trusiaa 09.10.17, 09:44 Się melduję więss. Jakaś zbiórka w dwu(haha)szeregu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Ósmy 09.10.17, 17:25 NIkto nie je doma? To nic, sobie poczekam, a jeśli nawet pada, to niech. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 09.10.17, 19:05 Co Truś tak wcześnie? <zajęczam> Nie pada u mnie!!! Dom i obejscie oporządzam na podzim. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.10.17, 09:27 Gdyż ranny truś ze mnie, po dwudziestej nie żyję. Pani oporządziwszy już? Zazdraszczam szczerze. A mię się marzy skip. Ogromny. I że sobie wyrzucać będę przez okno do skipa tego wszystko, co mi w ręce wpadnie, bez żalu tak (i bez sortowania) - ziu! A potem zabiorą mi go z pola widzenia i odetchnę UUUFFFF. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 10.10.17, 11:38 Nieco pshnąwszy do przodu nim zapadł mrok. Prócz ogacania zachciało się pani zmiany więc roboty huk. Na smętarz docieram w ciemności, świetlista Truś wskazuje mi drogę. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.10.17, 23:17 Ciemność widzę, ciemność. Kto mię wołał, czego chciał? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 08.11.17, 14:44 Się stawiam, bo już mniesiąc przeszedł, psi się uśpili i coś tam klaszcze pod borem. Hop hop? Hejże hola? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.11.17, 19:22 Śmię przestraszyła, no! Ja tylko tak, bo ktoś rzucił, że nie warto spotykać się częściej :( że raz na miesiąc będzie aż nadto! :( To przychodzę terminowo, kryptki poleruję, prochy odkurzam, takie tam. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 10.11.17, 19:59 Spamiętać nie mogę kiedy termin wypada Trusiu szanowna :( Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 14.11.17, 08:05 Często zaglądam, a ósmego przychodzę, Ciągle pracuję! Wszystkiego przypilnuję i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mi szpilki i nie zjawiają się ffcale. I to ma być cmentarz? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 20.11.17, 10:52 :)))))) śPani w sedno trafiła! Iiii to chyba naturalne, że na Smętarzu, każdy na swoim miejscu siedzi? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 22.11.17, 00:14 Bardzo!!! Dodam na stronie, że Truśś też znalazła klucz. Tylko się nie przyznaje. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 22.11.17, 18:49 trusiaa napisała: > Co tam dodają do kolacji, hę? "Warm smell of colitas risin' up through the air... You can check out any time you like/ But you can never leave"... ;) Bosz. I teraz będę cały wieczór tego słuchać... Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 30.11.17, 20:45 Jak to jest porządny europejski Eternal Rest to powinien podawać Pan dei Morti (chleb umarłych) a do tego Vin Santo. Skusiłabymsie Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 28.11.17, 22:11 no tak, a jutro 29 i nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to już ostatni dzień listopada Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 30.11.17, 10:18 Pyhiii: tydzień temu słyszę o czymś planowanym na 30 listopada i pierwsza moja reakcja: Ale przecież listopad już był? Tak, że ten. Andrzejki (niby wczoraj wypadało wróżyć, ale mam to w nosie) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Uuuuu: ósmy 09.12.17, 08:55 Snofu? Usłyszałam: snofu? To może już wewogle pisać nie będziemy, tylko cały czas leżeć martffym bykiem? Się doczekałam, no. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Uuuuu: ósmy 10.12.17, 20:46 trusiaa napisała: > ale ten czas zasuwa, już nadgryzionam jego zębem. Ale JAKIE to zęby! O! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Uuuuu: ósmy 11.12.17, 11:04 Makabra :) Chociaż? Kiedyś wyłączyli prąd, zgasło światło w pokoju, a ja w pierwszym odruchu pomyślałam - To nic, poświecę sobie oczami. Do zębów w aproposie: Tak właśnie zrobił mój ajdol sprzed lat - niejaki Josh Holloway, do dziś mu nie mogę darować :( Odpowiedz Link
kaga9 Re: Uuuuu: ósmy 11.12.17, 20:56 Dlaczego?? Dlaczego ludzie to sobie robią?? A propos uśmiechów i zębów. Podobieństwo widzę, Panie Boże, przebacz: Jeden i druga. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Uuuuu: ósmy 12.12.17, 08:23 :))) ... to oznacza, że dentysta/protetyk, który ozdobił Bodo żyje i ma się świetnie? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.01.18, 11:54 Ale będzie Ci policzone i Ci się chwali. Nagroda Cię nie ominie. Statuetka gołs tu ju! Odpowiedz Link
trusiaa Żywego ducha... 08.02.18, 09:47 jak zwykle. Mam to powiedzieć głośno? Proszę bardzo: ja się tak nie bawię! Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 11.03.18, 20:43 YYYY, jak się teraz kopiowuje stosowne obraski z gógla? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 12.03.18, 08:40 mła robię tak: Z gógla obrazek wybieram, klik i na czarnym tle on się pojawia, to go prawym przyciskiem myszy ziu! I tam się kopiuj adres obrazu wyświetla w kolumnie - ten napis lewym przyciskiem wybieram (i teraz mam go skopiowanego). Na forum wciskam odpowiedz i edytor zaawansowany, i z góry wybieram IMG, następnie wklikuję adres obrasska w wyświetloną ramkę. Juszsz. A coś się zmieniło? Bo nie znam dnia ani godziny...? Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 12.03.18, 20:42 W szybkiej Odpowiedzi nie ma IMG, trzeba wybrać edytor zaawansowany Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 12.03.18, 21:50 Mnie chodzi o gógla, Apersono, nie o okienka foruma;) Zmieniło się, prosz Trusii. Otusz było tak, że gdy > Z gógla obrazek wybieram, klik i na czarnym tle on się pojawia, to naonczas pojawiała się na tym czarnym tle jeszcze opcja "pokaż obraz" i on się sam wyświetlał, taki ładny, duży i dawał ładnie tu skopiować od rasss. Bo tu, na forum, to jusz umję. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 12.03.18, 23:12 Ale teraz też jest opcja "pokaż obraz" i obraz się wyświetla duży albo mały jak klikniesz na małym w szeregu, adresy dużego i małego są inne. Jak się kopiowało od rasss? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 13.03.18, 00:35 A ja nie mam "pokaż obraz":( Mam tylko "strona" i "udostępnij", a pod spodem "powiązane obrazy". Może od wyszukiwarki zależy? Ja mam Chromka. Od rasss się kopiowało niezwuocznie. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 14.03.18, 08:43 A widzisz Pani. Może to to. Sprawdzę, siadlszy do domowego lapka. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 17.03.18, 22:40 Nie ósmy lecz szmaragdowy 17 i czeci niech się nam szczęści Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 20.03.18, 19:22 Ekhm, zdaje się że dziś pierwszy dzień wiosny, uwierzyłybyście? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 20.03.18, 22:04 Tak powiedzieli w telewizji. A telewizja co robi? Wiadomo. Wystarczy za okno teges. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 08.04.18, 21:30 Nienacek zaskakuje nas po raz kolejny. Cza coś z tym zrobić... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 09.04.18, 07:46 FFszelki dóch! Kaszpiroski! Ja nie moge! :D))) Siadaj, opowiadaj: gdzie byłeś i czemu tak długo nie tu? Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 14.04.18, 22:03 Łoo Pani.......gdzie ja nie był, com nie widział , z kim nie pił....... Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 17.04.18, 07:29 Dzień dobry. Jak mię sie nie kce......do łikenda jeszcze tyle dni a auto grzechocze. Ot i ponarzekał! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ósmy 17.04.18, 20:01 na zdrowie! ja od czwartku żyję w paśmie rozczarowań ludzkościo, niech mję obce wezmo i zabioro... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ósmy 04.05.18, 15:33 A, bo kumulacja była i prawie mi jedna wariatka psa otruła. Trwało ponad tydzień w sumie, ale odpukać na razie spokój... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ósmy 06.05.18, 08:29 nie, obraziłem się na Korabiewice, bo dawali jakieś kuźwa posty szantażyki - "Nie udostępnisz, to pies umrze"... debile. na blogu jest dużo psa :P a na fejsie jeszcze wiency :P cho, to zobaczysz :D Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 18.04.18, 10:21 Dziś sierota - mały piątek czy jakoś tak. Auto grzechocze. Panie Kierowniku, grzechocze - znaczy rusza się, a to jeszcze nie jest źle. Zaraz... Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 18.04.18, 10:48 No to teraz strach pod maskę zajrzeć, coby mnie jakiś pasek rozrządu nie zassssssskoczył Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 19.04.18, 09:52 Jak wyskoczy pasek klinowy to go rajstopami i z głowy. Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 19.04.18, 18:14 Zapachniało Mi standardem a'la 8 Marca www.epiotrkow.pl/multimedia/icon/zoom_5bc4e521d2bdb68d7472c357ddd4bd2a.JPG Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 28.04.18, 17:51 No to bumik wrócił do Mnie. Pewnie tęsknił. Ale że w długi wekend trza iść , wróć - jechać bumikiem do pracy to niech to szlag trafi ! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 28.04.18, 18:51 A gdyby tak pociągiem raz? Albo li też jakim samolotem? Wolne warto brać przed/po łikędzie takim - spokój, luz, wszędzie pusto. Odpowiedz Link
kaszpirovsky Re: Ósmy 30.04.18, 07:25 Zawsze Mnie trafia jak lezę do roboty, a ludziska łykendują się...........a żeby ich w kroku majty obtarły ! No i wyszedłem na elektorat wiadomych sił....... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 30.04.18, 08:58 Koń ma duży ep, niech się martwi, a Ty bądź ponad to. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 09.07.18, 12:30 A nawet dziewiąty. I moje urodziny. Ale zresztą... czym są urodziny? Dziś są, jutro ich nie ma... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ósmy 09.07.18, 13:58 Najcudniejszego! i SZCZĘŚCIA! i vczoraj był Dzień Żaby, także teges :-P żaby przynoszo szczęście (tak móvio!) Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 09.07.18, 15:28 Och, Trusiuu, Trusiuu, Trusieńkooo!!! Niech z każdą zjedzoną dorodną marfefką spełnia Ci się jedno marzenie. Żyj nam długo i radośnie! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 09.07.18, 15:39 I to rozumię: spożywactwo! Królyk Marzyciel. dzięki :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.07.18, 20:18 No i były - a tych parę pajonków czy zupka z muszek to drobiazg, naprawdę. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 11.07.18, 16:04 Się robi, aż się przestanie, się ścina, się rżnie... a nie, jakoś inaczej to szło. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 11.07.18, 20:59 Tak! Złapan ucik. I pjesa zjat podobniesz. PS Jaka się na starosc zrobiłam wrażliwa! Kiedyś taka wylinka by mnie nic a nic nie ruszyła. A teraz normarnie niedobrze zrobiło mnie się na widok. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ósmy 12.07.18, 16:47 Paczam "Patologów na klatce" na fejsbókó, to mję już mało co dziwi i obrzydza ;-) chociaż generalnie to najbardziej mję brzydzi ludzkość, a najbardziej z ludzkości to te fleje, co śmieco i nie sprzątajo i parkujo jak złamasy... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 09.07.20, 21:25 I snofu. Urodziurodziny moje. Wszystkiego najlepszego, Tru. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 10.07.20, 00:32 And heres to you, Mrs. Trusiaakson 💝 PS Paczam podgląd, here's zapisuje mi jako heres. Sory. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.07.20, 07:30 Jerez-xeres? Cheers! i dzięki i buuuuuzi, Kago Kochana, Ci :) Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 10.07.20, 21:57 Człek se na momęt odpuści a tu usmy i inne sfięta Pokornie błagam o wybaczenie i z najlepszym powinszowaniem etc. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 11.07.20, 13:03 Ooooo... jakie łane. Ale gdzie ta, ale gdzie ta: żadne tam spóźnienie. Zapraszam Panie na fajfokloka. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 12.07.20, 01:28 Bar...chrup...dzo pyszne. Mniam. Slurp. Siorb. Mhhhh...☺️ Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 07.08.18, 12:29 Panie i panowie, moje najnowsze odkrycie, oto Rabbits against Magic PS. Macie podobną nadzieję? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 07.08.18, 13:06 Zasadniczo pobieżnie chwilowo wystarczyłby mi koniec upałów, ale jeśli przy okazji i świat się skończy, to niechaj będzie, a co. Moja strata;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 08.08.18, 13:34 Ósmy jest, zaznaczam. Chyba czas zacząć sadzić palmy. Dotąd sadziłam tylko duby smalone. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 08.08.18, 13:58 Potfierdzam. Jest usmy. Na fszelki wypadek sprawdziłam w trzech kalendarzach, jako że mamy czy usemki. Usmy usmy dwatysiedziesięć usmy. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 08.08.18, 16:12 Nic. Przyczajamy się i czekamy do jutra. Albo do usmego dziewiontego, kturen za mjesionc. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 08.08.18, 19:20 Od tak długiego przyczajania się ffszystko mi ścierpnie i nie doczekam nijak. Odpowiedz Link
apersona Re: Ósmy 08.08.18, 20:23 kaga9 napisała: > Nic. Przyczajamy się i czekamy do jutra. Albo do usmego dziewiontego, kturen za > mjesionc. Czy my som Adwentystki Dnia Usmego? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 08.08.18, 22:02 A jakże! Pod wezwaniem Świętego Jesiona. Ciekawe, co tam u Roma... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 10.08.18, 07:53 Żeczy wistościa jest gópia. :( A może nick zmienił? Na Stefan? I tak mu dobrze, że o nas zapomniał całkiem? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 10.08.18, 11:33 No, że zapomniał całkiem, to widać, bez względu na metamorfozy... Tyle że jeśli to faktycznie łuuun, to ciekawe, jak znosi obecne upały ftem futrze... Świetna historia, swoją drogą. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 08.08.18, 13:22 Heloł? A skąd masz moje zdjęcie... yyy... rysunkowe? I zapis rozmowy? No to jest właśnie koniec śffiata. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 03.09.18, 15:24 Trójka to połowa ósemki, olśniło mję. Bo gdyby tak tej trójce dorysować z lewej...to... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 03.09.18, 20:23 Kffała Ci! Za końcepcję pionierską. A jakby sprawej jej dorysować? W ten deseń poniekąd? P.S. Czy któś z nożyczkamy mógłby uchlastać tego zbuka jajecznego? Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 05.09.18, 01:55 Uchlastać to ni, bo upadnie i się roszczaska. W paluszki trza. Przes gumianą renkawiczkem. A z deseniu wyszło EE...? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 05.09.18, 09:44 Zrozumiałam (błędnie), że nożyczkamy w paluszki, praffda? O Juleczku, co miał zwyczaj ssać palec Ja wychodzę po ciasteczka - Rzekła Mama do Juleczka, Sprawiajże się tu przykładnie, Nie ssij palców, bo nieładnie, Bo kto palec w buzie tłoczy, Zaraz krawiec doń wyskoczy Z nożycami zły okrutnie I paluszki niemi utnie. Julek przyrzekł słuchać Mamy, Lecz nie wyszła jeszcze z bramy, A już nieposłuszny malec Myk do buzi duży palec! Wtem ktoś z trzaskiem drzwi otwiera, Wpada krawiec jak pantera I do Julka skoczy żywo. Nożycami w lewo, w prawo Uciął palec jeden drugi, Aż krew trysła we dwie strugi. Julek w krzyk, a krawiec rzecze: Tak z nieposłuszeństwa leczę! Wraca Mama, aj! Wstyd! Bieda! Juleczkowi ciastek nie da, Bo kto Mamy nie usłucha, Temu dosyć bułka sucha. Płacze Julek, żal niebodze, A paluszki na podłodze. Heinrich Hoffmann (1809 – 1894) tłum. Stanisław Jachowicz Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 05.09.18, 10:19 Jest to zaiste wyborna koncepcja i potwierdzenie pamiętnikowo - dziecięcej tezy, iż książki to najlepsi nasi przyjaciele. Nie wyśmieja, nic nie zdradzą, a nauczą wiele! Możemy co najwyżej rozważyć po owej literackiej podpowiedzi, czy ciąć paluszki, czy może jednak jajka (choć w PL to nielegalne). Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 05.09.18, 11:29 Świetne wydanie Jachowicza - na dzieciątkach robi piorunujące wrażenie :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ósmy 05.09.18, 22:52 Marek Goebel :) A jeszcze Dudziński się dołożył. I Krauze. Przecudnej urody to książka - na Smętarz ffsamrass. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ósmy 06.09.18, 15:04 Ach! Znam tę kreskę, znam! I Dudziński! Aż sobie wyciągnęłam z półki "W Dolinie Ciekawości", Nudas i Naganiacz - Nagabywacz to postrachy mojego dzieciństwa... Aleś mi, Truśś, uczyniła pięknym to popołudnie:) Odpowiedz Link