Dodaj do ulubionych

BELLA ROSA - KIELCE

14.10.11, 12:22
Zapraszam serdecznie do nowo otwartego salonu z bielizną w Kielcach - "Bella Rosa", przy pl. Moniuszki 6 (niedaleko KCK).
Godziny otwarcia: od poniedziałku do piątku - od 10:00 do 18:00; w soboty - od 10:00 do 14:00.
Bardzo mile widziane opinie i sugestie na temat rozwoju naszego sklepu, co miłe Lobbystki widziałyby u nas jeszcze :) pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 12:37
      co miłe
      > Lobbystki widziałyby u nas jeszcze :)

A co już jest? :)
      Jakie marki, jakie rozmiary?
      Czy załoga sklepu zna się na bra-fittingu? Gdzie/u kogo się szkoliła w tym zakresie?
      • schistosoma Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:44
        roza_am napisała:

> co miłe
        > > Lobbystki widziałyby u nas jeszcze :)
        >
        > A co już jest? :)
        > Jakie marki, jakie rozmiary?
        > Czy załoga sklepu zna się na bra-fittingu? Gdzie/u kogo się szkoliła w tym zakr
        > esie?
        >
        >

Również chętnie się dowiem ;)
      • iza.bellarosa Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:46
        W naszym salonie póki co można znaleźć bieliznę firm: Aggio, Atlantis, Cleo, Elomi, Fantasie, Fauve, Freya, Masquerade, Panache, Trinny & Susannah.
        Jeśli chodzi o obsługę to cały czas kształci się w brafittingu (oprócz tego, że już wcześniej byłyśmy bardzo w tym temacie zagłębione jako posiadaczki całkiem sporych biustów), w tej chwili są w trakcie szkoleń w akademii brafittingu :) i planowane są udziały w kolejnych kursach :)
    • anna-pia Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:45
      Czy masz stronę internetową?
      • iza.bellarosa Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:48
        anna-pia napisała:

> Czy masz stronę internetową?

zapraszam na www.bella-rosa.net.pl
        strona jest jeszcze w trakcie prac, więc proszę o wyrozumiałość w tym temacie i zerkanie na nasz profil na facebooku :)
        • anna-pia Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:56
          O, ładna :)
          A czy planujesz też sprzedaż przez internet? Zawsze to możliwość zdobycia większej liczby klientek.
          • iza.bellarosa Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 13:57
            anna-pia napisała:

> O, ładna :)
            > A czy planujesz też sprzedaż przez internet? Zawsze to możliwość zdobycia więks
            > zej liczby klientek.

Dziękuję bardzo :) Póki co sklep jest otwarty od miesiąca, możliwe, że kiedyś wprowadzimy sprzedaż przez internet ale to jeszcze długa droga przed nami :)
            • maith Re: BELLA ROSA - KIELCE 14.10.11, 18:29
              iza.bellarosa napisała:

> Dziękuję bardzo :) Póki co sklep jest otwarty od miesiąca, możliwe, że kiedyś w
              > prowadzimy sprzedaż przez internet ale to jeszcze długa droga przed nami :)

Hmm, pisać nie pisać... W końcu to Kielce, duże miasto, nawet przy paru błędach sklep ma szansę i tak sobie poradzić...
              Ale dobra, napiszę - sprzedaż netowa to może być istotny fragment Twoich zysków. W pewnym momencie może się okazać, że to istotny fragment, od którego zależy przetrwanie sklepu. A jak już i tak płacisz za zrobienie strony, to bardziej się opłaca zapłacić od razu za zrobienie strony-sklepu.
              Przy okazji zachęcam do zajrzenia do wątku o marketingu dobrych sklepów:
              forum.gazeta.pl/forum/w,32203,119511781,119511781,Marketing_dobrych_sklepow.html
        • milstar Re: BELLA ROSA - KIELCE 24.11.11, 17:57
          Zajrzałam na stronę - bardzo mi się podoba Wasza wystawa
    • mulan13 Re: BELLA ROSA - KIELCE 18.11.11, 18:37
      Bardzo fajny sklep!!! Byłam w zeszłym tygodniu i polecam!
      1 sklep w Kielcach gdzie można zostać właściwie ostanikowanym!!!
    • evevel Re: BELLA ROSA - KIELCE 18.11.11, 20:29
      Jestem bardzo zadowolona z zakupów w tym sklepie. Miła i fachowa obsługa :) Zdecydowanie POLECAM:)
      • moderacja.lb Re: BELLA ROSA - KIELCE 18.11.11, 21:04
        A konkretnie? Jesteś zadowolona, bo...? Dlaczego go polecasz? Co rozumiesz przez fachową obsługę? Czym konkretnie różniła się od tej w zwykłym bieliźniaku?
        Podaj jakieś szczegóły wizyty - z jakim rozmiarem przyszłaś, z jakim wyszłaś? Jakie modele były dostępne w Twoim rozmiarze (ilość, rodzaje, fasony)?

Jak na razie twoja wypowiedź nic nie mówi i przypomina spam.
        • evevel Re: BELLA ROSA - KIELCE 20.11.11, 09:02
          Sklep nie zbyt duży, ale z dużymi przymierzalniami. Właścicielka, pani Ania, przemiła, pełna entuzjazmu oraz poza wiedzą brafitterską, cierpliwość z uwzględnieniem oczekiwań klienta. Poza tym jestem zadowolona bo w Kielcach jest to pierwszy sklep w którym zostałam profesjonalnie ostanikowana przyszłam z rozmiarem 75D wyszłam z rozmiarem 70FF. Zakupiłam Freya Carly przymierzyłam jeszcze z ok. 7 biustonoszy. Widziałam i Freyę i Panache (Superbra, Cleo) - to tak z klasyków, Elomi, Fantasie, Fauve, Masquerade i chyba coś jeszcze (nie wiem czy Ty przy kupowaniu biustonosza zapisujesz co przymierzyłaś i w jakiej ilości:P) Mam nadzieję że tym razem wystarczająco obszernie opisałam swoje doświadczenia z Bella Rosa...

• butters77 Re: BELLA ROSA - KIELCE 24.11.11, 21:59
            evevel, dzięki za obszerną opinię - na pewno wiele osób z niej skorzysta :-)
    • derenka Re: BELLA ROSA - KIELCE 24.11.11, 16:47
      a jaki jest przedział cenowy?
      • iza.bellarosa Re: BELLA ROSA - KIELCE 29.11.11, 21:02
        Ceny biustonoszy i gorsetów kształtują się między 79zł a 429zł :)
        jeśliby wliczać w to majteczki to ceny zaczynają się już od 29zł :)
    • wiesiolek65 Re: BELLA ROSA - KIELCE 27.01.12, 18:50
      A ja musiałam pojechać aż do Wrocławia do Only her, żeby się dowiedzieć i zaistnieniu w Kielcach stanikowego sklepu...
      W każdym razie na mój , jak się okazuje , nader wymagający biust nawet w Only her nic nie znaleziono -wcześniej byłam w Dopasowanej w Warszawie oraz w Intimo 4 you w Krakowie oraz niezliczonej ilości mniej znanych sklepów.

Wkrótce nadchodze, prosze sprowadzić miękkie, jasne, ale nie białe, staniki w rozmiarze 65H ( polskie 65J) lub zbliżone NISKO prowadzone pod pachą, z mocnym podcięciem. Ocieranie pach to powód dla którego nosze zbyt małe miski- po prostu buły mniej mi szkodzą niż otarte do krwi ramiona i pachy. Może to się wreszcie zmieni?

• monika_dopasowana Re: BELLA ROSA - KIELCE 30.01.12, 12:24
        A może warto spróbować luźniejszy obwód? Ja np. noszę rozmiar 70J standardowo, ale ponieważ często mnie coś obciera pod pachą po prostu biorę większy obwód czyli 75HH i jest naprawdę ok.

Pozdrawiam
        Monika
        • wiesiolek65 Re: BELLA ROSA - KIELCE 07.07.12, 11:26
          Nie po to lata czekałam na wyprodukowanie przez kogokolwiek mniejszego obwodu , żeby go teraz zwiększać. ;-) Nienawidzę zapięcia stanika na karku, z dwojga złego nosze od lat za małe miski i bułki nad/obok misek.Ale nie powiem aby mnie to nie wkurzało.

Niestety w Bella Rosa też nic na mnie się nie znalazło. Właścicielka rozważa zatrudnienie gorseciarki do korygowania na miejscu. Może to i jest wyjście, skoro producenci sami nie potrafią się dostosować do potrzeb klientów?
          Obawiam się jednak o koszty takiej usługi, Bella Rosa sprzedaje drogie zachodnie marki, może warto uwzględnić ofertę tańszych a niezłych polskich producentów np. Gorsenia, Ewa Bień, Comexim?
    • iza.bellarosa Kolekcjonerka 21.06.12, 01:06
      Staramy się prowadzić promocję bra fittingu dlatego polecamy artykuł na temat naszego salonu na modowym blogu:

www.kolekcjonerka.pl/news/item/102,kolekcjonerka_w_bella_rosa
      • witkac37 Re: Kolekcjonerka 13.07.13, 13:51
        Witam
        Czy sklep w Kielcach nadal funkcjonuje?
        Przepraszam, że o to pytam, ale wiele nowopowstałych sklepów z "uświadomionymi stanikami" szybko kończy swój żywot:(.
        W następną sobotę wybieram się do Kielc i potrzebuję 2 biustonoszy 32FF i w związku z tym planuję odwiedzić sklep. Tym bardziej, że opinie i recenzje są bardzo pozytywne.
        • roza_am Re: Kolekcjonerka 15.07.13, 14:08
          Na FB jest ciągle aktywny, więc pewnie funkcjonuje.
    • she.cat Re: BELLA ROSA - KIELCE 28.04.15, 22:04
      Witam, śmiem podejrzewać, że wiele, o ile nie wszystkie, pozytywne komentarze na temat tego sklepu pisały osoby w jakiś sposób powiązane z właścicielką…. lub po prostu zapał pań wygasł wraz z upływem czasu.
      Od wielu już lat kupuję staniki w rozmiarze 70-75 miseczka j-k i zawsze idealnie pasują. Niestety pierwszy biustonosz w takim rozmiarze kupiłam w 2009r. w Krakowie i od tego czasu posiłkowałam się zakupami w necie. Znalazłam informację o ww. sklepie z profesjonalną obsługą czyt. "wykwalifikowanymi ekspedientkami" postanowiłam zainwestować w siebie, włożyłam w portfel 1000 zł mając nadzieję na 2 może 3 fajne staniczki. I...?! nigdy w życiu się tak nie zawiodłam. Miła obsługa tzn. 2 panie, jedna podejrzewam, że właścicielka siedziała na fotelu i w zasadzie się nie odzywała, druga popatrzyła na mnie, zmierzyła mnie od stóp do głów i najprawdopodobniej wywnioskowała, że nie pasuję na klientkę ich sklepu. Zadała mi pytanie w jakim rozmiarze stanika szukam, odpowiedziałam 75j. Poproszono mnie o wejście do przymierzalni i rozebranie się do biustonosza, a pani za chwilkę miała przyjść by mnie "wymierzyć" I tu wielkie zaskoczenie... po wejściu ekspedientka zrozumiała, że mam na sobie stanik wart kilkaset złotych więc po prostu spojrzała na metkę i przyniosła 2 do przymiarki. Jeden spłaszczył mi piersi tak, że nagle znikły, a drugi wepchnął mi je pod pachę -(niestety mam cycki z przodu, a nie po bokach ;( Gdy zwróciłam uwagę na ten fakt pani ekspedientka wyraźnie zdenerwowana odpowiedziała, że w takim razie nic innego oprócz tych dwóch w moim rozmiarze nie posiadają. Zaznaczam, że rozmiary które u nich mierzyłam to 70hh. Od właścicielki usłyszałam: "My jesteśmy tu po to by wskazać pani prawidłowy rozmiar" Niestety nie był prawidłowy, ale domyślam się, że na dzień dzisiejszy nie miały nic lepszego więc liczyły, że uda im się sprzedać cokolwiek. Wyszłam zniesmaczona, ponieważ liczyłam na fachową obsługę. Jednak zostałam potraktowana jak 5 koło u wozu. DROGIE PANIE, TAKIM TRAKTOWANIEM KLIENTA NIE POZYSKACIE POGLOSU, CHYBA ŻE W SENSIE NEGATYWNYM. Ja nie polecam. Stracony czas (no chyba, że masz małe piersi, które ubierzesz w każdym sklepie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka