tropem_misia1 11.02.12, 19:56 mamut miał włosy? To nie jest zagadka! Ja kce wiedzieć dlaczego!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Dlaczego 11.02.12, 20:29 Bo tam gdzie sobie mamut biegal,bylo zimno i musial miec futro.Resztki mamutow znajduje sie m.in na Syberii.Aktualnie tereny wystepowania sloni-czyli mamutów bez przyodziewku-to tereny cieple wiec futro im niepotrzebne. Proste?Ano proste. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Dlaczego 11.02.12, 22:58 ciekawe w takim razie dlaczego małpy, pomimo występowania na terenach ciepłych, owłosienie jednak posiadają ? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: hym... 12.02.12, 07:52 Ludziom wytarło się od noszenia ubrań, chociaż...jak tak spojrzeć na ludy Afryki i ich przepaski na biodrach w roli jedynego odzienia, to można by zwątpić. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: hym... 12.02.12, 08:21 może ewolucja je postrącała ..to owłosienie a Ewa nie była z Afryki? znaczy sie ta pierwsza człowieka Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 07:40 leziox napisał: > Bo tam gdzie sobie mamut biegal,bylo zimno i musial miec futro.Resztki mamutow > znajduje sie m.in na Syberii.Aktualnie tereny wystepowania sloni-czyli mamutów > bez przyodziewku-to tereny cieple wiec futro im niepotrzebne. > Proste?Ano proste. żem wlazła do Wikipedii co by Twą teorię może nie obalić , ale potwierdzić? Sama nie wiem. Bo w głowie mi sie tukło,że nie tylko po Syberii chodziły. Sie okazało ,że mamutów jest w sroc i jeszcze trochę. Taki np.mamut kolumbijski jest całkiem łysy!!! a ja całe życie myślałam,że mamut chodzi w futrze ale z kolei te rekonstrukcje.... Odpowiedz Link
leziox Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 13:47 Mamuty kolumbijskie nas nie interesza bo to bylo za daleko. No ale patrz-ten futra nie mial. A malpy maja futra z przyzwyczajenia,tak samo jak kobiety maja wlosy chociaz moglyby sie golic na lyso i nikomu by to nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 17:40 Nikomu nie przeszkadzałyby łyse kobiety!?? azali kobiecy owłos nie jest atrybutem kobiecości? no dobra teraz faceci też maja włosy do kolan ale włosy same w sobie potrafią być piękne Odpowiedz Link
black-sandra Re: sie przyznam z biciem w piersi 12.02.12, 17:45 Tropcia , Lezio zapewne myslał o innym damskim owłosieniu Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 17:48 napisałam włosy do kolan........ Odpowiedz Link
leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 18:17 Nie,no,myslalem jak najbardziej o wlosach tych na górze,poniewaz wlosy na cipce to sobie kobity teraz golá z zapalem i poswieceniem godnym lepszych celów. A co,czlek tez chcialby kobite czasami poklepac po lysej glacy,usmiechajac sie promiennie albo powycierac lapy o trzydniowy jezyk na glowie,co maja w dziwnym zwyczaju kobiety zawsze wtedy kiedy chca okazac jak to mnie bardzo lubia. Odpowiedz Link
black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 18:21 nie wyobrażam sobie aby który z facetów miał ochote się przytulic do łysej baby Odpowiedz Link
leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 19:15 Ty sobie Czarna to jeszcze wiele rzeczy nie wyobrazasz... Odpowiedz Link
black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 19:50 no co ja na to poradzę no , że ma wyobraznia tak ograniczona jest no . Odpowiedz Link
leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:00 Ja nie powiedzialem ze jest ograniczona,tylko ze po prostu moze nie mialas z pewnymi rzeczami stycznosci jak np.lyse baby etc Odpowiedz Link
black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:19 na jedno wychodzi , bo moja wyobraznia nie jest bogata a i doświadczenie pod tym względem tez biedne Odpowiedz Link
hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 20:25 ...pewnie Czarna bardziej gustuje w łysych facetach niż łysych facetkach...co zresztą nie powinno być naganne... Odpowiedz Link
black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:28 no jak Ty Hardus dobrze mnie znasz , tylko ciekawe skad Odpowiedz Link
leziox Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:33 Mamy takie czasy,ze owlosienie przestalo nam byc w sumie potrzebne i pelni tylko i wylacznie funkcje ozdobna,o ile panie sie uczesza rano na tyle dobrze,iz nie budza przerazenia wsrod meskiej populacji zdazajacej na siódma do roboty... Odpowiedz Link
hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:40 ...co nie przeszkadza mnie, że nie łysieję. Nie będę udawał masochisty Odpowiedz Link
hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:41 Jak to "skąd"?, Czarnobrewa? Stąd...i z owąd Odpowiedz Link
hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 21:50 jam niesamowicie poważny człowiek Przecież tylko stąd... Odpowiedz Link
black-sandra Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 22:17 jasne jasne , powaga wielka w Tobie jest Odpowiedz Link
hardy1 Re: łomatko, dobrze ,że 12.02.12, 23:24 ...i tego się trzymajmy, bez dwóch zdań... Odpowiedz Link