friedlein 11.05.06, 13:08 Witam JAk znalezc info nt tego w ktorych czaspoismach znajduja sie artykuly dot spoleczenstwa otwartego Poppera? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flamengista Re: Jak szukac? 11.05.06, 14:04 Jezuuuu... Ale dobrze: wpisujesz do przeglądarki internetowej scholar.google.com/ a następnie "open society, Popper". Mozesz także wybrać język, zawężając poszukiwania, jak również wybrać zakres czasowy. Ja wiem, że obsługiwanie google scholar to dla niektórych nowość, ale na Boga - mamy XXI wiek... Odpowiedz Link
flamengista PS 11.05.06, 14:08 po wpisaniu tego hasła masz 17400 wyświetleń, z pewnością znajdziesz coś dla siebie;) Uprzedzając kolejne pytanie: google search jest od szukania, nie zawsze dostaniesz link do gotowego tekstu. Ale jeśli, to najczęściej w html'u ('view as html'). Odpowiedz Link
rosz_mar Re: Jak szukac? 11.05.06, 21:24 Co do Google Scholar - jasna sprawa. Ja jednak zacząłbym jednak od Bibliografii Zawartości Czasopism mak.bn.org.pl/cgi-bin/makwww.exe?BM=03&IM=05&TX=popper&OT=szukaj&WI=AbBLIKLEbWARSZAWA Odpowiedz Link
flamengista dalej beznadziejna 13.05.06, 17:42 Gdy zaczynałem kwerendę szukałem w bibliografii i mizeria straszna. Ciągle w bazie za mało artykulów, w dodatku nie ma mowy, by były w formacie elektronicznym. No i teraz zerknąłem znowu - oczywiście bez zmian;) Ech, kiedy doczekamy się porządnej, ogólnopolskiej elektronicznej bazy danych z publikacjami ze wszystkich znaczących ośrodków i z tekstami w pdf-ach... Odpowiedz Link
dorwoj1 Re: Jak szukac? 11.05.06, 21:48 Jest coś takiego, jak "bibliografia zawartości czasopism" praca zmudna, ale to w Twoim przypadku, chyba jedyna droga, jeśli nie masz żadnych innych namiarow bibliograficznych... Odpowiedz Link