Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:30 Dobrze że tam nie mieszkam, ciekawe co na to sąsiedzi z tego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xgen Re: Zatrzymani za nielegalny handel jadowitymi pa IP: *.mexico.one.pl 19.08.04, 22:42 www.allegro.pl/search.php?string=ptasznik&search_type=1&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state =0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext - ci co wpadli mieli pecha Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Zatrzymani za nielegalny handel jadowitymi pa 20.08.04, 00:54 Takich bzdur o pająkach jakie puszczają w Gazecie i w TV dawno nie słuchałem. Jak zwykle specjaliści do weterynarze, którzy o ile mi wiadomo zajmują się zupełnie czym innym. Czy naprawdę nie można znaleźć specjalisty od pająków, a nie pytać o to wiecznie żywych Gucwinskich, którzy jak wiadomo są specjalistami do wszystkiego co się rusza, szkoda tylko, że nie widzą tego syfu i pomoru we własnym zoo. Ja bym się tak nie cieszył, że się nie ma sasiada z pająkami. Są zupełnie bezpieczne, w odróżnieniu od np. wielu psów. Zresztą kontrolujecie mieszkania wszystkich swoich sąsiadów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Kolejna medialna afera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.04, 09:20 Kiedy skończy się sezon ogórkowy??? Poza tym gość znowu handluje na Allegro i szczerze życzę mu powodzenia :). Odpowiedz Link Zgłoś
e1523 Re: Zatrzymani za nielegalny handel jadowitymi pa 20.08.04, 19:59 Wydaje mi się, że takie hodowle powinny być zabronione w prywatnych mieszkaniach, a co dopiero w bloku gdzie mieszka więcej rodzin. Jak można pozwalać na to, aby ich zdrowie było codziennie zagrożone bo przecież jest skoro pająki są jadowite. Widać ważniejszą sprawą była nielegalna transakcja sprzedaży niż ludzkie życie. ERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Zatrzymany JEDEN JADOWITY PAJAK .. IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 21.08.04, 18:31 jakie to szczescie, ze tam nie mieszkam! przerazajace jest to, ze w swietle prawa taka hodowla moze istniec w bloku !! W zoo buduje sie specjalne terraria a tu wystarczy akwarium! A policja aresztowala tylko jednego pajaka ... a nie wlasciciela kolekcji...hah! ciekawe na jak dlugo ten zoo-areszt?... Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Zatrzymany JEDEN JADOWITY PAJAK .. 22.08.04, 01:08 Po co więzienie najlepiej hodowce od razu przed pluton egzekucyjny ! Ignorancja niepohamowana ! Kocia czy psia sierść jest wielokrotnie bardziej uczulająca niż "włoski" pająków i jadzie nie wspomnę, bo po pierwsze nie ma pająków niejadowitych, a jad akurat ptaszników jest bardzo słaby (podobnie jak np. komara). Prędzej należy zakazać trzymania w blokach psów bo nie tylko mogą uczulać to jeszcze ugryźć, ptasznik nawet jakby zwiał to i tak ukryje się w najciemniejszym kącie i umrze biedak z powodu zbyt suchego powietrza i zimna. Szkoda tylko tego aresztowanego pająka, w zoo Wrocław szybko zdechnie, podobnie jak prawie wszystko co tam było... Wreszcie spytali zoologów a nie tą niedouczoną mgr zootechniki Gućwińską i jakiegoś weterynarza i od razu aż miło poczytać. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2241322.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuDv@yne Re: Zatrzymany JEDEN JADOWITY PAJAK .. IP: *.quarknet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:22 taa w zoo robia specjalne terra a tu wystarczy akwarium...co to z bzdura !! myslisz ze terraria w zoo roznia sie od tych w ktorych my je trzymamy ??? a to ze ktos ma akwarium przerobione to nie znaczy ze jest narazony na ucieczki nie ma roznicy w tym sensie ...... a nawet jezeli pajak ucieknie to juz widze jak leci przez pol mieszkania zeby wyjsc drzwiami i przejsc do sasiada i zabic cala jego rodzine ....jak nie macie pojecia o czyms to moze sie zastanowcie albo poczytajcie o tym ...nawet jezeli nie wiem jakim cudem w pokojuz znalazl bys ptasznika to chyba latwiej ci sie obronic przed nim niz przed 40 kilowym dobermanem ktory moze ci zrobic krzywde a ty nic mu nie zrobisz Odpowiedz Link Zgłoś