Gość: anom IP: *.static.arcor-ip.net 11.03.10, 07:56 Zawsze jak czytam takie wiadomosci o Apple to mam wrazenie, ze ten koncern praktykluje polityke komunizmu w czasach kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurgi Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.icpnet.pl 11.03.10, 08:31 Ta firma napawa mnie coraz większym wstrętem. Nawet nielubiany Microsoft to pikuś przy takich metodach. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek kupił cokolwiek od Apple. No, chyba że jakiegoś zabytkowego ośmiobitowca. __________ my.opera.com/Jurgi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 09:38 Apple nie może sobie pozwolić na wpuszczanie byle gównianej aplikacji, która też może się okazać jakimś zagrożeniem w przyszłości. Wielu naprawdę kiepskich programistów z jeszcze bardziej kiepskimi pomysłami zaśmiecili by appstore. Zresztą i tak grubo ponad 95% aplikacji jest dopuszczana, appstore ma już ponad 150 000 aplikacji i to od jakiegoś 1.5 ROKU !!!. Bardzo dobrze, że przesiewają widocznie niepotrzebne aplikacje. Swoją drogą i tak jak dla mnie jest tam dużo kiepskich programów tak więc wystarczy. Odszkodowanie mogłoby być wieksze a odrzucenie jakoś argumentowane. Apple ma czasami dziwne zagrywki, ale ich produkty są po prostu dobre!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.as.kn.pl 11.03.10, 09:53 dżizas, ta umowa jest skandaliczna. przy niej EULA Microsoftu to superprzyjazny dla usera esej :) Nie zdziwię się, jeśli w kolejnej wersji będzie zapis, że w razie kolejnej operacji Jobsa developer automatycznie musi zostać dawcą trzustki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 109.199.4.* 11.03.10, 10:07 e, tam, wielka afera:)). Tak się składa, że z państwem polskim zawieramy następującą umowę: 1. Państwo będzie zabierać ci ok. 50 % zarobionych pieniędzy w podatkach. 2. W zamian za to na starość dostaniesz trochę pieniędzy w formie emerytury. Państwo zadecyduje, ile będzie tej emerytury, ale nie licz na dużo. Co więcej umowę z Apple programista zawiera dobrowolnie, a umowę z Tobą państwo zawiera bez pytania Cię o zdanie i nie może się z niej "wykręcić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 109.243.148.* 11.03.10, 10:18 Ale syf. Przy tym MS wyrasta na bardzo przyjazną i sympatyczną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrdhamster Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 10:51 Ja już parę tygodni temu powiedziałem Apple'owi "Dziękuje, nie będę wspierał <<Hegemonii Jabłuszka>>" i prędzej wybiorę Microsoft niż kogoś kto posuwa się do takich praktyk. AppSstore to dla mnie porażka, nawet jak są tam miliony programów - wolę wesprzeć Market Google'a, gdzie wiem że firma, jeśli zająłbym się sam deweloperka aplikacji na Androida, nie zabroni mi dystrybucji programu innymi kanałami, czy będzie fer jeśli otrzymam z ich powodu jakieś szkody. Steve'owi Jobes'owi po prostu podziękujemy. I namawiam do tego każdego kto inwestuje w smartphone'y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.net.inotel.pl 11.03.10, 11:30 "ale ich produkty są po prostu dobre", tak masz rację one są zajedwabiste... super, extra... widać że nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz... wejdź na www.myapple.pl/sprzet-apple-opinie-wlascicieli/ i poczytaj opinie właścicieli na temat sprzętu robionego przez Apple :-D To nic tylko SHIT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:43 A w Markecie Google'a Polacy mogą już kupować aplikacje, czy dalej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:51 informatyk zmień nicka bo kalasz ten zawód wstawiając 3x tego samego posta (więcej cierpliwości), nie pisząc już o uwielbieniu ogryzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:55 informatyk: Taki z ciebie informatyk że 3 razy musisz post pisać. Do szkoły a nie udawać informatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjcymru Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 157.203.43.* 11.03.10, 11:59 Mam(mialem) iphone'a. Totalna porazka. Beznadziejna bateria, beznadziejna czulosc anteny, zalosne mozliwosci konfiguracji telefonu i na koniec po 2 miesiacach uzywania usterka-zero rozmow przychodzacych i wychodzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 15:35 To Ty myślałeś, że IPhone służy do telefonowania ? ? ? Naiwny... ^ ^ Pozdrawiam. Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
push2play Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 12:02 Nikt nikogo nie zmusza do tworzenia oprogramowania dla iPhona, podobnie jak nikt nikogo nie zmusza do zawierania tego typu umowy. Zawsze można tworzyć na Androida, Winmobile i cokolwiek jeszcze tam jest na rynku. Rozumiem jakby nie było innych platform - ale są, więc przymusu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj bobo Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 82.146.248.* 11.03.10, 12:21 a ja GRYZĘ JABŁUSZKO i się z Was śmieję... nie chcecie to nie kupujcie i obgadujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.acn.waw.pl 11.03.10, 12:36 tresc umowy pokazuje przede wszystkim jakie syfiaste prawo mają w USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:43 czy ja jestem dziwny? uzywam tylko komorki firmowej blackberry do rozmow i sms tak jak 10 lat temu starej nokii, nigdy nie bylem w zadnym apple store, nie wiem co to jest itunes, iphone widzialem tylko na obrazku - wogle nie rozumiem jak jakis telefon i "aplikacje" do niego moga byc tak wazne? i co tam moze byc nowa wersja pacmana i odtwarzarka mp3? ludzie za moich czasow Microsoft stal sie monopolista bo pisal wielkie systemy operacyjne do komputerow a nie jakies piardy na telefon (????) o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebjeb Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:58 po cholere kupujecie ten fajans? apple to firma robiąca produkty dla kobiet, pederastów, transwestytów, zniewieściałych męskich szmat i nerdów każdy kto tam kupuje wspiera tych pajaców oraz fanbojów apple Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 13:29 @dj bobo: Strasznie mnie smiesza wypowiedzi jaboli, domagajace sie cenzury na temat ich religii. Strasznie to przypomina sluchaczy Radyja, ktorzy zawsze strasznie sie zloszcza jak ktos spoza ich sekty stara sie czegos o nich dowiedziec i przestawic to publicznie. Coz, jak widac nie tylko sweterki charakteryzuje iscie religijne, fundametalistyczne zaciecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwy Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.chello.pl 11.03.10, 13:40 2 jest idiotyczna. Ale widać, że parcie na obecność jest wyjątkowo silne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.zus.pl 11.03.10, 13:52 a po co podpisywac umowe z Apple? niech programisci tworza sami aplikacje i niech sprzedaja na ebay albo na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 14:03 Czy przypadkiem iPhone (bez jailbrake) nie wymusza cyfrowego podpisania aplikacji (a jedyne akceptowane CA należy do Apple)? (nie jestem tego pewien, tylko zgaduję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 78.8.250.* 11.03.10, 14:08 zaletą autokracji jest szybkie podejmowanie decyzji. wadą możliwość złego oceniania sytuacji (z góry). Apple ma w tej chwili to szczęście, że despota podemuje decyzje dobre dla tej firmy. to nigdy nie trwa wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bazi22 Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral 11.03.10, 14:39 Panie Cieślak - może tak dla kontrastu napisze Pan również jakie umowy muszą podpisać deweloperzy aplikacji na Androida, Symbiana czy Windows. Bo pisze Pan o jednej firmie, a być może takie zapisy są po prostu w tej branży normą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam PC i Mac Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:41 Nie ma i nigdy nie bedzie czegos idealnego. Spór jest dlatego taki zawzięty bo chodzi o niuanse. Nie chodzi o o, że iphone jest idealny tylko, że jest w ogólnym rozrachunku lepszy od HTC,BB. HTC, BB itp mogą wydawać się lesze bo mają wszystko, brakuje jedynie otwieracza na piwo, ale co z tego skoro to chodzi na windows mobile. W iphonie jest wystarczająca ilość zeczy dla nieFRIKA, które po prostu działają. mam kolegów, którzy mają komóry na simbianie, windows mobile i wszyscy mówią, że im się tnie i wiesza. Mój iphone chodzi od 3 miesięcy bez restartu i zawieszenia, tak samo stabilnie chodzi mi OSX 10.5. Jak masz windowsa to lepiej zrób sobie obraz systemu bo po roku czasu system tak sie zamuli, że będziesz miał wrażenie, że bebechy zwolniły. W przypadku osx(linux również) coś takiego nie występuje do tego sterowniki dla maców są znacznie lepiej dopracowane niż po PC. Do tego osx jest w jednej pełnej wersji a nie w kilku jak windows a tylko windows ULTIMATE, PRO może równać sie z OSX. Poza tym porównajcie sobie ceny oraz jakość komputerów typu WORKSTATION: DELL i APPLE MAC PRO: DELL:www.acltd.demon.co.uk/images/Precision_690_inside.jpg MAC PRO: www.code-purity.com/content/images/macpro2.jpg Ceny porównywalne a na Mac Pro OSX wejdzie windows, linux na DELLA masz tez wszystko z wyjątkiem systemu OSX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: 78.8.250.* 11.03.10, 14:54 >> Mam PC i Mac ośmielę się nie zgodzić z twoją tezą :) jest mnóstwo innych telefonów, które są stabilniejsze, szybsze tańsze itd niż iPhone. tutaj chodzi o marketing: po pierwsze Apple dużo swojej dobrej opinii (ja bym powiedział że są tym dla urządzeń elektronicznych tym czym blizzard dla gier) zawdzięcza właśnie Macom. kto by chciał przeglądać i porównywać tyle telefonów, skoro wiadomo że na Apple się nie zawiedziesz ? po drugie Jobs opanował do perfekcji wywoływanie hype'u wokół swoich produktów, co się znakomicie przekłada na wysoką sprzedaż w pierwszych dniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pun Re: Apple zachowuje się jak "zazdrosny i arbitral IP: *.trzebinia.mm.pl 11.03.10, 14:57 Mam iphone 3G kupiłem ten telefon bo ma 140 tysięcy aplikacji z czego mam telefonie 40 które pomagają mi w życiu i jego celach. Gwiżdżę na umowy i mam w d.u.p.i.e problemy apple czy innych użytkowników komórek Odpowiedz Link Zgłoś