Dodaj do ulubionych

Samo życie ... 😀🔫

19.02.20, 09:37
Tak się jakoś w polskim społeczeństwie składa, że z reguły się narzeka. Nie ma co ukrywać, że oczywiście są ku temu powody bo służba zdrowia do kitu, ceny windują w górę, brak mieszkań, smog itp.itd. A z czego jesteśmy zadowoleni ? Co nam sprawia radość ? Co nas motywuje do działań, co dostarcza energii i weny by rozpocząć dzień z ochotą i wielkimi planami ? Niejednokrotnie wieczorem planuję dzień tak czy siak, a bywa, że w rezultacie nic z tego nie wychodzi, chociaż mam pewne nawyki, które się nie zmieniają od lat. Czy jestem człowiekiem szczęśliwym ? No powiedzmy, że tak , ponieważ póki co ze zdrowiem nie jest źle, mam pracę, mieszkanie, ale wiele moich marzeń spełzło na niczym i się nie zanosi by je zrealizować. Czy narzekam ? Ooooo ! i to bardzo często, a powodów tysiące. Bywa, że sam do siebie zaczynam gadać i się z kimś nieobecnym kłócić. Młody wychodzi wtedy ze swojego pokoju i bacznie mi się przygląda. Chyba coś z nim nie tak, a może już ze mną ? 😧
Miłego dnia Ferajno. Dzień dobry.

Obserwuj wątek
    • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 10:33
      A to nie jest tak jak z optymistą i pesymistą?
      Optymista się cieszy, że szklanka jest do połowy pełna, pesymista marudzi, że pół puste.
      A realista sobie siedzi i wie, co jest w tej szklance. Skojarz z papierem toaletowym.
      • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 10:45
        Czyli - życie jest jak papier toaletowy. Długie, szare i do doopy. A mnie wpajano od małego, że jest jak taksówka 🚕 ....... szybko jedzie, drogo kosztuje no i trzeba kiedyś wysiąść. 😀
        • coco.franelka Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 11:05
          To porównanie z taksówką jest bardzo dobre i prawdziwe.... Ja już od dawna nie planuję dnia następnego... nie ma sensu. A dalsze plany? ja to nazywam nie planami, a marzeniami... bo pomarzyć jest dobrze, choć przez chwilę człowiek czuje się lepiej smile No, ale tylko przez chwilę, bo potem przychodzi rzeczywistość i marzenia pryskają jak bańka mydlana uncertain Nauczyłam się żyć dniem dzisiejszym. A przecież między rankiem, a wieczorem sytuacja może się zmienić diametralnie, i to zupełnie niespodziewanie suspicious
          A co do narzekania.... no cóż przyzwyczailiśmy się już do narzekania na wszystko. Można powiedzieć, że dzień bez narzekania to dzień stracony wink Wydaje nam się, że jak ponarzekamy, to jakoś tak lżej się robi.... to tak jak z bólem... cierpienie w milczeniu jest bardziej bolesne, niż kiedy sobie postękamy... tak przynajmniej nam się wydaje... smile
          • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 11:37
            Człek ma plany kiedy jest bardzo młody i się wydaje, że wszystko jest w zasięgu ręki, a marzenia się spełniają. Życie jednak pisze inne scenariusze, marzenia rzeczywiście pękają jak bańka mydlana, a plany ? Przy wybitnym samozaparciu i siły do pokonywania trudności, oraz wsparciu bliskich czy przyjaciół niejednemu otworzyły szerokie okna na świat, a innym słabszym psychicznie zniszczyły życie. Podziwiam osoby , które biorą twardo życie za bary i pną się w górę, chociaż wielu przypłaca to zdrowiem. Czy warto ? Niejeden planował zrobić "puk", a się ze*rał. Pewno, że narzekaniem nic się nie zyska, wręcz można jedynie bardziej się zdołować. Marzenia nic nie kosztują o ile mogą poprawić samopoczucie. Więc marzmy do woli, a przy okazji docenimy to, że nie jest źle, bo przecież może być jeszcze gorzej. A na smutki i rozterki kielich i wtedy rach ciach na Melynę i szafa gra, a krzesełko tańczy ! 😀👍🍷Witaj Coco. Siem wyspałaś ? Zapraszam na wirtualną kawę.

• coco.franelka Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:14
              Witam big_grin Dzięki za kawkę, ale.... jak się czujesz? Poprawa jest?? Staraj się oszczędzać tę rękę! wiem, że to trudno, ale przynajmniej postaraj się.... smile
              • coco.franelka Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:16
                Najważniejsze, że marzeń nikt nam nie zabierze i nie spieprzy. A marzenia często pomagają... Więc marzmy, nigdy nie wiadomo, czy się nie spełnią... wink
              • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:17
                Oj, a co się stało - bo jakoś przegapiłem?
                • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:16
                  znikam_wracam napisał:

> Oj, a co się stało - bo jakoś przegapiłem?
                  🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Chyba przegapiłeś wątek " Mój kote", ale w tej ciżbie trudno się połapać 😀
                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:24
                    No dokładnie. Zwłaszcza, że za kote to ja nie przepadam smile
                    • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:44
                      No poczytałem. Tak, dlatego nie przepadam za kote. Nie wiem co bym musiał zrobić psu, żeby mnie chapnął... MNIE. Do wieczora, może.
                      • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:59
                        znikam_wracam napisał:

> No poczytałem. Tak, dlatego nie przepadam za kote. Nie wiem co bym musiał zrobi
                        > ć psu, żeby mnie chapnął... MNIE. Do wieczora, może.
                        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Różne miałem zdarzenia z psami w czasie kiedy je szkoliłem. Nie obeszło się bez poturbowań, a tu mnie "urządził" taki mały kotek. No, ale nie bez mojej winy. Osobiście wolę psy, ale jego mam już tyle lat i jest na prawach członka rodziny. A z rodziną wiadomo jak czasem się wychodzi - jak Zabłocki na mydle. Miłego popołudnia.
                        • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 07:18
                          Ano, nie ma jak rodzinka...
                          • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 09:41
                            znikam_wracam napisał:

> Ano, nie ma jak rodzinka...
                            🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Najlepsza na zdjęciu 😀
                            • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 09:45
                              A potem cyk-fuch: kadrowanko smile
                              • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:03
                                znikam_wracam napisał:

> A potem cyk-fuch: kadrowanko smile
                                🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Najlepiej stanąć do zdjęcia z boku 😀
                                • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:06
                                  W razie co jest jeszcze retusz smile
                                  • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:10
                                    znikam_wracam napisał:

> W razie co jest jeszcze retusz smile
                                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

I nożyczki 😀
                                    • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:13
                                      O kadrowaniu już mówiliśmy tongue_out
                                      • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:29
                                        znikam_wracam napisał:

> O kadrowaniu już mówiliśmy tongue_out
                                        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Sie zgadza. To teraz o czym pobajdurzymy ? 🤔 Jeszcze w  żadnym temacie mnie nie oświeciło. 😕
                                        • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:37
                                          Pięknie, teraz będę Cię oświecał i znowu się obrazisz... To może dla odmiany oświeć mnie w czymś? Hyhy.
                                          • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:46
                                            znikam_wracam napisał:

> Pięknie, teraz będę Cię oświecał i znowu się obrazisz... To może dla odmiany oś
                                            > wieć mnie w czymś? Hyhy.
                                            🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Przestań, przestań. Nic takiego nie miało miejsca. Teraz robię "prasówkę", lubię wiedzieć co w trawie piszczy, ale kot mi przeszkadza, bo włazi mi tu na biurko i chce się miziać. Chyba przeprasza za to, że mnie udziabał. 😀
                                            • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 10:53
                                              cwaniaczek smile
                                              • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:03
                                                znikam_wracam napisał:

> cwaniaczek smile
                                                🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Kot tak się łasi jak kobieta 😀 a potem cap ! Ale i tak bardziej ufam mojemu kotu niż kobietom. No i jest przede wszystkim tańszy w utrzymaniu i nie marudzi 😃 No, ale kobiety być muszą, wiadomo.
                                                • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:07
                                                  Szok i przerażenie! Moja zarabia więcej ode mnie. Hyhy.
                                                  • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:19
                                                    znikam_wracam napisał:

> Szok i przerażenie! Moja zarabia więcej ode mnie. Hyhy.
                                                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

I nie podbiera Twojej kasy ? Kobietom wciąż wszystkiego mało, bo chociaż pełna szafa fatałaszków, to i tak powie, że nie ma się w co ubrać, a już nie wspomnę o kosmetykach i to nie tych z dolnej półki, tylko tych ekskluzywnych. A potem jeszcze buciki, torebki i naście innych b a r d z o potrzebnych akcesoriów. Ja to przerabiałem i z pewnością do czegoś takiego nie wrócę. Moje wyposażenie to jedna część szafy, dwie półki i nie mam problemu, natomiast młody nie idzie w moje ślady i to mnie irytuje. Też zbieracz ciuchów i byle jakiego badziewia. Twierdzi, że ja jestem 100 lat za Murzynami 😀
                                                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:26
                                                    Wiesz, stereotypy stereotypami - a egzemplarz indywidualny: indywidualny.
                                                    Powiedzmy, że jestem szczęściarzem w tej kwestii.
                                                  • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:43
                                                    znikam_wracam napisał:

> Wiesz, stereotypy stereotypami - a egzemplarz indywidualny: indywidualny.
                                                    > Powiedzmy, że jestem szczęściarzem w tej kwestii.
                                                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

To tylko pogratulować. Niewielu jest takich szczęśliwców. Nawet docieranie się latami nie zawsze przynosi pożądany skutek. A może ja jestem zbyt apodyktyczny. Mimo wszystko chwalę sobie byt jako singiel. Nie chcę już niczego zmieniać, zresztą już nie te lata, żeby się uganiać za kieckami, bo to albo rozwódki, albo stare zdziwaczałe panny. 😀
                                                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:48
                                                    Ano, jest tak a czasem tak...
                                                  • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 11:57
                                                    znikam_wracam napisał:

> Ano, jest tak a czasem tak...
                                                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Racja. To jak los na loterii. Widać jestem marnym graczem. Tobie jednak gratuluję i życzę Tobie, oraz Twoim Bliskim jak najlepiej, a wszystko to w zdrowiu, które jest najcenniejsze.
                                                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 12:02
                                                    No no, zaraz marnym. Wybrałeś źle, co jeszcze nie znaczy, że nie możesz trafić losu. Ale jak nie chcesz grać - też dobrze smile
                                                    Życzenia również.
                                                  • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 20.02.20, 12:13
                                                    znikam_wracam napisał:

> No no, zaraz marnym. Wybrałeś źle, co jeszcze nie znaczy, że nie możesz trafić
                                                    > losu. Ale jak nie chcesz grać - też dobrze smile
                                                    > Życzenia również.
                                                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Dzienks za życzenia. 😊 Klikam z Tobą i dolatuję do kuchni, bo gotuję dla Ciapka jedzonko. Muszę mu gotować, bo dziadzio ma duże ubytki i nie ma czym gryźć psich chrupek. Już dwa razy tak się zasiedziałem przy kompie , że spaliłem garnek z ziemniakami, a drugim razem z mięsem. Wszystko od razu wylądowało na śmietniku, a sąsiedzi myśleli, że u mnie pożar, bo tak walił dym kiedy otworzyłem okno. A ja siedziałem przy kompie i wprawdzie czułem smród, ale byłem przekonany, że to ktoś jakieś dziadostwo gotuje i tak wali. Teraz co chwilę doglądam , a przed 13-tą Ciapek dostanie papu. Teraz muszę Ciebie pożegnać , ponieważ o tej porze ma wyjście za potrzebą i musi mieć także trochę ruchu. Dzięki za fajną i miłą rozmowę, wpadnę w wolnej chwili, bo i sobie muszę coś upitrasić. U Ciebie pewnie też nadchodzi pora szamanka więc smacznego. Pzdr. ✋😀
              • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:13
                coco.franelka napisała:

> Witam big_grin Dzięki za kawkę, ale.... jak się czujesz? Poprawa jest?? Staraj się o
                > szczędzać tę rękę! wiem, że to trudno, ale przynajmniej postaraj się.... smile
                🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Mam czucie Siostro, jest dobrze, a będzie całkiem dobrze, kwestia godzin. Najgorsze te naczynia. Jak mnie to drzaźni ! Mam nadzieję, że wieczorem będzie już wszystko cacy na tip top. 😀
            • dunajec1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:21
              A mnie sie przypomnialy slowa piosenki , nie wiem kto to spiewal i tylko takie pare slow,
              "...pomarzyc dobrze jest w niedziele po poludniu...."

Sroda w kalendarzu, ale co tam , przygotowac sie do marzen, niedziela za pare dni.
              • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:25
                To ja mam w sumie 2 cytaty:
                bo tutaj jest jak jest. i Ty dobrze o tym wiesz
                w życiu piękne są tylko chwile i dla niech warto żyć; czy jakoś tak
                • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:30
                  I jeszcze z pewnej piosenki: "All we have is NOW".
                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:36
                    To to już jest filozofia wschodu. Stosowana przez rozsądniejszych zachodnich terapeutów.
                    Niekoniecznie do końca kultura zachodnie popularna to rozumie. Także taki chyba Myslovitz od pierwszego cytatu jest cenny.
                    • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:44
                      Czy ja wiem, czy to coś skomplikowanego? Jedziemy przez nasz czas jak przez kalendarz trójdzielny, siedzimy w tej kratce na taśmie i przesuwamy się przez kolejne dni.
                      • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:50
                        Oczywista oczywistość, że nic skomplikowanego. Ale niektórzy ludzie potrafią komplikować najprostsze rzeczy. Pamiętasz inną rozmowę - ona myśli, że on się zmieni; a on - że ona się nie zmieni? Oboje się mylą...
                        Wschód jest bardziej taoistyczny - a zachód: co ja nie dam rady?! potrzymaj mi piwo.
                        Tak już jest - jak jest.
                        • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 12:56
                          A może można by...
                          • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:05
                            Ta, "możesz wszytko!"
                            No to kuwa trenerze osobisty - zostań prezydentem USA. Masz taki dar wymowy, że tłumy za tobą pójdą!
                            Oj, problemik - nie urodziłeś się na teranie USA. Ale co tam - zmień ich konstytucję!
                            • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:26
                              To daj t-shirt wink
                              • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:30
                                Czo?
                                • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:49
                                  Zmienię. Swój na ten z Kon-sty-tycją.
                                  • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:54
                                    Ponieważ drzewko się rozsypało: czo?
                                    • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 13:59
                                      Sama nie wię...
                                      • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:04
                                        Najwyraźniej tak chciao tao.
                                        • cambria1.2 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:08
                                          Tao mówi ciao wink
                                          • znikam_wracam Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 14:15
                                            Chrap chrap.
                                            • dunajec1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 15:44
                                              Tylko nie o kamasutrze prosze.
                                              • gryf-land1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 18:43
                                                dunajec1 napisał:

> Tylko nie o kamasutrze prosze.
                                                🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Zaczerpnięte z Wikipedii:

Traktat indyjski w sanskrycie na temat seksualności i zachowań seksualnych. Pełny tytuł to vātsyāyana kāma sūtra ("Aforyzmy o miłości [napisane przez] Watsjajanę"). Autorstwo tekstu przypisuje się Watsjajanie (Vātsyāyana Mallanaga) żyjącemu prawdopodobnie pomiędzy I a VI wiekiem naszej ery. Już wówczas to nie był temat tabu, a u nas ? U nas ciemnogród. 😱
                                                • dunajec1 Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 20:29
                                                  Chodzi o to zeby siwej i lysej glowie (mojej) korzen sie zielony nie zrobil, hehe.
                                                  Bo co potem?
                                                  • leziox Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 21:07
                                                    Potem na kompost.
                                                  • coco.franelka Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 21:13
                                                    leziox napisał:

> Potem na kompost.

Do kompostu to jeszcze daleko, daleko.... big_grin
                                                  • coco.franelka Re: Samo życie ... 😀🔫 19.02.20, 21:12
                                                    Zielony, jak zielony, ale żeby nie zakwitł! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka