Dodaj do ulubionych

Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303

IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 19:09
Mam pytanie jak mogę odzyskać kalkulator, który zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach w Nokii 6303. Chłopak w salonie nie wiedział jak to naprawić, w punkcie gdzie sprzedają sprzęt stwierdził, że można pobrać ale mój szwagier patrzył i mówi, że nie ma go nawet w sklepie i nie ma do pobrania :( Czy takie coś jest możliwe? Jak mogę go odzyskać? Pech chciał, że od czasu do czasu używam kalkulatora i tel. służy mi głównie do rozmów, a tu mi zniknął :(
Poradźcie krok po kroku jak postąpić i odzyskać :) Dzięki!
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 05.02.12, 10:25
      Gość portalu: abc...xyz napisał(a):

> Poradźcie krok po kroku jak postąpić i odzyskać :) Dzięki!

spróbuj edytować skróty na ekranie głównym, po wejściu w edycję masz listę aplikacji i tam będzie kalkulator
      • Gość: abc...xyz Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.12, 12:24
        Jak edytować skróty na ekranie głównym? Sprawdzałam w aplikacjach i tam nie ma kalkulatora. kalkulator zawsze miałam w organizerze (w instrukcji też jest podane, że tam powinien być) Sprawdziłam też szukając przez opcję "idź do" i nie znalazło. Wyczytałam to na jakiejś stronie. W ogóle opcję "idź do" znalazłam też przez przypadek w sumie (próbowałam zmienić jaki ma być klawisz/opcja przy klawiszach nawigacyjnych?/dobrze piszę? i tam mogłam zmienić na "idź do") i nie znalazło kalkulatora. Potem za to nie mogłam zmienić "idź do" na opcję którą używam ale w końcu się udało.
        Czy jeśli mam gwarancję i nie znajdę kalkulatora mogę podejść do autoryzowanego punktu Nokii i poprosić o interewencję?
        • wicehrabia.julian Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 06.02.12, 23:11
          Gość portalu: abc...xyz napisał(a):

> Jak edytować skróty na ekranie głównym?

nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_6303ci_UG_pl.pdf
          • Gość: abc...xyz Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 IP: *.connecta.pl 07.02.12, 19:47
            Instrukcję obsługi to ja mam tylko nie widzę w niej jak edytować skróty na ekranie głównym. Nie wiem może ślepa jestem.
            Czy mając gwarancję mogę udać się do autoryzowanego serwisu Nokii i poprosić o naprawę? Czy próbować najpierw zaktualizować system przez stronę? Czy takie coś nie jest konieczne (aktualizacja tel.?)
    • vasilip Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 09.02.12, 08:13
      Spróbuj wrócić do ustawień fabrycznych.
      • Gość: abc...xyz Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 IP: *.connecta.pl 09.02.12, 14:54
        Wróciłam do ustawień fabrycznych ale kalkulatora jak nie było tak nie ma. Chyba czeka mnie naprawa w serwisie albo aktualizacja ?softa?
        • vasilip Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 10.02.12, 07:43
          Systemowo kalkulator jest w folderze "Organizator" (też mam ten telefon).
          • Gość: abc...xyz Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 10:44
            U mnie też był w organizerze, ale kilka dni temu zauważyłam, że go tam nie ma! Był i w nieznanych okolicznościach zaginął! Wyczytałam gdzieś, że jak się nie znajdzie szukając przez opcję "idź do" to trzeba chyba zaktualizować softa. Nie wiem jak się do tego zabrać czy udać się do punktu napraw i zapytałam na forum czy ktoś wie czy i w jaki sposób można go odzyskać.
            • vasilip Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 11.02.12, 09:38
              www.nokia.com/pl-pl/search/?qt=6303&action=siteSearch
    • Gość: Maxxxx :x Re: Jak odzyskać kalkulator w Nokia 6303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 16:50
      nie wiem , mi stało się to samo ;c co się dzieje z tymi telefonami ?!?! :CC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka