mala200333 22.04.26, 16:05 No i siem pobily o jedzonko dla innych.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: Srodunka… 22.04.26, 16:15 ze sie wyraze : 'micha ' pelna, a one walcza .... Golebie u mnie tak samo ... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Srodunka… 22.04.26, 20:42 a74-7 napisał: > ze sie wyraze : 'micha ' pelna, a one walcza .... > Golebie u mnie tak samo ... Gdzie dwoch sie bije, tam trzeci korzysta Nie widać, pewnie czai sie w krzaczorach Odpowiedz Link
e-zybi Re: Srodunka… 23.04.26, 08:52 ruda.replay napisała: > Gdzie dwoch sie bije, tam trzeci korzysta > Nie widać, pewnie czai sie w krzaczorach I to jest prawda... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Srodunka… 22.04.26, 22:13 Na moje oczko jakis chipmunk czeka na swoja kolej Ja tu widzeblad w sztuce , gdyby kawalki orzecha byly mniejsze - pewnie by je ze soba porwaly i zwialy. W Grecji w jakims sosnowym lasku trafilismy miedzy pawie ( ptaki ,nie .....) Wszyscy rzucali im kawaly chleba , ktore pawie ignorowaly . Stary podniosl kilka kawalkow ,podrobil - chodzily za nim jak kury ... Czesc rudka , milo cie ....) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Srodunka… 23.04.26, 06:43 Cześć E. Tez bym te orzeszki potraktowała tłuczkiem do mięska zdenerwowały sie, ze podano w całości na drugi raz trzeba je trachnąć odpowiednio Odpowiedz Link
e-zybi Re: Srodunka… 23.04.26, 08:46 a74-7 napisał: > W Grecji w jakims sosnowym lasku trafilismy miedzy pawie ( ptaki ,nie .....) > Wszyscy rzucali im kawaly chleba , ktore pawie ignorowaly . Stary podniosl kilk > a kawalkow ,podrobil - chodzily za nim jak kury ... > Czesc rudka , milo cie ....) Człowiek to taka "dobra" istota, ulituje się...tylko zapomina o jednym, że ptaka nie karmi się chlebusiem! Może to przynieść więcej szkody niż pożytku. Dobre chęci to za mało, trochę wiedzy by się zdało. Odpowiedz Link
leziox Re: Srodunka… 23.04.26, 09:43 Moje dwie ogrodowe myszy karmię chlebkiem grzecznie pokrojonym w malutkie kawałeczki. Wieczorem podsypuję, rano ładnie wyżarte. Dlaczgo myszy? Raz, że nie mój ogródek, dwa, że kogoś trzeba wszak lubić. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Srodunka… 23.04.26, 10:35 I miec kompana/ke do picia Jeden kieliszek dla ciebie, drugi dla mysi Odpowiedz Link
leziox Re: Srodunka… 23.04.26, 10:50 a74-7 napisał: > I miec kompana/ke do picia Jeden kieliszek dla ciebie, drugi dla mysi Niby racja. Ale szanujący się pijak pije tylko z białymi myszami. A te nie są białe. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Srodunka… 23.04.26, 10:55 Aj tam , to drobnostka, pijac i tak za chwile zobaczy rozowe slonie ... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Srodunka… 23.04.26, 10:44 ," ulituje się...tylko zapomina o jednym, że ptaka nie karmi się chlebusiem! Może to przynieść więcej szkody niż pożytku." Eeee, w suchym iglastym lasku , zaczej o tej porze roku nie bylo wiele do jedzenia,muszki , jakies ziarenko tu i tam to same sobie znajda , a kawalkiem chlebka tez nie pogardza ...przeca nie jedza pajd tego .... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Srodunka… 23.04.26, 11:03 Pewnie profet Amos ,ktory tam ponoc kiedys mieszkal . Zrobiono mu na pamiatke kapliczke .... Odpowiedz Link