black-andrzej24 09.07.08, 09:46 Winszuje cierpliwości. Ja tak bym nie mógł. Ogromny szacuneczek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ks.janusz15 Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 10:25 Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. A wiecie że ksiądz który wyświęcał siedzibę agory na czerskiej też się okazał agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 10:56 ks.janusz15 napisał: > Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że > zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. A wiecie że ksiądz > który wyświęcał siedzibę agory na czerskiej też się okazał agentem. > > No może i tak. Tylko że: Jan Kobylański - sponsor Radia Maryja, biznesmen mieszkający w Urugwaju. Oskarżany o kolaborację z hitlerowcami w czasie II wojny światowej. Słynny z wielu antysemickich wypowiedzi. Jan Robert Nowak - główny propagandysta Radia Maryja, wspierającego PiS. Kontakt operacyjny SB o pseudonimie `Tadeusz'. Zachowanie godne podziwu. Jeden sprzedawał Żydów Hitlerowcom a drugi agent prawie jak Maleszka. Winszuje Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:15 jeden podejrzewany przez GW NIE UDOWODNIONY .drugi prawie jak maleszka . to prawie robi różnicę Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 19:24 JR Nowak na dodatek był komunistycznym aparatczykiem, wychwalał stan wojenny i zamordyzm Janosa Kadara na Węgrzech. Tak samo stan wojenny wychwalał swego czasu ulubiony Maciej Giertych, który doradzał w latach 1980. Wojciechowi Jaruzelskiemu. Obaj stali się gorącymi patriotami i antykomunistami akurat wtedy, gdy skończył się komunizm w Polsce. I jak za PRL-u, zaczęli ciągnąć do najgorszych szumowin, byle były aktualnie przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Super-bzdet Gazety Wyborczej i jej środowiska 10.07.08, 22:12 "- Pan Rafał wykonuje niesłychanie dobrą, organiczną pracę - ocenia Helena Datner, historyk i socjolog, b. przewodnicząca Gminy Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie. " > Ryje i kopie dołki pod RM zapamiętale jak świnia - to się nazywa "wykonuje dobrą robotę". Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 PZPRowski nasluch wspolczesnego Radia Wolna Europa 11.07.08, 07:48 12345ja napisał: > "- Pan Rafał wykonuje niesłychanie dobrą, organiczną pracę - ocenia Helena Datner, historyk i socjolog, b. przewodnicząca Gminy > Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie. " > > > Ryje i kopie dołki pod RM zapamiętale jak świnia - to się > nazywa "wykonuje dobrą robotę". M: Dac mu order Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Moze by Szklo Kontaktowe posluchal 11.07.08, 08:11 Ile tam chamstwa i dewocji? Radio Maryja to wielki pikus z przypadkowymi wypowiedziami swoich sluchaczy W tvn dewocja i chamstwo sa sterowane ze studia, gdzie "komicy" straszne smieszne dowcipy opowiadaja. A temu czlowiekowi gratuluje zaciecia. Ciekawe co on z tego ma? Jesli rtobi to, bo wierzy w to co robi, znaczy ze chory. Jesli robi to na zamowienie, to znaczy, ze koledze na reke jest patologia wladzy 3 RP i calego tegop libealnego (pseudo, bo to z liberalnym nie ma nic wspolnego) szajsu. A co do Nowaka i jego wspolpracy z SB - sam czytalem taki artykul w GW, gdzie wlasnei to pisano. wypowiadaly sie tam takie komusnityczne sw*** jak Kuczynski. Dla GW idealny autorytet moralny. Swoj, i ma prawidlowe podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^^^^^^^^Z taką samą groliwością IPN szuka kwitów 11.07.08, 08:16 na przeciwników politycznych PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel jakich kwotow? mowisz o donosach 11.07.08, 08:33 Agentow? to sa kwity, czy to prawda? sorry, chlopie, ale jak tobie dobrze sie zyje w kraju strwowanym przez agentow, konfidentow i ludzi bez honoru, to ja ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: jakich kwotow? mowisz o donosach 11.07.08, 10:56 > sorry, chlopie, ale jak tobie dobrze sie zyje w kraju strwowanym przez agentow, > konfidentow i ludzi bez honoru, to ja ci wspolczuje. Jak ci się źle w tym kraju żyje to proponuję skończyć jakąś szkołę albo czegoś się w życiu nauczyć - wtedy będziesz miał szacunek otoczenia i radość z życia. Zobaczysz wtedy ile zła temu krajowi wyrządza RM. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Gazeta wyciąga sprawy dziadków??? 11.07.08, 12:15 Czy ja dobrze rozumiem, że fakt jakiego Maszkowski miał dziadka JEST istotny? Dotąd Gazeta z uporem maniaka wmawiała, że w ogóle mówienie o tym kto z jakiej rodziny, to "wyciąganie przeszłości", "mieszanie" etc. Jeśli w przypadku Maszkowskiego ten fakt był istotny i rzutował na jego dalsżą postawę to czemu nie można pisać o rodzicach Michnika i stalinowskim oprawcy Stefanie Michniku? A jak się o tym mówi i pisze to się jest antysemitą. To ten fakt już istotny nie jest? Czy może ten fakt po prostu jest niewygodny, i jakby tu powiedzieć, nie z tej strony politycznej, bo w końcu nawrócony potomek NDków to nie to samo co syn komunistów i brat oprawców. Taka sama informacja a zupełnie inny wydźwięk. W przypadku Maszkowskiego nie ma w tym nic zdrożnego, jest DOZWOLONE. A w przypadku Michnika przypominanie jest NIETAKTEM. To ja zwyczajnie pytam: CZEMU??? Widzę to tak, że o ile przemianę Maszkowskiego można uznać za pozytywną "wyrwał się z endeckiej rodziny" to przemiana Michnika już wcale nie była konieczna, tu nie mamy pozytywnej zmiany bohatera, tu bohater widzi swoją klątwę i swoje przekleństwo. I stąd bierze się obsesja Michnika do Radia Maryja. Dla całej Redakcji GW i politycznie poprawnych, bezrefleksyjnych adasiowych gugusiów, okropne teksty RM są źródłem fascynacji i niezdrowego podniecenia, są złamaniem tabu, dlatego uwielbiają się w tych tekstach pławić. Normalny człowiek tego zwyczajnie nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: jakich kwotow? mowisz o donosach 11.07.08, 12:18 "- Istnieje tajny plan, który ma doprowadzić do tego, że za kilkanaście lat Polska będzie miała 15 mln ludzi. Reszta zostanie wymordowana. Jądrem tego międzynarodowego spisku są masoni. I Żydzi. Nie doszedłem jeszcze do tego, czy to Żydzi kierują masonami, czy masoni Żydami, ale działają razem... Ciekawe, prawda? - pyta Maszkowski. - To słowa z anteny. Jądro ideologii Radia Maryja." Najbardziej charakterystyczny sposób myślenia o RM. Zło wcielone, zidentyfikowane, personalnie namierzalne: Rydzyk, Nowicki, Bender et consortes. Tymczasem jądrem RM jest to że pozwoliło się wypowiedzieć, dało ujście frustracjom, dało poczucie identyfikacji i przynależności w miejsce alienacji. Wg GW najlepiej byłoby Radio obciążyć zarzutami o faszyzm i zamknąć. I dlatego Maszkowskiego rozumiem, z podobnymi odruchami co on po RM ja sięgam po Wyborczą. Też jest to pewien rodzaj perwersji. Odpowiedz Link Zgłoś
sternocleidomastoideus Czy KTOS sie zastanawiał 11.07.08, 12:27 Czy ktoś się zastanawiał - w jaki sposób Pan Rydzyk dostał paszport i wizę niemiecką w czasach kiedy zwykły obywatel (m. in. inni duchowni) mógł o paszporcie jedynie marzyć? Wiadomo co trzebabyło wtedy zrobić by otzrzymać paszport (i wizę)... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_wolny Re: Czy KTOS sie zastanawiał 11.07.08, 12:53 sternocleidomastoideus napisał: > Czy ktoś się zastanawiał - w jaki sposób Pan Rydzyk dostał paszport > i wizę niemiecką w czasach kiedy zwykły obywatel (m. in. inni > duchowni) mógł o paszporcie jedynie marzyć? Wiadomo co trzebabyło > wtedy zrobić by otzrzymać paszport (i wizę)... ciekawie prawisz! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Ojca Zgryźlika bolszewicka wtyka. 11.07.08, 14:21 Ojca Zgryźlika bolszewicka wtyka. Jarosław Mudrij nad Klecha. Mudrij i durak to nie pociecha. Ojcze Zgryźliku szczytuję eSeMeSa. Partia donosi pusta twoja kiesa. Pada stocznia, gdzie Lechujar Kaczyński. Przeskokiem pokonał układ libertyński. Stoczniowcy na rząd, my zbieramy składki. Trochę przychudły nam na stołkach zadki. Rząd się przewróci, gdy dojdą z odśnieżania. Tyle jest kasy na stocznie do zbierania. Ojcze Zgryźliku odstaw Jot eR Nowaka. Nas do mamony, my sprawdzona paka. Chce biskup z Kalisza to zmienimy prawo. Kasa, geotermia wnet popłynie żwawo. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnymaciek szuja Michnik lansuje inną szuje.... 11.07.08, 16:13 ... wszy dobrze się czują we własnym towarzystwie... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: szuja Michnik lansuje inną szuje.... 11.07.08, 18:27 Why so many assholes kissing piss of shit and other catholic-piss have so much to say about democracy and freedom. Most of them have visited only interior of their own asses and try to call themselves "smart". Go you mother-fucks further than your stinky hamlets and look like other nations enjoy their lives. What-ever, who-ever, when-ever, where-ever and finally how-ever: and all this in the middle of nowhere called Poland!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: szuja Michnik lansuje inną szuje.... 11.07.08, 18:59 Zgarnij z d-upy wazelinę, rzuć Redyka , znajdź dziewczynę. Powtarzaj sobie. Bronię cię królowo przed michnikami. Walę pomidorem, obrzucam jajami. Żar uczuć do kuprów ze mnie aż bucha, walę to co mam, aż mnie boli grucha! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: jakich kwotow? mowisz o donosach 11.07.08, 13:04 vice_versa napisał: > Tymczasem jądrem RM jest to że pozwoliło się > wypowiedzieć, dało ujście frustracjom, dało poczucie identyfikacji i > przynależności w miejsce alienacji. to prawda. zupełnie tak samo jak nsdap w swoim miejscu i czasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: jakich kwotow? mowisz o donosach 11.07.08, 17:14 norbertrabarbar napisał: > Jak ci się źle w tym kraju żyje to proponuję skończyć jakąś szkołę albo czegoś > się w życiu nauczyć - wtedy będziesz miał szacunek otoczenia i radość z życia. > Zobaczysz wtedy ile zła temu krajowi wyrządza RM. ================================================= LUDZIE, WSZYSTKO JEST DOBRZE! JEST WOLNOSC, JEST RADIO MARYJA, JEST GW, JEST TVN I WIELE INNYCH. KAZDY MA SWOJE WLASNE POGLADY I NIECH SOBIE JE WYGLASZA. PRZECIEZ NA TYM POLEGA DEMOKRACJA I WOLNOSC. JEZELI KTORYS ZE SRODKOW PRZEKAZU LAMIE PRAWO KLAMIAC, TO ZALATWI TO PROCES SADOWY TAK, JAK W KAZDYM KRAJU WOLNEGO SWIATA. PO CO ZGRZYTAC ZEBAMI I MARNOWAC CZAS NA NARZEKANIE I SPEKULACJE. P.S. W DEMOKRACJI I NA WOLNOSCI WCALE NIE MUSI BYC DOBRZE ... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kto poszedłby z Maszkowskim na piwo ? 11.07.08, 08:18 mirmat1 napisał: > 12345ja napisał: > > > "- Pan Rafał wykonuje niesłychanie dobrą, organiczną pracę - > ocenia Helena Datner, historyk i socjolog, b. przewodnicząca Gminy > > Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie. " > > > > > Ryje i kopie dołki pod RM zapamiętale jak świnia - to się > > nazywa "wykonuje dobrą robotę". > M: Dac mu order Lenina. To musi bys bardzo samotny i nieszczęśliwy człowiek. Wątpie czy ktokolwiek poszedłby z nim ot tak na piwo. Rozumiem ,ze ludzie maja rózne , pasje , obsesje wręcz- ale ponosi sie konsekwencje swoich "upodobań". Ja i moja zona kochamy np wędrówki po górach , spiewanki przy ognisku , przy gitarach , przy piwku w gronie miłych przyjaciół. Bardzo watpie czy Pan Myszkowski kiedykolwiek "dostąpi zaszczytu" wspólnego bytowania z przyjacółmi , czy przeżyje np wspólne spiewanie piosenek Wojtka Bellona , Jacka Kaczmarskiego, Andrzeja Wierzbickiego , Jurka Reisera. Albo chociaz wspólne piwko ze szczerą rozmową o czymś. W sumie biedny , biedny człowiek z ta obsesją. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Korekta 11.07.08, 08:21 remik.bz napisał: Bardzo watpie czy Pan Myszkowski Sorry, powinno być "Maszkowski". Przepraszam wszystkich Myszkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Re: Korekta 11.07.08, 08:48 Picie piwa przy ognisku - bo wszyscy tak robią i to na pewno jest dobre prawda?Mozna przy ognisku ,można przy budce ,jak kto woli ale broń Boże mieć inną pasję bo to be - człowieku zastanów się co piszesz, chyba że po kilku piwach.To bardzo dobrze że ma taką pasję, bo przy sposobności udokumentuje przekręty radiowe sekty Rydzyka - nie ma gorszej rzeczy kiedy do polityki zabiera się teolog. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Korekta 11.07.08, 09:10 zmuzbi napisał: > Picie piwa przy ognisku - bo wszyscy tak robią i to na pewno jest dobre > prawda?Mozna przy ognisku ,można przy budce ,jak kto woli ale broń Boże mieć > inną pasję bo to be - człowieku zastanów się co piszesz, chyba że po kilku > piwach.To bardzo dobrze że ma taką pasję, bo przy sposobności udokumentuje > przekręty radiowe sekty Rydzyka - nie ma gorszej rzeczy kiedy do polityki > zabiera się teolog. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I do kogo to piszesz.??? Nie widzisz, że piszesz do baranów, co to mają założone tzw. "końskie okulary", tylko z jedną różnicą =-= koń miał je z boku, a oni je mają nie tylko z boku, ale nawet i z przodu. Ma człowiek swoją pasję i nikomu nic do tego, a nawet kiedyś ta jego pasja i to gromadzenie materiałów przez niego może się przydać jako dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Odmawiasz mi prawa do wspoółczucia ? 11.07.08, 09:23 pos3gacz napisał: I do kogo to piszesz.??? Nie widzisz, że piszesz do baranów, Gratuluję kultury osobistej i kultury dyskusji. Ma człowiek swoją pasję i nikomu nic do tego, Odmawiasz mi prawa do współczucia ? Tak nawiasem powinieneś równiez skrytykować GW ,że wtrąca sie w cudze sprawy. Jak "nikomu "- to nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Odmawiasz mi prawa do wspoółczucia ? 11.07.08, 10:59 Już nie rób z siebie takiej poszkodowanej sieroty. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 09:15 zmuzbi napisał: > Picie piwa przy ognisku - bo wszyscy tak robią i to na pewno jest dobre > prawda?Mozna przy ognisku ,można przy budce ,jak kto woli ale broń Boże mieć > inną pasję bo to be - człowieku zastanów się co piszesz, chyba że po kilku > piwach.To bardzo dobrze że ma taką pasję, bo przy sposobności udokumentuje > przekręty radiowe sekty Rydzyka - nie ma gorszej rzeczy kiedy do polityki > zabiera się teolog. Ja nie pisałem ,że to "źle". Nie wmawiaj mii czegoś, czego nie mówiłem, bo to niuczciwe. Ja Maszkowskiemu po prostu współczuję , gdyż człowiek z taką "pasją" po prostu moim zdaniem nie moze mieć prawdziwych przyjaciół.A prawdziwa przyjaźń moim zdaniem to bardzo ważna i uniwersalna wartość. Ale to jego wybór. Być może on nie potrzbuje przyjaciół. A ja po prostu zycia bez "bratnich , szczerych dusz" sobie nie wyobrażam. Chcesz walczyć z Rydzykiem i "podniecać się" tą walką - to walcz. Ja wolę szlak w Beskidzie Niskim i wieczorem spiewanki przy ognisku . Odpowiedz Link Zgłoś
marellia Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 09:38 a po czym wnioskujesz, że gość nie ma przyjaciół??? bo po górach nie chodzi?? a skąd wiesz czy nie chodzi?? czy nie umie grac na gitarze i czy nie słucha Kaczmarskiego?? Wyczytałeś to z tego tekstu?? Ja nic takiego tam nie znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 09:59 marellia napisała: > a po czym wnioskujesz, że gość nie ma przyjaciół??? bo po górach nie > chodzi?? a skąd wiesz czy nie chodzi?? czy nie umie grac na gitarze > i czy nie słucha Kaczmarskiego?? > Wyczytałeś to z tego tekstu?? > Ja nic takiego tam nie znalazłam... Wybacz , ale doskonale znam od wielu , wielu lat "turystyczną wiarę" . Znam też doskonale ludzi śpiewających Kaczmarskiego , Bellona z milosci do tej twórczości a nie dla "kasy" czy z wyrachowania. Po prostu człowiek o mentalności "agenta i donosiciela" nie utrzymał by się wśród nas. Człowiek kochajacy poezje Bellona czy Reisera - wybacza a nie szuka haków na innych. Może i chodzi Pan Maszkowski po górach ,może i słycha Kaczmarskiego, ale bez przyjaciół (takich prawdziwych) Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 10:44 straszne pierdoły opowiadasz. aż żal czytać takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 11:01 Ty na gitarce plim, plim, plim, a w krzarach ktoś ci żonę wyłonacza. Lepiej sobie o tym pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: a na piwo chętnie z nim pójdę!!!! 11.07.08, 09:49 Pójdziesz na piwo , szczerze z nim porozmawiasz o Swoich problemach a on "sporządzi stosowną dokumentację" i "doniesie" gdzieś tam na Ciebie - bo taka ma pasje. PS: nie obraź się ,że zakładam ,iż ma o czym donosic. Natura ludzka jest z definicji ułomna , nie ma ludzi bez "grzechu" jak wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: a na piwo chętnie z nim pójdę!!!! 11.07.08, 11:03 natura ludzka jest ułomna, fakt, powinni cię postawić w muzeum jako wzór ludzkiej ułomności. PS. W góry marsz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: a na piwo chętnie z nim pójdę!!!! 11.07.08, 15:19 Bardzo mi miło. Chociaż wolę wino. Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 13:24 Ja z Rydzykiem nie walczę, ja go po prostu lekceważe, czlowiek z takim ukierunkowaniem politycznym i etycznym dla mnie nie istnieje.Ja jestem za tym żeby każdy miał mieć możliwość wykonywania swojej pasji,i nie wmawiania innym że to jest najlepsze.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Re: Ja mu po prostu współczuję 11.07.08, 14:09 zmuzbi napisał: > Ja z Rydzykiem nie walczę, ja go po prostu lekceważe, czlowiek z takim > ukierunkowaniem politycznym i etycznym dla mnie nie istnieje.Ja jestem za tym > żeby każdy miał mieć możliwość wykonywania swojej pasji,i nie wmawiania innym ż > e > to jest najlepsze.Amen Alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Mivhnik z nim pojdzie 11.07.08, 08:34 I powie: nie bedziemy wlaczyc bronia nienawisci! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz pogadaja jak czekista z czekistą 11.07.08, 08:48 szfindel napisał: > I powie: nie bedziemy wlaczyc bronia nienawisci! - bo zaufamy ludowej sprawiedliwosci w walce z wrogami ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
polyg3n Re: Kto poszedłby z Maszkowskim na piwo ? 11.07.08, 09:21 ogromnie nudne życie prowadzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Kto poszedłby z Maszkowskim na piwo ? 11.07.08, 10:58 Śpiewanie przy ognisku i gitarze? Współczucia ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: Kto poszedłby z Maszkowskim na piwo ? 11.07.08, 12:37 remik.bz napisał: > Ja i moja zona kochamy np wędrówki po górach , spiewanki przy > ognisku , przy gitarach , przy piwku w gronie miłych przyjaciół. > Bardzo watpie czy Pan Myszkowski kiedykolwiek "dostąpi zaszczytu" > wspólnego bytowania z przyjacółmi , czy przeżyje np wspólne > spiewanie piosenek Wojtka Bellona , Jacka Kaczmarskiego, Andrzeja > Wierzbickiego , Jurka Reisera. Jednym słowem kultywujesz etos bidnego studenta we flaneli i z konserwą mięsną spożywaną w schronisku PTTK? Biedny, biedny człowiek. Biedna, biedna żona. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Robie to co lubię 11.07.08, 13:31 g.suss napisał: Jednym słowem kultywujesz etos bidnego studenta we flaneli i z konserwą mięsną > spożywaną w schronisku PTTK? Biedny, biedny człowiek. Biedna, biedna żona. Nie kultywuje żadnego etosu przyjacielu. Robie to co lubie. A przyznam się, że bardzo nie lubię zbierania kwitów, haków i robienia donosów na kogokolwiek. A jesli przez pojecie "biednego" rozumiesz sytuację finansową, to (sorry - zmusiłeś mnie) informuje ,że jestem w trzeciej "grupie" podatników podatku dochodowego. PS Ludzie kochani , jest tyle ciekawych rzeczy na swiecie do obejrzenia i do zrobienia , a Wy cały czas kombinujecie jakby tu komuś "dokopać". Nie szkoda Wam życia? Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: PZPRowski nasluch wspolczesnego Radia Wolna E 11.07.08, 10:09 Cóż ,po raz kolejny wojowie Tadeusza ściągneli na strony.Biją pianę, jak zwyle od wielu wielu lat.Pozdrowienia dla wojów,udanego bicia. ....a Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: PZPRowski nasluch wspolczesnego Radia Wolna E 11.07.08, 10:17 mirmat1 napisał: > 12345ja napisał: > > > "- Pan Rafał wykonuje niesłychanie dobrą, organiczną pracę - > ocenia Helena Datner, historyk i socjolog, b. przewodnicząca Gminy > > Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie. " > > > > > Ryje i kopie dołki pod RM zapamiętale jak świnia - to się > > nazywa "wykonuje dobrą robotę". > M: Dac mu order Lenina. To jest klasyczna opinia wymierającego gatunku wyznawców Belzebuba:) Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 07:58 Dokładnie. Strajkujących Węgrów nazwał "warchołami". Teraz wielki antykomunista, dlaczego ludzie o tym nie wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Zabawne &*^*(#&$^(*&@^#*&$^&*@#^$&*@#^$&@ #^$&@# 11.07.08, 08:13 Zabawne jest kiedy kłamczuszki z GW zaczynają mówić o etyce dziennikarskiej :) To ja wam drogie kłamczuszki może przypomnę ze dwie rzeczy które pamiętam szczególnie jako manipulacje ( a było ich dziesiątki jeśli nie setki) - protesty przed sejmem z 2006 roku to nie był tłum i miasteczko namiotowe jak pokazaliście i opisaliście w waszej "gazetce" tylko około 200 osób (zielonych i młodz. SLD), a miasteczko namiotowe to były dwie chińskie 2-ki w których trzymali ulotki - WIDZIANE NA WŁASNE OCZY ZARÓWNO NA ŻYWO JAK I KŁAMSTEWKA W WASZEJ GAZETCE - Prezydent Lech Kaczyński RZEKOMO trzymający szalik kibica do góry nogami tak chętnie opisany przez GW i pokazywany w TVN - scena trwała około 2-3 sekundy podczas rozkładania szalika, zeby sprawdzić w którą jest stronę - ale te 2 sekundy wystarczyły KŁAMCZUSZKOM żeby manipulować tzw wykształciuchem i wy chcecie mówić o etyce dziennikarskiej ????? Odpowiedz Link Zgłoś
floyd13 Re: Zabawne &*^*(#&$^(*&@^#*&$^&*@#^$&*@#^$&@ #^$ 11.07.08, 10:11 A propos manipulacji Gazety Wybiórczej: miasta.gazeta.pl/katowice/1,82939,5445127,Molestowana_uczennica_wygrala_z_Uszokiem.html i mój do tego komentarz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=81994092&a=82007581 Odpowiedz Link Zgłoś
odbytnicawyborcza Re: Zabawne &*^*(#&$^(*&@^#*&$^&*@#^$&*@#^$&@ #^$ 11.07.08, 18:07 mut napisał: > Zabawne jest kiedy kłamczuszki z GW zaczynają mówić o etyce > dziennikarskiej :) > To ja wam drogie kłamczuszki może przypomnę ze dwie rzeczy które > pamiętam szczególnie jako manipulacje ( a było ich dziesiątki jeśli > nie setki) > - protesty przed sejmem z 2006 roku to nie był tłum i miasteczko > namiotowe jak pokazaliście i opisaliście w waszej "gazetce" tylko > około 200 osób (zielonych i młodz. SLD), a miasteczko namiotowe to > były dwie chińskie 2-ki w których trzymali ulotki - WIDZIANE NA > WŁASNE OCZY ZARÓWNO NA ŻYWO JAK I KŁAMSTEWKA W WASZEJ GAZETCE > - Prezydent Lech Kaczyński RZEKOMO trzymający szalik kibica do góry > nogami tak chętnie opisany przez GW i pokazywany w TVN - scena > trwała około 2-3 sekundy podczas rozkładania szalika, zeby sprawdzić > w którą jest stronę - ale te 2 sekundy wystarczyły KŁAMCZUSZKOM żeby > manipulować tzw wykształciuchem > > i wy chcecie mówić o etyce dziennikarskiej ????? Zadaniem gazety liberalno lewicowej w kraju postkomunistycznym nie jest pisanie prawdy bo głupi naród niewykształcony i tak by nie wiedział jak ją zinterpretować więc gazeta zatrudnia światłego nadredaktora który swoją światłością oświetla podlegających jemu redaktorów i w ten sposób oni wygenerowują światłe myśli , których kwintesencją jest wybór jedynie słusznej drogi którą powinno kroczyć społeczeństwo. Ponieważ gazeta kocha Polskę więc cel jest tak wzniosły, że musi uświęcać środki. Tak więc drobne przekłamania i nieścisłości , które nazywasz manipulacjami mają prawo mieć miejsce pro publico bono. Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 17:24 ned_pap napisał: Mali ludzie. Wierzą, że jak mnie zniszczą, to urosną. Lech Wałęsa Powiedział duży człowiek a jeszcze większy go zacytował Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 10:57 > Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że > zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. Wprost przeciwnie: do największych przyjaciół Radyja-Bez-Ryja należy niejaki Antoni Jarosz, przy którym Lesław Maleszka wygląda na anioła. Ów Jarosz m. in. okradł kierowaną przez siebie szkołę wyższą na kilkaset tysięcy złotych, podszywał się pod kurię metropolitalną w Przemyślu, podrywał chłopaków zabieranych autostopem (rozpinał im rozporki w samochodzie "w celach diagnostycznych", bo przedstawiał się jako urolog, będąc w rzeczywistości ekonomistą), promował doktoraty m. in. na temat "Uwarunkowania społeczne ruchu pielgrzymkowego na Podkarpaciu" (jego strona naukowa została zlikwidowana przez Centralną Komisję po aresztowaniu Antoniego za setki przekrętów), chował się osiem godzin w swoim gabinecie przed policjantami (zamknięty od środka udawał, że go nie ma) itd. Siedzi od dwóch lat, ale przed aresztowaniem codziennie prowadził na antenie Radyja godzinne pogaduchy o swojej niewinności. Innym aparatem, zatrudnionym w Radyju, pracującym w "Naszym Nocniku" oraz Wyższej Szkole Czegoś i Czegoś ojca imperatora jest niejaki Nowak, słynny z tego, że nie mówi, gdzie był, jak go nie było (w ambasadzie PRL w Budapeszcie wszyscy pracownicy się go bali, bowiem uchodził tam za "Roberta-Gumowe Ucho"). Nie będę wspominał już innych tuzów (np. Wolniewicz, ksywa "ćwierć wieku z partią" [1956-1981]). Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 11:11 O widzisz, jeszcze lepiej. Nawet tego nie wiedziałem. A więc Panie ks.janusz15 A dlaczego widzisz drzazgę w oku brata swego, a belki w oku własnym nie dostrzegasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Czyta się jak kryminał - miłej lektury! 09.07.08, 11:55 O historii Antoniego Jarosza, "skromnego naukowca", który w ciągu kilku lat życia zgromadził 5 milionów złotych na koncie, dorobił się domu i samochodu (za marne 60 tys.) można przeczytać tu: www.wiadomosci24.pl/artykul/brzydka_kariera_prof_jarosza_sprawa_geniusza_podkarpacia_30722.html www.spedycje.pl/aktualnosci/przeglad_prasy/5844/jarosz_pod_parasolem_ministrow.html www.kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=9218&dz=1&kom=1 Z tego ostatniego tekstu polecam zwłaszcza komentarz pt."co nieco o A. Jaroszu" z 8 stycznia 2008 r. - rewelacja, palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:21 czy jak słuchacz zadzwoni i w wolnej dyskusji mówi to i owo ,to jest to zabronione .czy jak napisze antysemicki tekst komentarza na forum GW to przez to gazeta jest antysemicka .antysemityzm to wymysł Żydów żeby ukryc ich machlojki Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:34 ziarenko1.1 napisał: > czy jak słuchacz zadzwoni i w wolnej dyskusji mówi to i owo ,to jest > to zabronione .czy jak napisze antysemicki tekst komentarza na forum > GW to przez to gazeta jest antysemicka .antysemityzm to wymysł Żydów > żeby ukryc ich machlojki 1. Antysemityzm słuchacza jest wtedy, gdy twirdzi, że wszyscy Żydzi to zbrodniarze, a wszyscy zbrodniarze to Żydzi. 2. Antysemityzm rozgłośni jest wtedy, gdy na takie bzdury jak te zacytowane przeze mnie w sygnaturce mówi się "Bóg zapłać! Szcześć Boże!", zamiast uświadomić kobietę, że popełnia grzech - grzech kłamstwa i grzech nienawiści, bo Jan Paweł II niejednokrotnie powtarzał, że antysemityzm jest grzechem. 3. Dotarło do mózgownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:47 antypolonizm wsród żydów występuje dużo cześciej niż antysemityzm wsród Polaków. a tak nawiasem mówiąc szacunek koleś . w Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:48 antypolonizm wsród żydów występuje dużo cześciej niż antysemityzm wsród Polaków. a tak nawiasem mówiąc szacunek koleś . w Polsce nie strzela się do 12 letnich dzieci z czołgu . my Polacy mamy inne zasady Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 16:51 ziarenko1.1 napisał: > antypolonizm wsród żydów występuje dużo cześciej niż antysemityzm > wsród Polaków. Niemożliwe! Czyżby mieli tam aż DWA Radyja-Bez-Ryja?! Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 17:01 w czasach PRL byla zagwarantowana przyjazn do ZSRR czy teraz ma być zagwarantowana miłośc do żydów nie lubię ich i żadne dekrety tego nie zmienią mają niecne zamiary wobec polaków Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 20:50 w tych samych czasach PRL skutecznie sugerowano ci niechec do Zydow. tak sie sklada, ze na Bliskim Wschodzie USA i ZSRR toczyly proxy wars, i zgadnij, kogo popieral nasz blok? albo inaczej: czyje ambasady byly (i sa) podejrzane o sponsorowanie naszych polskich szczerych antysemitow? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Połączenie wysiłków Żydów i agentury obserwujemy 10.07.08, 22:22 ...na tym forum GW. Tym cechowała się żydokomuna i te posty są pisane przez osobników z jej środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Połączenie wysiłków Żydów i agentury obserwuj 11.07.08, 08:24 pl.youtube.com/watch?v=7Pmx8sHOPA0 Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 07:58 Może i mają niecne zamiary wobec polaków. Ja się do polaków nie zaliczam, za to jestem Polakiem. ziarenko1.1 napisał: > w czasach PRL byla zagwarantowana przyjazn do ZSRR czy teraz ma być > zagwarantowana miłośc do żydów nie lubię ich i żadne dekrety tego > nie zmienią mają niecne zamiary wobec polaków Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 08:01 Swoją drogą ciekawe, że ZSRR i PRL napisałeś wielkimi literami a Polaków postanowiłeś napisać małą. Może ma to jakiś związek z twoją hierarchią wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 12:51 iarenko1.1 napisał: > w Polsce nie strzela się do 12 letnich dzieci z czołgu. > my Polacy mamy inne zasady yhy. wolimy palenie żywcem w stodołach. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 07:53 Skąd ci wszyscy pałający nienawiścią do Żydów wiedza ,że moga bezkarnie wylewać żółc w RM ? Dlaczego nie dzwonią np do trójki ? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 11:29 Tych trockistow to nikt nie lubi, widze;) Ani w ZSRR, ani poza nie mieli latwego zycia. Ciekawe, czy ta sluchaczka wie, ze Trocki zostal zabity na polecenie Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 14:16 ks.janusz15 napisał: > Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że > zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. A wiecie że ksiądz > który wyświęcał siedzibę agory na czerskiej też się okazał agentem. zatrudnia duzo, duzo gorsze kreatury, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Po co daleko szukać? 09.07.08, 14:32 ks.janusz15 napisał: > Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że > zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. Takiej super - kanalii jak szef tego radia to nie ma, nie było i nie będzie. Tuzin Ketmanów niech się schowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany He, he, wytresowana jak foka :-)... Inaczej - DPM: 09.07.08, 16:20 Doskonały Produkt Michnikowski :-).. koloratura1 napisała: > Takiej super - kanalii jak szef tego radia to nie ma, nie było i nie będzie. Tu > zin Ketmanów niech się schowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: He, he, wytresowana jak foka :-)... Inaczej - 09.07.08, 16:30 uchachany napisał: > Doskonały Produkt Michnikowski :-).. Wara od Michnikowskiego!!! Wiesława!!! To wielki polski aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację, Eryku: powinienem napisać "Michnikowy" 09.07.08, 19:40 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: He, he, wytresowana jak foka :-)... Inaczej - 11.07.08, 11:11 Tylko skąd on ma o tym wiedzieć? Ojciec dyrektor mówi tylko o żydach i masonach więc tylko na tym się zna. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: He, he, wytresowana jak foka :-)... Inaczej - 10.07.08, 11:54 uchachany napisał: > Doskonały Produkt Michnikowski :-).. > > koloratura1 napisała: > > > Takiej super - kanalii jak szef tego radia to nie ma, nie było i > nie będzie. Tu > > zin Ketmanów niech się schowa. Twoja "logiczna argumentacja" PORAŻA! Gratuluję! (Chamstwo chyba nawet bardziej.) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 19:00 ks.janusz15 napisał: > Różne można powiedzieć rzeczy o Radiu M. ale na pewno nie to że > zatrudnia takie kanalie jak Ketman Maleszka. A wiecie że ksiądz > który wyświęcał siedzibę agory na czerskiej też się okazał agentem. Ten o dupie ty o zupie. Argument "a u was biją murzynów" już się trochę opatrzył :D Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 09.07.08, 20:47 "A wiecie że ksiądz który wyświęcał siedzibę agory na czerskiej też się okazał agentem." szczerze mowiac g..wno mnie to obchodzi, ale jedno jest pewne: trafienie na agenta wsrod sukienkowych nie jest specjalnie trudne. to chyba logiczne: po cholere SB byli agenci np. w ZSL, ze juz o PZPR nie wspomne? a wsrod kleru - ooo, to inna rozmowa. no to i troche ich jest. zreszta symbioza tronu z oltarzem w PRLu byla faktem, wiec naprawde nie ma sie czemu dziwic. mnie bardziej ciekawi, czyim agentem jest wspomniany ojciec reaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 10:52 A znasz jakiegoś księdza, który nie był agentem? Skoro już w życiu "cywilnym" byli na tyle słabi, że schowali się przed zwykłymi, codziennymi problemami pod sutannę to byli najłatwiejszą grupą do zwerbowania przez SB. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Maszkowski prawie jak Maleszka 11.07.08, 12:47 wolę maleszkę - agenta krajowej bezpieki - od znanego jako 'tadeusz rydzyk' agenta moskwy. ciekawe, czy jego święcenia są choć prawdziwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
buttercuo Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 11:35 Janusz15 - mam nadzieję że na sądzie ostatecznym podasz rękę Jezusowi mimo tego że urodził się w społczności żydowskiej i nie oplujesz Maryji która żydówką bez wątpienia była. A poważnie - 60 lat po II wojnie światowej - takie poglądy to dowód wyjatkowej ignorancji bądź szczytów łajdactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 18:58 buttercuo napisał: > A poważnie - 60 lat po II wojnie światowej - takie poglądy to dowód wyjatkowej > ignorancji bądź szczytów łajdactwa. Jest trzecia opcja dużo bardziej prawdopodobna niż tamte dwie: to zwykła, normalna paranoja. Właśnie na takiej paranoi Rydzyk hoduje swoją popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Największy ekspert od o. Rydzyka 11.07.08, 04:36 unhappy napisał: > buttercuo napisał: > > > A poważnie - 60 lat po II wojnie światowej - takie poglądy to dowód wyja > tkowej > > ignorancji bądź szczytów łajdactwa. > > Jest trzecia opcja dużo bardziej prawdopodobna niż tamte dwie: to zwykła, > normalna paranoja. Właśnie na takiej paranoi Rydzyk hoduje swoją popularność. napisz wiecej o paranoi Michnika i Walesy? czekam > Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Największy ekspert od o. Rydzyka 11.07.08, 11:00 mokradlo5 napisał: > napisz wiecej o paranoi Michnika i Walesy? czekam Czekaj żydku, czekaj. Może się doczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Największy ekspert od o. Rydzyka 10.07.08, 12:04 buttercuo napisał: > Janusz15 - mam nadzieję że na sądzie ostatecznym podasz rękę Jezusowi mimo tego > że urodził się w społczności żydowskiej On to może by i podał, ale czy Jezus zechce mu podać Swoją? Odpowiedz Link Zgłoś
yzek A największy ekspert od Adama Michnika to... 09.07.08, 12:53 ... Rafał Ziemkiewicz, jeśli przyjąć kryteria tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Wariat? 09.07.08, 12:59 Idę o zakład że ten wariat z manią prześladowczą jest finansowany przez gminę żydowską. Dla zainteresowanych informacja która się ukazała niedawno na stronie internetowej Ambasady USA w Warszawie: "9 September 2007 Ambassador Victor Ashe met with B’nai B’rith officials, President Moishe Smith, and Executive Vice President Dan Mariaschin Ambassador Victor Ashe met with B’nai B’rith officials, President Moishe Smith, and Executive Vice President Dan Mariaschin upon the September 9 opening of a new lodge in Warsaw. They discussed restitution legislation and issues surrounding Radio Maryja and TV Trwam. The new B’nai B’rith lodge marks the Jewish service organization's first presence in Poland in nearly seventy years." Odpowiedz Link Zgłoś
logo64 Re: Wariat? 11.07.08, 01:45 juesej napisała: > Idę o zakład że ten wariat z manią prześladowczą jest finansowany przez gminę > żydowską. > Dla zainteresowanych informacja która się ukazała niedawno na stronie > internetowej Ambasady USA w Warszawie: > > "9 September 2007 > > Ambassador Victor Ashe met with B’nai B’rith officials, President > Moishe Smith, > and Executive Vice President Dan Mariaschin > Ambassador Victor Ashe met with B’nai B’rith officials, President M > oishe Smith, > and Executive Vice President Dan Mariaschin upon the September 9 opening of a > new lodge in Warsaw. They discussed restitution legislation and issues > surrounding Radio Maryja and TV Trwam. The new B’nai B’rith lodge > marks the > Jewish service organization's first presence in Poland in nearly seventy years. > " i to jest właśnie język,którego "mohery"nie rozumieją...ale akceptują Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert wiadomo - przeciez to Zyd i Mason 09.07.08, 13:29 A powaznie, to nie sadze zeby Radio Maryja kiedykolwiek zdobylo wiecej sluchaczy niz teraz. Obecni wymra niedlugo a nowych bedzie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany O nowych postarają się wespół-wzespół tuskowe cuda 09.07.08, 16:18 wraz z reformą emerytalną :-). princealbert napisała: > A powaznie, to nie sadze zeby Radio Maryja kiedykolwiek zdobylo > wiecej sluchaczy niz teraz. Obecni wymra niedlugo a nowych bedzie > coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
logo64 Re: wiadomo - przeciez to Zyd i Mason 11.07.08, 01:47 też mi się tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 [...] 09.07.08, 13:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
otumaniony.zomowiec Re: "w ostatnim słowie prosił o karę śmierci" 09.07.08, 14:29 Podoba mi się ten koleś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Re: "w ostatnim słowie prosił o karę śmierci" 09.07.08, 18:12 Tez sie usmialam! Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: "w ostatnim słowie prosił o karę śmierci" 09.07.08, 19:29 bdb, facet z poczuciem humoru.W radyju takich nie ma, tam sa sami bojownicy o sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Fragment pracy naukowej o psychologii RM 09.07.08, 15:14 Krytyka Polityczna opublikowała niegdyś fragment bardzo ciekawej pracy (bodaj magisterskiej) jednej dziewczyny na temat psychologii zjawiska religijno-politycznego, którego emblematem jest w Polsce Radio Maryja: krytyka.org/pokaz_artykul.php?id=23 Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Fragment pracy naukowej o psychologii RM 09.07.08, 16:00 Co złego ci zrbilismy że namawiasz nas do lektury jakiegoś trockistowskiego badziewia. O ile mnie pamięć nie myli propagowanie komunizmu, a tym zajmuje sie KP, jest w Polsce ścigane z mocy prawa. Dobrze że chociaż nie powołujesz sie na NIE lub FAKTY I MITY Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 15:40 To już trzeba się było pokusić o jakiś jawnie antysemicki cytacik. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: "Obraz Żydów w Radiu Maryja", 09.07.08, 15:51 Bardzo dużo liter. Proszę o precyzowanie swoich wypowiedzi, oraz dodawanie konkluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
zero.pl Re: "Obraz Żydów w Radiu Maryja", 12.07.08, 09:18 mikewodzowski napisał: > Bardzo dużo liter. > Proszę o precyzowanie swoich wypowiedzi, oraz dodawanie konkluzji. Facet ma rację.Radio z ryjem to zagrożenie dla kraju.Proponuję odebrać koncesję na radio i tv, a nadajniki przekazać mniejszości niemieckiej lub wyznawcom innych religii w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
4jja [...] 09.07.08, 15:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 09.07.08, 15:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 [...] 09.07.08, 16:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 17:21 Ciekawi mnie ,czy ktoś podjął się analizy zawartości programowej TV TRWAM. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Ręczny striptiz Emeryty Hejłort 09.07.08, 17:34 jowita81 napisała: > Ciekawi mnie ,czy ktoś podjął się analizy zawartości programowej TV TRWAM. Wczoraj, na przykład, po 22.00 można było w TV TRWAM usłyszeć duet "Ach, jedź do Varasdin" z "Hrabiny Maricy" oraz seguidillę z "Carmen". Myślę, że moherowy dziadek (np. Józef Czerwionka - ten, który pod Jasną Górą na filmie kazał dziennikarzom "spi.erdalać do Izraela") nie musiał brać w związku z tym viagry - obnażone ramiona spiewaczki ocierały się o pornografię (nie zacierała jej suknia balowa, a długie rękawiczki, zakrywające ręce śpiewaczki aż nad łokciami tylko wzmacniały podniecenie - przypominała się Rita Haywort w "Gildzie"...). Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 17:55 Dziękujemy panu ekspertowi. Zgromadzony materiał w przyszłości, może się przydać prokuratorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Największy ekspert od o. Rydzyka 09.07.08, 18:40 Rafał to największy Ryjolog w Polsce. Serdecznie pozdrawiam i grupę ryjologów aprr :). Nie pozdrawiam lizusów ojdyra - Docenta ze Szwecji i mkoorwana. RD Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 [...] 10.07.08, 00:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
forwen Największy ekspert od o. Rydzyka 10.07.08, 00:47 "Miałem się zająć radioastronomią, ale stwierdziłem, że praca naukowa mnie nie wciąga." Radio Maryja czy Radio Astronomia - żadna różnica, jedno i drugie oderwane od ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
postkom POmysł genialny 10.07.08, 06:43 Trzeba zająć się działalnością GW, to naprawdę swietny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Radio Maryja zajmuje się 10.07.08, 09:02 Radio Maryja zajmuje się głównie tematyką religijną. Ludzie razem odmawiają różaniec albo są transmisje mszy świętych. Owszem, są też audycje jak „Rozmowy niedokończone”, gdzie głoszone są poglądy, z którymi nie każdy musi się zgadzać ale w jakim medium tak nie jest? Rzecz w tym, że do radia dzwonią przeróżni słuchacze i prezentują własne, często dyskusyjne poglądy. Na ile za takie poglądy może odpowiadać radio? Na ile za to, co na tym forum Gazety Wyborczej wypisują forumowicze odpowiada redakcja Gazety? To trudne pytanie. A przecież z opinii na tym forum możnaby z łatwością udowodnić np. „nawoływanie do nienawiści rasowej czy narodowej”. Jest oczywiście admin-cenzor tego forum i pewne wypowiedzi są usuwane ale też nie od razu i już „poszły w świat” a inne nie są usuwane. Jakie kryteria cenzury stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
logo64 Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 01:56 logika nakazuje "myśleć"!.Nie jest to jednoznaczne z percepcją czytających bądź słuchających.Dlatego też ,sądzę,że to pytanie jest retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 08:06 A nie dziwi cie ,że ci wszyscy anty - dzwonia akurat tam ? Oprócz słuchaczy na tej antenie wypowiadaja sie rozmaici zapraszani "fachowcy " w tonie tym samym co słuchacze. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: Radio Maryja zajmuje się 12.07.08, 13:21 maura4 napisała: > A nie dziwi cie ,że ci wszyscy anty - dzwonia akurat tam ? Oprócz > słuchaczy na tej antenie wypowiadaja sie rozmaici > zapraszani "fachowcy " w tonie tym samym co słuchacze. I redakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 08:06 Na ile za takie poglądy może > odpowiadać radio? Ocknij się. Jak ktoś zadzwoni, by skrytykować radio, to go na antenę nie wpuszczą, albo rozłączą się z nim. A jeśli ktoś dzwoni i rzuca faszystowskimi hasłami, to usłyszy "Z panem Bogiem", albo "Tak, ma pan rację...plepleple". Radio w 100% odpowiada ze te poglądy, bo samo je buduje i pozwala je głosić. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 08:10 Wiesz tu chyba nie chodzi juz o telefony radiosluchaczy czy komentarze na forum. Problem RM tkwi w tym, jakie tresci gloszone sa przez prowadzacych. Podczas gdy etyka dziennikarska nakazuje przedstawaiac sprawe w mozliwie jak najbardziej obiektywny sposob, RM prezentuje zazwyczaj jedynie swoj punkt widzenia, ocenia przy tym wedlug wlasnych kryteriow. Dodatkowo opinie tzw. ekspertow jak Nowak przedstawiane sa jako jedynie sluszne. Zreszta poczytaj strone p. Maszkowskiego, tam jest wszystko poparte dowodami, mozna posluchac konkretnych fragmentow. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 08:26 pl.youtube.com/watch?v=7Pmx8sHOPA0 Odpowiedz Link Zgłoś
homard Re: Radio Maryja zajmuje się 11.07.08, 11:56 wiesz toja, istnieje roznica miedzy radiem a forum, jesli w radiu ktos głosi poglady nawołujace do nienawisci do zydów badz innych grup zawsze gostka mozna wyłaczyc at once, na forum takich mozliwosci nie ma...Po za tym na forum GW admin nie wyraza ku temu aprobaty co w RM ma czasem miejsce ( choc czasem staraja sie to niby łagodzic, ale bywa i tak ze zgadzaja sie z tym ciagna dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a czym się różni Radio Maryja od 11.07.08, 12:43 innych stacji. Przykładowo Program Pierwszy czy Trzeci Polskiego Radia. jakaś dyskusja telefoniczna, słuchaczka zaczyna z grubej rury „PIS ma rację, tych z PO trzeba pozamykać a Wyborcza ciągle coś tylko o CBA a przecież...”. Prowadzący próbuje ją stonować, przerwać ("tylko króciutko proszę"), ona dalej swoje a on ją grzecznie wyłącza i mówi „dziękujemy za wypowiedź pani z Koszalina” i potem nadaje coś po swojemu. To działa w każdym medium. Jak ktoś tam teraz (po wyborach!) dzwoni i mówi „ja popieram PIS, bo...” to w tym momencie prowadzący mówi „dziękujemy za wypowiedź a teraz posłuchamy piosenki”. Zanim zresztą wejdzie na antenę to jest „filtrowany”, czeka w kolejce. Akurat znam szczegóły jak to się robi, bo mam doświadczenia radiowca. I jasne, że słuchacz z reguły dzwoni do „swojej” stacji a nie po to aby „użerać się” z mniej lubianą. A mnie za to cenzor wykasował na tym forum za to, że w odpowiedzi użyłem w oryginale nazwy jaką podpisywał się dyskutant a podpisywał się d..._pawiana i jego nie wykasowali a mnie tak, no więc jest i na tym forum kompletnie nonsensowna cenzura. Przepraszam a czy np. Gazeta Wyborcza to na swoje łamy zaprasza felietonistów "bez premedytacji"? Jakie medium tak robi? Dlaczego zatem Radio Maryja miałoby każdego zapraszać? Na czym konkretnie polega ten „zoologiczny antysemityzm” na antenie Radia Maryja. Jakieś konkretne cytaty ich „zoologicznie antysemickich wypowiedzi”? Nie ma? To czemu bez dowodów i argumentów rozpowszechnia się takie informacje? Proszę o konkrety: gdzie co kiedy powiedział, bo ja takich wypowiedzi nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor.kramer Największy ekspert od o. Rydzyka 10.07.08, 10:27 "Coście sku..syny uczynili z tą krainą Pomieszanie katolika z manią postkomunistyczną Ci modlący się co rano i chodzący do kościoła Chętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosa" Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Największy ekspert od o. Rydzyka 10.07.08, 10:41 Tańce wojenne między religiami Bośnia na ten przykład, wiecie sami Katolicy, protestanci, muzułmanie pokazują Którzy z nich swego boga bardziej miłują Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Jakżeż 10.07.08, 10:56 Ależ mi się podoba nowy bohater "GW": dzisiejsze wcielenie Pawlika Morozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Jakżeż 11.07.08, 08:08 No tu przesadziłeś. Porównanie dalece nie w porządku i niieuczciwe ,ale jakże nienawistne. Odpowiedz Link Zgłoś
logo64 Największy ekspert od o. Rydzyka 11.07.08, 01:30 szacunek dla Pana.Jest pan cegiełką...ale mur stanie.Mur,który odgrodzi nas od oszołomstwa RM.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś