Dodaj do ulubionych

Po operacji halluksów...

29.12.11, 23:55
Przenosze watek, bo na zdrowiu nie otrzymalam odpowiedzi - chyba pomylilam fora i rozmowa o halluksach byla na zdrowiu kobiety wlasnie... Pisalam, ze operowalam lewa stope metoda Chevrona (z osteotomia), juz mam wyjete druty i niby wszystko ok - mam cwiczyc palec, bo byl unieruchomiony przez jakis miesiac. I nie wiem teraz, czy to dlatego, ze byl unieruchomiony, czy moze tak juz bedzie, bo dosc ciezko jest mi nim ruszyc uncertain tzn rusza sie, zginam go w dol, ale prawie w ogole nie idzie w gore i nie jest tak ruchliwy jak prawy, nieoperowany paluch, ktory idzie sporo w gore i w dol w miare tez. Wizyta u ortopedy dopiero za miesiac... dziewczyny, pisalyscie, ze operowalyscie paucha, zwracam sie z pytaniem, jak dochodzilyscie po operacji? Bo mnie troche ten paluch martwi uncertain
Obserwuj wątek
    • asdaa Re: Po operacji halluksów... 30.12.11, 13:22
      ćwiczyć i czekać, powrót do pełnej sprawności wymaga czasu, u mnie to było ok. 0,5 roku.
      • czarna.koza Re: Po operacji halluksów... 30.12.11, 22:00
        a czy to normalne, ze gdy trzymam noge wysoko jest normalnego koloru, a jak chodze robi sie czerwonawa/sinawa? Chyba po prostu jeszcze puchnie?
        • czarna.koza Re: Po operacji halluksów... 01.01.12, 22:45
          asdaa a czy po operacji goraczkowalas? ja mam od ponad miesiaca 37.7, bralam antybiotyk 5dniowy ale nie pomogl, teraz koncze juz augmentin i nadal mam 37.4... lekarz twierdzi, ze w nodze nic zlego nie widzi a z takiej temp sie smieje uncertain
          • asdaa Re: Po operacji halluksów... 02.01.12, 14:59
            nie, nie miałam gorączki jakoś tam +/- od trzeciego dnia po operacji. Podczas badania kontrolnego lekarz dziwił się, że szybko się goi, a z racji wieku proces ten powinien trwać dużo dłużej.
            Z gorączką może udaj się do rodzinnego.
            • czarna.koza Re: Po operacji halluksów... 02.01.12, 19:50
              asdaa przepraszam, ze cie mecze, ale skoro nikt inny nie odpowiada... mozesz jeszcze napisac, jaka metoda mialas operowana stope i czy po operacji paluch jest idealnie prosty? U mnie byl idealnie prosto poki byl unieruchomiony w bandazu, a jak zaczelam palec cwiczyc i nim ruszac zmniejszyla sie przerwa miedzy paluchem a pozostalymi palcami i paluch leci minimalnie w bok - roznica miedzy przed i po jest bardzo na plus, ale martwi mnie to, czy paluch nie powinien byc idealnie prosty ;[ musze odgrzebac ten starszy watek.
    • iula9999 Re: Po operacji halluksów... 06.08.16, 18:12
      Witam ,a ja jestem tu nowa ,ale chcę podzielić się moimi doświadczeniami po operacji haluksów .W maju ,czyli 9 maja miałam operowane haluksy i wszystko przebiegło dobrze ,ale martwi mnie ,że opuchlizna nie schodzi no nie jest ,aż tak wielka ,ale nie mogę włożyć buta chodzę w szmaciakach .Jestem już 3 miesiące po operacji ,a lekarz ortopeda który mnie operował mówi że to minie ,ale trzeba czasu .Proszę powiedzcie ,czy ktoś tak miał i kiedy to minie ,a ja sie bardzo martwię .Pozdrawiam wszystkich operowanych i cierpiących .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka