Dodaj do ulubionych

delektujecie się

26.12.10, 07:06
pokarmem,który zgromadziliście na swoim stole ?-ja tak---ta rozpływajaca sie w ustach szarlotka jeszcze język nie zdołal jej przepchnac w strone gardła a juz jej nie ma rozpłynęla się---jakie potrawy na tej uczcie Swiątecznej smakowały wam najbardziej ,opiszcie proszę--będe miała przyjemnośc towarzyszenie wam w tym zachwycie
Obserwuj wątek
    • aaricia_szalona Re: delektujecie się 26.12.10, 11:33
      Wyśmienity, co wcale nie takie oczywiste, smażony na masełku i jednocześnie pieczony karp, w asyście kapustki, grzybów i pięknie wyrośniętej drożdżowej chałki. A potem własnoręcznie wykonane makówki, których walory smakowe wybitnie podniosły pochwały i zachwyty współbiesiadników, oraz czekoladowe fondue: kruche gwiazdeczki (te od zakwasów) maczane w gorącej, bulgoczącej czekoladzie. Mmmmmm...
      • misiania Re: delektujecie się 26.12.10, 12:07
        Zupa grzybowa mojej mamy. niepodrabialna... Droga Aaricio, ten smażono-pieczono karpik mię zaintrygował, bym może sprawdziła za rok, jeśli podzielisz się receptą :)))

(a doktor Dukan siedzi w kąciku na dywaniku i popłakuje, skruszona wrócę doń jutro z gotowaną wołowinką w sosie chrzanowym na bazie jogurtu)
        • iwu Re: delektujecie się 26.12.10, 12:39
          Delektuję się piernikiem staropolskim oraz makowcem warstwowym, o takim:
          mojewypieki.blox.pl/2008/12/Makowiec-warstwowy-z-wisniami.html
          Pycha.
          Były też pierogi, kapusta z grochem i ryba po grecku, ale zostało po nich tylko wspomnienie...
      • voxave Re: delektujecie się 26.12.10, 15:25
        całosc do zaślinienia sie --ale to czekoladowe dzieło powaliło mnie
    • 3.14-roman Re: delektujecie się 27.12.10, 19:19
      Makówki- danie z maku ugotowanego w słodkim mleku, razem z migdałami, rodzynkami, kokosem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka