Dodaj do ulubionych

rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" ;)))

16.02.05, 10:01
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050216/publicystyka/publicystyka_a_12.html
wyjatkowo sie ubawilem czytajac te wiadomosc :) smieszne jest to ze osoba ktorej sie myla obyczaje cenzury i wolnosci slowa z czasami ZSRR pisze ze to Polakom myli sie Rosja z ZSRR :))))))))

niech poda jeszcze interie,onet,wprost i wszystkie polskie fora ;))) a najlepiej caly narod Polski ;)))

i niech zacznie od tego ze w swej rusofobii zajelismy moskwe w XVII wieku.

ps-zastosowany bedzie artykul 17 kpk.nie mam zadnej watpliwosci
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" 16.02.05, 11:15
      Szachistom czesto się miesza w glowie.Krasenkow nie jest pierwszy.
    • Gość: Mordkowitz Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:12
      >Poziom prawdziwie zwierzęcej rusofobii w Polsce (notowany m.in. w badaniach
      >opinii publicznej) przekroczył wszelkie granice.

Czy to wystarczajacy powod do kolejnej interwencji?? Tanki grzeja silniki??

• Gość: Tkac Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:11
      > wyjatkowo sie ubawilem czytajac te wiadomosc :) smieszne jest to ze osoba
      ktore
      > j sie myla obyczaje cenzury i wolnosci slowa z czasami ZSRR pisze ze to
      Polakom myli sie Rosja z ZSRR :))))))))

Jemu nic się nie myli. To szachowy arcymistrz.
    • Gość: XXL Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" IP: *.idea.pl 16.02.05, 13:57
      Żebyś ty czasm użył (zakładając, że takie coś posiadasz, co jest niezmiernie
      mało prawdopodobne, ale jednak załóżmy) mózgu, to byś rozróżnił co to jest
      wyrażanie wolnej opini, a co obrażanie i sianie nienawiści.

Ale po co ja to piszę......
      • marcus_crassus i kto to mowi 16.02.05, 15:47
        XXL - ten komu sie nie podoba "zgnilizna,korupcja,zlodziejstwo,prostytucja i narkomania" swiata zachodu i ktory jako alternatywe daje wspaniale kraje arabskie gdzie ludzie prawa czlowieka i prawa obywatelskie to cos z innej bajki....

tak - rozumiem ze tobie takie metody by sie podobaly.zakazac,zabronic,zakneblowac...

i jeszcze w imie okreslonej opcji bo w druga strone to bylby juz gwalt.

kpina.zalosne.
        • citisus Re: i kto to mowi 16.02.05, 19:41
          No i nie użył. Może za dużo wymagałem.
          Przecież wystarczy, że czytać umie.
          Zrozumieć to już zbyt wiele......
          :-)))
    • qwardian Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" 16.02.05, 16:58
      Przede wszystkim nie napisał tego żaden Polak, tylko wszechobecni na tym forum
      panowie kojarzący się z czarnymi kapeluszami w pejsach i długich ortalionach.
      Mam na myśli Żydów, większość z nich to rodziny związane z Gazetą Wyborczą i
      gazetami lokalnymi. Osobiście bardzo pozytywnie myślę o Rosjanach. Dzięki
      Rosjanom zostało wyzwolone moje rodzinne miasto Poznań i cała reszta Polski.
      Sami nigdy byśmy sobie nie poradzili. Pozdrawiam dzielny naród rosyjski i życzę
      im wszystkiego najlepszego.
      • marcus_crassus szczegolnie w katyniu troche nas wyzwolili 16.02.05, 21:49

• qwardian Re: szczegolnie w katyniu troche nas wyzwolili 16.02.05, 22:30
          Nie powinieneś o tym nawet słowem wspominać.

historianiebezpieczna.kgb.pl/kom/pol/katyn.html
          • marcus_crassus te strone powinni nazwac "historia dla polgowkow" 17.02.05, 00:14
            skad wy sie w ogole bierzecie.z zoo???
            • qwardian To było publikowane w Izraelskim Maariv. Czytałeś? 17.02.05, 02:35
              Ta informacja została opublikowana 21 lipca 1971 r., a przekazał ją polski Żyd
              o nazwisku Abraham Vidro, zamieszkały na terenie Izraela w Tel-Avivie, podczas
              wywiadu, którego udzielił gazecie "Maariv". Podał nazwiska trzech żydowskich
              oficerów NKWD, którzy brali udział w likwidacji niewinnych Polaków. Abraham
              Vidro poinformował, że byli to sowieccy oficerowie: major Joszua Sorokin,
              kapitan Aleksander Susłow i kapitan Samyun Tichonow. Ta krwawa rzeź - to było
              jednak za dużo nawet dla tych antychrześcijańskich morderców z komunistycznej
              tajnej policji. Vidro spotkał tych trzech mężczyzn w obozie wypoczynkowym dla
              wyczerpanych nerwowo sowieckich oficerów. Ujawnił on, że major Sorokin zaufał
              mu, mówiąc: "Świat nie uwierzy w to, co widziałem". Niemniej zmusił Vidrę do
              złożenia przysięgi, że o przebiegu tego zdarzenia nie powie on nikomu przed
              upływem trzydziestu lat, aby nikt nie mścił się na nim lub na jego rodzinie.
              Vidro powiedział: "Żydowski major w sowieckiej tajnej policji NKWD i dwaj inni
              żydowscy oficerowie przyznali mi się, że po wybuchu drugiej wojny światowej
              zamordowali 12000 polskich oficerów w lasach Katynia".
              Kapitan Susłow przekazał Abrahamowi Vidrze: "Chcę panu o moim życiu
              opowiedzieć. Tylko panu możemy opowiedzieć, ponieważ jest pan Żydem. Polaków
              zabijałem moimi rękami. Rozstrzeliwałem ich własnoręcznie". Przywódcy
              komunistycznej partii w Związku Sowieckim wiedzieli, ze tylko niektórzy głęboko
              nienawidzący Polaków będą zdolni takie obrzydlistwo wykonać. Ponieważ Żydzi od
              dłuższego czasu obwiniali Polaków, że są najbardziej antysemiccy ze wszystkich
              narodów, Rosjanie zdecydowali, że można im powierzyć wyniszczenie polskiej
              warstwy przywódczej.
              • marcus_crassus nie rozumiem.co sugerujesz??ze zbrodni w katyniu 17.02.05, 09:45
                dokonali zydzi a nie ZSRR?????
              • marcus_crassus ps-bylo publikowane???? 17.02.05, 09:54
                a w jakiej formie klamco??? w formie artykulu czy w formie wyszydzania antysemickosci podobnych bzdur???

a moze jednak bylo publikowane w w czasopiśmie w 1971 w "ÇBildČ"????

nie wiem czy bylo w maarivie.ale na pewno nie w 1971.w tym roku bylo to opublikowane w w czasopiśmie "ÇBildČ".wiarygodnosc fantastyczna.wprost idealna dla czytelnika hanryka pajaka i innych nawiedzonych oszolomow.
                • citisus Och, a co to ? :-)))) 17.02.05, 16:37
                  marcus_crassus napisał:

> a w jakiej formie klamco???w formie artykulu czy w formie wyszydzania antysemi
                  > ckosci podobnych bzdur???

Zwolennik wolności słowa się oburzył ?
                  :-)))))))))

Ano przeczytaj sobie coś uszatku napisał w swoim pierwszym poście.
                  Komu się myli wolność słowa z cenzurą .....
                  Hehehe
                  • marcus_crassus nie rozumiem 17.02.05, 22:57
                    a) czy ja pozwalem kogos do sadu???

b)czy wolnosc slowa to "wolnosc do klamstwa"????
    • a_qq Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" 17.02.05, 16:16
      Polacy dużo częściej obrażają samych siebie na forach internetowych, Rosjanie
      nie są jakimś wyjątkiem. Taka jest specyfika forów (zwłaszcza na Onecie).
      Cenzura i wolność słowa to jedno a żenujący poziom niektórych uźytkowników forów
      w portalach internetowych to drugie.
    • kuala_lumpur Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" 17.02.05, 19:12
      marcus_crassus napisał:

> wyjatkowo sie ubawilem czytajac te wiadomosc :) smieszne jest to ze osoba
      ktorej sie myla obyczaje cenzury i wolnosci slowa z czasami ZSRR pisze ze to Polakom
      > myli sie Rosja z ZSRR :))))))))
      > niech poda jeszcze interie,onet,wprost i wszystkie polskie fora ;))) a
      najlepiej caly narod Polski ;)))
      > i niech zacznie od tego ze w swej rusofobii zajelismy moskwe w XVII wieku.

Naprawdę uważasz, że obrażanie innych narodowości na forum jest w porządku? My,
      Polacy, czujemy się dotknięci, kiedy jacyś ignoranci z Zachodu obrażają nas i
      nasz kraj. Dlaczego więc Krasenkow miał się nie zdenerwować gdy jakieś głąby
      zaczęły opluwać jego naród. Cenzura nic tu do rzeczy nie ma
      • marcus_crassus to jest net.pisze sie ogolnikami.generalizuje sie 17.02.05, 22:59
        mowiac o rosji przecietny forumowicz nie bedzie 10 zdaniami zaznaczal ze takich porzadnych ruskich to on lubi.specyfika forow sprawia ze wypowiada sie pewne sady ogolne
        • kuala_lumpur Re: to jest net.pisze sie ogolnikami.generalizuje 21.02.05, 23:09
          Ale tak czy inaczej wstyd.

Przecież takie rusofobiczne incydenty wyłapywane są przez rosyjskich dyplomatów
          i przekazywane do Moskwy. Oni to pamiętają. I potem nie dziwmy się niechęci
          wobec Polaków i Polski. Ta niechęć po części przekłada się tez na realne straty
          polskich przedsibiorstw eksportujących do Rosji i ogólny klimat stosunków pl-ru.

Szkoda, że nie wiedza tego forumowicze radośnie eksponujacy swoje antyrosyjskie
          poglądy.
    • Gość: bombalina Re: rosjanin chce sie procesowac z "forum swiat" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 17:01
      www.szachista.com.pl/sections-viewarticle1-page4.html przeczytajcie o
      poznaniu w 2002 i zachowaniu wtedy michala krasenkowa, doczytajcie do końca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka