Forum   po operacji

po operacji

(894 wyniki)
  • Mam bardzo poważny problem z opieką medyczną dla mojej mamy po operacji kolostomii. Mama miała zabieg 3 tygodnie temu w sobotę,w środę już została wypisana do domu z drenem w brzuchu, nie miała i nadal nie ma siły nawet stanąć na chwilę na nogi. Telefon ze szpitala żeby do 14-tej godziny odebrać mamę. Jak przyjechałem, zobaczyłem w jakim jest stanie to myślałem że to jakiś żart. Od pani pielęgniarki dostałem szybką instrukcje jak zmieniać woreczki i zmieniać opatrunki i dowidzenia. I zmieniał...
  • We wrześniu miałam operację.Wycięto całą tarczycę.Robiłam wynik tsh wyszło 0,151 lU/ml trzeciej generacji. Co oznaczają te wyniki? Dodam że zle się czuję psychicznie.Tak jakbym miała depresję. Badałam również wapń,także mam obniżony 6,7 (norma 8,1-10,4) Pomóżcie prosze
  • Jestem po dwa tygodnie.Czuję się świetnie!! Funkcjonuję normalnie - tylko energii więcej!!!Naprawdę - nie ma się czego bać.
  • Miałam usuwany trzon macicy, ale drenu nie miałam założonego. Czy wszystkie kobiety po takiej operacji mają dren. Trochę się boję, czy tam w środku coś mi nie zostało. Jestem 2,5 miesiąca po operacji i zaczęło mnie boleć w okolicy prawego jajnika.
  • Najważniejsze to [b]nie dźwigać więcej jak 5kg przez 6 miesięcy[/b] !!!!!!! [b]Celibat[/b] przez co najmniej [b]6 tygodni[/b], chyba że wszystko jest ok i lekarz pozwoli. Zapomnijcie o [b]myciu okien i wieszaniu firan[/b] przez kilka miesięcy. [b]Wylegiwanie w wannie[/b] też zabronione, ranę należy wysuszać a nie nawilżać. Bronić się rękami i nogami przed powrotem do pracy. Mamy sześciomiesięczny okres ochronny i prawo do chorobowego.
  • Kobietki zakładam taki wątek, bo coraz więcej z Was ma podobne problemy i rodzą się kolejne niepokoje. Czy możecie tu opisać swoje problemy i jak się skończyły ? Aktualnie martwi się tym [b]Peti[/b], może potraficie jej pomóc, a przy okazji innym Kobietkom :) [img]http://www.madzik.pl/do_blogow/linie/linnia08.gif[/img] [URL=http://smayliki.ru/smilie-1290403815.html][IMG]http://s20.rimg.info/62d2c8d315b54165365daaaf8c48bb40.gif[/IMG][/URL][i] usunięcie macicy z przydatkami luty 2010, HT...
  • W 2011 roku usunięto mi cała tarczycę z powodu guzków w dużej ilości. Jestem równiez po usunięciu jajników. Do tej pory lekarz próbuje ustawić moje leczenie ale z miernym skutkiem. A oto moje wyniki TSH -2,13 (47,33%), FT3 - 7,37%, FT4 - 42,7%. Biorę 5x w tygodniu euthyrox 100 i 2x w tygodniu po 125. Serce łomocze i senność mi doskwiera. Wyniki w normie więc dla doktora OK. Proszę o wskazówki
  • Czy po operacji pokazywano wam jakie cwiczenia powinnyscie wykonywac w domu aby wzmocnic miesnie,ktore podtrzymuja pecherz i jelito grube?
  • Mam taki problem, mianowicie jestem juz 2 miesiace po operacji metoda chevron (z lamaniem kosci) i poki stopa byla w bandazu i miala druty - paluch byl prosty i byl duzy odstep miedzy nim a drugim palcem; natomiast jak opatrunek zdjeto, druty wyjeto i jak zaczelam palec cwiczyc przerwa ta zniknela i paluch jest nadal jakby koslawy, plus z boku w miejscu halluksa jest uwypuklenie (choc nie tak orgomne, jak przed operacja). Mam pytanie do kobiet, ktore operowaly - czy macie po operacji idealnie...
  • Zakładam ten wątek dla pań, które po operacji mają różnego rodzaju problemy ze współżyciem. Zachęcam, żeby tu dzielić się swoimi doświadczeniami i radami :) [img]http://wt09.wrzuc.to/obrazek/uCIVggivi0/2r27wy8_hehpwan.gif[/img] [URL=http://smayliki.ru/smilie-1290403815.html][IMG]http://s20.rimg.info/62d2c8d315b54165365daaaf8c48bb40.gif[/IMG][/URL][i] usunięcie macicy z przydatkami luty 2010, HTZ-Systen50, Śląsk, 59r.[/i][URL=http://smayliki.ru/smilie-1290403815.html][IMG]http://s20....
  • Witam Pisałam równiez na forum choroby tarczycy, ale jedna z dziewczyn poradziła mi, zeby napisac tutaj:).Jestem pół roku po całkowitej resekcji tarczycy. Dawka eutyroxu która biore to 125mg. Dwa miesiące temu moje tsh wynosiło 7,25( norma od 0,42-4,2). A teraz zrobione dzis wynosi 10,4. Cały czas biore te dawkę ustalona przez lekarza i czemu tsh mogło wzrosnac? Dzis robiłam równiez ft4 i wynosi 1,15( norma od 0,93-1,75). Nie moge schudnąc. W nocy mam napady wysokiego pulsu i odczuwam wtedy...
  • ...mogą się zmniejszyć lub ustąpić objawy Graves Basedowa? Moja mam ma nadczynność tarczycy, od ponad roku leczy się thyrosolem, ma również dodatkowo GB. Objawy oczne fatalne: straszne puchnięcie oczu, uczucie ciała obcego, ból oczu, podwójne widzenie. Leczyła się jakiś czas sterydami (encorton),ale to raczej nie przyniosło efektu. W związku z wysokim ciśnieniem w oczach, zrobiła jej się jaskra, więc jest nieciekawie. Co do hormonów, to jest poprawa, bo mimo wahań (raz górna granica normy...
  • Witam. Jestem po operacji w znieczuleniu ogólnym. Fizycznie czuję się coraz lepiej ale martwi mnie fakt że od poniedziałku, czyli dnia operacji jeszcze się nie wypróżniłam(będzie już 5 dzień). Od wczoraj zażywam laktulozę, dzisiaj zaaplikowałam sobie czopka i nic... Po czopku wydaliłam tylko jakiś taki jasno-brązowy śluz. Nie mam wzdęć ani bólów brzucha. Jedyne co to zmniejszony apetyt, prawie nie odczuwam głodu ale staram się jeść mimo tego, piję dużo wody, maślankę, surowe warzywa, owoce. M...
  • Witam serdecznie! Jestem mamą 5 - miesięcznego Szymona, który urodził się z lewostronnym rozszczepem wargi i podniebienia. Za miesiąc (20.06) mamy operację w szpitalu w Polanicy Zdrój. Szczerze mówiąc jestem przerażona opowieściami o karmieniu wyłącznie łyżeczką i nie używaniu przez dziecko smoczka uspakajającego. Mój Szymuś pije z butelki zwykłym smoczkiem nie ma z tym problemów i szkoda że nie będzie mógł dalej tak pić. Nie wyobrażam sobie nocnych karmień łyżeczką. Mam pytanie do wszystkic...
  • Moim problemem sa powtarzające się kłujące bóle w dole brzucha. Jestem 2 miesiące po operacji torbieli jajnika (laparoskopowej), bóle pojawiały się ok. 2 tygodni po zabiegu. Do tego nie mam normalnych wypróżnień, tylko takie bardzo rozdrobnione, z trudem robione, wczesniej nie bylo problemu. Ból pojawia się nagle, co kilka dni, to takie uczucie jakbym w brzuchu miała garść szpilek i one sie tam poruszały, ostatnio się z tego powodu wybudziłam, jak mnie zaczęło kłuć w nocy. Wydaje mi się, że t...
  • Przenosze watek, bo na zdrowiu nie otrzymalam odpowiedzi - chyba pomylilam fora i rozmowa o halluksach byla na zdrowiu kobiety wlasnie... Pisalam, ze operowalam lewa stope metoda Chevrona (z osteotomia), juz mam wyjete druty i niby wszystko ok - mam cwiczyc palec, bo byl unieruchomiony przez jakis miesiac. I nie wiem teraz, czy to dlatego, ze byl unieruchomiony, czy moze tak juz bedzie, bo dosc ciezko jest mi nim ruszyc :/ tzn rusza sie, zginam go w dol, ale prawie w ogole nie idzie w gore i ...
  • Siostrzenica jest poltora tygodnia po operacji podniebienia. Do tej pory wszystko bylo OK. Wczoraj przy karmieniu zupka znow zaczela isc przez nos, wiec chyba jej piscily szwy. No i co teraz? Kolejna operacja? Co moglo byc przyczyna? Prosze o odp.
  • Jesteśmy jużtydzień po operacji. Zakrapiamy oko 5 razy dziennie Tobradexem i Dicloabakiem 1 mg. Zaniepokoiło mnie, że cały czas ma ogromną źrenicę w operowanym oku. W zdrowym źrenica jest o wiele mniejsza. Zastanawiam się, czy to efekt podawania kropli i czy tak ma być, czy może coś złego się dzieje z okiem i wystąpiły komplikacje? Do Warszawy mam daleko i nie chcę jechać bez potrzeby.
  • Ufff, tak sie ciesze ze juz lepiej sie czuje. perowana bylaml w srode przedpolodniem, wiec: operacja byla wykonana dopochwowol wycieta macica z olbrzymim miesniakein (kroili go na 4 czesci zeby go wyciagnac..) podciagniety i podszyty pechez moczowy. po operacji dostalam 2 L krwi...najpierw spadlo mi cisnienie w dol potem na 170 (podobno przez te bole) do wczoraj wieczorem bolalo mnie wszystko. dostalam nawet w nocy morphium.. te bole postoperacyjen, juz mam za saba ale... :)....zatwa...
  • Witam, jestem po operacji tarczycy - mam usuniętą całą tarczycę, zabieg był 12.10.2011. Ogólnie czuje się dobrze, jestem już w domu. Martwi mnie tylko opuchlizna nad raną, trochę bolesna... czy to normalne? Mam wrażenie, że w szpitalu po operacji była mniejsza i teraz się powiększyła... Mam też pytanie: jak długo nie można dźwigać i pić alkoholu? Dzięki :)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.