek mówił, że jest winny.....

O TYM NIE SLYSZALAM ... CHYBA TYLKO MATKA POWIEDZIALA,
                              ZE "SYN JEST NIEWINNY".
                              • marii51 Re: Karambole... Obrona adwokacka 24.02.17, 21:44
                                za jakiś czas może umiejętnie rozegrają tak,zeby kierowcę obwibić za wszystko...
                                -
                                • marii51 Re: Karambole... Obrona adwokacka 25.02.17, 17:15
                                  Przekaz wydaje się niejasny. Z jednej strony politycy PiS bronią funkcjonariuszy BOR z konwoju, który miał wypadek w Oświęcimiu, bo, jak twierdzą, nawet bez wyroku wiadomo, że sprawcą był młody kierowca seicento (co akurat nie jest takie pewne). A jednocześnie zaraz po tym zdarzeniu najpierw prezes PiS Jarosław Kaczyński, a po nim minister Mariusz Błaszczak i jego zastępca Jarosław Zieliński ogłaszają, że w BOR panuje „zbyt niski stopień dyscypliny” i niezbędna jest reforma. – Połączyli do kupy oponę w samochodzie prezydenta, wariacką jazdę Macierewicza i wypadek pani premier. No i mają pretekst, którego szukali. Będą robić kolejną rewolucję – mówi nam były oficer BOR. – Zarzucanie chłopakom z Biura braku dyscypliny to ściema, która ma ukryć prawdziwy powód tych zdarzeń.

• marii51 Re: Karambole... 21.03.17, 10:59
                                    kabaretowo?...www.youtube.com/watch?v=ByYYGt54l80
                                  • marii51 Re: Karambole... Obrona adwokacka 27.04.17, 12:54
                                    to opozycja natychmiast zareagowala ,żeby wziąć w obronę mlodego czlowieka i juz mamy pozytywne rezulaty:
                                    wiadomosci.wp.pl/wypadek-premier-szydlo-kierowca-nie-powinien-zostac-zatrzymany-6116210310072449a?src01=6a4c8&src02=facebook_wiadomosci
                                    -----
                                    znow ogladąlm zdjęcia i tak jak wcześniej zauważylam że maly fiacik zaledwie został troszkę poturbowany
                                    a to znaczy jak delikatnie probował wkroczyć w skręt iwtedu został uderzony smochodem pedzącym z kolumny z PREMIER WEWNĄTZR
                                    • pia.ed Re: Karambole... Nastepne zderzenie ... 02.05.17, 17:03

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21757036,kolejna-kolizja-z-udzialem-auta-bor-samochod-zderzyl-sie-z.html#MTstream

Czy nie moga przyjac do sluzby prawdziwych kierowcow?
                                      • marii51 Re: ODCZYTANO SKRZYNKI!!! 18.05.17, 10:33
                                        Próbowano wmawiać że skrzynki nie do odczytania, albo,że juz zniknęły po dwóch tygodniach zapisy rejestracjii szybkości
                                        ODCZYTANO!!
                                        Minister oskarżył winą młodego kierowcę już parę godzin po wypadku!

Teraz mamy prawdę :
                                        Wypadek premier: prokuratorzy odczytali zapis skrzynki w samochodzie
                                        Rejestrator w rozbitej limuzynie premier Szydło nie zapisał informacji o sygnałach dźwiękowych i świetlnych samochodu. Na to liczyła prokuratura, która otrzymuje od świadków i uczestników wypadku sprzeczne informacje w tej kwestii.
                                        czytam dzis na wp.pl
                                        Sprzeczne ..żadne sprzeczne- wszyscy świadkowie miejscowi, naoczni mówili ,że niesłyszeli żadnych sygnałów--że samochody jechały bardzo szybko i nawet nie były w kolumnie
                                        • marii51 Re: kolumna Prezydenta - ukrywano do dziś 20.06.17, 11:15

polityczek.pl/index.php/uncategorised/4547-wyciszyli-sprawe-kolumna-dudy-uczestniczyla-w-piatek-w-wypadku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka