czarek_sz 27.12.13, 18:05 Ja już wygrałem. Lezio jak spędzasz , jak spędzacie Sylwestra ? ja w chałupie ze ślubną plus browar. Młody /synek/ jedzie z żoną bawić się do Berlina. Że też ich kuźwa tam niesie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzech_o_1 Re: Do Sylwka tylko minutki 27.12.13, 18:45 A jak się można bawić w Berlinie? Plątać się po ulicach z puszką piwa? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Do Sylwka tylko minutki 27.12.13, 18:57 Podobno ponad bańka luda rok w rok tam się plącze. A ile browarów zarobionych przez mądrych Niemców ? NIE CZEKAJ NA CYGANA. Odpowiedz Link
leziox Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 06:54 Tradycyjny spéd ludnosci w Berlinie odbywa sie zawsze pod Brama Brandenburská. Jest faktycznie dosc milo i ciekawie,ludzie bawia sie tam do rana. Nastepnego dnia w tv-betoniarze pokazuja ile ton smieci i flaszek wywiozly sluzby porzádkowe. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 08:35 Ludzie sobie poświętują, ile wlezie, w nadziei, że w momencie, gdy zegar wybije północ, coś się stanie magicznego, co odmieni ich życie, po czym okaże się nazajutrz, że .... Odpowiedz Link
leziox Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 09:30 Tak czy inaczej,to tylko data która w naszym zyciu z reguly niczego nie zmienia. A noworoczne postanowienia mozna o kant dupy potluc. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 09:43 Dokładnie Lezio. Ale każdy wuj na swój strój. Za młodu też szalałem i młodym nie żałuję. Niech się wyskaczą wyszaleją. Tyle Ich lata wejdą w plecy to się ustatkują. Póki co dajmy Im żyć. Niech żyje młodość wolność i swoboda. I piękna dziewczyna młoda miłego dnia. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 09:39 debi_bebi napisała: > Ludzie sobie poświętują, ile wlezie, w nadziei, że w momencie, gdy zegar wybije > północ, coś się stanie magicznego, co odmieni ich życie, po czym okaże się naz > ajutrz, że .... szara rzeczywistość wraca Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 09:48 No Miałam napisać, że ta sama bryndza, co zawsze, ale pomyślałam, że to może zbyt drastycznie? Odpowiedz Link
leziox Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 10:03 Z bryndzy to jest jeszcze jakis pozytek-mozna sie niá najesc. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 10:08 Przepraszam ale g...o prawda. Życie można sobie umilić na różne sposoby. Miałem w swoim życiu i prosperity i wielką biedę ale zawsze potrafiłem cieszyć się tym co mam. Żona tego mnie nauczyła i bardzo skutecznie. Jej powiedzenie było takie - masz nie ciesz się nie masz nie smuć się bo dziś masz jutro możesz nie mieć dziś nie masz jutro będziesz pan. I właśnie takie jest życie. Cieszmy się tym co mamy, życiem się cieszmy bo ono jest takie krótkie. Odpowiedz Link
leziox Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 10:34 Ja tu tylko o jedzeniu bryndzy-a ten o sprawach egzystencjonalnych. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 10:46 No cóż, jedzenie bryndzy też może być pewną filozofią Filozofia żony Czarka wydaje mi się jak najbardziej funkcjonalna,choć moim zdaniem w obecnych czasach ona działa przeważająco w jedna stronę: jak coś masz, to zaraz możesz nie mieć. Przypadków odwrotnych odnotowuję coraz mniej w kręgach tzw. zwykłych zjadaczy chleba. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 11:01 Po to Bozia dała nam rozum by coś co zdobyte /ciężką pracą często/ by tego nie stracić. Ech. A przypadki losowe ? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 11:11 Wiesz, żona wychowywała się w bardzo dużej biedzie, wiedziałem o tym i robiłem wszystko /nadal robię/ by o tym zapomniała. Pewnie stąd takie a nie inne Jej spostrzeżenia życiowe. A ciężkich doświadczeń życiowych się nie zapomina. debi_bebi napisała: > No cóż, jedzenie bryndzy też może być pewną filozofią > Filozofia żony Czarka wydaje mi się jak najbardziej funkcjonalna,choć moim zdan > iem w obecnych czasach ona działa przeważająco w jedna stronę: jak coś masz, to > zaraz możesz nie mieć. Przypadków odwrotnych odnotowuję coraz mniej w kręgach > tzw. zwykłych zjadaczy chleba. Odpowiedz Link
anus-hka Re: Do Sylwka tylko minutki 28.12.13, 17:53 zaopatrzywszy sie w środki uspokajające dla kotów ...no może i dla siebie mam zamiar jakoś to przetrwac Odpowiedz Link