Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      samoloty

samoloty

(48 wyników)
    • Z jednej strony tanie linie lotnicze i jestem na miejscu w niecałe 2H. Natomiast podróż samochodem to spory komfort poruszania się po okolicy. Ale pół doby jest się wciśniętym w fotel. No i jeszcze porównanie kosztów. Mimo, że przelot tani jak barszcz to na miejscu trzeba liczyć się z wydatkami na przejazdy między miastami i w mieście. Auto wiadomo. Na wodę nie jeździ. Do tego opłaty na autostradach, płatne parkingi itp. Co radzicie?
    • Rodzina z dwójką dzieci czy jest sens w ogóle rozważać taką opcję ? czy istnieją realne szanse na spakowanie się do kilku toreb + zabranie ze sobą namiotu, czy ktoś się tam wybierał pod namiot? dotychczas wynajmowaliśmy domki ale tym razem nie chciałabym nic rezerwować bo młodsze dziecko lubi zachorować pod namiotami byłam 3 lata temu i nie z dwulatkiem :)
    • Większość ofert do Włoch jest z dojazdem własnym lub autokarem. Które biuro podróży ma wycieczki do Włoch (nie interesuje mnie Sycylia) samolotem?
    • Witam, wybieram sie samolotem do florencji (a więc bez samochodu mam ograniczone mozliwości swobodnego przemieszczania sie po toskani). Pobyt 5-7 dni. Bardzo proszę o pomoc: 1. jak najlepiej zaplanować pobyt, aby zobaczyć najciekawsze miejsca w toskani 2. gdzie rezerwować nocleg - adresy/linki 3. czy koleje/alutokary pomiedzy miastami np. siena, piza itp kursują czesto, ile kosztuje przejazd.
    • Szukam wyjazdu na narty samolotem z Warszawy ,nic nie mogę znależć sensownego.Bardzo mnie interesuje Madonna di Campigilio,hotel blisko tras,aparthotel-Ambiez,lub inny region .
    • witam, chcemy wybrać się late na 2 tygodnie do Toskanii. Zastanawiamy się jaki środek transportu wybrać i co ostatecznie taniej wyjdzie? samolot i wynajęcie samochodu na 2 tygodnie, czy samochodem przez Europę (nie trzeba wydawać kasy na wynajem auta). Jedziemy w 2 osoby tylko. Bardzo proszę o pomoc
    • Orientujecie się ile litrów alkoholu można przewieżć samolotem (wizzair)? wiem, że oficjalnie linie lotnicze zabraniaja szklanych butelek w bagażu do luku, jedynie na własną odpowiedzialność.
    • dróży????? Moi rodzice chcieliby wybrac się na zorganizowany wyjazd do Rzymu- ale samolotem- ze względów zdrowotnych. Czy wiecie jakie biura podrózy organizują wycieczki/pielgrzymki samolotowe? Czy ktoś z was był?
    • prosze o polecenie solidnego biura podrózy specjalizującego się w takich wyjazdach dla seniorów. Wylot z Warszawy, konieczny polskojęzyczny przewodnik,zorganizowane posiłki, przyzwoity hotel. W grę wchodzi tylko i wyłącznie Rzym, nie objazdówka i tylko i wyłącznie samolotem. dzięki
    • czy są organizowane pielgrzymki do Rzymu samolotem? czy trzeba szukać takich pielgrzymek w parafiach czy są organizowane przez biura podróży? jeśli ktoś był na takiej pielgrzymce lub wie coś na ten temat to proszę o namiar na takie biuro podróży lub parafię (mazowieckie lub podkarpackie)która taką pielgrzymkę organizuję.
    • Czy we Włoszech są hotele z wersją all i przelotem?jeżeli tak to jaki hotel wybrać?
    • Czy ktoś zna biuro podróży które organizuje wycieczki do rzymu samolotem? a najlepiej jeszcze zajmuje sie hotelem i zostawia mnie w spokoju na tydzień? byłoby cudnie. Jak czegoś podobnego chociaż nie znajdę to chyba pojadę do zakopanego... A może w Wenecji coś takiego jest? Albo.... w madrycie? albo w Irlandii.... ale na początek Włochy - rzym
    • Hej, Szukam dla rodziców wycieczki ale samolotowej do Włoch. Generalnie marzy im się Rzym, ponieważ nigdy nie byli. Czy możecie coś polecić ? Zależy mi, żeby nie była za bardzo męcząca (ciągle w autokarze). Proszę o info i pozdrawiam
    • Bardzo proszę o podpowiedź jak się dostać z Bolonii do Florencji . Wiem , że kursuje pociąg po godz. 19 chyba ostatni , ja przylatuje samolotem , a te wiadomo teraz maja opóźniania.... Może ktoś mógłby podpowiedzieć ?
    • Hej! Mam takie pytanko.Co mozna miec w bagazu podrecznym? Czy mozna przewozic plynne kosmetyki: mleczka, perfumy, kremy? Ogladalam jakies migawki z lotniska jakis czas temu i widzialam jak wyciagali kosmetyki.Podobno to powinno byc w bagazu ogolnym. A co jak ja mam tylko podreczny? Prosze o odpowiedz. Basia
    • W związku z ostatnimi wydarzeniami moja rodzina odmówiła lotu samolotem. Trudno się mówi- jedziemy własnym samochodem ;-) I dlatego bardzo Was chciałam prosić Szanowni Bywalcy o polecenie mi kwater- ośrodków, agroturystyki, pensjonatu, hotelu. Rodzina warunki ma dwa: piaszczysta plaża blisko i fitness z bieżnią dostępny ;-) A niech ich szlag trafi- wymagania jak diabli ;-)
    • jak przedłużyć pobyt? Planuję wyjazd z bp na Sycylię ( samolotem) na tydzień, ale chcę przedłużyć o następny tydzień i przesunąć powrót samolotem ale nie korzystając już z hotelu i wyżywienia ( zamierzam odwiedzić znajomych na Kalabrii) czy jest taka możliwość? w jaki sposób się to załatwia? może kto z was już to przchodził?
    • przejrzałam tanie loty na przeglądarkach, ale nie mam pewności, może ktoś zna coś lepszego niż sky europe lub norwegian i centralwings? Lot najlepiej z W-wy, ale Kraków i Katowice ostatecznie też, bo Wrocław trochę daleko... Proszę o jakiś pomysł. pozdrawiam Jane
    • Witam wszystkich. czy może ktoś wie o której godzinie odjeżdża autobus z Wenecji na lotnisko Treviso. Wylot samolotu Wenecja-Warszawa 16.45. Pozdrawiam : )
    • cxzy to jest dobry pomysł? czy ktoś już tak podróżował? Wyjazd np. na tydzień więc nie trzeba strasznie dużo ciuchów, trochę własnego jedzonka, ale nie za dużo, namiot, materac, śpiwór, etc. Co generalnie sądzicie o tym? Zakwaterowanie w Rzymie jest generalnie drogie, więc stąd ten właśnie pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się