Dodaj do ulubionych

PW - problem z wyborem kierunku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 11:17
W tym roku napisałem maturę z rozszerzonej matematyki (72%),fizyki(85%) i angielskiego(~80%). Po ukazaniu się wczorajszych oficjalnych odpowiedzi z cke podliczyłem punkty wg przelicznika pw i będę miał 177-180, ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, że zastanawiam się między kierunkami: informatyka, budownictwo i makro:elektronika, informatyka i telekomunikacja. Na dwóch kierunkach tj. informatyka na elektrycznym i makrokierunku połowa studentów zaczyna od lutego. Z tym wiąże się moje pierwsze pytanie: jeżeli złoże na pierwszej opcji na te dwa kierunki i nie daj Boże dostane się dopiero od lutego to czy mogę zrezygnować i od razu zmienić opcję na np. informatykę na elektrycznym; jak wygląda ta 'procedura'? Boję się złożyć na te dwa kierunki, ponieważ nie chcę zaczynać studiów od lutego :/ Moje drugie pytanie tyczy się budownictwa i informatyki na elektrycznym. Czy rysunek techniczny
dla osoby po lo jest tak trudny i czasochłonny jak mówią? Ile trwa robienie uprawnień po studiach jeśli chodzi o inżyniera budownictwa? A jeśli chodzi o informatykę czy programowania uczą od podstaw? Problemem nie jest nauczenie się tego jeżeli dają taką możliwość a dopiero gdy trzeba to samemu nadrobić bez żadnej pomocy. Adam
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: PW - problem z wyborem kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 11:32
      a kto powiedzial, ze w ogole uda ci sie zdobyc uprawnienia?
    • Gość: ... Re: PW - problem z wyborem kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 11:53
      a poza tym... idziesz na informatyke bez pojecia o programowaniu? lepiej zabierz
      sie za to i sprawdz, czy lapiesz podstawy. bo jak nie, to chyba niewarto
    • lstiti Re: PW - problem z wyborem kierunku 19.06.09, 12:24
      Dlaczego nie chcesz zaczynać studiów od lutego? Przeszkadzają Ci długie wakacje,
      które mógłbyś wykorzystać na pracę lub naukę np. języka?

Co do rysunku technicznego, to nie jest on trudny. Dużo więcej problemów sprawia
      ludziom geometria wykreślna.

Jeśli chodzi o uprawnienia, to wszystko zależy od tego jakie uprawnienia chcesz
      mieć i na ile kumaty jesteś.
    • Gość: mich Re: PW - problem z wyborem kierunku IP: *.profnet.com.pl 19.06.09, 14:08
      180? To wystarczy na informatykę? W zeszłym roku progi chyba były lekko powyżej
      tego (przynajmniej na dwóch wydziałach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka