rydzyk_fizyk 29.10.07, 22:29 Tak czy owak wyleci razem Kryże przy dymisji Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koloratura1 Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n... 29.10.07, 22:33 Czy należy rozumieć, że następny minister obrony (z nowego rządu) nie będzie miał prawa wywalić pana sekretarza stanu na zbitą mordę? Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Przynajmniej jedna osoba na wysokim stanowisku 29.10.07, 22:37 nie będzie skorumpowanym Platfusem. Brawo Szczygło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Stołka dobrowolnie PiSior nie odda... 29.10.07, 22:52 nowy premier go wypieprzy na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Do nich chyba nie dotarlo ze przegrali wybory i na 30.10.07, 00:42 Do nich chyba nie dotarlo ze przegrali wybory i narod juz na nich nie chce patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Maciarewicz ikoną IV RP 30.10.07, 02:00 I niech tak będzie, skoro nalegają. A Szczygło sobie też świadectwo wystawił. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera 30.10.07, 06:55 Macierewicz posłem PiS, to Macierewicz eksponowany, ciągle kompromitujący PiS. To nie tylko proces karny, ale też postępowanie o pozbawienie immunitetu - a więc więcej artykułów w prasie. I dobrze. Robienie sztuczek prawnych, żeby Macierewicza utrzymać na stanowisku, to dodatkowa kompromitacja. PiS wygrał w roku 2005, bo byli taktycznie dobrzy. I koniec: dziś zamiast dobrej taktyki mamy pasmo głupot. Skończyła się już ta partia. Dlaczego Macierewicz powinien pójść siedzieć, ale nie sam: www.skubi.net/macierewicz.html www.skubi.net/procesy.html www.skubi.net/meller.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Stołka dobrowolnie PiSior nie odda... 30.10.07, 07:01 ciamej napisał: > nowy premier go wypieprzy na zbity pysk < -------------------- A jak nowym premierem zostanie Jarosław Bez Konta!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Dni Maciarewicza i tak sa policzone 30.10.07, 07:38 trzeba bedzie sprawdzic jakie dokumenty wyniósł Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult konieczne zawiadomienie o przestępstwie Szczygło 30.10.07, 08:44 tak samo, jak we wszystkich przypadkach gdy po wyborach następowały awanse urzednicze, zwiększenia zaszeregowań, czy zastrzeżenia wysokich odpraw. Są to przekroczenia kompetencji jaskrawe i tupeciarskie. Powinno się tym zając 106 specprokuratorów Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Oszalały z żądzy władzy i rozliczeń... 31.10.07, 00:05 ...Maciora heroicznie przyklei się do stołka klejem SuperGlue lub Patex (będzie świetny materiał na reklamę). Pielęgniarze będą musieli go wynieść razem z fotelem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Przynajmniej jedna osoba na wysokim stanowisk 29.10.07, 22:48 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > nie będzie skorumpowanym Platfusem. Brawo Szczygło!!! Jak burek zostanie na wysokim stanowisku, to ja zostanę przewodniczącym Episkopatu Polski:))) Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Agenci z PO mają kompleks Macierewicza.n/t 29.10.07, 22:49 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Agenci z PO mają kompleks Macierewicza.n/t 29.10.07, 23:33 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > j.w. Nie można mieć kompleksu wobec matołka:) Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Trzeba być niezłym palantem 29.10.07, 22:48 żeby wypisywać takie brednie, zwłaszcza w kontekście tego, co narozrabiał Szalony Antoni. Ale sądząc po innych wypowiedziach pewnie właśnie taki jesteś ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: Przynajmniej jedna osoba na wysokim stanowisk 29.10.07, 23:06 Może obecnie nam panujący premier, mianuje się premierem, w przyszłym rządzie PO ? Czemu nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 22:38 Zdaje się że PIS uwierzyło Jarkowi że wygrało, jeszcze nim odbyły się wybory i to jest pewna konsekwencja wiary w słowa bliźniaków:P Odpowiedz Link Zgłoś
orvel Nie to oznacza kolejną przewałę na podatnikach 29.10.07, 22:39 przez sisiaków,dostanie odprawę w imię taniego państwa. A później kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_fotydze Wywalą go, wywalą na zbity pysk 29.10.07, 22:40 Pisiorki tylko nieprawdę sieją, żeby zamącić trochę w interesie. Dziś Girzyński wystękał do Nowaka w TVN24, żeby się Nowak poduczył podstaw prawa. No ale jak Macierewicz ma zostać, skoro dymisja premier=dymisja gabinetu, czyli od sekretarzy stanu też? Pisiorki się rzucają. Niepotrzebnie: ich czas minął Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Wywalą go, wywalą na zbity pysk 29.10.07, 22:42 Rozumiesz, jeszcze sie mianuja, zeby wyjsc z odprawami.Tanie panstwo, cholerni zlodzieje.Panstwo jest tanie, jesli chodzi o szkoly, uniwersytety i szpitale.Sytuacja wszakze przedstawia sie zupelnie inaczej jesli chodzi o chora ambicje i potrzeby Los Qurduplos. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_fotydze Re: Wywalą go, wywalą na zbity pysk 30.10.07, 00:16 Racja, ale to kaczuch ostatni oddech. W sumie to, że się jeszcze nachapać chcą przed odejściem mnie nie szokuje: po tym, jak Giertych do TOK FM na sygnale przyjeżdżał (ponad miesiac po tym, jak przestał być w rządzie)... Mnie nic nie zdziwi. Niech się nachapują, byleby już spadali, jak najszybciej, bo tylko czas tracimy. Dwa lata stracone - to jest najgorsze. A tanie państwo? Od początku wiadomo było, że ściema Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 22:45 koloratura1 napisała: > Czy należy rozumieć, że następny minister obrony (z nowego rządu) nie będzie > miał prawa wywalić pana sekretarza stanu na zbitą mordę? Jeżeli będzie chciał, to będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:58 Refleks szachisty p Szczygły. Facet miesiącami może funkcjonować bez nominacji (swoją drogą sami wiedzieli jakiego p..... mają więc go nie nominowali) a teraz kukułcze - sory Odpowiedz Link Zgłoś
visegrad Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! !! 29.10.07, 22:39 Człowiek o ewidentnych zaburzeniach psychicznych jeszcze dłużej na czele najważniejszych służb w państwie? Litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim To odpowiedzialny człowiek na dobrym stanowisku 29.10.07, 22:40 Brawo Panie Ministrze! Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: To odpowiedzialny człowiek na dobrym stanowis 30.10.07, 08:28 jasne przeciez szef wojskowych służb specjalnych dotknięty psychozą maniakalną to światowa norma, jeszcze klucz do instalacji atomowych mu dać! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: To odpowiedzialny człowiek na dobrym stanowis 30.10.07, 08:38 piszesz o Macierewiczu????? BUHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAAA ten człowiek powinien się psychiatrycznie leczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Szczygło: jestem i będę błaznem 29.10.07, 22:44 - Wystąpiłem dziś do prezesa Rady Ministrów o powołanie pana Antoniego Macierewicza na sekretarza stanu po to, żeby nie było wątpliwości, że może, czy nie może, łączyć tych funkcji (szefa SKW i posła) - powiedział Szczygło w TVN24. ************************************ Czy wyście Szczygło już do reszty zdurnieli? Awansujecie stanowisko? To niczego nie zmienia, bo Macierewicz wciąż będzie posłem i szefem służby specjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Nie umiesz się pogodzić z tym, że nie jest on 29.10.07, 22:45 skorumpowany tak jak twoi idole z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Nie umiesz się pogodzić z tym, że nie jest on 29.10.07, 22:51 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > skorumpowany tak jak twoi idole z PO. Ja już pogodziłem się z tym że jest on głupi jak but z lewej nogi, ale na szczęście w ciągu najbliższych dni będzie nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie umiesz się pogodzić z tym, że nie jest on 29.10.07, 23:57 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > skorumpowany tak jak twoi idole z PO. ************************************ Ideologia PO jest dosyć odległa od mojej, ale to na razie najlepszy wybór. Co do korupcji, to Szczygło jest skorumpowany. Tylko jeszcze nie przedstawiono mu zarzutów. Czujesz bluesa? Odpowiedz Link Zgłoś
poszczeklu No to mamy następnego dyskutanta z psychiatryka. 30.10.07, 00:14 Pozdrawiamy _zylo_sie_drozej_wszystkim, mramat1 i wszystkich pacjentów Drewnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne Re: Nie umiesz się pogodzić z tym, że nie jest on 30.10.07, 00:28 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > skorumpowany tak jak twoi idole z PO. gon sie padlino albo ci nafajdam do ryja.... Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Nie widzę różnicy pomiędzy PZPR i PIS 30.10.07, 01:01 Przykre ale prawdziwe. I jednym i drugim trzeba odrywać ryja od władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 A ja widzę różnicę! Na niekorzyść PiSu.Niestety! 30.10.07, 06:35 Co by nie powiedzieć,PZPR jednak obsadzał na stanowiskach ludzi mimo wszystko kompetentnych.Mniej lub bardziej ale kompetentnych. Nie było tak,że ministrem od budownictwa był np. lekarz a szkolnictwa facet który się na tym nic nie zna. Obronnością i wojskiem także nie zajmował się prawnik czy teatrolog.No i jednej z najwyższych funkcji w państwie (jakiekolwiek ono było) nie pełnił autor bajek dla dzieci i to niezbyt zdolny. A poza tym, mimo,że cały system opierał się na kłamstwie,to PZPR aż tak "w żywe oczy " nie łgał! I mimo tysięcy kawałów jakie ludzie sobie opowiadali,PZPR miał poczucie własnej śmieszności czego absolutnie nie można powiedzieć o PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Szczygło: jestem i będę błaznem 29.10.07, 22:48 Kaczynski bedzie sie kurczowo trzymal premierowego stolca do ostatniej mozliwej chwili i wszystkich kapciowych obdzieli stanowiskami. Bleeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
calagan Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 22:45 Ja nie rozumiem jednego. Skoro nie mozna laczyc mandatu posla i szefa SKW, a Macierewicz robil to przez rok, to czemu raptem po roku ktos probuje legalizowac jawne zlamanie prawa? Prawo nie dziala wstecz i fakt, ze koles teraz dostanie sie do rzadu nie zmienia niczego - przez rok bezprawnie laczyl funkcje posla i szefa SKW. I juz za to on jak i jego zwierzchnik powinni odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 22:48 Macierewicz w kończącej sie kadencji parlamentu nie był posłem Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 22:56 Do 21 października Maciarewicz był osłem a nie posłem. Posłem jest niestety od tygodnia:( Ale nie pierwszy to przypadek że osioł zostaje posłem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 22:52 ciekawe co im wszystkim sie zdaje, ze wybory sa niewazne, czy ze jak prezydent sie obrazil wybiorczo na Tuska za zwrot "bracia Kaczynscy"- (Wyszkowski tez tego zwrotu uzyl ostatni i jest on uzywany nagminnie, jednak prezyden obrazil sie wylacznie na Tuska)- to znaczy, ze PiS pozostaje u rzadow i moze sobie powolywac kogo chce gdzie chce? Dziwne, ze nie szykuja sie do odejscia..... Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski To nie o ten fragment konstytucji chodzi... 29.10.07, 22:53 artykuł 103 konstytucji mówi, że mandatu posła nie może sprawować funkcjonariusz służb ochrony państwa. Z tego wynika, że Macierewicz dopóki siedzi w służbach, nie może być posłem i koniec. Nawet jeśli złoży przysięge będzie sprawował mandat nielegalnie, bo z pogwałceniem zapisów konstytucji. To czy przy okazji będzie sprawował jakąś funkcję w rządzie i jaką, nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Szczygło i dziennikarze zajmują się nie tym fragmentem konstytucji co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: kogo jeszcze obchodzą zachcianki Szczygła? 29.10.07, 22:53 Ale przeciez: "Ustawa o służbach wojskowych wymienia trzy sytuacje, w których szef SKW przestaje pełnić swą funkcję: dymisja, utrata zdolności sprawowania stanowiska, śmierć" Czyli sie zgadza,facet jest niepelnosprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
raf.99 Re: kogo jeszcze obchodzą zachcianki Szczygła? 29.10.07, 23:38 Znajdz tylko wystarczajaco odwaznego psychiatre.. Moze Bogdan Klich? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Patriotyzm patriotyzmem ale kasa się przyda 29.10.07, 22:54 Nic nie poradzisz bracie mój że na tronie siedzi ... jak to śpiewał Zespół Reprezentacyjny spawacze wyjechali i nie ma kto odciąć Prawych i Sprawiedliwych od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 22:57 Wariatem jest na pewno, ale takich wielu w tym kraju. Natomiast jego wielką zasługą jest pozbycie się resztek śmierdzących służb z Moskwy w dawnym WSI i tego mu nie mogą darować nie tylko ruskie, ale i kundelki na żołdzie moskiewskim z Prywislanskiego Kraju Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga na fotceMaciorkiewicz sprawdza dlugosc linii zycia 29.10.07, 23:03 i chyba zaczyna do niego docierac rzeczywistosc, bo mine ma nietega. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:00 jeszcze rzadza jeszcze mieszaja!gown powoluje gowno!zgodnie z zasada "idz gowno do gowna" juz nawet rzygac sie nie chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:01 jeszcze rzadza jeszcze mieszaja!gown powoluje gowno!zgodnie z zasada "idz gowno do gowna" juz nawet rzygac sie nie chce!!!!niestety panie cenzorze mam takie o nich zdanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:03 I to wszystko ponoć dla dobra Polski . Wycierają sobie gębę Polską na lewo i prawo . A tu chodzi o stanowisko i koryto . Tak PiS pojmuje dobro wszystkich Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:11 Strzygło - kolejny kandydat przed Trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Teraz się wszystkie pisiorki mianują na sekretarzy 29.10.07, 23:22 w rządzie Tuska, a kaczka na premiera PO. Rany, co za szmaty bez czci, godności i honoru! Przyspawali się do stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Szczygło, zaxciągnij ty się jako ochotnik do 29.10.07, 23:31 Iraku, albo Afganistanu i wtedy może będzie z ciebie jakiś pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 23:35 Tylko ludzie pozbawieni węchu mogą twierdzić, że z PISuaru nie śmierdzi tak jak z kibla. A w okolicy Szczygły cuchnie najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Sposob na miejsce przy zlobie... 29.10.07, 23:46 Beneficjanci kaczyzmu szukaja sposobow aby zostac przy zlobie, pomysl Szczygly jest wart rozpowszechnienia, moze inne ptaki pojda w jego slady. Ciekawe jaki sposob znajda aby chuligan Kaminski pozostal szefem CBA? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Sposob na miejsce przy zlobie... 29.10.07, 23:50 >Ciekawe jaki sposob znajda aby chuligan Kaminski pozostal szefem CBA?< Nie musza sie wysilac- o ile wiem, ma kadencje. To PO musi sie wysilic, zeby go przegonic. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Cóż za inteligentny komentarz. 29.10.07, 23:51 by_zylo_sie_drozej_wszystkim napisał: > :) Inteligentny, czy nie inteligentny, ale wiernie opisujący rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wstawcie tego Zombi Maciarewicza do gabinetu 29.10.07, 23:43 figur woskowych, bo tam jest jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wstawcie tego Zombi Maciarewicza do gabinetu 29.10.07, 23:58 guru133 napisał: > figur woskowych, bo tam jest jego miejsce. Jego miejsce jest na śmietniku historii. Już tam raz był ale go konus za uszy wyciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 23:43 moga tego psychola mianowac nawet vice-premierem.On i tak wyleci z posady w listopadzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:48 Ciekawe jakim sposobem? Podziel sie swoja wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza 29.10.07, 23:54 noelkabat napisał: > Ciekawe jakim sposobem? Podziel sie swoja wiedza. Zwyczajnie. Nowy premier wywali go na zbity pysk, bo ma do tego prawo a jeżeli przygarnie go prezydent, to razem będą śmierdzieć w kiblu z powodu powyborczej sraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 29.10.07, 23:57 Mam nadzieję, że PO i PSL znajdą sposób, aby wywalić wszystkich pisiorów z posad rządowych z Maciarewiczem na czele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xarp antek rozpylacz... 30.10.07, 00:16 jeden przeciek dotyczący jego kontaktów z GRU załatwi sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
nma666 przypnijcie się kajdankami do stołków! 30.10.07, 00:18 OSZOŁOM!!!!!macierewicz oczywiście, i szczygło (pewnie na polecenie samego wielebnego JK). Skończcie, wstydu oszczędźcie! Odpowiedz Link Zgłoś
bukraba Szczygło: Wystąpiłem o powołanie Macierewicza n.. 30.10.07, 00:23 Ale jaja! Jak może minister obrony nosić takie nazwisko. Miałem kiedyś przyjemność mieszkać przez 20 kilka lat z Argentynką, czyli hiszpańsko języczną. Nauczyła się pięknie mówić po polsku, ale jednej rzeczy nie potrafiła nazwać i wymówić--SZCZOTKA---. Ta zbitaka SZ z CZ była dla niej nie do wymówienia. Jak się zwracali nasi natowscy sojusznicy do naszego, byłego już na szczęście w krótce, ministra Szczygły.????? Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne co za padluch> 30.10.07, 00:26 takiej próby falandyzacji prawa jak usiłuje zafundowac szczygiełek to od czasów general-electrika nie pamietam...qwa hucpiarz i grandziarz po maxie. Odpowiedz Link Zgłoś