Gość: edwin Re: nie typowe imiona IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 15:34 ja jestem edwin mam kolege brajana znam dziewczyne linde ale to chyba normalne imiona ehheh a i jeszcze arnulf-chcialem takie na bierzmowanie ale nie wyszlo:P pozdrawiam edwin Odpowiedz Link Zgłoś
chryzantema3 Re: nie typowe imiona 30.11.04, 16:20 Na moim dawnym osiedlu mieszkała pani GENOWEFA PIZLAK, a niedaleko pan o nazwisku FIUT. Mój znajomy to HUSEJN, a koleżanka zna ALFONSA:))). Religii uczy mnie siotra KAMIZJA. Ponadto ciekawe są: PERPETUŁA, IZYDOR, TWARDOSŁAW:) Odpowiedz Link Zgłoś
knur_izydor Re: nie typowe imiona 03.12.05, 17:22 Izydor to piękne imię. Tak samo jak Pafnucy. Mnie osobiście rozwalają obcojęzyczne imiona w wersji spolszczonej- patrz Dżejson, Dżesika, Żanna,Briżit,Iweta,Brajan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filistyn Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:35 Dziś pisałem fakturkę na Nemezjusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysh Re: nie typowe imiona IP: 212.191.133.* 30.11.04, 17:46 Andrzelina - i obchodzi imieniny wlasnie dzisiaj! Zdrowka zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonis Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:58 Moja koleżanka nazwała swoją córkę - NAWOJKA Odpowiedz Link Zgłoś
kmianka Re: nie typowe imiona 14.04.05, 22:13 Bazyli Precel sp sąsiad mojej sp. Babci. A moje uubione imię to Pantaleon :) Acha, kiedys uczyla mnie zakonnica o imieniu Immakulata :) Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: nie typowe imiona 14.04.05, 22:40 Eustachy, Hermenegilda, Remigiusz, Bożydar :)))))))) --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na szczęście Re: nie typowe imiona IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.05, 13:51 na porodówce leżała ze mną pewna dziewczyna o nazwisku Szczurek vel Szczerba. urodziła synka, którego z mężem chcieli nazwać Szczepan. Szczepan Szczurek vel Szczerba. niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemcio Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:10 Ja znałem kolegę Lubomira(w skrócie Lubek),ale nasze drogi się rozeszły.Chyba gdzieś widzialem podobny wątek:DDDDDDDD PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caryca Re: nie typowe imiona IP: 217.153.143.* 15.04.05, 17:30 Ja na koloniach byłam z trzema braćmi: Mieszkiem, Leszkiem i Bolkiem (od: Bolko). Znałam też Honoratę (chodziłyśmy do podstawówki - samo imię nie takie złe, ale do małej dziewczyny nie pasuje). A, i jeszce Mścigniew;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: nietypowe imiona 15.04.05, 23:27 :))) Zapraszam na forum o imionach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
onm Re: nietypowe imiona 15.04.05, 23:45 Kilka lat temu na historii sztuki w Warszawie studiowala ze mna Nadzieja. Niby nic, ale na nazwisko miala... Pociupana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolala Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:49 Chłopak ma dready... Świętosław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynka Re: nie typowe imiona IP: *.lanet.net.pl 16.04.05, 20:45 Kiedyś w kościele słyszałam - Kasandra (to jak dać dziecku na imię: "zły omen"), ale widać ksiądz przepuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:06 Blizborn...dwa razy prosiłam o powtórzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: nie typowe imiona 17.04.05, 23:58 Chyba Blizbor. A Nadzieję Pociupaną zna pół Polski, z tego co widzę. O ile ona w ogóle istnieje (Nadzieja, nie Polska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja mam na imię.. Re: nie typowe imiona IP: *.osk.pl / *.osk.pl 19.07.05, 17:33 Viviana- nazwisko też mam egzotyczne więc wszystko do siebie pasuje ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: nie typowe imiona IP: *.elb2.pl 18.04.05, 14:28 Zbylut (jest chyba ze 3 w Polsce) Niezła jest etż zbitka Konstancja Patrycja (nazywana w skrócie Kociapacia) z imion - nazwisk Marej Jurek oczywiście (ale tu łatwo określić które nazwisko) Adam Roman Krzysztof Marek (tu też dość prosto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanszetka Re: nie typowe imiona IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 18.04.05, 15:34 Ja znam Fabiolę, nie wiem kiedy ma imieniny (ona zresztą chyba też nie wie)zaś moi znajomi z liceum dali swojemu synowi na imię Cypis, drugi syn to Feniks (potworne, biedne dzieciaczki, będą się z nich śmiać przez całe życie, od szkoły począwszy). Znam również Aarona i Arystotelesa, są to bracia na których rodzice wołają Artek. I weź się teraz domyśl o którego chodzi..... A swego czasu uczyłam angielskiego kolesia o wdzięcznym imieniu Donat, biedny nie mógł załapać czego rżę za każdym razem jak zwracam się do niego po imieniu.... A gruby był, jak pączuszek w maśle hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vootan Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:23 Co powiecie na plebiejusza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: nietypowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 19.07.05, 22:21 to już normalne kwadratowe zające nazywać 2 braci tym samym zdrobnieniem. Zrobnienie od Aarona to Arełe, Aronek albo Aroncio, natomiast od Arystotelesa - Telly (jak Telly Savalas) :) > moi znajomi z liceum dali swojemu synowi na imię Cypis chyba ich znam... czy ojciec chłopaka ma na imię Rumcajs? W Piotrkowie Tryb. jest właścicielka sklepu meblowego o wdzięcznym/dźwięcznym imieniu i nazwisku: pani Donata Tupadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:28 A ja znam Wiosnę, co jest siostrą Nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: nie typowe imiona 27.04.05, 17:56 Byłam dzisiaj w sądzie, patrzę, a na wokandzie wisi Immaculata... powiedzmy, że Kowalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:37 a ja znam kolesia ktory ma na imie wpisane Kuba (nie Jakub) i gosciowe co ma na imie Jesika ("je sika" normalnie koszmar jak dla mnie). A niektore imiona w tym watku sa calkiem fajne jak np. Dobrosława czy Mieszko - podobaja mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: nie typowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 19.07.05, 22:23 też spotkałem imię Kuba (jak kraj Fidela Castro) w akcie urodzenia (rok 1996) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANN Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:15 W mojej szkole średniej była nauczycielka którą zdrobniale nazywano Bońka, Bonia, a na imię miała jak się później okazało BONAWENTURA... co też ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: nie typowe imiona IP: *.crowley.pl 28.04.05, 13:18 a to nie męskie imię? co prawda, jak mój qmpl jest Hermenegilda... ale nieoficjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: nie typowe imiona 28.04.05, 13:59 Bonawentura??? To chyba meskie (chociaz nie można wykluczyc tez tego ze jest zenskie), nietypowe bo konczy sie na a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: nie typowe imiona IP: *.crowley.pl 28.04.05, 14:01 jeszcze Barnaba (nie mylić z Barbarą) i wspomniany Zawisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: nie typowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 19.07.05, 22:24 moja śp. babcia też miała w klasie koleżankę Bonawenturę (rocznik 1928) - widocznie rodzice, chrzestni, a i ksiądz który chrzcił dziecko - nie wiedzieli, że to męskie imię i tak zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: nie typowe imiona IP: 212.87.3.* 28.04.05, 13:30 Moja kolezanka ma na imie Druzylla. To ponoc na pamiatke jednej z siostr Nerona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Nietypowe imiona....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.04.05, 12:51 Pafnucy,Polikarp,Barnaba,Roswita,Dobrosław,Dzierżysław,Stankomir,Bożysław,Praskowia, Dzierżykraj,Dobromir,Krzesimir,Edeltrauda,Ewaryst,Euzebiusz,Eligiusz,Euterpina,Eufrozyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomiczynka Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:13 DYREKTORKA mojego technikum nazywa sie UWAGA;ANNUNCJATA POKARNA koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHOMICZYNKA Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:44 W podstawówce miałam kolegów,nazywali się ROCH i MARCELI,SIOSTRA KOLEŻANKI NAZYWA SIĘ DAGNA,A NAJGŁUPSZE IMIE MĘSKIE JAKIE SŁYSZAŁAM TO NATANIEL.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: nie typowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 19.07.05, 22:22 czy to przyklasztorne technikum? Odpowiedz Link Zgłoś
saaabinkaa Re: nie typowe imiona 03.07.05, 20:53 ja tez uslyszalam dosc nietypowe imie..Asteriusz...chlopiec ma 7 lat..ja teyyy jak na niego mowia koledzy Syra ? Asrek? hehe mi osobiecie to sie kojarzy z Asterixem =p pozdro =* Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: nie typowe imiona 19.07.05, 10:53 Film radziecki. Chlopka pyta dziewczynę: - Jak masz na imię? - Ela - Od czego to? Od Elżbiety? - Nie. - Elwiry? - Nie - No to od czego? - Od Elektryfikacji! Inne: Delfina, Berenika, Ariel, Blanka, Scholastyka, Salomea, Serafin (tak miał na imię mój stryjeczny pradziadek), Eligiusz. Pewna dziewczyna przedstawiała się jako Iza. Wszyscy mysleli, że to od Izabeli, a ona miała na imię Izolda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: nie typowe imiona IP: *.adsl.solnet.ch 19.07.05, 13:25 spotkalam kiedys chlopaka, ktory nazywal sie Lech Radoslaw. niby nic, ale badz tu madry czlowieku i zgadnij, ktore to imie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: nie typowe imiona IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.07.05, 19:41 Znam jedną taką co miała na imię Violetta. Niby nic, ale na nazwisko Koza. A moja kumpela z podstawówki Aldona (Wyglądała tak jak miała na imię... ) wybrała sobie na bieżmowaniu imię Scholastyka. Jak widać nie zawsze rodzice są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: nie typowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 19.07.05, 22:26 co to znaczy, że Aldona wyglądała tak jak miała na imię? przebierała się w szaty litewskiej kapłanki z pogańskich czasów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_mi Re: nie typowe imiona IP: *.smstv.pl 02.12.05, 19:04 konstancja- tak brzmi moje drugie imie, szczepan, idzi, teodor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meww Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 18:37 znajomi bliżsi i dalsi, moi i rodziny: Rosalinda Porolniczak Kasmina Gwóźdź Marika Pyzel lekarz dermatolog Mamert Milewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: nie typowe imiona IP: *.crowley.pl 03.12.05, 18:44 Mamert Milewki jest immunologiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meww Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:40 fakt. przepraszam. zetknęłam się z nim przy chorobach skóry i stąd pomyłka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 03.12.05, 23:29 wychowawczyni mojego syna miała na imię Telesfora a zdrobniale Tele, moja koleżanka ma trzy córki Milenę, Marlenę i Malinę i nigdy nie wiem, która jest która, moja mama ma na drugie imię Eleonora i sądziłam, że nikt nie ma takiego imienia jako pierwsze a tymczasem moja teściowa ma na pierwsze imie Eleonora i mówi, ze przed wojną było w jej klasie 7 Eleonor (to było poznańskie) na jedną mówili Ela, a inna Nora itp spotkałam się tez z lekarzem Bonifacym Pajączkiem i Gajuszem moi sąsiedzi dali dziewczynkom na imię Sylwana i Żaneta znam też Kaję i Maję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonna Re: nie typowe imiona IP: 85.219.140.* 04.12.05, 16:20 Trzeba pracować w szkole,żeby wiedzieć co rodzice potrafią swoim dzieciom zrobić.W latach osiemdziesiątych był istny szał...Angeliki mnożyły się jak grzyby po deszczu.Do tego Ariele,była też Izaura ,Emanuel.Hitem był Parys(o jego nazwisku nie wspomnę.Mój sąsiad nazywa śię Jacek WAcek.Pozdrawiam Parysa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanna Re: nietypowe imiona IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.12.05, 11:17 Znam Ziemowita, Wita i Kornela-dla mnie świetne imiona. Sanna też zresztą ładne,ale w Polsce sie inaczej kojarzy niż w Skandynawii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: nietypowe imiona IP: *.adsl.solnet.ch 06.12.05, 10:52 w szwajcarii dosc popularne jest imie zenskie REGULA. natomiast nasze nowe mieszkanie pokazywala nam pani ORNELLA GABRIEL. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: nie typowe imiona 06.12.05, 11:08 Ariel, Benita, Eligiusz, Berenika, Scholastyka (wołali na nią Schola), Longina (w skrócie Lonia, Szarlota, Rozamunda, Blanka, Bożenna (przez 2 n) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejrutek Patapiliusz, Wespazjan ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 14:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark_kitten Re: nietypowe imiona IP: *.chello.pl 15.12.05, 19:46 U mnie w szokle była Aida a do klasy chodzęz Samantą z Lindą =P Odpowiedz Link Zgłoś