11.02.12, 19:56
mamut miał włosy?
To nie jest zagadka!
Ja kce wiedzieć dlaczego!!!
Obserwuj wątek
    • black-sandra Re: Dlaczego 11.02.12, 20:22
      a mamut miał w ogóle włosy ?smile
      • tropem_misia1 Re: Dlaczego 11.02.12, 20:25
        był owłosiony
        https://torlin.files.wordpress.com/2009/05/mamut-wlochaty.jpg
        • leziox Re: Dlaczego 11.02.12, 20:29
          Bo tam gdzie sobie mamut biegal,bylo zimno i musial miec futro.Resztki mamutow znajduje sie m.in na Syberii.Aktualnie tereny wystepowania sloni-czyli mamutów bez przyodziewku-to tereny cieple wiec futro im niepotrzebne.
          Proste?Ano proste.
          • ravenheart1 Re: Dlaczego 11.02.12, 22:58
            ciekawe w takim razie dlaczego małpy, pomimo występowania na terenach ciepłych, owłosienie jednak posiadają ? suspicious
            • tropem_misia1 Re: hym... 12.02.12, 07:33
              może dlatego by ludzie nie chodzili łysi???
              • debi_bebi Re: hym... 12.02.12, 07:52
                Ludziom wytarło się od noszenia ubrań, chociaż...jak tak spojrzeć na ludy Afryki i ich przepaski na biodrach w roli jedynego odzienia, to można by zwątpić.
                • tropem_misia1 Re: hym... 12.02.12, 08:21
                  może ewolucja je postrącała ..to owłosienie
                  a Ewa nie była z Afryki?
                  znaczy sie ta pierwsza człowieka
          • tropem_misia1 Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 07:40
            leziox napisał:

> Bo tam gdzie sobie mamut biegal,bylo zimno i musial miec futro.Resztki mamutow
            > znajduje sie m.in na Syberii.Aktualnie tereny wystepowania sloni-czyli mamutów
            > bez przyodziewku-to tereny cieple wiec futro im niepotrzebne.
            > Proste?Ano proste.

żem wlazła do Wikipedii co by Twą teorię może nie obalić , ale potwierdzić? Sama nie wiem.
            Bo w głowie mi sie tukło,że nie tylko po Syberii chodziły.
            Sie okazało ,że mamutów jest w sroc i jeszcze trochę.
            Taki np.mamut kolumbijski jest całkiem łysy!!!

a ja całe życie myślałam,że mamut chodzi w futrze

ale z kolei te rekonstrukcje....
            • leziox Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 13:47
              Mamuty kolumbijskie nas nie interesza bo to bylo za daleko.
              No ale patrz-ten futra nie mial.
              A malpy maja futra z przyzwyczajenia,tak samo jak kobiety maja wlosy chociaz moglyby sie golic na lyso i nikomu by to nie przeszkadzalo.
              • tropem_misia1 Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 17:40
                Nikomu nie przeszkadzałyby łyse kobiety!??

azali kobiecy owłos nie jest atrybutem kobiecości?
                no dobra
                teraz faceci też maja włosy do kolan
                ale włosy same w sobie potrafią być piękne
                • black-sandra Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 17:45
                  Tropcia , Lezio zapewne myslał o innym damskim owłosieniu big_grin
                  • tropem_misia1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 17:48
                    napisałam włosy do kolan........tongue_out
                    • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 17:54
                      ale u faceta chiba .........smile
                      • tropem_misia1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 18:02
                        jak u faceta to włosy ..no
                        • leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 18:17
                          Nie,no,myslalem jak najbardziej o wlosach tych na górze,poniewaz wlosy na cipce to sobie kobity teraz golá z zapalem i poswieceniem godnym lepszych celów.
                          A co,czlek tez chcialby kobite czasami poklepac po lysej glacy,usmiechajac sie promiennie albo powycierac lapy o trzydniowy jezyk na glowie,co maja w dziwnym zwyczaju kobiety zawsze wtedy kiedy chca okazac jak to mnie bardzo lubia.
                          • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 18:21
                            nie wyobrażam sobie aby który z facetów miał ochote się przytulic do łysej baby smile
                            • leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 19:15
                              Ty sobie Czarna to jeszcze wiele rzeczy nie wyobrazasz...
                              • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 19:50
                                no co ja na to poradzę no , że ma wyobraznia tak ograniczona jest no .
                                • leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:00
                                  Ja nie powiedzialem ze jest ograniczona,tylko ze po prostu moze nie mialas z pewnymi rzeczami stycznosci jak np.lyse baby etc big_grin
                                  • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:19
                                    na jedno wychodzi , bo moja wyobraznia nie jest bogata a i doświadczenie pod tym względem tez biedne smile
                                  • hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:25
                                    ...pewnie Czarna bardziej gustuje w łysych facetach niż łysych facetkach...co zresztą nie powinno być naganne...
                                    • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:28
                                      no jak Ty Hardus dobrze mnie znasz , tylko ciekawe skad smile
                                      • leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:33
                                        Mamy takie czasy,ze owlosienie przestalo nam byc w sumie potrzebne i pelni tylko i wylacznie funkcje ozdobna,o ile panie sie uczesza rano na tyle dobrze,iz nie budza przerazenia wsrod meskiej populacji zdazajacej na siódma do roboty...
                                        • hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:40
                                          ...co nie przeszkadza mnie, że nie łysieję. Nie będę udawał masochisty wink
                                        • hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:41
                                          Jak to "skąd"?, Czarnobrewa? Stąd...i z owąd wink
                                          • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:47
                                            wygłupiasz się jak zwykle ...smile
                                            • hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:50
                                              jam niesamowicie poważny człowiek wink
                                              Przecież tylko stąd...
                                              • black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 22:17
                                                jasne jasne , powaga wielka w Tobie jest smile
                                                • hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 23:24
                                                  ...i tego się trzymajmy, bez dwóch zdań...suspicious
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka