Dodaj do ulubionych

Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm

10.08.06, 09:46
warjuje. Mam w głowie pulsujące zawroty głowy , mdłości nasilające sie w
momenci tzw wańki wstańki. Czuje jakbym oglądała film w zwolnionym tempie.
Razi mnie światło. Jestem śpiąca powieki same mi opadają. Zupełnie sobie nie
radze. Ciśnienie o połowe niższe jak zazwyczaj Pamięć żadna i dezorientacja
kompletna.
Jak długo może się to utrzyma?????
Czy ktoś z WAs przeszedł takie piekło?????.
Lek to Effectin.
Zalecone mam w razie zapadania psychicznego zażywać COaxil 3x1 a moze nie
czeka i już zacząć.
Pomóżcie nie mogę pracowac, wywalą mnie z roboty jak nic.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:15
      a po jaką cholerę tak gwałtownie odstawiasz.
      Nawet na ulotkach piszą żeby stopniowo.
      jedz najpierw połowe dawki, potem co drugi dzien i po kilku tygodniach odstaw całkowicie,
      Na grzyb Ci takie sensacje jak masz w tej chwili.
      • suchyxxx Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:23
        na ulotkach nowych leków wreszcie zaczynają pisać ostrzeżenia co do
        odstawiania.Lek należy odstawiać powoli zmniejszając dawkę przez okres od 4 do 8
        tygodni-tak mam na ulotce.Czyli pobierz co 2gi dzień przez 2-3 tygodnie potem
        pobierz połówkę co 2 dzień jakieś 2 tygodnie a potem sprubuj odstawić.Efectin
        można podzielić-otwierasz kapsółkę i wysypujesz połowę jak już dojdziesz do
        połowy tabletki.Takie objawy są normalne jak szybko się odstawi lek.Trwają
        zwykle od miesiąca do 3 miesięcy nawet chyba że lek odstawiasz powoli
      • lapeta Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:25
        Przecież to nie kucharz mnie leczy czy drwal a psychiatra . Tez mi sie wydawało
        ale on orzekł - czyścimy sie radykalnie dośc zabawy dodam że leczę sie już 7
        rok a epizody są coraz częstsze i częste są zmiany leków ale takiej metody
        radykalnego cięcia juz nie było. Poza tym nire mam leków a lekarz poszedł na
        urlop>czy sądzisz, ze przyjmowanie Coaxilu załatwi sprawę?
        • lucyna_n Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:38
          lekarzowi ufasz że trzeba gwałtownie odstawić (czyścimy radykalnie-palant), a nas się pytasz o coaxil,
          bez sensu.
          Ty uważaj żebyś sie faktycznie radykalnie nie wyleczyla, bo wtedy to Ci tylko wirtualna świeczkę zapalą a
          psychiatrze powieka nie mrygnie nawet. Sam by sobie raz zapodał to co zapisuje to nie byłby taki
          odważny.
        • rzeznia_nr_5 Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:40
          lapeta napisała:

> Przecież to nie kucharz mnie leczy czy drwal a psychiatra.

Na jedno by wyszło.

• lapeta Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:35
      Podajcie mi strony gdzie są porady psychiatry online proszę !!!!!!!!
      • lucyna_n może od razu spowiedź on line. 10.08.06, 10:39
        Ty sobie jakieś żarty stroisz?
        • ida37 Re: może od razu spowiedź on line. 10.08.06, 10:46
          lucyna_n napisała:

> Ty sobie jakieś żarty stroisz?
          >
          > Lucyna ja Cię uwielbiam za te teksty :-)
    • ida37 Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:45
      lapeta napisała:

> warjuje. Mam w głowie pulsujące zawroty głowy , mdłości nasilające sie w
      > momenci tzw wańki wstańki. Czuje jakbym oglądała film w zwolnionym tempie.
      > Razi mnie światło. Jestem śpiąca powieki same mi opadają. Zupełnie sobie nie
      > radze. Ciśnienie o połowe niższe jak zazwyczaj Pamięć żadna i dezorientacja
      > kompletna.
      > Jak długo może się to utrzyma?????
      > Czy ktoś z WAs przeszedł takie piekło?????.
      > Lek to Effectin.
      > Zalecone mam w razie zapadania psychicznego zażywać COaxil 3x1 a moze nie
      > czeka i już zacząć.
      > Pomóżcie nie mogę pracowac, wywalą mnie z roboty jak nic.

odstawiałam stopniowo Effectin...i mimo tego też miałam takie objawy...przeszłam
      po jednodniowej przerwie na seroxat, mdłości i zawroty były ale po kilku dniach
      przeszło - zastanawiałam się, czy to od odstawienia Effectinu czy od nowego
      leku...do tej pory nie wiem...pamięć mi szwankuje bardzo:-((((((
      • ida37 aha! 10.08.06, 10:49
        żeby było śmieszniej, to lekarz też nie zalecił stopniowego odstawiania! To
        dzięki temu forum miałam jakąś tam wiedzę i odstawiałam stopniowo
      • mr.zetka Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 10:57
        Tego typu leków nie powinno się odstawiać nagle z dnia na dzień, a Efectinu w
        szczególności. Bardzo się dziwię zaleceniu Twojego lekarza. Ja też nagle
        przerwałem branie Efectinu i pierwsze kilka dni męczyłem się strasznie:
        drgawki, niezborność ruchów, nagłe kołatania serca. Ciśnienie możesz mieć
        niższe, bo u wielu osób Efectin ciśnienie podnosi w trakcie kuracji. Nie wiem
        jaką dawkę leku przyjmowałaś; ponieważ Efectinu nie da się przełamać na pół
        (proszek w kapsułce), na rynku oprócz podstawowych dawek leczniczych 75 i 150
        występuje też tzw dawka startowa 37,5 którą stosuje się na początku i końcu
        kuracji. Generalnie w grupie SSRI SNRI bez problemu można się przestawiać z
        jednego leku na inny, więc może jednak powinnaś brać ten Coaxil...
        Na pocieszenie napiszę tylko że po tygodniu te paskudne objawy odstawienia
        powinny minąć, tak przynajmniej było w moim przypadku.
    • lapeta LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 10:50
      Lekarz na urlopie a nikt mi nie zapisze i nie pomoze. najbardziej przeraża mnie
      koniecznosć pracy i jazdy samochodem. Kurna ma już dosć. Do koga mam sie udać,
      co zrobić pomóżcie???!!!!!!
      • lucyna_n Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 10:52
        Do rodzinnego, jedno opakowanie antydepresanta bez problemu Ci wypisze.

i uspokój sie i pij dużo wodu mineralnej.
        • ida37 Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 10:54
          a nie masz już Effectinu????????
      • lucyna_n Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 10:54
        Jazda samochodem w takim stanie to w zasadzie przestępstwo.
        pRzejedziesz dziecko na rowerze i co? powiesz przepraszam ale wlaśnie odstawiam leki?
        trochę odpowiedzialności.
        Niech ci rodzinny da zwolnienie na anginę.
        • suchyxxx Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 11:48
          a co ja mam zrobić jak wizytę u psychiatry mam 5 września a na citalu czuję się
          cały czas źle? Lekarz rodzinny nie wypisze mi ani 1 pudełka jakiegoś innego leku
          nawet gdy skłamię że zabrakło a psychiatry nie ma bo mamy taką wredną i wstrętną
          kobietę za lekarza
          • lucyna_n Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 10.08.06, 11:50
            łykaj i nie kombinuj.
          • dankazaba Re: LUDZIE co ma robić???????????????? 11.08.06, 11:15
            suchyxxx napisał:

> a co ja mam zrobić jak wizytę u psychiatry mam 5 września a na citalu czuję
            się
            > cały czas źle? Lekarz rodzinny nie wypisze mi ani 1 pudełka jakiegoś innego
            lek
            > u
            > nawet gdy skłamię że zabrakło a psychiatry nie ma bo mamy taką wredną i
            wstrętn
            > ą
            > kobietę za lekarza

to zmień tego lekarza. w ciągu roku masz do tego prawo dwa razy. ja mam tak
            cudowną panią doktor pierwszego kontaktu że nawet jak idę rzeczywiście w
            ciężkim stanie to wychodzę uleczona na "duchu"!
      • depresyjka4 eee tam. bez lekow tez da sie przetrwac jakos 13.08.06, 13:24
        ja od kilku dni nie biorę juz seroxatu i jakos zyje i mam sie dobrze. po prostu
        nie dopuszczam do siebie jakiejs złej mysli o tym, ze moglabym mieć jakies
        objawy odstawienne :)
        rob tak samo. po prostu nie mysl o tym a bedzie dobrze. pozdro
    • tarja30 Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 10.08.06, 14:10
      lekarz pierwszego kontaktu bez problemu przepisze ci ten lek
    • lapeta Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 11.08.06, 07:02
      Wczoraj popołudniu miałam tak nasilone objawy, nie saposób wytrzymać . Ból
      mięśni, stawów, ogólne rozbicie. Znajoma doktór miała w domu jakieś próbki
      które dostała z koncernu farmaceutycznego całe pudł min effectin. Zarzłąm na
      noc 1 tabl. Dzisiaj po wczorajszych dolegliwościach ani śladu. Jeszcze
      niepewnie ale wróciłam do siebie. czy jestem uzależnina??? Teraz jak odstawiać
      lekarz mój będzie dopiero po 10 września.
      Mam 10 tabletek jak je przyjmować moze co 1xprzez2kolejne a potem 1 na 2
      kolejne dni a potem już po pół mam 75,0 mg
      Poradzcie
      E.
      • ida37 Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 11.08.06, 08:29
        ja dzieliłam kapsułki tzn. przesypywałam proszek i technicznie jest to możliwe
    • evee1 Re: Lekarz odstawił raptownie leki a mój organizm 13.08.06, 12:09
      A nie ma jakiegos innego lekarza, ktory zastepuje Twojego? Poszedl tak na
      miesiac na urlop i nie ma zadnego zastepstwa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka