luty

(22 wyniki)
  • Witam. Założyłem ten wątek w celu uzyskania jak największej ilości informacji od studentów którzy zapewne potrafią się odwołac do mojego problemu bardziej precyzyjnie aniżeli informacje zawarte na stronach uczelnianych. Zacznę od opisania mojej sytuacji, dostałem się na studia na PG dzienne, stacjonarne. Przez całe wakacje pracowałem by móc utrzymać się przez okres 4-5 miesięcy, do momentu w którym otrzymałbym kredyt studencki (licząc wyrównanie za okres październik-luty i kolejne transze otr...
  • Wydaje mi sie ze minelam sie z powolaniem i niestety wybralam kierunek ktory wogole mnie nie interesuje. I teraz pytanie czy mozna zaczac studia od drugiego semestru, i kontynuowac je przez semestr dluzej?
  • Witam.Tsk mi sie złozylo, ze nie poszłam teraz na studia ale bardzo bym chciała.Slyszłama, ze na niektórych uczelniach jest mozliwosć rozpoczescie studiów zaocznych od lutego>Czy to jest ogólnie popularne, czy bardzo rzadko spotykane?Zalezy mi zeby isc od lutego, jesli wiecie to napiszcie mi mniej wiecej na których uczelniach jest taka mozliwosc.
  • w tym roku kończe licencjat z kulturoznawstwa na UJ... jednak ostatnio zaczęła mnie interesować socjologia i chciałbym wybrać się na taki kierunek...znajomy poleca mi WSZiB w Krakowie, bo podobno jest tam na prawde nieźle... i można tam zacząć studia od lutego...co w moim przypadku bardzo się "śmieje" bo nie marnował bym całego pół rocza i zaraz po skończeniu kulturoznawstwa mógłbym rozpocząć tam studia... niestety nie wiem dokładnie czy jest taka możliwość :-/ wie ktoś coś dokł...
  • Czy orientuje się ktoś gdzie i w jakich miejscach będą nabory na studia doktoranckie (tryb zaoczny) rozpoczynające się od semestru letniego luty/marzec? Interesują mnie studia z takich obszarów jak: Kierunki techniczne (informatyka, nowe technologie…) Nauki wojskowe (bezpieczeństwo…) Nauki o zarządzaniu i ekonomii Jeśli ktoś mógłby mi podać instytucje, uczelnie miejsca, które będą przeprowadzać nabór to byłbym bardzo wdzięczny.
  • Czy i ewentualnie gdzie jest możliwość rozpoczęcia bezpłatnej nauki od nowego semestru? Czy wyłącznie w grę wchodzą płatne uczelnie?
  • Dostałem się na inżynierię produkcji na PW i już cieszyłem się ze studiowania a tu okazuje się że dostałem się również na kierunek o którym myślałem bardzo poważnie ale byłem pewny że się nie dostanę na makrokierunek elektroniki i technik informacyjnych również PW tylko że od lutego 2009. Co robić,już chcialbym zacząć studia od pażdziernika ale od lutego ciekawszy kierunek. Pomóżcie!!
  • Mam pytanie...chodzi o to, że ukończyłem 5 semestrów studiów dziennych. 6 nie ukończyłem z własnej winy i lenistwa, ale zamierzam powtórzyć semestr. 6 semestr zaczyna się jakoś pod koniec lutego, bynajmniej tak było w tym roku. I w związku z tym mam pytanie co z okresem od września do lutego? Czy jestem studentem? Chodzi mi głównie o zaświadczenie dla mojej siostry które potrzebuje przedstawić w swojej szkole, jak również o legitymacje szkolną która wiadomo uprawnia do zniżek? P...
  • W tym roku napisałem maturę z rozszerzonej matematyki (72%),fizyki(85%) i angielskiego(~80%). Po ukazaniu się wczorajszych oficjalnych odpowiedzi z cke podliczyłem punkty wg przelicznika pw i będę miał 177-180, ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, że zastanawiam się między kierunkami: informatyka, budownictwo i makro:elektronika, informatyka i telekomunikacja. Na dwóch kierunkach tj. informatyka na elektrycznym i makrokierunku połowa studentów zaczyna od lutego. Z tym wiąże się moje pierwsze py...
  • hej moge prosic o pomoc? Od lutego zaczynam studia licencjackie. W marcu koncze 26 lat. Wiem ze kwalifikuję sie na stypendium socjalne, ale czy mam szanseostać? Mam męza, dziecko, zarobki za zeszły rok nie przekroczyły 900 netto(tylko mąż pracował) na 3 osoby. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy załapię się na stypendium? Jeśłi tak to na miesiąc pewnie tylko, bo słyszałam ze do 26 lat? prosze o pomoc.
  • Czy we wszystkich bankach kredyt wypłacają dopiero w lutym? Normalnie porażka :/
  • witam. dostalem sie na elekronike i telekomunikacje na AGH i na infe na PW (ale niestety nie od pazdziernika tylko od lutego). no i niestety nie wiem co robic... chcialem niby studiowac infe ale nie chce mi sie czekac do lutego. no i mam wlasnie kilka pytan... co tak wogole jest ta telekomunikacja?? z czym to sie je?;). mam jeszcze jedna droge wyjscia... PW podobno mozna by sie jeszcze wbic tez na telekomune ale po ang... byl (jest?) ktos na tym?? ciezko jest?? jak jest z tym jez...
  • Witam Wszystkich Studentów. Mam pytanie. Syn dostał się na wymarzone przez niego studia na Politechnice - niestety do grupy zaczynających zajecia od lutego. Syn wymyślił sobie , że ponieważ ma dużo punktów / ponad 160 / a SGGW dopiero teraz zaczyna nabór - zapisze się na ten sam kierunek na SGGW i od paździenika do lutego " postudiuje sobie trochę " , później się wypisze i od lutego zacznie studia na Politechnice. Argumenty syna za takim rozwiązaniem to legitymacja studencka / zni...
  • witam, czy kredyt studencki bedzie mozna pobierac np od lutego? tzn chodzi mi o to, ze teraz juz studiuje, a chcialbym go dopiero pobierac po pierwszej sesji... albo np na drugim roku - tylko czy jest to mozliwe czy tylko dla nowych studentow?
  • Witam! Mam nastepujacy problem: Jestem na 4 roku studiow inzynierskich i w ciagu najblizszych dwoch miesiecy zamierzam przystapic do obrony. Otrzymuje stypendium motywacyjne, jednak w ostatnim czasie dowiedziaelm sie w dziekanacie, ze bedzie ono wyplacane tylko do lutego wlacznie. Wydaje mi sie to troszke dziwne, poniewaz stypednium powinno byc chyba wyplacane do momentu obrony... Czy ktos z Was moglby mi pomoc w tej sprawie, czy jest jakis ogolnopolski regulamin, nigdzie nie moge znal...
  • Do kiedy mam dostarczyc zaśwaidczenie z uczelni, że jestem wpisana na nastepny seemestr? Do końca stycznia czy lutego?
  • Orientuje się ktoś może czy jest nabór na państwowe uczelnie w semestrze letnim?
  • witam. dostalem sie na infe na wydziale EiTI od lutego... szukam jakis kontakow w wawie (tzn. chcialbym pogadac z kims kto sie dostal tam gdzie ja... lub chocby na ten wydzial...) pozdrawiam
  • witam. mam otoz taki dylemat. dostalem sie na elektronike i telekomunicje na AGHu i na Makrokierunek II gr spec. - telekomunikacja na Polibudzie w Wawie (niestety od lutego:/). no i nie wiem gdzie sie wybrac... chcialem isc na infe ale na AGHu sie nie dostalem a na PW braklo mi 1 punkta (tez od lutego), choc zlozylem odwolanie i pewnie sie dostane... wszystko bylo by cacy gdyby nie ten luty... ehhh. no i nie wiem co by tu zrobic?? co byscie mi doradzili?? gdzie jest lepiej?? po c...
  • czy już coś wiadomo w tej sprawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się