Dodaj do ulubionych

nie typowe imiona

09.11.04, 16:54
Ja ostatnio słyszalem : Dioniza, a jeszcze osoby o dziwnych imionach, ktorych
znam to Demetriusz, Nadzieja, Scholastyka (na nazwisko: Nędza). Jagoda to
przytym pryszcz....
Obserwuj wątek
    • Gość: hhh Re: nie typowe imiona IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.11.04, 16:55
      barbi :>
      • kombajnerka Re: nie typowe imiona 09.11.04, 17:10
        Pulcheria
        • Gość: Karolka Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:54
          To akurat znaczy "piękna", chociaz brzmi zupelnie nieadekwatnie...
      • Gość: mata Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:46
        Elza
      • elfhelm W kościele na chrzcie raz był Dastin i Kewin 03.12.05, 19:47
        (spolszcza pisownię ;P)
        • elfhelm i jeszcze: Maura 03.12.05, 19:47
    • 2paco Re: nie typowe imiona 09.11.04, 17:19
      mam na studiach koleżankę Benitę:D imię to kojarzy mi się bardzo z pewnym przedwojennym przywódcą Włoch ;D
      • gixera Re: nie typowe imiona 10.11.04, 09:22
        Tez znam jedna Benite:-)
        Znam rownie Eunike.
        • klymenystra gixero 10.11.04, 23:23
          ooo ja tez znam Eunice :) znaczy tak sie pisze i tak wszyscy mowia, poza jej
          rodzicami. skad jestes gixero ? :)
          • gixera Re: gixero 11.11.04, 10:42
            klymenystra napisała:

> ooo ja tez znam Eunice :) znaczy tak sie pisze i tak wszyscy mowia, poza jej
            > rodzicami. skad jestes gixero ? :)

Ja jestem z mazowsza:-) Tylka tamta nazywa sie Eunika, imie wiem, ze dostala
            ze wzgledu na wyznanie, jej siostra tez sie jakos dziwnie nazywala.
            PZDR
        • atramz Re: nie typowe imiona 03.12.05, 18:01
          Mirella, koleżanka ze studiów...dziewczyna tak niebanalna jak jej imię :)
          Pozdrawiam Marta :)
    • ochd2 Re: nie typowe imiona 09.11.04, 17:30
      Nietypowe imię najlepsze jest z nietypowym nazwiskiem np. Mercedes Kapusta
      • kapustek81 Re: nie typowe imiona 10.11.04, 09:52
        wiemze temat to nietypowe imiona ale ale muszę sie wtrącić:
        > Nietypowe imię najlepsze jest z nietypowym nazwiskiem np. Mercedes Kapusta
        wprawdzie na mam na imie Mercedes ale nazwisko sie zgadza...i z tego co wiem
        nie jest ona jakoś bardzo nietypowe, pół mojego miasteczka go nosi :)
        pozdrawiam
      • Gość: aga Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 13.11.04, 22:46
        Dolores Miednica
    • Gość: fasolala Re: nie typowe imiona IP: 82.160.76.* 09.11.04, 22:07
      moja netive speakerka ma na imie Candy
      • Gość: kotek Re: nie typowe imiona IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.11.04, 22:24
        Z imion kobiecych znalezione co prawda na cmentarzu, ale... Praksena.
        Z męskich - kolega Darek. A było to tak: chcieliśmy chłopcu przyjemność zrobić
        i złozyć życzenia imieninowe, a ze zawsze było Darek i Darek, to zapytaliśmy
        czy on od Darka czy Dariusza...
        Daruś pokrzywił się i powiedział: od Bożydara :D
        • bei Melina......wciaz szokuje..... 09.11.04, 23:11
          • Gość: luboń a może Seta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 11:13
            Była (może jeszcze jest?) śpiewaczka, chyba latynoamerykańska, Seta del Grande.
            Gdy wystepowała w Polsce, była podobno nieźle ubawiona, gdy gospodarze
            objaśnili jej, co to jest "seta". Czy spróbowała - nie wiem...
            • Gość: Karolka Re: a może Seta? IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:56
              a po hiszpańsku "seta" to "grzyb"
              nie wiadomo, co gorsze
        • Gość: mm Re: nie typowe imiona IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.04, 09:40
          Gość portalu: kotek napisał(a):

> Z męskich - kolega Darek. A było to tak: chcieliśmy chłopcu przyjemność
          zrobić
          > i złozyć życzenia imieninowe, a ze zawsze było Darek i Darek, to zapytaliśmy
          > czy on od Darka czy Dariusza...
          > Daruś pokrzywił się i powiedział: od Bożydara :D

Plagiatujesz Chmielewską?
          • massom mnie śmieszy Pafnucy... 10.11.04, 09:59

• Gość: kotek Re: nie typowe imiona IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.11.04, 21:15
            nie musze:) eh, życie, życie...
            a Bożydar się rzeczywiście nie przyznaje... a Praksenę można sobie na cmentarzu
            osobowickim we Wrocławiu odwiedzić...
      • avarja Re: nie typowe imiona 25.11.04, 17:53
        jak słodkooo!:)
    • uasiczka Re: nie typowe imiona 10.11.04, 11:22
      znałam kiedyś zakonnice o przybranycm imieniu (jak to miały kiedyś w zwyczaju)
      otóż siostrzyczka nosiła imię ILUMINATA
      • Gość: Michał M. Re: nie typowe imiona IP: 80.51.227.* 10.11.04, 11:55
        Staropolskie imię żeńskie: Gościzjada. Chyba zmyślone, ale dobrze brzmi ;)
        Mój kolega był "Remigiusz Żelisław X." Mieli rodzice polot :)
        • shellka Re: nie typowe imiona 10.11.04, 12:02
          a ja ma na uczelni pana ktory nazywa sie Ken Sugarmen, i zeby bylo ciekawie
          wyglada prawie jak ken...
          poza tym z imion niezwyklych ale takich , ktore mi sie podobaja to : Genesis i
          Joy (oba sa imionami zenskimi)
        • apodemus Re: nie typowe imiona 10.11.04, 12:15
          Czy bani Gościzjada nie miała przypadkiem męża który zwał się Idzi Tyzrób i
          pracował w Państwowym Instytucie Całkowania na Warszawskim Oddziale
          Doskonalenia Encyklopedycznego?
    • Gość: piecyk gazowy Re: nie typowe imiona IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.11.04, 12:01
      Paraskiewa
      Eufumia
      • Gość: Radek Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:08
        Pankracy, Eustachy
        pozdro 1,5!
    • Gość: Doki Re: nietypowe imiona IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.11.04, 12:53
      Dla mnie topowe pozostaja blizniaczki Ke-ola i Ki-moura (to hawajskie podobno),
      a dalej jakies typowe flamandzkie nazwisko typu Van De costam. Jak mozna zrobic
      taka krzywde wlasnemu dziecku?
    • matatek Re: nie typowe imiona 10.11.04, 13:07
      a ja chciałem mojej córce dać na imię tak jak pewna urocza dziewczyna z
      Krakowa - ale zestałe Basią. A to urocze imię sympatycznej brzmiało Śnieżna...
      • Gość: logo Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:55
        a mnie uczyła religii siostra zakonna o imieniu Berechmansa...
        a w średniej szkole uczył nas brat Ariel
        • Gość: piecyk gazowy Re: nie typowe imiona IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.04, 14:54
          Ariel to szatan (tylko nie wiem w jakim języku).
          • xxx131 Re: nie typowe imiona 13.11.04, 14:59
            Po arabsku. Nie lubia tam Szarona.
            • Gość: piecyk gazowy Re: nie typowe imiona IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.04, 15:06
              Ariel (Arael, Ariael, "lew Boży")

Imię anioła w apokryficznej Czwartej Księdze Ezdrasza, a także w The GreaterKey
              of Solomon Mathersa, The Grand Grimoire i licznych traktatach poświęconych
              magii, gdzie przedstawiano go z głową lwa. Cornelius Agrippa pisał: "Ariel to
              imię anioła, czasem także demona, również miasta zwanego Ariopolis, gdzie czczą
              go jako bożka". W The Hierarchy of the Blessèd Angels Heywooda Ariel jest
              jednym z siedmiu aniołów rządzących wodami, a także "potężnym władcą ziemi".
              Mistycy żydowscy używali imienia Ariel jako poetycznego określenia Jerozolimy.
              Również w Biblii Ariel to symboliczna nazwa Jerozolimy. W pismach
              okultystycznych Ariel jest "trzecim archontem wiatrów". Wspomina się tam także
              o Arielu jako pomocniku Rafała (Rafaela) w leczeniu chorób. W koptyjskiej
              Pistis Sofia, Ariel jest aniołem kary przebywającym w piekle, spełniającym tę
              samą funkcję, co mandajski Ur. W Testamencie Salomona anioł ten jest
              zwierchnikiem demonów. W tradycji gnostyckiej Ariel jest władcą wiatru i bywa
              utożsamiany z Jaldabaotem. W kabale praktycznej jest to anioł upadły,
              pierwotnie należący do chóru cnót. Według Johna Dee, nadwornego astrologa
              królowej Elżbiety, imię Ariel powstało z połączenia imion Anael i Uriel. W
              Burzy Szekspir "obsadził" Ariela w roli ducha powietrznego. W Raju utraconym
              Ariel jest zbuntowanym aniołem, który pierwszego dnia bitwy w niebie zostaje
              pokonany przez serafina Abdiela. Poeta Shelley sam przedstawiał się jako Ariel,
              i tak też Maurois zatytułował jeg biografię. Sayce dopatruje się związku między
              Arielem i erelim, chórem aniołów utożsamianych z tronami.

www.czart.px.pl/index1.php?d=4&r=2&s=2
              • Gość: Anka Re: nie typowe imiona IP: *.ser.netvision.net.il 18.04.05, 13:23
                "Ari" to po hebrajsku "lew", "el" to od "elohim" - Bóg
          • Gość: aga Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 13.11.04, 22:49
            Portugalskie imię Rui czyta się Hui
        • Gość: aga Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 13.11.04, 22:48
          Tez znam Ariela i Oriola
        • Gość: Katarynka Re: nie typowe imiona IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 19:05
          Jest u mnie w szkole taka klientka w pierwszej klasie: Miriam Ziomek, jak usłyszałam jej imię i nazwisko to na lekcje przyszłam zaryczna ze śmiechu. Jak rodzice mogli skrzywdzić tak swoje dziecko.
    • jagienkaa Re: nie typowe imiona 10.11.04, 17:19
      przedstawiam się: jagienka justyna pulcheria:) (a i jeszcze mam nietypowe
      nazwisko obcojęzyczne)
      • Gość: zgryz Re: nie typowe imiona IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 10.11.04, 19:16
        pajentów małoletnich miałem :Nikolina i Roger
        • Gość: zgryz Re: nie typowe imiona IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 10.11.04, 19:18
          sorry-pacjentów!
          • simply.blue Re: nie typowe imiona 10.11.04, 21:03
            Znałam kiedyś osoby o następujących imionach: Radziwoj, Radomir, Przybyrad,
            Bratumił i Dobrosława,uważam zresztą, że te imiona są bardzo ładne i brzmią
            szlachetnie. I pozdrawiam osoby, które tak mają na imię :)
            • pan_zajebista_psychika Re: nietypowe imiona 11.11.04, 01:45
              Od Dobroslawy jest sympatyczne zdrobnienie: Dobrusia. A co do tematu, znam ludzi noszacych calkiem ciekawie brzmiace (i ladne) imiona - Mieszko i Radost.
    • Gość: erwinka Re: nie typowe imiona IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 21:45
      a ja mam na imie Erwina :):):):) komus sie podoba?? :D
      • dami7 Re: nie typowe imiona 12.11.04, 18:55
        Bardzo ładne i oryginalne imię. Jak w zdrobnieniu?
    • pan_zajebista_psychika Re: nie typowe imiona 11.11.04, 01:46
      Ostatnio rozbroil mnie Ewaryst czy jakos tak...
      • Gość: m imi Re: nie typowe imiona IP: *.compower.pl 11.11.04, 22:01
        a wszehrad i radogost? mama takich krewnych :)
        • Gość: arrrgh Re: nie typowe imiona IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.04, 23:01
          ja miałam w LO kolege o wdzięcznym imieniu JURAND
      • Gość: hubert Re: nie typowe imiona IP: 157.25.9.* 15.12.05, 22:01
        W Gorzowie Wielkopolskim jest ulica Ewarysta Estkowskiego.
    • Gość: debil Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:24
      Joanicjusz
      • Gość: zmieniają mi IP? Re: nietypowe imiona IP: *.piotrkow.net.pl 12.11.04, 01:57
        na cmentarzu spotkałem: Mechtylda
    • Gość: monia Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 02:26
      A ja mam kolegę który ma na nazwisko Ciota i jest w dodatku gejem. I kiedyś
      przedstawia się naszemu znajomemu i mówi " Cześć nazywam się X Ciota" a znajomy
      odpowiada " Że ciota to wiem a jak dalej"
      • szut Re: nietypowe imiona 12.11.04, 07:07
        przed chwila widzialem plakat wyborczy
        jakies uzupelniajace albo cos - tego juz nie doczytalem,
        bo mnie dane kandydata rozwalily - LIWIUSZ ILIASZ :))))
    • Gość: basia Re: nie typowe imiona IP: *.info / *.info 12.11.04, 09:07
      Ariel, tak nazwali to nieszczęsne chłopię, choć już był u nas proszek do prania
      o tej nazwie. Z moją córką chodził do szkoły Angelo. A co powiecie na Kevina,
      nazwisko bardzo pasuje,krótkie i z "ś" na końcu.Niektórym rodzicom odbija...
      • Gość: miejsce_na_login Re: nie typowe imiona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.04, 11:56
        Estera
        • Gość: Anka Re: nie typowe imiona IP: *.ser.netvision.net.il 18.04.05, 13:43
          Estera nie jest tak nietypowym imieniem. we Wrocku spotkalam kilka, co swiadczy
          raczej o normalnosci tego imienia...
        • Gość: Marta Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:00
          A ja znam jedną sympatyczna Estere. to fajnie imie mowimy do niej Esta, Esti.
    • abc26 Re: nie typowe imiona 12.11.04, 17:47
      Eufrozyna
    • dami7 Re: nie typowe imiona 12.11.04, 18:49
      Trzeba mieć nizłą fantazję, żeby chłopcu dać na imię Denis. Taki dzieciak ma
      przewalone, kiedy za nim wołają Denis - penis!
      • kicior99 Re: nie typowe imiona 12.11.04, 19:19
        wg POLITYKI dwie kobiety w Polsce maja na imie Pipa a jedna C ipa
        • k_j_z Re: nie typowe imiona 12.11.04, 19:57
          Tytus Jeremiasz, Ignacy, Kajetan, Ksawery
          • Gość: Popo Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:04
            A umnie w szkole jest Gniewomir. Też szlachetnie...
            • Gość: domi Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:03
              U mnie w klasie też był Gniewomir. W skrócie Gniewko:))
          • Gość: tumor mózgowicz Re: nie typowe imiona IP: *.tkdami.pl 12.11.04, 20:04
            a co powiecie na Karmenę? Pisze się przez "k", była na kolonii z moimi
            dziećmi....albo Jessica, znajoma z przedszkola, nosząca typowo polskie
            nazwisko, o Cyprianie i Fabianie, to już nie wspominam...
            • kicior99 Re: nie typowe imiona 13.11.04, 15:19
              Na kolonii mielismt Donate, xyva Denatka =)
            • kicior99 Re: nie typowe imiona 30.11.04, 17:02
              a ta karmena to palaca byla czy spiewajaca? Bo carmen to piesn...
    • Gość: magnus Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 03:00
      fajny wątek ;) UP !

pozdrawiam,

Magnus
      • xxx131 Re: nie typowe imiona 13.11.04, 10:47
        fajny watek bo ja go stworzylem
        • Gość: JotKa Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:04
          A ja sobie na 3 imię dałam Bibianna :)
          dla przyjaciół Bibka :P~~
          • Gość: Erwina Re: nie typowe imiona IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 19:12
            dami7 dzieki ze sie podoba :D:D:D:D:D::D:D bo w sumie jak sie przedstawiam to
            dziwnie ludzie raguja niektorzy..... a w zdrobnieniu Erwinka, chociaz i tak
            zazwyczaj na mnie Era mowia :) pozdrawiam :)
    • Gość: aga Re: nie typowe imiona IP: *.chello.pl 13.11.04, 22:45
      Syriusz (uważam że piękne) za granica wiem o istnieniu: Patefona i Anginy
      (rodzeństwo) oraz Częstochowy
    • Gość: Kinga K. Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 00:19
      Spotkałam Stellę, Anicetę, Atenę. Na studiach w grupie była u mnie Blandyna :-
      )))
      • zella_ziege Re: nie typowe imiona 15.11.04, 00:49
        dziś w kosciele ksiadz czyta wypominki -módlmy się za duszę... Telesfora;) cała
        ławka przede mną -brecht.
        • maszya Re: nie typowe imiona 15.11.04, 11:48
          Solidaria
          • lustroo Re: nie typowe imiona 15.11.04, 13:14
            Prakseda
            Trecylia
            Alberta
        • Gość: domi Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:06
          przyszła "pora na Telesfora"...
          heh
    • kapustek81 Re: nie typowe imiona 15.11.04, 22:36
      ostatnio wpada do pokoju moja znajoma Ksenia sie nazywa (w odróżnieniu od Xseny
      tej ksieżniczki:)) i w śmiech: a wiecie poznałam dziewczyne i ona ... i ona
      Olimpia sie nazywa...
      nie musze mówic że cały pokój dziwnie na nią sie popatrzył...
      • Gość: lady_lady Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:40
        - Jurand
        - Dobrosława
        - Wiola (nie Wioletta, tylko Wiola właśnie :/)
    • Gość: Sineira Re: nie typowe imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 12:52
      Znajomy, pracujący w USC opowiadał, jak zjawiła się u niego para, chcąca nadać
      córeczce imię Kurtyzanna. W tym okresie akurat były modne imiona z powtórzoną
      literą, np. Kamilla zamiast po prostu Kamila, Anetta, Marzenna... No i takie
      imiona Urząd przepuszczał, czemu nie. Ale Kurtyzanna nie przeszła. Rodzice byli
      bardzo zdziwieni, gdy znajomy im wytłumaczył, co właściwie chcieli dziecku
      zrobić.
    • mycha70 Re: nie typowe imiona 22.11.04, 00:34
      Takie rodzeństwo znałam: Rosław i Lubdana.
      A że miałam kiedyś trochę do czynienia z zakonnicami, to z ich imion: Prakseda,
      Porcjunkulla, Tarsylla, Jana, Gregoria. No, to tyle.
      • marguerite2003 Re: nie typowe imiona 24.11.04, 23:01
        Trajan, Berenika (Wyrobek), Żywilla, Lilita, Aretta, Larysa, Uwelinali
        (mężczyzna!), Cvjetko (też facet, Serb)Więcej na razie nie pamiętam...:D
        • hanka_79 Re: nie typowe imiona 25.11.04, 00:39
          Olimpia i Solidariusz
    • Gość: Nikka Re: nie typowe imiona IP: 195.85.209.* 29.11.04, 11:50
      Tycjan, Remigiusz Kewin - aż ksiądz na chrzcinach dziwna mine miał jak to
      usłyszał, Inga - na to zdrobnić, wszystkie imiona w stylu Krzysztofa, Henryka
      itp,
      • Gość: moi_betti Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:49
        Ariel Owsianka <rolf>
    • Gość: dynia Re: nie typowe imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:10
      Zygfryd i Brunchilda (a może przez samo "h" - ja nie wiem;) )
      • mari.na Re: nie typowe imiona 29.11.04, 21:35
        jest taki lekarz w szczecinie o imieniu EKSPEDYT
        • evamarija Re: nie typowe imiona 30.11.04, 12:58
          Jest drugi lekarz w szcz - nazywa sie Achilles Gałązka, pozdrawiam go. A
          pamietacie Mirande la Cruz de la Hoja Cardinnale? Nie znam espanol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka