13.05.13, 05:23
zdzieliło po oczach teraz , jak komentarz Anusi wysłałam :13.05

ale ja 13-ty zaliczyłam wczoraj
powlokłam się heroicznie do takiego wielkiego hipermarketu w poszukiwaniu toreb próżniowych co to mi je na takim tam forum doradziła Renia ( że bardzo duże robi się bardzo małe) i żarówek energooszczędnych do roboty

Zakupiłam.
Żarówki.
Nie wiem co mię tknęło(mój wewnętrzny głos -szeptał : luknij , no luknij - no to luknęłam na te żarówki ) ....jasny gwint.

jakieś chude i nienormalne to co się wkręca

musiałam wrócić - oddać - kupić jeszcze raz.....z grubą czyli normalną końcówką co to ją się wkręca

Wam życzę 13 -go samych przyjemności i by życie usłane różami było.
Bez kolców.
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: ale mię 13.05.13, 05:34
      Tzw. świecówki kupiłaś . Dobrze, że się zorientowałaś w poręsmile
      Tymczasem dzisiejszemu poniedziałkowi przyświeca deszczyk.
      • tropem_misia1 Re: ale mię 13.05.13, 06:03
        Czy ja wiem czy w porę.Wolałabym by oświetliło mię w sklepie.

Musiałam wracać.

Czasem trza słuchać podszeptów.Wewnętrznych oczywista.
        Bo cosik we łbie szepce a człek to zagłusza racjonalnym myśleniem.

U mię chodniki mokre.

Chłodnawo - super.
        • debi_bebi Re: ale mię 13.05.13, 06:07
          Albo zagłusza, albo ignoruje. Czasem myśl przemknie i jest taka ulotna, że trudno ja uchwycić. Ot- prasło i zgasło smile
          • leziox Re: ale mię 13.05.13, 11:03
            Patrzec trzeba na opakowania zarówek.Tam jest przewaznie narysowany ksztalt gwintu-jak jest chuderlawy,to jest taki spiczasty,widac od razu,a jak gruby no to okraglutki i sie nadaje do oprawek normalnego typu.
            Poza tym u mnie tez pada.
            A ze trzynasty to juz wiem od rana.Izba skarbowa ciachnela mi prawie 200 euro rocznego podatku za auto. sad
            • loczek62 Re: ale mię 13.05.13, 12:50
              leziox napisał:

> Patrzec trzeba na opakowania zarówek.Tam jest przewaznie narysowany ksztalt gwi
              > ntu-jak jest chuderlawy,to jest taki spiczasty,widac od razu,a jak gruby no to
              > okraglutki i sie nadaje do oprawek normalnego typu.

Można też zapamiętać że ten "normalny" zawsze będzie miał napis E27.
            • tropem_misia1 Re: ale mię 13.05.13, 13:35
              leziox napisał:

> Patrzec trzeba na opakowania zarówek.Tam jest przewaznie narysowany ksztalt gwi
              > ntu-jak jest chuderlawy,to jest taki spiczasty,widac od razu,a jak gruby no to
              > okraglutki i sie nadaje do oprawek normalnego typu.
              > Poza tym u mnie tez pada.
              > A ze trzynasty to juz wiem od rana.Izba skarbowa ciachnela mi prawie 200 euro r
              > ocznego podatku za auto. sad

ale ja patrzyłam
              patrzyłam, macałam i zastanawiałam się nad firmą jaka wybrać....a potem podjełam decyzję i bach do koszyka ,ale o gwincie zapomniałam, bo już myślą byłam przy torbach próżniowych

i tak kupię je przez internet - dużo taniej wychodzi
          • tropem_misia1 Re: ale mię 13.05.13, 13:33
            debi_bebi napisała:

> Albo zagłusza, albo ignoruje. Czasem myśl przemknie i jest taka ulotna, że trud
            > no ja uchwycić. Ot- prasło i zgasło smile
            >

O to,to.
            Też tak mam.
            My chyba za szybko żyjemy gubiąc po drodze intuicję(?).
    • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 11:04
      www.roses.webhost.pl/wp-content/gallery/biale-roze/marousia-i-frezje.jpg
      moja ulubiona kombinacja dla Was wink)
      ależ pachnie taki bukiet wink)
      • leziox Re: ale mię 13.05.13, 11:28
        Pachnie pachnie.
        A jest jakas szczegolna okazja w zwiazku z tym bukiecikiem,czy jak?
        smile
        • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 11:36
          dziele się wrażeniami - bo ja uwielbiam
          no tak z okazji 13 w poniedziałek wink)
          • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 11:37
            ale i tak wole w dzikości oglądać te białewink)
            • leziox Re: ale mię 13.05.13, 12:36
              A zabierzesz mnie w dzikosc,co by tak razem poogladac?
              • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 12:51
                na łąkę?
                4.bp.blogspot.com/-abmSIJemdA8/UImEA113IuI/AAAAAAAAALs/Hhg07aBmYXI/s1600/IMG_1502-1.jpg
                czy do lasu?
                www.kwiatki.org/kwiaty/lesna-biale-polana-kwiaty.jpeg
                • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 13:23
                  no bo chyba ze wolisz tu
                  www.tapeta-misie-calus-polarne.na-pulpit.com/zdjecia/misie-calus-polarne.jpeg
                  tak przypomniały mi się te pingwiny w stacji polarnej.....hmm
                  • leziox Re: ale mię 13.05.13, 13:33
                    To ja jednak wole na láczké.
                    A poza tym nie musisz pytac,gdzie,wystarczy mnie zabrac,a cel sie sam znajdzie.
                    • tropem_misia1 Re: ale mię 13.05.13, 13:36
                      Widoki łączkowe cudne.
                      Rozumiem czemu łączkę wybierasz.

a w lesie to ja kocham wrzosy
                      • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 13:46
                        www.oobe.pl/park/uploads/1207747987/gallery_4208_155_63776.jpg
                        aj tak pohasać po takiej ilości
                        • leziox Re: ale mię 13.05.13, 13:48
                          A jakies swoje fotki,Anuzia?Z najblizszej okolicy?Przeciez mieszkasz w ladnym miejscu,zdaje sie...
                          • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 13:59
                            Jawornica - taki szczyt
                            fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/dd/l0td/qNtHk7s34Bboi12tJB.jpg
                            Leskowiec - schronisko
                            fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/dd/l0td/MBJyumQ9BjaasSCzoB.jpg
                            widok z Kocierza na Targanice
                            mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/5256160.jpg
                            • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 14:04
                              jaskinie też są
                              www.beskidmaly.pl/zdjecia/komoniecki6.jpg
                              www.beskidmaly.pl/zdjecia/komoniecki7.jpg
                              www.sgw.andrychow.pl/sgw/foto/integracyjne_brze/brze.JPG
                              • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 14:06
                                mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/74090517.jpg
                                takie sobie rzeczki leniwe zmieniajace sie w potwory przy obfitych opadach typu oberwanie chmury
                                • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 14:09
                                  img.polskieszlaki.pl/zdjecia/slonko78/b_maly.jpg

i można tak długo jeszcze
                                  • czarek_sz Re: ale mię 13.05.13, 14:18
                                    Niedawno telefonicznie zapisałem małżonkę do chirurga ortopedy na zabieg. Pojechaliśmy dzisiaj, karta i skierowanie w gabinecie powiedziała kobieta w recepcji. Żona wchodzi do gabinetu a chirurg że nie przyjmie bo za stare skierowanie. Apiać do domu i po nowe skierowanie. Tak sobie myślę, że jakbym się zasadził pod przychodnią i przypierdolił chirurgowi młotkiem w kolano to skierowanie byłoby aktualne. Był gość, miał ścięgno pod kolanem na wierzchu. Gdy mu się paprało poszedł do rodzinnego a ten leczył go prochami i mówił że to nic takiego. Teraz boi się że straci kopyto. I kuźwy zarabiają taką kasę i dalej leją na nas. Młotkiem po kolanach konowała ot co smile
                                    • leziox Re: ale mię 13.05.13, 14:27
                                      Bejsbolem tez jakby pare razy dostal taki kutas-to tez by sie nic nie stalo.
                                      Piekna nasza Polska cala...
                                      • loczek62 Re: ale mię 13.05.13, 14:49
                                        leziox napisał:

> Piekna nasza Polska cala...

Oj piękna, tylko że są ludzie bez honoru. Pokazać im drzwi to oknem się pchają...
                                  • leziox Re: ale mię 13.05.13, 14:25
                                    A widzisz a widzisz,Anuzia.Toz mowie ze w ladnej okolicy sie gniezdzisz smile
                                    • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 14:38
                                      No przecież mówie ze Beskidy piękne sąwink)
                                      • wirujacypunkt Re: ale mię 13.05.13, 20:57
                                        Beskidy piękne są, a w Beskidach Rycerka, jest najfajniejsza. Droga asfaltowa do Rajczy
                                        wiedzie, przy drodze jest sklep spożywczy, a przy sklepie ławeczja stoi, na ławeczce
                                        prawie zawsze posiadówy kilku oryginałów robi, piwkiem się racząc. Najpiękniejsze są rozmowy oryginałów. Trudno powtórzyć te "razgaworki", ale słuchać można bez końca.

• anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 21:08
                                          Wielka Racza - piękne widoki - nocleg zwłaszcza w długie zimowe wieczory pod jednym kocem ...zimno się dłuuugo pamięta ale zawsze jest herbatka z prądem...
                                          • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 21:20
                                            foto.sadorg.com/images/20090919180300_racza.jpg
                                            wink)
                                            • leziox Re: ale mię 13.05.13, 21:35
                                              A to jakies schronisko jest czy cos w tym stylu?
                                              Jak tak to ja tam kcem.
                                              • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 22:36
                                                ale tam nogami trzeba isc wink)
                                                • leziox Re: ale mię 13.05.13, 23:09
                                                  Spoko,ja nogami isc przyzwyczajony,10 km tam czy z powrotem wrazenia na mnie nie robi.
                                                  • anus-hka Re: ale mię 13.05.13, 23:10
                                                    no juz mówiłam ze na przewodnika sie raczej nie nadaje - zgubilibyśmy się tam jak nic
                                          • wirujacypunkt Re: ale mię 13.05.13, 22:16
                                            anus-hka napisała:

> Wielka Racza - piękne widoki - nocleg zwłaszcza w długie zimowe wieczory pod je
                                            > dnym kocem ...zimno się dłuuugo pamięta ale zawsze jest herbatka z prądem...

Tak, z za Rycerką Wielka Racza, jedno z nilicznych miejsc w tym regionie, które nie jest jeszcze całkiem zmarnowane przez cywilizacje, nie rozjechane samochodami, tak jak to
                                            jest z Przełęczą Salmopolską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka