herbacia 17.12.08, 19:41 I bardzo dobrze. Wykupywanie mieszkań za przysłowiowe grosze było bardzo niesprawiedliwe. Cieszę się, że Trybunał tak zadecydował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altmagus Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 19:42 Prawko i Sprawiedliwość do przekrętów jak z Fundacją Prasową Solidarnośći! PiŚiOR z głosem, no i wizją, czyli bełkot z telewizją! Tło ze wspólnym domem, jak nie masz pracy, chodzisz za złomem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Robi w domu dziury, a dla mnie domem karton z tektury! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Rodzinka z dywanem, głosujesz na nich, jesteś bałwanem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Taki obraz wam dam, kaczorowe TeVałPe, no i Trwam Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Boze, jak mnie cieszy wasze wk... 17.12.08, 22:19 Odrazu widac ze ta ustawa byla DOBRA, Wystarczy poczytac wasze polaczkowe wpisy pelne zolci... Polacy przeciez waszym biedniejszym braciom Polakom los sie usmiechnal, chociaz raz, a wy juz chcecie lby podrzynac. Niby chrzescijanie, ba... europejczycy a sloma bialostocka wystaje na kilometr. I jeszcze sprawiedliwoscia sobie gimby wycieracie, ze ja wykupilem ze to ze tamto...ja tyralem za PRLu i nic nie mam, wasze dzieci uczylem, nawet na emeryture nie moge godnie przejsc ale przynajmniej mam wkoncu te swoje M w bloku. Wiem bracia Polacy - chcielibyscie zebym zyl w szopie lub ziemiance ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Boze, jak mnie cieszy wasze wk... 17.12.08, 22:52 maciejtakitam napisał: > Odrazu widac ze ta ustawa byla DOBRA Dobra dla nierobów. Niech jeden z drugim kupi mieszkanie, albo działkę i wybuduje dom, zamiast ślizgać się całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki PiC IV RP „solidarnego państwa” … 17.12.08, 23:26 … czyli o WZNIOSŁEJ RETORYCE W JEDNĄ, A CZYNACH W DRUGĄ STRONĘ Rewolucjonistów mOralnych Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD> …”Potrzebna jest Polska solidarna, czyli Polska nieporównanie bardziej niż dzisiaj życzliwa dzieciom i większości obywateli, a nieco mniej życzliwa dla tych, którzy znajdują się na samej górze.”… …”Raport KE, jak mówił J.Kaczyński, jest wynikiem wielu lat zaniedbań i niedobrej polityki, która "została skorygowana w latach 2005-07", za rządów PiS. "Teraz ta polityka wraca" - ocenił prezes PiS.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - w IV RP „SOLIDARNE PAŃSTWO” DAŁO: 1. tysiąc z czymś tam złociszów „becikowego” Kowalskiemu i Krauzemu 2. kilkanaście złociszów / miesiąc „ciemnemu ludowi” i kilkaset złociszów / miesiąc „łże elitom” i pOsłom z tytułu obniżenia „składek rentowych”, 3. kilkaset złociszów „ciemnemu ludowi” i miliony złociszów „łże elitom” z tytułu „podatku od spadków”, 4. „własność mieszkania” za kilkaset złociszów „ciemnemu ludowi” by mógł poczuć się „milionerami”, a których „prawdziwą” cenę spółdzielniom pokryją SOLIDARNIE wszyscy podatnicy RP, 5. tysiąc z czymś tam złociszów ulgi na każde dziecko Krauzemu; około tysiąc złociszów na wszystkie posiadane dzieci Nowakowej pracującej za minimalną stawkę; Null, ZERO złociszow na wszystkie posiadane dzieci bezrobotnej Malinowskiej i chłopce Kowalskiej. A ponadto Populista i Socjotechnik BEZ ZASAD w ramach likwidacji „podatku Belki” chce dać ZERO Null circa 90% obywatelom RP bez oszczędności; kilka złociszów Nowakowi co ma coś tam na koncie; dziesiątki / setki / miliony złociszów Pl potentatom finansowym. OTO „SOLIDARNE PAŃSTWO” Rewolucjonistów mOralnych Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD „ciemny ludzie”: WZNIOSŁA RETORYKA W JEDNĄ, A CZYNY W DRUGĄ STRONĘ. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Ten wyrok to zbrodnia na narodzie polskim--- 17.12.08, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrosz25 Re: Boze, jak mnie cieszy wasze wk... 17.12.08, 23:48 kretynku, te mieszkania zostaly zaplacone nie z twjej pensyjki tylko z pieniedzy tych, ktorzy w nich moieszkaja. Jesli nie wiesz o co chodzi, nie pisz debilku Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Boze, jak mnie cieszy wasze wk... 18.12.08, 02:59 piotrosz25 napisał: > kretynku, te mieszkania zostaly zaplacone nie z twjej pensyjki tylko z pieniedz > y > tych, ktorzy w nich moieszkaja. Jesli nie wiesz o co chodzi, nie pisz debilku No popatrz, to dlaczego muszą je kupować jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_slownik Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 19:48 przysłowiowa złotówka? O jakim przysłowiu mowa? Słowo, którego szukacie to SYMBOLICZNA Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 19:48 Do czasu tej nie4szczęsnej ustawy spółdzielnie dawały czesto bardzo wysokie bonifikaty przy wykupie mieszkań lokatorskich. Pozyskane w ten sposób pieniądze slużyły na remonty budynków i infrastruktury. Warto wiedziec, że ulice spółdzielczych osiedli sa utrzymywane przez czlonków, natomiast na osiedlach komunalnych te ulicy utrzymuja wszyscy z budżetu gminy więc i spółdzielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks zdarzylem :D 17.12.08, 19:49 60metrow za 7 tys. wartosc rynkowa 300tys. interes zycia Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Re: zdarzylem :D 17.12.08, 20:27 to do komentarza noducks napisał: > 60metrow za 7 tys. wartosc rynkowa 300tys. interes zycia Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 a ja w 78 roku wykupiłam 67 m za 305 tys..... 17.12.08, 21:02 to było tyle grosz,ze zapożyczyłam sie u rodziny na 12 lat.....nigdzie nie wyjezdzałam , tylko szukałam dodatkowej pracy żeby dzieciomkupic buty na zime.Rozumiem ,że panowie Kaczynscy kierowali sie miłosierdziem katolickim czyli dawali cudze....a niech ich wszystkich...trafi Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: a ja w 78 roku wykupiłam 67 m za 305 tys..... 17.12.08, 21:04 osa102 napisała: > to było tyle grosz,ze zapożyczyłam sie u rodziny na 12 > lat.....nigdzie nie wyjezdzałam , tylko szukałam dodatkowej pracy > żeby dzieciomkupic buty na zime.Rozumiem ,że panowie Kaczynscy > kierowali sie miłosierdziem katolickim czyli dawali cudze....a niech > ich wszystkich...trafi tak, to rzeczywiście karygodne, że za kaczek nie było tak ciężko jak za komuny ale nie martwmy się tk własnie naprawia tego rodzaju wypaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam oj polaczki polaczki, gorsze od szmalcownikow 17.12.08, 21:32 niby doborowe "wyborcze" towarzystwo a byle tylko kowalskiemu krowa zdechla, a bo ja sie zaporzyczylem,a bo ja, abo pis ... idzcie do diabla - jestescie gorsza swolocz niz wasz znienawidzony PIS... Wykupilem sliczne mieszkanko na ursynowie...78 metrow,Nigdy nie bylo nas stac na wykup chociaz wlozylismy w nie kupe szmalu z ksiazeczki oszczednosciowej i wiecie co... sram na was Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam a placzcie ze niesprawiedliwosc do waszych ludzi h 17.12.08, 21:35 honoru bo to oni nam taki burdel urzadzili... i PIS nie ma do tego gadania... ale z kim mowa. Wy jeszcze mentalnie siedzicie w stanie wojennym. idzcie poczytac holdzik na gienerala szmalcownicy na koturnach Odpowiedz Link Zgłoś
anty-wpl-wgs-wse Re: oj polaczki polaczki, gorsze od szmalcownikow 18.12.08, 06:26 NA sam koniec jest esencja tego co można powiedzieć o niektórych POLAKACH, niestety to prawda SR.Ć na to całe dno. Odpowiedz Link Zgłoś
piastowska.m Re: zdarzylem :D 17.12.08, 23:29 Kolega w Ursusie wykupił też60-metrowe za 20 (słownie dwadzieścia) złotych. I nie mówcie mi, że to było uczciwe w stosunku do tych tysięcy ludzi w tej samej spółdzielni, którzy wykupili swoje mieszkania za prawdziwe, nieraz ciężko zdobyte, pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 19:50 którzy wykupili wczesniej ? W stosunku do tych 0,5 mln są dalej poszkodowani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 19:56 k źwa sprawiedliwość społeczna.. jedni muszą ciężko zapieprzać na swoje M a innym się rozdaje bez niczego.. najlepiej być roszczeniowym i tyle .. po prostu należy mi się i tyle.. nie warto być uczciwym... lepiej po prostu kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 To tak jak z emeryturą jedni idą mając 60 lat 17.12.08, 20:03 a inni bo ustawa się zmieniła pójdą jak będą mieli 65 lat.Takie jest życie.Czy to jest sprawiedliwe? Mnie do emerytury wcześniejszej braknie 2 miesiące.Ico? I nic Panowie.I nic.Może uda się Jarkowi bo w 2009 kończy 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 20:13 Podziękuj swoim idolom z PiS, których kochasz ślepą i bezkrytyczną miłością (np. Ziobro)... Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 20:27 tu przyznaję ci rację , oszukanie ludzi którzy wykupili mieszkania wczesniej to ich najpowazniejszy błąd ! jakie rozwiązanie sprawy, jakieś ulgi w czynszu dla tych którzy wykupili wczesniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 mysle ,ze nalezy upomniec sie o swoje pieniądze 17.12.08, 21:04 musimy sie skrzyknąc i wystapic przeciwko rzadowi o zwrot nieprawnie pobranych pieniedzy za nasze mieszkania w czasach kiedy to nie rozdawały ich kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: mysle ,ze nalezy upomniec sie o swoje pieniąd 17.12.08, 21:06 osa102 napisała: > musimy sie skrzyknąc i wystapic przeciwko rzadowi o zwrot nieprawnie > pobranych pieniedzy za nasze mieszkania w czasach kiedy to nie > rozdawały ich kaczory tą ustawę przepchnięto głosami nie tylko pis , ale i po tak więc obarczanie kaczorów wyłączną odpowiedzialnością jest dziwne chyba, że chodzi Ci róznież o kaczora Donalda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: mysle ,ze nalezy upomniec sie o swoje pieniąd 17.12.08, 21:09 nie interesuje mnie kto z jakiej partii, interesuje mnie elementarna sprawiedliwość - jeden płaci, drugi dostaje darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Plac i Placz Frajerze 17.12.08, 21:49 a ja mam papier w szufladzie ze juz wlasnosciowe. Tomi sie nalezalo za tyle lat pracy za frajer w PRLu... Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Plac i Placz Frajerze 17.12.08, 21:51 no to tracisz wyborcę PiSu ja też pracowałem w PRLu....... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Plac i Placz Frajerze 17.12.08, 21:58 mam w d... na kogo glosujesz. wk... mnie placz ze ja wykupilem a inni dostali za friko. My sie pozbylismy SM i mamy Wspolnote i dobrze nam bez tego UBeckiego sc..wa Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo --- dziaduje i jeszcze skacze -------- 18.12.08, 00:41 maciejtakitam napisał: > wk... mnie placz ze ja wykupilem a inni dostali za friko. jestes dziad, bo nie dosc ze dostales za friko to za co ja musialem kiedys slono zaplacic, to jeszcze drzesz morde ps poza tym jestes jakis tepy piszac ze masz wlasnosciowe nawet nie wiesz jaka forme wlasnosci ma twoje mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ale pomysł był z pisuaru, więc pisuar za niego 17.12.08, 21:51 odpowiada. Pamiętam jak Jarkacz rekomendując ustawę bredził o jakiejs rzekomej "sprawiedliwości społecznej". Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna jak umiesz czytać to czytaj ośle: 17.12.08, 22:12 biuletyn PO , strona 3: www.wm.platforma.org/templates/275/files/docs/dokumenty/biuletyn.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 21:34 sagi2007 napisał: > tu przyznaję ci rację , oszukanie ludzi którzy wykupili mieszkania > wczesniej to ich najpowazniejszy błąd ! > > jakie rozwiązanie sprawy, jakieś ulgi w czynszu dla tych którzy > wykupili wczesniej ? Kupowali już wcześniej zapłacone.To o co płacz? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 21:37 to niesprawiedliwość tak czy siak czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 21:44 sagi2007 napisał: > to niesprawiedliwość tak czy siak czyż nie ? No to może niech sprzedadzą za tyle ile zapłacili zobaczymy czy się zgodzą .A co z tymi co już sprzedali w nowych cenach , muszą chyba oddać :(( Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 21:32 A kto ci kazał wykupować? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 21:38 Trybunał ci to wyjaśnia co było niekonstytucyjne , tamto czy to teraz ! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Kiedy odszkodowania dla tych 18.12.08, 00:44 erg_samowzbudnik napisał: > A kto ci kazał wykupować? a kto ci kazal dziadowac i brac za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
freeelance Re: Kiedy odszkodowania dla tych 17.12.08, 23:50 sagi2007, nie mogę uwierzyć, że piszesz to na serio. A jak oceniasz talony na samochody dla sekretarzy PZPR, uprawniające do ich zakupu poniżej ceny rynkowej? Złodziejstwo, prawda? A tu mieszkanie za złotówkę... Są w Polsce ludzie mający szokująco ograniczone zdolności rozpoznawania rzeczywistości. Niekonstytucyjność tej ustawy jest prosta jak obręcz. Ktoś wyłożył pieniądze na budowę czegoś, co ktoś inny dostanie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Decyzja głupia i wroga obywatelom 17.12.08, 19:59 No cóż, szanowny Trybunał wyczytał w konstytucji, że niezamożni ludzie w Polsce nie mają prawa mieć mieszkań. Co innego nienapasiony kler - masowe gangsterskie rozdawnictwo najlepszych nieruchomości i gruntów dla czarnej hydry nie budzi zaniepokojenia ani naszych "liberałów", ani praworządnego Trybunału. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 17.12.08, 20:04 honeyr napisał: > No cóż, szanowny Trybunał wyczytał w konstytucji, że niezamożni ludzie w > Polsce nie mają prawa mieć mieszkań. Ja też chcę mieć, w końcu cała Polska budowała swoją stolicę. Gdzie mogę dostać miszkanie za złotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 17.12.08, 20:07 > Ja też chcę mieć, w końcu cała Polska budowała swoją stolicę. Gdzie mogę dostać > miszkanie za złotówkę? Jako zwykły obywatel - już nie możesz dostać. Trybunał Ci nie pozwoli w ramach ochrony Twoich konstytucyjnych praw. Ale wdziej sutannę, zaczadź się kadzidłem, przyjmuj minę napastliwej pretensji i idź do urzędu - nie tylko mieszkania, ale grunty, kamienice, dworki, lasy i co tylko chcesz - dostaniesz za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 17.12.08, 20:15 honeyr napisał: > No cóż, szanowny Trybunał wyczytał w konstytucji, że niezamożni ludzie w > Polsce nie mają prawa mieć mieszkań. Trzeba nie mieć wstydu za grosz, żeby napisać coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 18.12.08, 00:56 spokojny.zenek napisał: > honeyr napisał: > > > No cóż, szanowny Trybunał wyczytał w konstytucji, że niezamożni ludzie w > > Polsce nie mają prawa mieć mieszkań. > > Trzeba nie mieć wstydu za grosz, żeby napisać coś podobnego. a jaki wstyd moze miec taki pociotek Lenina ? honoru tez za grosz nie ma, bo gdyby mial to przynajmniej nie darlby mordy po wzieciu jalmuzny (czyt. okradzeniu innych) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 18.12.08, 02:33 > a jaki wstyd moze miec taki pociotek Lenina ? > honoru tez za grosz nie ma, bo gdyby mial to przynajmniej nie darlby mordy po > wzieciu jalmuzny (czyt. okradzeniu innych) Wracaj pod budkę z piwem, dresiarska łajzo, i nie klep w komputer bredni - bo wyraźnie mózg (?) ci się poci. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 18.12.08, 17:19 honeyr napisał: > Wracaj pod budkę z piwem, dresiarska łajzo, i nie klep w komputer bredni - bo > wyraźnie mózg (?) ci się poci. tobie sie nie spoci nigdy, bo ile ciepla moga wytworzyc te dwa (ktore masz) neurony podczas zderzania sie, znaczy kiedy myslisz ze .....myslisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 18.12.08, 17:22 To troll o mentalności złodzieja. Nie karm go. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo --- czysty komuch ----- 18.12.08, 00:49 honeyr napisał: > No cóż, szanowny Trybunał wyczytał w konstytucji, że niezamożni ludzie w > Polsce nie mają prawa mieć mieszkań. no i jeszcze niezamozni powinni dostac na dokladke po Ferrari a co, niezamoznym sie tez nalezy ! qr.wa nawet niemota wie ze to nienormalne "sprzedawac" cos o wartosci setek tysiecy zł za pare zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Decyzja głupia i wroga obywatelom 18.12.08, 02:35 > qr.wa nawet niemota wie ze to nienormalne "sprzedawac" cos o wartosci setek > tysiecy zł za pare zlotych Qr..wami, to sobie, zidiociały spekulancie, rzucaj na plebanii - a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo ----- i z kim tu dyskutowac? ----- 18.12.08, 17:25 honeyr napisał: > > qr.wa nawet niemota wie ze to nienormalne "sprzedawac" cos o wartosci set > ek > > tysiecy zł za pare zlotych > Qr..wami, to sobie, zidiociały spekulancie, rzucaj na plebanii - a nie na forum misiu, jestes cienki jak barszcz nawet odgryzc sie porzednie nie potrafisz, tylko walisz gotowcami uslyszanymi w piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 20:01 Bardzo dobrze, pozostanie tylko wykupowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Pech Veto Kaczyński puścił takiego gniota? 17.12.08, 20:01 Jakim cudem tego nie zawetował? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewior1 Re: Pech Veto Kaczyński puścił takiego gniota? 17.12.08, 20:07 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Jakim cudem tego nie zawetował? Bo to ustawa rządu jego brata. > Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Autorką ustawy była Lidia Staroń z PO 17.12.08, 20:53 No to LIdia Staroń z PO jak ma honor powinna złozyż mandat , Jutro okaże się ,że jednak honoru nie ma. Pan prezydent ustawowy obrońca konstytucji jak ma honor powinien złozyc urząd i wyjechać na długie wakacje do Gruzji , Jutro okaże się ,że honoru nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto K.... jego mać!!! 17.12.08, 20:03 Ja swoje mieszkanie kupiłem za normalne pieniądze. Ale stać mnie. Jednak moi rodzice zadłużyli się, aby wykupić swoje. Kilkanaście miesięcy później uchwalono prawo, które pozwalało wykupić mieszkania za grosze. Teraz okazuje się, że to prawo było bezprawiem. Czy znajdzie się ktoś, kto za to odpowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo -------- brak ci honoru ------- 18.12.08, 01:08 maciejtakitam napisał: > tak! > TWOJA STARA trzeba byc niezlym de.bilem by nachapac sie za friko i jeszcze morde drzec wprawdzie nikt ci juz tego mieszkania nie zabierze i nie kaze za niego - uczciwie - zaplacic, ale przynajmniej do konca zycia bedziesz mial swiadomosc ze sam na niego uczciwie nie zapracowales, tylko okradles innych Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I znowu Trybunał Konstytucyjny postawił "prawych" 17.12.08, 20:05 i "sprawiedliwych" do kąta. Mieli wyborcy raję odsyłając ich na ławki rezerwowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna tą ustawę uchwalono głosaami i PiS i PO osiołku 17.12.08, 20:49 guru133 napisał: > i "sprawiedliwych" do kąta. Mieli wyborcy raję odsyłając ich na ławki > rezerwowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna ty rzeczywiście jesteś po prostu głupi :D 17.12.08, 21:55 . Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Pomysł był Lidii Staroń z PO 17.12.08, 21:59 która rozwijała go w koalicji z koleżanką z LPRu .LIdia Staroń z PO jak ma honor powinna złozyż mandat , Jutro okaże się ,że jednak honoru nie ma. Pan prezydent ustawowy obrońca konstytucji jak ma honor powinien złozyc urząd i wyjechać na długie wakacje do Gruzji , Jutro okaże się ,że honoru nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszyarturo25 Re: Pomysł był Lidii Staroń z PO 17.12.08, 22:36 Od początku od kilku lat koronną ustawą PO była ta ustawa n( w programie PO jak wół napisane: najważniejsze: prywatyzacja; powszechne uwłaszczenie mieszkań; zniesienie obowiązkowego wojska; podatek linniowy) i tak samo LPR-u; PIS miał wątpliwości. Zawsze prawica chciała uwłaszczenia, konstytucja była robiona przez SLD z p. Kwaśniewskim. Tak więc to jest KORONNA ustawa PO ale ciężko jest wmówić ludziom którzy na codzień nie interesują się polityką czy nie siedzą w temacie nieruchomości i własności ( tylko zamiast znajomości prawa które -TO JEST NIESPRAWIEDLIWE -zmieniało się kilkakrotnie od 1990 roku) wytłumaczyć bo za wieloma przemawia zawiść i zazdrość Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Oszacować wartość tych rozdanych mieszkań 17.12.08, 20:09 i za to zrobić Trybunał Stanu Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna koniec dopiero za rok - tytuł GW wprowadza w błąd 17.12.08, 20:15 przepisy tracą moc za rok od orzeczenia tk. w tym czasie można nadal wykupywać wg obecnych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna spoko.żulia za5-10% może dalej wykupywać komunalne 17.12.08, 20:19 i wszystko zgodnie z konstytucją. niezgodne z konstytucją jest natomiast wykupywanie za grosze przez tych, którzy sfinansowali wkład budowlany i kredyt w spółdzielni. obecny tk to relikt komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 20:38 "Oliwa nie żywa,ale sprawiedliwa".Powiedził niedawno w Sejmie,Wielki Kaczy Myśliciel.No i wreszcie d...ę umoczył.To za jego rządów wymy- ślono ten paranoiczny pomysł.To ja przed laty musiałem brać w banku pożyczkę,na wykup mieszkania.A ta kreatura chciała zrobić populisty- czny prezent.Oddaj swoią żoliborską willę kretynie,to może będziesz znów premierem....na księżycu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam plac i placz frajerze 17.12.08, 22:02 nie gadaj nic na jarka bo donaldzik tez to poparl a jak juz jestes taki jurny kogucik to mniej pretensje do siebie frajerku... obudz sie najlepiej, jak szukasz sprawiedliwosci to idz do nieba... mnie nie bylo stac na wykup, cale zycie tyralem i nadazyla sie okazja zeby ludziom oddac to co komuna im zabrala. Wiesz co idioto? Odpowiedz Link Zgłoś
freeelance Re: plac i placz frajerze 17.12.08, 23:59 "Nadażyła"? Czego uczysz, nauczycielu? Włosy stają dęba. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: plac i placz frajerze 18.12.08, 01:21 freeelance napisał: > "Nadażyła"? Czego uczysz, nauczycielu? > Włosy stają dęba. no coz, tak samo mu szlo w szkole jak i w pracy malo co sie nauczyl i malo co zarobil, to musi liczyc na dziadowizne Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna POkraki się cieszą, że teraz zapłacą za te lokale 17.12.08, 20:39 dzięki tk teraz spółdzielnie będą występowac do skarbu państwa o odszkodowania z tytułu uwłaszczenia lokatorów na lokalach poniżej cen rynkowych summa summarum zapłacimy za to więc wszyscy POkraki też cieszcie się więc i radujcie durnie Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: POkraki się cieszą, że teraz zapłacą za te lo 17.12.08, 20:41 PiS odrzucił przy uchwalaniu tej ustawy poprawkę mówiącą o uldze w czynszu dla tych którzy wykupili wcześniej. Moze trzeba do tego wrócić ? Posiadajacym akty własności w ręku już chyba mieszkań ten wyrok nie odbiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: POkraki się cieszą, że teraz zapłacą za te lo 17.12.08, 20:46 sagi2007 napisał: > PiS odrzucił przy uchwalaniu tej ustawy poprawkę mówiącą o uldze w > czynszu dla tych którzy wykupili wcześniej. > > Moze trzeba do tego wrócić ? > pewnie , że warto by było > Posiadajacym akty własności w ręku już chyba mieszkań ten wyrok nie > odbiera ? kto wykupił jest bezpieczny zresztą jeszcze przez rok można wykupić na obecnych zasadach praktyczny skutek orzeczenia tk jest jedynie taki na dzień dzisiejszy, że uratował zady komuchoim zadomowionym w zarządach spółdzielni pozwalając na przerzucenie kosztów wykupy na skarb państwa, bo zapewne spóldzielnie będa żądały odszkodowań od państwa z powodu rzekomej niekonstytucyjności przepisu nakłdającego na nie obowiązek zbycia lokali po okreslonej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: POkraki się cieszą, że teraz zapłacą za te lo 17.12.08, 20:49 Piszesz : przerzucenie kosztów wykupy na skarb państwa, bo zapewne spóldzielnie będa żądały odszkodowań od państwa z powodu rzekomej niekonstytucyjności przepisu nakłdającego na nie obowiązek zbycia lokali po okreslonej cenie Jeśli spóldzielnie uzyskają odszkodowania będą miały środki zastępujące udzieloną ulgę w czynszu - to może być rozwiązanie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Co znaczy OK? 17.12.08, 21:00 To, że ci którzy wykupili swoje mieszkania za normalne pieniądzie znowu będą musieli dopłacać? Jak ci się k.... wydaje: skąd weźmie się kasa na te odszkodowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Co znaczy OK? 17.12.08, 21:06 to faktycznie chyba tylko Trybunał stanu za niegospodarność ! Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_najmita Tak to się kończy jak na czele państwa stało 17.12.08, 20:39 dwóch prawniczych głąbów - lesio i jaruś. Na nieszczęście jeszcze jeden trwa i wali babole! Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Pan prezydent okazał się obrońcom bezprawia. 17.12.08, 20:39 Ta hucpa z rozdawnictwem nie swojego majątku jest niezgodna z Konstytucją. Dlaczego ustawowy obrońca konstytucji pan prezydent RP nie zawetował tego oczywistego bubla prawnego? Posłowie którzy za tym bezprawiem wymyslonym przez nawiedzona Lidię Staroń z PO i tą druga z LPR głosowali ,jeżeli mają honor powinni zdać swoje mandaty. Jutro sie jednak okaże,że honoru nie mają. Smutne ,że mamy takich posłów takiego prezydenta i takiepartie. Ludzi którzy chcieli miec za darmo nie winie bo to ludzie są nie bydło przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: Pan prezydent okazał się obrońcom bezprawia 17.12.08, 20:48 Duże brawa dla Janu5! Te sqrwesyny okradli 2,6 mln ludzi podczas gdy 1 mln miał być szczęśliwy i głosować na tych PoPiSprańców i złodziei cudzego inia! Tylko,że to nie koniec. Dopiero się zaczną napaści na zarządy,że nie załatwili w terminie! Bydło ruszy do boju i...niestety połamie sobie zęby! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna można wykupywać jeszcze przez rok :) 17.12.08, 20:52 lernest napisał: > Duże brawa dla Janu5! > Te sqrwesyny okradli 2,6 mln ludzi podczas gdy 1 mln miał być szczęśliwy i > głosować na tych PoPiSprańców i złodziei cudzego inia! > Tylko,że to nie koniec. Dopiero się zaczną napaści na zarządy,że nie załatwili > w > terminie! Bydło ruszy do boju i...niestety połamie sobie zęby! z treści posta wynika,ze napisało go bydło z zarządu sp-ni niech więc bydło z zarzadu doczyta, że przepis obowiązuje nadal - jeszcze rok dopiero po tym czasie, jesli nie zostanie zmieniony przez sejm, podlega uchyleniu bydło z zarządu zdziwione ? Odpowiedz Link Zgłoś
jazata Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 20:40 O czym tu jest mowa???! Jaki interes życia???! Bogaci już dawno wykupili, a z dobrodziejstwa ustawy skorzystali biedacy, którzy nie sprzedają mieszkań, bo niby gdzie mieliby mieszkać!!! Ale tym pazerniakom, co żłopią u koryta widać to przeszkadzało! Bo skończyło się wykupywanie mieszkań z lokatorami i przywalanie im takiego czynszu, że komornik wyprowadzał na ulice!!!! Ufff, nie mogę patrzeć tego progerię!!!! ani słuchać wszechwiedzącego!!!! Grrr... od MOJEGO m-3 WARA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 20:43 ja wykupywałem na raty, z zarobionych pieniędzy przez trzy lata ! Odpowiedz Link Zgłoś
janoszonline Wykupiłem! 17.12.08, 20:45 PiS+PO zrobiły tą ustawę.Motorem było PiS. Wszystkich wyborców PO proszę o nieujadanie na to ,że ktoś wykupił mieszkanie za grosze:) Ja jestem też PO ,tak jak Kutz :) Da radę, czy odejść do PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
thehard A żeby było ciekawiej... 17.12.08, 20:49 to teraz spółdzielnie wystąpią do skarbu państwa o odszkodowanie za straty poniesione przy sprzedaży mieszkań poniżej ich wartości. I zgadnijcie, kto za to zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh zgodne, niezgodne, chodzi o pieniadze 17.12.08, 20:55 Wlasciwie to obrabowane w majestacie prawa spóldzielnie powinny wystapic do ustawodawcy i prezydenta o solidarne wyplacenie odszkodowan za poniesione straty. Odpowiedz Link Zgłoś
meszua Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 21:01 Do wszystkich którzy przeklinają wykup za symboliczną złotówkę: "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"!!! Gdybyście Wy mieli możliwość wykupu mieszkanie za kilkaset złotych to złego słowa byście nie powiedzieli, a tak jesteście doskonałym przykładem na to jak bardzo Polacy są zawistni. Nikt Wam nigdy nie obiecywał, że życie będzie sprawiedliwe. Codzienność ciągle przynosi zmiany i nie możecie oczekiwać, że ciągle wszystko będzie takie same, bo w ten sposób nigdzie nie zajdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Koniec z wykupywaniem mieszkań za złotówkę 17.12.08, 21:04 Spółdzielcy powinni się zgłosić do Jarosława Kaczyńskiego po dopłatę do tej złotówki, hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 No to ścierwoliberały się zapędziły 17.12.08, 21:05 Chcieli okradać emerytów, a okradli właścicieli mieszkań spółdzielczych. Pali im się koło dupy więc muszą znacjonalizować własność prywatną - mieszkania własnościowe spółdzielcze - aby opłacić swoje łajdactwa moralne. Odpowiedz Link Zgłoś