Gość: Aguś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 09:54 Poradźcie proszę- jakie są Wasze doświadczenia? Co jest lepsze do salonu i na przedpokój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aguś Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:43 Czy nikt nie ma opinii na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.katowice.agora.pl 04.02.04, 10:57 Mam jedno i drugie ;) Specjalnej różnicy w użytkowaniu nie widzę, bardziej zauważalna jest miękkość drewna, mam: - deskę barlinecką czereśnia - drewno miękkie, niestety - finishparkiet yatoba - super twarde, dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:11 Bardzo dziękuję, a jeśli chodzi o łatwość w pielęgnacji i ewentualne rysowanie- czy widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.katowice.agora.pl 04.02.04, 15:48 Nie, w samym użytkowaniu nie widzę żadnej róznicy poza miękkością drewna - na czereśni widać co nieco ;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finish_p Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 22:20 Do salonu polecam Finish Parkiet, a do przedpokoju coś trwalszego - np. gres szkliwiony. Taką właśnie kompozycję mam od ponad roku i nie miałem żadnych problemów - niezależnie od pory roku. Gres w przedpokoju o wiele lepiej zniesie od Finish Parkietu nanoszone zimą błoto, piach itp. Jeśli chcesz więcej informacji o Finish parkiecie, to polecam wątek na tym forum pt. "Finish Parkiet: Czy macie jakieś doświadczenia" z dn. 7.08.2003r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 09:02 Dzięki bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finish_p Re: Co lepsze- finish parkiet czy deska barlineck IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 19:10 W uzupełnieniu wczorajszego listu, polecam również stronę: www.lamparkiet.com.pl Jest tam właściwie wszystko o Finish Parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś