Gość: Adam
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
19.06.09, 11:17
W tym roku napisałem maturę z rozszerzonej matematyki (72%),fizyki(85%) i angielskiego(~80%). Po ukazaniu się wczorajszych oficjalnych odpowiedzi z cke podliczyłem punkty wg przelicznika pw i będę miał 177-180, ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, że zastanawiam się między kierunkami: informatyka, budownictwo i makro:elektronika, informatyka i telekomunikacja. Na dwóch kierunkach tj. informatyka na elektrycznym i makrokierunku połowa studentów zaczyna od lutego. Z tym wiąże się moje pierwsze pytanie: jeżeli złoże na pierwszej opcji na te dwa kierunki i nie daj Boże dostane się dopiero od lutego to czy mogę zrezygnować i od razu zmienić opcję na np. informatykę na elektrycznym; jak wygląda ta 'procedura'? Boję się złożyć na te dwa kierunki, ponieważ nie chcę zaczynać studiów od lutego :/ Moje drugie pytanie tyczy się budownictwa i informatyki na elektrycznym. Czy rysunek techniczny
dla osoby po lo jest tak trudny i czasochłonny jak mówią? Ile trwa robienie uprawnień po studiach jeśli chodzi o inżyniera budownictwa? A jeśli chodzi o informatykę czy programowania uczą od podstaw? Problemem nie jest nauczenie się tego jeżeli dają taką możliwość a dopiero gdy trzeba to samemu nadrobić bez żadnej pomocy. Adam