Dodaj do ulubionych

Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum!

26.06.02, 11:25
Zainspirowani pomysłem rzecznika i romana_j proponujemy udział w wakacyjnej
akcji odchudzania. Kto z forumowiczów zechciałby przystąpić do szlachetnej
rywalizacji zrzucania zbędnych kilogramów?
Bardzo możliwe że dzięki życzliwości Miejskiego Zespołu Obiektów Sportowych uda
nam się zdobyć kilka wejściówek na basen i do sauny - oczywiście tylko dla
odchudzających się! Ale najpierw musimy wiedzieć, kto z bywalców forum byłby
chętny?
Planujemy też zapewnić wszystkim opiekę medyczną (m.in. oficjalne ważenia,
badania).
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 26.06.02, 12:15
      Jeżeli rzecznik podtrzymuje swoją kandydaturę, to ja się zgłaszam. Rzucam Panu
      rękawicę panie Jarku! :-))
      • dzwonnik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 26.06.02, 12:28
        Dwa grubasy sie zebraly... ;-)))

to oczywiscie zart ;-), bo Pan Jarek nie wyglada na pulpecika, a sadzac po
        wczesniejszych wpisach Roman tez nie nalezy do tluscioszkow ;-)

Z pewnoscia jednak znajdzie sie co nieco po boku i nalezaloby cos z tym
        zrobic. Przypomnialem sobie rekawice rzucona plockiemu zespolowi przez red.
        Andrzeja Zarebskiego... Coz... z pewnoscia nie zaszkodzi sprobowac. Chetnie bym
        sie przylaczyl do "konkursu", ale jak na razie nie narzekam na sylwetke, wiec
        moze nastepnym razem... Mimo wszystko bede sledzil Wasze poczynania :-))
      • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 18:29
        > Rzucam Panu rękawicę panie Jarku! :-))

skoro Pan chce przegrac Panie Romku... oki.zasady rywalizacji omowimy na priv'a,
        by nadaremno nie frustrowac naszych zmagan forumowiczow.

Jaroslaw Brach

• Gość: Aska Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 26.06.02, 14:23
      Nio moi drodzy ze mną niestety nie wygracie :)))
      Ja juz mam za soba 7 kg mniej, a teraz.... to juz z górki :)
      Pozdrawiam wszystkich "walczących" ;)
      • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 26.06.02, 19:07
        A czy mozna wlaczyc sie w wasza akcje odchudzania..............na dystans ??
        Sam chetnie pozbyl sie kilku tych nadwyzkowych kilogramow :)) Obiecuje scisle
        przestrzegac ustalonego regulaminu, jesli zostane wlaczony w "trial group".
    • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 26.06.02, 19:43
      Rzecznik w kwestii odchudzania stara się być wyjątkowo tajemniczy, wszystko
      chce załatwić na kanale prywatnym. Mimo to, znów się wtrącam. Oficjalne ważenie
      proponuję przeprowadzić np. 1 lipca - w przychodni przy Czwartaków (to w
      sąsiedztwie Podolanki), która zadeklarowała opiekę medyczną. Maciek mógłby tego
      samego dnia zważyć się w Montrealu (i przesłać nam maila z zaświadczeniem o
      wadze opatrzonym jakąś poważną pieczątką:))
      I co Panowie na to? Może i Panie dołączą?
      Arek
      • Gość: kalina Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.pt-2.petrotel.pl 26.06.02, 22:11
        Panie z takimi gladiatorami raczej nie zmieszczą sie w saunie :)No jak sobie
        wyobrażasz publiczne ważenie pań???? Może w dodatku gazeta chce publikować wagę
        uczestników, może nawet zdjęcia? O nie! Wykluczone :)))) My sobie schudniemy po
        cichutku gdzieś w kąciku. A swoją drogą, to jak to jest z tymi męskimi
        upodobaniami? Wolicie panowie pulchne kobietki czy typ anorektyczki?
        • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 27.06.02, 07:20
          No to wszystko juz wiemy . 1-go Lipca start !!! Ja zabawie sie w kibica !!!
          Nawt mam juz swojego faworyta :)) sic !!!!
          No to do dzieła "grubasy" ????
          Naka.
        • razdwa12 Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 27.06.02, 08:49
          Gość portalu: kalina napisał(a):

> [...] Wolicie panowie pulchne kobietki czy typ anorektyczki?

a znajdzie się coś pomiędzy? ;-))
          • hiubi Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 27.06.02, 18:12
            Och kurcze szkoda ze nie mam nadwagi ;-) Dla mnie by sie przydalo wręcz
            przeciwnie... dołozyc kilka kilogramów ;-)
            Hiubi
            • Gość: racuszek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 06:42
              Jak chcesz to oddam ci kilka swoich.

Racuszek
      • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plocman.pl 28.06.02, 11:46
        > Rzecznik w kwestii odchudzania stara się być wyjątkowo tajemniczy, wszystko
        > chce załatwić na kanale prywatnym.

tylko dlatego gazeto, by nie zasmiecac forum tematami, ktore innych moga
        nieinteresowac

>Mimo to, znów się wtrącam. Oficjalne ważenie proponuję przeprowadzić np. 1
        lipca - w przychodni przy Czwartaków (to w sąsiedztwie Podolanki), która
        zadeklarowała opiekę medyczną.

oki niech bedzie 1 lipca. przynajmniej do tego czasu jeszce sobie goloneczke z
        piwkiem zjem:-))))

>Maciek mógłby tego samego dnia zważyć się w Montrealu (i przesłać nam maila z
        zaświadczeniem o wadze opatrzonym jakąś poważną pieczątką:))

eeee. Maciek powinien tez sie zwazyc w Plocku. do 1 lipca zdazy:-))))
        teraz powaznie. oczywiscie - jesli Maciek sie zwazy u siebie i podesle maila ze
        swoja wycena w kg - to uznamy!!!

> I co Panowie na to? Może i Panie dołączą?
        > Arek

oooo widze, ze Arek tez dolaczyl do odchudzania. witamy w gronie grubasow panie
        Arku. zobaczymy, czy Pan sobie z nami poradzi.:-)))) Mam nadzieje, ze bedzie
        wiecej chetnych, ktorzy beda chcieli sie pobawic z nami:-)))

pozdrawiam
        jaroslaw Brach
    • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 28.06.02, 12:29
      Dotychczas udział w wakacyjnym odchudzaniu (pisemnie bądź ustnie) zadeklarowali:
      - Roman_j
      - Rzecznik
      - Hetkoś
      - Maciek
      - 1 lub 2 tajemniczych reprezentantów Gazety.
      Wciąż czekamy na kolejne zgłoszenia.
      Zaczynamy we wtorek 2 lipca o godz. 14 oficjalnym ważeniem w przychodni przy
      ul. Czwartaków 4 na południowych Podolszycach. Obecność obowiązkowa (Romanie_j,
      mam nadzieję, że odpowiada Ci ten termin).
      P.S. W tym samym czasie Maciek waży się w Montrealu (która to będzie godzina w
      Kanadzie?) i przesyła maila z oświadczeniem lekarskim o stanie swego
      posiadania - konieczna pieczątka i godzina ważenia:))).
      Przypominam: czekamy na kolejne zgłoszenia!
      • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 28.06.02, 13:18
        Cale szczescie ze przesuneliscie date oficjalnego pierwszego wazenia na 2-go lipca;
        bowiem u nas 1-szego lipca swieto narodowe, a wiec dzien wolny od pracy - kliniki
        zamkniete. Tak wiec 2-go lipca ( wtorek ) o mojej 8AM wysylam wam rezultat mojego
        komisyjnego wazenia; tak - powolam do tego specjalna miejscowa komisje; a wlasciwie to
        gdzie wysylam ?? na forum, czy do wylacznej wiadomosci Gazety, tak jak przy glosowaniu
        Kapituly ?? Poza wynikami wazenia, do udokumentowania mojej obecnej "grubosci"
        przywioze zdjecie z okresu przed odchudzaniem do naocznego porownania z sytuacja po
        odchudzaniu :)) Jedno pytanie natury technicznej: czy kazdy prowadzi to odchudzanie wedle
        wlasnej metody czy tez Gazeta narzuca jakis sysytem wspolny dla wszystkich delikwentow
        ?? Wooff, to juz ostatni weekend wolnych orgii kulinarnych :)) Ma pan racje
        rzeczniku, trzeba to wykorzystac; w pana przypadku bedzie to przyzwoitej wagi golonka z
        piwkiem jak pan informuje, a w moim jakies super ciasto !!!!
        • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 16:49
          > gdzie wysylam ?? na forum, czy do wylacznej wiadomosci Gazety, tak jak przy glo
          > sowaniu Kapituly ??

sadze, ze do gazety wystraczy

> Jedno pytanie natury technicznej: czy kazdy prowadzi to odchudzanie wedle
          > wlasnej metody czy tez Gazeta narzuca jakis sysytem wspolny dla wszystkich deli
          > kwentow

no wlasnie, czasu malo do rozpoczecia igrzysk, a tu wiele niewiadomych. proponuje
          gazeto, zebys ustalila pewne reguly. mnie sie propozycja Romka spodobala, ktora
          mi przeslal na priv'a /a tak sie Arek czepial:-))))/, by konkurs trwal do konca
          sierpnia - oczywiscie 2002 roku, i to byloby 3/4 zwyciestwa. na koniec wrzesnia
          byloby kolejne wazenie, by sprawdzic, czy nie ma efektu yo-yo. zreszta, co ja
          bede teraz kombinowal:-))) niech troche gazeta pomysli, jakie zrobic zasady, ja
          mysle teraz, zeby mi sie golonka nie przypiekla za mocno:-))) niestety, to juz
          ostatnie dni....

pozdrawiam
          Jaroslaw Brach
      • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 29.06.02, 13:02
        > Zaczynamy we wtorek 2 lipca o godz. 14 oficjalnym ważeniem w przychodni przy
        > ul. Czwartaków 4 na południowych Podolszycach. Obecność obowiązkowa (Romanie_j,
        > mam nadzieję, że odpowiada Ci ten termin).

Termin mi odpowiada. Jedyna przeszkoda jaka może mi stanąć na drodze, to
        wyczerpanie, bo zasuwam jako wolontariusz przy Igrzyskach (z tej okazji
        pozdrowienia dla Hetkosia :-)) ). Niestety przez te Igrzyska zacząłem już chudnąć
        i ten swoisty falstart zmniejsza nieco moje szanse na wygraną. Ale uważam, że
        kazdy kilogram mniej będzie moim osobistym zwycięstwem. :-)))
        • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 30.06.02, 22:45
          Mam propozycje, zeby poza ta najprostsza metoda jaka jest wazenie, wprowadzic do naszej
          forumowej akcji odchudzania przynajmniej niewielki aspekt "pseudo-naukowoci" jakim jest
          Body Mass Index ( BMI ). Pozwoli to nie tylko policzyc stracone kilogramy, ale rowniez
          w nieskomplikowany sposob postawic pewna prognoze, czy indywidualna waga kazdego z
          nas w kontekscie naszego wzrostu, miesci sie w dopuszczalnych zdrowych granicach
          sugerowanych przez slynna amerykanska Mayo Clinic, tj ponizej 25 BMI.
          Szczuplacy niech sie za wczesnie nie ciesza, bo jesli ich BMI jest ponizej 18.5, to tez nie jest
          to zdrowy standard wg opini ekspertow z Mayo Clinic.

Juz dzis do kartoteki kontrolnej Gazety podaje, ze moj BMI jest 26.290872; wskazanym jest
          wiec zrzucic pare kilo, zeby wrocic do zdrowego przedzialu BMI.
          PS. pod jaki adres mam wyslac moj pomiar wagowy, ktory zostanie ustalony komisyjnie o
          godzinie 8AM w Centre Hospitalier de l'Universite de Montreal ??
          • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 30.06.02, 23:14
            > PS. pod jaki adres mam wyslac moj pomiar wagowy, ktory zostanie ustalony komisy
            > jnie o
            > godzinie 8AM w Centre Hospitalier de l'Universite de Montreal ??
            A na przykład gazeta_plock@poczta.gazeta.pl
            I to najlepiej tego samego dnia.
            A może razem z pomiarem także zdjęcie z ważenia?

• naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 12:08
              A w nagrodę Maciek zafunduje sobie pieciokilogramowy tort czekoladowy,
              przekładany wiśniami z bitą słodziutką smietaną, a Rzecznik nie pogardzi
              dymiacą, tłustą goloneczką w piwie a Roman skonsumuje cały puchar bakaliowych
              lodów z owocami i rumem:))???
              Naka.
              • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plocman.pl 01.07.02, 12:13
                >[ciach]...a Rzecznik nie pogardzi
                > dymiacą, tłustą goloneczką w piwie ...[ciach]

oj Naka, gdybys to powiedziala wczoraj, dzis zapewne nie zdazysz przygotowac:-)))
                tego specjalu? a od jutra - nie wolno...:-((((
                pozdrawiam
                Jaroslaw Brach
                • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 13:34
                  oj Naka, gdybys to powiedziala wczoraj, dzis zapewne nie zdazysz przygotowac:-
                  )))
                  tego specjalu? a od jutra - nie wolno...:-((((

Tak myslisz Rzeczniku :))???? Oj !!! nie doceniasz mnie :))????
                  Naka.
                  • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 13:46
                    Do Naki: a więc trzymamy za słowo. We wtorek o 14. zapraszamy do przychodni
                    przy Czwartaków 4 - obowiązkowo z golonką.
                    • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plocman.pl 01.07.02, 14:06
                      > Do Naki: a więc trzymamy za słowo. We wtorek o 14. zapraszamy do przychodni
                      > przy Czwartaków 4 - obowiązkowo z golonką.

Gazeto jestes tendencyjna!!!!! Protestuje:-))))) przeciez nie powstrzymam sie
                      przed golonka, a wtedy juz na starcie bede stal na straconej pozycji. ale to
                      chyba dlatego, ze gazeta wystawia swoich kandydatow i chce, by oni wygrali:-))))
                      pozdrawiam
                      Jaroslaw Brach
              • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 15:02
                naka napisał(a):

> Roman skonsumuje cały puchar bakaliowych
                > lodów z owocami i rumem:))???
                > Naka.

Brzmi kusząco. A kto stawia? ;-)))
                Choć to będzie mnie kosztowało pewien przyrost wagi, to jednak raz będę mógł
                sobie pozowlić na takie kaloryczne szaleństwo. :-))
          • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 14:53
            Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Mam propozycje, zeby poza ta najprostsza metoda jaka jest wazenie, wprowadzic d
            > o naszej
            > forumowej akcji odchudzania przynajmniej niewielki aspekt "pseudo-naukowoci" ja
            > kim jest
            > Body Mass Index ( BMI ). Pozwoli to nie tylko policzyc stracone kilogramy, ale
            > rowniez
            > w nieskomplikowany sposob postawic pewna prognoze, czy indywidualna waga kazdeg
            > o z
            > nas w kontekscie naszego wzrostu, miesci sie w dopuszczalnych zdrowych granica
            > ch
            > sugerowanych przez slynna amerykanska Mayo Clinic, tj ponizej 25 BMI.
            > Szczuplacy niech sie za wczesnie nie ciesza, bo jesli ich BMI jest ponizej 18.5
            > , to tez nie jest
            > to zdrowy standard wg opini ekspertow z Mayo Clinic.
            >
            > Juz dzis do kartoteki kontrolnej Gazety podaje, ze moj BMI jest 26.290872; wsk
            > azanym jest
            > wiec zrzucic pare kilo, zeby wrocic do zdrowego przedzialu BMI.

Bardzo mi się podoba ten pomysł z BMI. Dlatego jesli można, to oprócz ważenia
            chciałbym zamówić jeszcze komisyjne mierzenie. Ostatni raz bowiem miałem okazję
            sprawdzić swój wzrost prawie 10 lat temu, a jestem jeszcze na tyle młody, że
            mogłem w tym czasie nieco urosnąć lub się skurczyć. Zresztą nawet nie pamiętam
            wyniku swojego ostatniego mierzenia, więc kiedy mnie pytają o wzrost, podaję
            wartość z zakresu 160-165 cm. Sam jestem ciekaw, jak blisko jestem prawdy. :-)))
            • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 01.07.02, 17:30
              Ja mam dzisiaj "day off" ( Canada Day - 135 rocznica kanadyjskiej panstwowosci ); jak to
              wyglada niepowaznie porownujac z ponad tysiacletnia historia panstwowosci Polski. No
              ale kazdy kiedys zaczyna, nieprawdaz. Ale nie o tym chcialem. Dzis pierwsza rzecza zaraz
              po wstaniu, przy pierwszej cappuccino, to sprawdzenie kolejnych dyrektyw Gazety co do
              akcji odchudzania. I tu nadziewam sie na post Naki z propozycjami nie do odrzucenia dla
              rzecznika, Romana i mnie :)) (, golonka, lody i tort ). Hmm, jakze trudno przejsc obok takiej
              propozycji bez mozliwosci skorzystania z niej :))) Nako, jestes okrutna !!!!!:)))))
              A wiec panowie, od jutra ostro startujemy ( z MBI wlacznie - Roman poparl moja
              propozycje; dzieki Roman ). Juz dzis zadaje sobie pytanie, skad my wezmiemy tyle silnej
              woli na takie przedsiewziecie ?? Czy mimo, ze bedziemy w kompetycji nawzajem do siebie,
              powinnismy wspierac sie nawzajem moralnie ?? A moze inni uczestnicy forum stworza dla
              nas "support group" ( podobnie jak to sie dzieje tutaj kiedy tworza sie support group dla np
              stowarzyszenia bitych mezow, stowarzyszenia rodzicow gejow, czy tez stowarzyszenia
              kobiet walczacych z chwastami ogrodowymi ) :))) Kazde zrodlo moralnego wsparcia jest
              wazne jesli cel przedsiewziecia jest ...........swiatly :)))
              • Gość: ●Werdan● Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 01.07.02, 21:32
                Chlopaki, dacie rade :)
                Zycze wam wytrwalosci i owocnej pracy nad 'znikaniem zbednych kilogramow' :)
                • hiubi Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.07.02, 22:36
                  No chyba nie sądzicie, że jesteście sami? Trzymam kciuki za Was!!! Mi się
                  ostatnio przydały Wasze, to teraz się z przyjemnością zrewanżuję ;-)

PS
                  A na spotkaniu forumowym, to pewnie tylko wodę miniralną pić pewnie
                  będziecie... współczuję ;-)))

Hiubi
                  • Gość: Duch Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 02:00
                    Duch jako twor niematerialny moze Was wspomoc, lecz tylko mentalnie :).
                    Duch wytrwalosci do szpiku kosci ;)
                    • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 02.07.02, 07:14
                      Do troche grubszych !!!
                      Wstrzymajcie się z wazeniem, najpierw wskoczymy na golonkę a potem spokojnie
                      oddacie sie swojej pasji : ODCHUDZANIU :))?????
                      Naka.
                      • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 02.07.02, 18:20
                        Nie moglem sie powstrzymac, zeby was nie spytac o wrazenia z pierwszego seansu
                        grupowego wazenia; a wiec jak bylo ?? :))
                        • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 18:30
                          > Nie moglem sie powstrzymac, zeby was nie spytac o wrazenia z pierwszego seansu
                          > grupowego wazenia; a wiec jak bylo ?? :))

Macku... nie pytaj:-(((
                          pozdrawiam
                          jaroslaw Brach
                        • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.07.02, 19:02

> Nie moglem sie powstrzymac, zeby was nie spytac o wrazenia z pierwszego seansu
                          > grupowego wazenia; a wiec jak bylo ?? :))

Nie da się tego pewnie porównać do grupowego seksu (choc tego nie próbowałem ;-),
                          ale było całkiem miło. Może byłoby jeszcze fajniej, gdyby nie ten fotograf z
                          Gazety... ;-)) Podejrzewam, że jutro o wszystkim przeczytacie, napiszę więc
                          tylko, że zostaliśmy profesjonalnie zważeni i zbadani, a wszystko odbyło się w
                          miłej atmosferze.

• Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 05:36
        gazeta_plock napisał(a):
        > Dotychczas udział w wakacyjnym odchudzaniu (pisemnie bądź ustnie) zadeklarowali
        > :
        > - Roman_j
        > - Rzecznik
        > - Hetkoś
        > - Maciek
        > - 1 lub 2 tajemniczych reprezentantów Gazety.
        > Wciąż czekamy na kolejne zgłoszenia.

tajemniczych reprezentantow Gazety juz znamy. faktycznie czekamy na nowe
        zgloszenia grubaskow, ktorzy chcieliby zrzucic kilka nadmiernych kilogramow:-))
        ale ja z innej beczki. sadzilem, ze jednym z reprezentantow bedzie ubiegloroczny
        zawodnik w odchudzania pan Andrzej Zarebski - niestety nie wystartowal. ja
        rozumiem, ze Gazeta wystawila bezkonkurencyjne konkurentki:-))) po to by wygrac,
        ale czyzby Pan Andrzej obawial sie konkurencji pozostalych? a moze juz tyle
        stracil - ze nnie potrzeba mu wiecej? chetnie poznam motywy...

pozdrawiam

Jaroslaw Brach
        • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 12.07.02, 08:14
          Gość portalu: rzecznik napisał(a):

> tajemniczych reprezentantow Gazety juz znamy. faktycznie czekamy na nowe
          > zgloszenia grubaskow, ktorzy chcieliby zrzucic kilka nadmiernych kilogramow:-)
          > ale ja z innej beczki. sadzilem, ze jednym z reprezentantow bedzie ubiegloroczny
          > zawodnik w odchudzania pan Andrzej Zarebski - niestety nie wystartowal. ja
          > rozumiem, ze Gazeta wystawila bezkonkurencyjne konkurentki:-))) po to by wygrac,

Jeżeli kryterium ma być liczba zrzuconych kilogramów, to Gazeta stoi raczej na
          przegranej pozycji :-))

> ale czyzby Pan Andrzej obawial sie konkurencji pozostalych? a moze juz tyle
          > stracil - ze nnie potrzeba mu wiecej? chetnie poznam motywy...

Też chętnie poznam motywy. A do grona odchudzających włączyłbym jeszcze redaktora
          Arka Adamkowskiego oraz samego naczelnego Gazety, który według moich wiarygodnych
          źródeł do chudziaków nie należy. ;-))
        • Gość: Andrzej Zarebski Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: 10.9.65.* 19.07.02, 20:07
          > ale ja z innej beczki. sadzilem, ze jednym z reprezentantow bedzie
          ubiegloroczny
          > zawodnik w odchudzania pan Andrzej Zarebski - niestety nie wystartowal.ja
          > rozumiem, ze Gazeta wystawila bezkonkurencyjne konkurentki:-))) po to by
          wygrac,ale czyzby Pan Andrzej obawial sie konkurencji pozostalych? a moze juz
          tyle stracil - ze nnie potrzeba mu wiecej? chetnie poznam motywy...

To milo, ze ktos o mnie pamieta :)))
          I duzo od tamtej pory nie stracilem. Mozna nawet powiedziec, ze uczciwie
          wrocilem do starej wagi. Konkurencji sie nie boje i chyba ulegne tej policyjnej
          prowokacji :)))))(choc nie bede reprezentowal Gazety). Teraz przynajmniej moge
          powalczyc z godnymi rywalami.

Moja aktualna waga (wazylem sie komisyjnie 16 lipca przy trenerze Mieczyslawie
          Broniszewskim, z ktorym zalozylem sie o whisky, ze do 10 listopada zrzuce 20
          kg) - 122,5 kg.

No to by bylo na tyle. Ide jesc :)))

Pozdrawiam
          Andrzej Zarebski
    • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 02.07.02, 18:29
      Zapomnialem ( chyba z wrazenia :)) ) zaznaczyc w poprzednim poscie, ze moj certyfikat o
      wadze i wzroscie ( pomiary wziete komisyjnie dzis o 8:15 AM EST ) medycznie
      potwierdzony, wyslalem na rece Gazety w czasie kiedy WY odbywaliscie wasze wazenia w
      podolszyckiej klinice .
      Czekam na dalsze instrukcje co do rezimu odchudzajacego :))
    • hiubi Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 02.07.02, 23:35
      chmmmm czemu nikt się nie chwali... ciekawe czy będą zdjęcia jutro w GW?
      Tylko, że ja będę musiał ew w portalu szukać, bo znowu mnie do Łodzi
      poniosło...
      Hiubi
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 05.07.02, 18:06
      Zgodnie z harmonogramem dałem sobie dzis upuścić nieco krwi i okazało się, że
      jestem zdrów jak ryba i gotów do odchudzania. Drżyjcie więc zwały tłuszczu (ale
      to obrzydliwie brzmi) ;-)) Szkoda tylko, że Gazeta opóźnia się z publikacją
      wyników naszych pomiarów. Czyżby negocjowała z Hetkosiem prawo do pokazania go
      w mniej oficjalnym stroju? :-)))
      • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 05.07.02, 18:23
        Pierwsze teksty i zdjęcia - w portalu w niedzielę po południu, na papierze - w
        poniedziałek. Dla bezpieczeństwa odchudzających się musieliśmy po prostu
        zaczekać do wyników badań; stąd kilka dni poślizgu.
      • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 19:18
        > Zgodnie z harmonogramem dałem sobie dzis upuścić nieco krwi i okazało się, że
        > jestem zdrów jak ryba i gotów do odchudzania.

eee dopiero zaczynasz?ja juz schudlem 100 gram:-)))a mam przed soba wiele:-(((

Jaroslaw Brach
        • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 05.07.02, 20:00

> eee dopiero zaczynasz?ja juz schudlem 100 gram:-)))a mam przed soba wiele:-(((
          > Jaroslaw Brach

100 gramów??? 100 gramów to ja tracę, jak się dobrze wysikam... ;-))
          A dziś dam sobie taki wycisk, że jak nic spadnę conajmniej 250 gramów. Nie dam
          sobie odebrać prowadzenia. Zaopatrzyłem się już w tajną broń (warzywa i owoce) i
          przystępuję do dzieła. :-))))
          A tak na marginesie, to jak wypadły badania?
          • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 05.07.02, 22:53
            A ja dzisiaj objadałam sie lodami czekoladowymi, prawie pekałam w szwach, a co
            tam zyje sie raz, wiec na deser jeszcze ciasteczko z truskawkami:))???
            Ale, ale zapomniałam, ze to nie dla was, dla was tylko totalny reżym :))!!!!!
            No lecę przewrocic golonke na druga strone i podlac troche piwkiem !!!
            Naka.
            • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 06.07.02, 06:53
              Kurcze, widze ze powinienem zagladac na forum przynajmniej co godzine, bo o takich
              waznych strategicznie wpisach jak wazenie sie przed sikaniem i po sikaniu, dowiaduje sie
              dopiero wieczorem. Roman, od jutra wyprobuje twoja metode :))
              A tak przy okazji, informuje szanownych wspolzawodnikow, ze robie diete od wtorku i
              stracilem.................., no nie , nie powiem :))
              • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 07:01
                > Kurcze, widze ze powinienem zagladac na forum przynajmniej co godzine, bo o tak
                > ich waznych strategicznie wpisach jak wazenie sie przed sikaniem i po sikaniu,
                dowiaduje sie dopiero wieczorem. Roman, od jutra wyprobuje twoja metode :))

Macku masz racje, ja o tej metodzie Romka tez z forum sie dowiedzialem. :-)))

pozdrawiam
                Jaroslaw Brach
    • roman_j Do rzecznika i Maćka 06.07.02, 08:39
      Złośliwcy! Oczywiście, że nie ważę się przed i po wyjściu z ubikacji, a podany
      przeze mnie spadek wagi oszacowałem. Natomiast każde ważenie przeprowadzam po
      wypróżnieniu, żeby zbędnym balastem nie fałszować wskazania wagi. ;-)) A panu
      Jarkowi napiszę jeszcze, żeby nie czynił zbędnych przygotowań, tylko siadał na
      rower i jechał do Płocka. Ja sam wybralem się kilka lat temu do Gostynina,
      objeździłem go nieco i wróciłem robiąc łącznie 80 km w ciągu dnia. I to bez
      przygotowania. :-))
      • naka Re: Do rzecznika i Maćka i Romka 06.07.02, 10:25
        O jakim sikaniu wy mowicie :))???? Co ma sikanie do odchudzania:))
        Gazeto ??? czy ty cos z tego rozumiesz:))??????
        Naka.
        • Gość: rzecznik Re: Do rzecznika i Maćka i Romka IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 15:30
          > O jakim sikaniu wy mowicie :))???? Co ma sikanie do odchudzania:))

oj Nako, gdybys nie byla tak zaabsorbowana draznieniem mojego i Macka
          podniebienia zauwazylabys zapewne, ze o tym mowi Romek. nie my:-))))
          pozdrawiam
          jaroslaw Brach
          • Gość: Maciek Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 06.07.02, 17:35
            Slusznie Jarku dostrzegles, ze postawa Naki w naszym "marszu do modelowej sylwetki"
            nie jest , mowiac delikatnie, zbyt wspomagajaca. A mowiac szczerze, spodziewalem sie
            nieco wiecej " compassion de sa part pour nos efforts" :))
            • racuszek Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :) 06.07.02, 18:24
              Jak to mówią, nie wygrasz nie mając silnej woli !
              Tak więc Naka bardzo mądrze dopinguje Panów !

Walczycie nie tylko z kilogramami, ale z własnym umysłem, który Wask kusi .... a
              może zjeść to ciasteczko, a może tą goloneczkę, a może starczy już tego biegania,
              itd...

Życzę aby ta walka okazała się zwycięska na wszystkich frontach (dla Was i dla
              mnie).
            • Gość: rzecznik Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 18:35
              > Slusznie Jarku dostrzegles, ze postawa Naki w naszym "marszu do modelowej sylwe
              > tki" nie jest , mowiac delikatnie, zbyt wspomagajaca. A mowiac szczerze,
              spodziewalem sie nieco wiecej " compassion de sa part pour nos efforts" :))

"wspomaganie dla naszej modelowej sylwetki" Naki nie jest zbyt mocne. wprost
              przeciwnie!!!!;_)))) stara sie ona Nas zbalamucic poprzez roznego rodzaju
              przeciwnosci....golonka...ciastka.... torty.... oj Naka, Naka.... nie masz nad
              nami litosci.....

pozdrawiam.

Macku 3maj sie mocno, Romku tez sie nie daj:-0)) mY jako grubasy, musimy stawic
              czola tej walce.:-))))

pozdrawiam
              jbrach
              • roman_j Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) 06.07.02, 18:59

> Macku 3maj sie mocno, Romku tez sie nie daj:-0)) mY jako grubasy, musimy stawic
                > czola tej walce.:-))))

A ja się ostatnio obżeram...kalafiorem. :-)))
                • Gość: Maciek Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 07.07.02, 04:41
                  Roman
                  mysle ze juz dzis mozemy ci przyznac 1-sze miejsce w tym naszym marszu ku modelowej
                  sylwetce, biorac pod uwage wydatek energetyczny, ktory cie czeka podczas tej rowerowej
                  wycieczki do Wladyslawowa. A moze Jarek wyposazylby cie w jakies "wlasciwe
                  profesjonalne insygnia", zebys mogl latwiej negocjowac z drogowka na trasie, jesli bylaby
                  taka potrzeba :))))
                  • roman_j Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) 07.07.02, 09:17

> Roman
                    > mysle ze juz dzis mozemy ci przyznac 1-sze miejsce w tym naszym marszu ku model
                    > owej
                    > sylwetce, biorac pod uwage wydatek energetyczny, ktory cie czeka podczas tej ro
                    > werowej
                    > wycieczki do Wladyslawowa. A moze Jarek wyposazylby cie w jakies "wlasciwe
                    > profesjonalne insygnia", zebys mogl latwiej negocjowac z drogowka na trasie, je
                    > sli bylaby
                    > taka potrzeba :))))

Nic jeszcze nie jest przesądzone w sprawie wyjazdu do Władysławowa. Muszę
                    ponegocjować z rodziną (czyli z matką, która zostałaby sama na 15 dni).
                    • roman_j Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) 07.07.02, 14:09
                      roman_j napisał(a):

> Gość portalu: Maciek napisał(a):
                      > > A moze Jarek wyposazylby cie w jakies "wlasciwe
                      > > profesjonalne insygnia", zebys mogl latwiej negocjowac z drogowka na trasie,
                      > > jesli bylaby taka potrzeba :))))

Poprzednio nie podjąłem tego tematu, ale po namyśle doszedłem do wniosku, ze
                      oprócz pomalowania rowerów na granatowo przyda się jeszcze dodatkowe wyposażenie.
                      Myślę, że standardowy zestaw stanowić mogłaby: czarna koszulka z wielkim
                      napisem "Policja", biało-czerwony lizak zatknięty za pas w widocznym miejscu,
                      granatowa czapka bejsbolówka z orzełkiem i odpowiednimi "insygniami" - np. cztery
                      gwiadki dla mnie i po "V"-ce dla każdego z moich młodocianych podopiecznych
                      (ewentualnie po gwiazdce, ale na kresce). :-))
                      Jeżeli do tego mieć będziemy chorągiwki z napisem "Wyższa Szkoła Oficerska
                      Policji w Szczytnie", to nie tylko ustępować będą nam wszyscy kierowcy, ale też
                      salutować będzie każdy mijany patrol policji. :-)))))))))))
                      Myślałem jeszcze o wiernej (ale plastikowej) replice pistoletu glauberyt
                      dla "szefa" grupy, na wypadek gdyby na miejscu okazało się, że wzrosła cena
                      noclegów, ale myślę, że takiej sytuacji wystarczą moje zdolności negocjacyjne.
                      :-))))
                      • naka Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) 07.07.02, 16:19
                        Poczekaj do konca lipca :)) na przyjazd Maćka :))??????
                        Ja widze to tak : wycieczkę rowerowa ( w takim przebraniu jak opisałes wyzej )
                        poprowadzi Rzecznik na kolarzowce , ty jako prawa reka rzecznika, bedziesz miał
                        wszystko na "oku" i bedziesz łacznikiem pomiędzy prowadzacym Rzecznikiem a
                        Mackiem, ktory nie bardzo zna polskie rowery i moze miec kłopoty z jazda więc
                        bedzie zamykał cała ta kawalkade rowerowa i jakos pomało za wami sie
                        dowlecze")) sic !
                        No i wtedy - gwarantowane beda te modelowe sylwetki !!! i nawet kuszaca
                        golonka indycza w ziołach nie bedzie w stanie zwiekszc bioderek Rzecznika ????
                        Jest tylko jedno ale; czy wytrzymasz kondycyjnie na tym kalafiorze?????
                        Naka.
                        • roman_j Re: Do rzecznika ; Naka ...tez moze przeczytac :)) 07.07.02, 17:38
                          naka napisał(a):

> i nawet kuszaca golonka indycza w ziołach nie bedzie w stanie zwiekszc
                          > bioderek Rzecznika ????

O bioderka ja bym się nie martwił, raczej o maćka tj. brzuszek. Ładnie chodowany
                          na piwku, golonkach i innych przysmakach tak szybko się nie skurczy. :-)))

> Jest tylko jedno ale; czy wytrzymasz kondycyjnie na tym kalafiorze?????
                          > Naka.

Nie doceniasz kalafiora! ;-)))
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 07.07.02, 20:35
      Przeczytałem artykuł na temat naszej akcji na stronie gazety i mam nieco
      mieszane uczucia. Generalnie mi się podoba, szkoda tylko, że jestem najczęściej
      cytowanym uczestnikiem całej akcji. Na dodatek moja wypowiedź nt. "grupowego
      ważenia" (przez podobieństwo określeń porównałem je do grupowego seksu) została
      wyrwana z kontekstu i wyszedłem na erotomana. Teraz będę w sytuacji garbatego,
      który musiał tłumaczyć, że nie jest wielbładem... :-(
      • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 08.07.02, 05:17
        Dzisiaj, jak przystalo na uczestnikai Gazetowej akcji odchudzania, spedzilem dzien bardzo
        aktywnie. Wybralismy sie bowiem z grupa przyjaciol w Appallachy, odleglosc jakies 45
        minut od Montrealu. I podczas kiedy oni rozkladali sie na terenie piknikowym z coolerami,
        grillami i aparatura muzyczna, ja zrobilem 2-godzinny "hiking" w pieknej scenerii starych
        gor i cudownym krysztalowym powietrzu. Korzysc podwojna: spalilem sporo tych
        "nadwyzkowych" kalorii i napelnilem pluca zapasem dobrego powietrza, jakiego
        mieszkajac w ponad 2 milionowym miescie, niestety nie mam na codzien. Prawdziwa
        frajda !! A jutro...........sie zwaze :)))
        • dzwonnik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 08.07.02, 09:01
          W Apallachy powiadasz...

...uwielbiam gory i po prostu az mi sie cos zrobilo, kiedy o tym wspomniales...
          Nie biore udzialu (oficjalnie) w akcji odchudzania, ale nie zaszkodziloby
          rozpuscic kilku kilo w warunkach gorskich. Moze za jakis czas wraz z Gazeta
          zorganizujemy jakis wypad w Tatry, Himalaje lub wlasnie w Apallachy??? Kto
          wie??? :)))
          • Gość: Maciek Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 08.07.02, 13:52
            Jesli to beda wlasnie Appallachy, to tez wlaczam sie do ewentualnej ekipy.
            • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 08.07.02, 16:18
              Grubaski ???? to juz tydzień, a ten watek taki ciezki :)) Chyba nici z waszej
              modelowej sylwetki ????
              Naka.
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 08.07.02, 20:22
      Wyczytałem na forum, że rzecznik wziął sobie urlop. Pewnie w zaciszu domowym
      trenuje przed przesiadką na rower, a i nie zdziwiłbym się, gdyby w kuchni
      testował jakąś dietę cud. Panowie odchudzący się (i pani, która nie musi), to
      jest cisza przed burzą. ;-)))) Bądźmy czujni!
      A ja donoszę, że moja wyprawa do Władysławowa nabiera rumieńców. Nie wiem
      tylko, czy zdążę wrócić na obowiązkowe ważenie. :-))
    • Gość: Libra Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 21:26
      Grubasy wszystkich krajów łączmy się!

Pozdrawiam tych, którzy schudli, chudną lub chcą schudnąć! Kilka lat temu,
      zaledwie w 6 misięcy, "dorobiłam się" 30 kg (sic!). Pocieszałam się, że my,
      grubasy, mamy ważną misję do spełnienia. Po pierwsze: poprawiamy samopoczucie
      wszystkim zajmującym mniej miejsca od nas. Po drugie: dostarczamy wielu okazji do
      żartów i dowcipów (bo przecież głupota "blondynek" też ma jakieś granice, więc
      dla równo-wagi...). A po trzecie: zimą dajemy trochę ciepła a latem dużo cienia.

I zapewne nadal pielęgnowałabym swoje kilogramy, dostarczając im o każdej porze
      dnia i nocy kalorii z domowej roboty bab drożdżowych, torów i torcików,
      napoleonek, kruchych ciasteczek, czekoladowych batoników i inych tego typu
      cudowności, gdyby nie ubiegłoroczne, bożonarodzeniowe porządki. Zawieszałam
      firany, gdy mama zwróciła mi uwagę, abym nie opierała się nogą o parapet, bo...
      zarwie się. Stanęłyśmy obie sparaliżowane. Ja tym, że ma rację, ona, że coś
      takiego, nie kontrolując się, wypowiedziała. Wstrząs okazał się skuteczny.

W "Sylwestra" postanowiłam skończyć z nałogiem.

Waga, na której stanęłam, nie miała litości: 97 kg. Teraz mam ich o 15 mniej; do
      kolejnego "Sylwestra" pozbędę się jeszcze 20 (w tym do września, do moich
      urodzin - 10). Uporałam się ze sprawami zawodowymi, nie przejmuję się już
      wszystkim tak bardzo jak dawniej (wszelkie stresy rozładowywałam właśnie
      słodyczami). A podstawą jest jedzenie zgodnie z zasadą: królewskie śniadanie,
      książęcy obiad, kolacja żebraka. Magiczną granicą jest godzina 18.00. Nie mogę
      jej przekroczyć, bo wtedy przegram. Kiedyś, ze względu na zwariowaną pracę, obiad
      i kolację jadałam często po 21.00, a czasem, niestety, dołączałam do tego i
      śniadanie. Teraz, gdy wyciszyłam się wewnętrznie, gdy przestałam rozczulać się
      nad sobą (krótko mówiąc: wzięłam się w garść), zniknęło również łaknienie,
      zapotrzebowanie na słodycze.

Wreszcie w piątek odważę się pójść na pływalnię. Pływanie uważam za najbardziej
      skuteczny i trwały sposób pozbycia się nadwagi. Nie dajcie się skusić na szybkie,
      cudowne diety! Kliku moich znajomych ukrywa się, bo wprawdzie przez chwilę
      wyglądali jak greccy bogowie lub, powiedzmy, zwiewne nimfy, ale teraz ważą więcej
      niż przed kuracją! A ja, cóż, nie mogłam chodzić do tej pory na basen, bo moje
      szerokie, rozłożyste, pulchne bioderka i ramiona dobrze odżywionego atlety mogły
      wywołać szok, jakieś trwałe zmiany w mózgu lub rozległy zawał u co mniej
      odpornych. Mieć potem takich mizeraków na sumieniu? Nie!!! I co powiedziałby Pan
      Rzecznik, na którego zapewne natknęłabym się w budynku Komendy, gdzie
      tłumaczyłabym się z "niskiej szkodliwości społecznej czynu"? A swoją drogą... Nie
      wiem, czy jeszcze nie zaryzykować? Spotkania z Panem Rzecznikiem są takie
      inspirujące...

Kochani, trzymajcie się! Musi nam się udać!!!
      Pozdrowienia dla kaliny. No widzisz, panowie jednak szukają "złotego środka".
      • naka Re: Do Romana : )) 09.07.02, 12:38
        Roman a moze chcesz przepis na zupę kapuścianą:))??????
        Naka.
        • roman_j Re: Do Romana : )) 09.07.02, 13:42
          naka napisał(a):

> Roman a moze chcesz przepis na zupę kapuścianą:))??????
          > Naka.

Możesz podać, choć nie wiem, czy przed początkiem sierpnia zdążę go wykorzystać.

• Gość: Maciek Re: Do Romana : )) IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 09.07.02, 18:32
            Ta zupa kapusciana jest bardzo skuteczna; w ciagu 5 dni - 5 kilo w dol !!
            • roman_j Re: Do Romana : )) 09.07.02, 19:00

> Ta zupa kapusciana jest bardzo skuteczna; w ciagu 5 dni - 5 kilo w dol !!

Niemożebne!!! Sprawdzałeś na sobie, czy efekt znasz z opowiadań?

• naka Re: Do Romana : )) 09.07.02, 20:06

Roman - rozpiska była bardzo długa wiec pozwoliłam sobie wysłac ci ja na
                skrzynke :))
                Powodzenia. Naka.
                • naka Re: Do Rzecznika - czarowanie:)) 09.07.02, 20:13

Rzecznik na urlopie ???? Aaaaaa to mamy wieksze szanse "schuścia":))???
                  Drżyjcie współodchudzacze - rzecznik czarodziej dopiero pokaze ????? co
                  pokaze???? modelowa sylwetke !!!!
                  Naka.
                  • Gość: rzecznik Re: Do Rzecznika - czarowanie:)) IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 20:17
                    >naka napisał(a):
                    > Rzecznik na urlopie ???? Aaaaaa to mamy wieksze szanse "schuścia":))???
                    > Drżyjcie współodchudzacze - rzecznik czarodziej dopiero pokaze ????? co
                    > pokaze???? modelowa sylwetke !!!!

spokojnie nako. to co rzecznik mial pokazac... juz pokazal:-)) dlatego musi
                    schusc:-)) i robi to intensywnie.

pozdrawiam
                    Jaroslaw Brach
                • Gość: rezcnik Re: Do Romana : )) IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 20:24
                  naka napisał(a):
                  > Roman - rozpiska była bardzo długa wiec pozwoliłam sobie wysłac ci ja na
                  > skrzynke :))
                  > Powodzenia. Naka.

no tak. ladnie to tak jednego swojego faworyta faworyzowac?:-)))a innym to nie
                  mozna rzesalc tych cudo przepsiow:-)))

pozdr
                  Jaroslaw Brach
                  • hiubi Re: Do Romana : )) 09.07.02, 20:38
                    Gość portalu: rezcnik napisał(a):
                    ............. =======

> mozna rzesalc tych cudo przepsiow:-)))
                    .......==========

nie mogłem się powstrzymać :-)))
                    czyżby to efekt "urlopu"? ;-)
                    Hiubi - też błędziarz straszny

• Gość: rzecznik Re: Do Romana : )) IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 20:45
                      hiubi napisał(a):
                      > Gość portalu: rezcnik napisał(a):
                      > ............. =======
                      > > mozna rzesalc tych cudo przepsiow:-)))
                      > .......==========
                      > nie mogłem się powstrzymać :-)))
                      > czyżby to efekt "urlopu"? ;-)
                      > Hiubi - też błędziarz straszny

nie Hiubi, to efekt odchudzania, gdy nie ma sie co jesc, je sie, to co sie ma:-)))
                      pozdr
                      Jaroslaw Brach
                      ps. sorki za bledy faktycznie tak jakos wyszlo
                      >
                      >

• roman_j Re: Do Romana : )) 09.07.02, 21:04
                    Gość portalu: rezcnik napisał(a):

> no tak. ladnie to tak jednego swojego faworyta faworyzowac?:-)))a innym to nie
                    > mozna rzesalc tych cudo przepsiow:-)))

Proszę się nie martwić. Po znajomości prześlę Panu przepis na tą dietę cud. Może
                    nawet już dzisiaj, jak się nieco łącza zwolnią. I tak mam fory w związku z tą
                    wycieczką nad morze. ;-))) A miał Pan szansę mnie ubiec... :-))))))
                    • Gość: Maciek Re: Do Romana : )) IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 09.07.02, 21:26
                      Widze Roman, ze rzecznik nie tylko gotow wypozyczyc Ci insygnia policyjne na te
                      rowerowa wycieczke do Wladyslawowa, ale wrecz wypozyczyl cala swoja osobe do
                      towarzystwa na trase :)) Szerokiej szosy. A propos, kiedy wyruszacie ?
                      • roman_j Re: Do Romana : )) 10.07.02, 00:02

> Widze Roman, ze rzecznik nie tylko gotow wypozyczyc Ci insygnia policyjne na te
                        > rowerowa wycieczke do Wladyslawowa, ale wrecz wypozyczyl cala swoja osobe do
                        > towarzystwa na trase :)) Szerokiej szosy. A propos, kiedy wyruszacie ?

Jest wręcz przeciwnie. Ani insygniów, ani Rzecznika. Nie wiem, z czego
                        wywnioskowałeś, że Rzecznik do nas dołączy, ale musiało dojść do przekłamania na
                        łączach.
                        A ja panu Jarkowi przesłałem już przepis na zupę, która pozwoli mu zmniejszyć
                        d..., no nie, przepraszam, miałem oczywiście na myśli apetyt na jedzenie. ;-))))
                        Ech te niewyparzone palce... ;-))))))

• roman_j Re: Do Romana : )) 10.07.02, 00:13

> A propos, kiedy wyruszacie ?

Zapomniałem odpowiedzieć. W poniedziałek 15 lipca rano. A więc niedługo będziecie
                        mnie mieli z głowy na 2 tygodnie. Dobrze wykorzystajcie ten czas! ;-))))

• roman_j Ważne pytanie do odchudzających się! 12.07.02, 12:03
      Przypominamy, walkę z nadprogramowymi kilogramami rozpoczęli kilka dni temu
      bywalcy internetowego forum w portalu Gazeta.pl: Roman_j (doktorant na
      Politechnice Warszawskiej), Rzecznik (zawodowo rzecznik płockiej policji),
      Hetkoś (prezydent Płocka), Maciek (dyrektor departamentu rehabilitacji w
      szpitalu uniwersyteckim w Montrealu) i reprezentująca "Gazetę" Milena.
      Cytat z dzisiejszej Gazety:

"(...)Aby w tym pomóc i uhonorować jako inicjatorów akcji promowania zdrowego
      stylu życia Miejski Zespół Obiektów Sportowych ufundował całej piątce karnety
      na basen, do sauny i siłowni.(...)"

Wiecie coś o tym? Czy tylko ja się czuję jak polityk przed dymisją, który o
      wszystkim dowiaduje się z prasy. Panowie (bo Pani z Gazety pewnie wie ;-)) )
      proszę o szybką i konretną odpowiedź. :-))

• gazeta_plock Karnety 12.07.02, 12:16
        To specjalne karnety - na basen, do sauny i siłowni jednocześnie (i ważne aż do końca roku) , więc najpierw
        musieliśmy je fizycznie przygotować. Będą do odebrania w redakcji na początku przyszłego tygodnia. Damy znać.
        • roman_j Re: Karnety 12.07.02, 12:19
          gazeta_plock napisał(a):

> To specjalne karnety - na basen, do sauny i siłowni jednocześnie (i ważne aż do
          > końca roku) , więc najpierw
          > musieliśmy je fizycznie przygotować. Będą do odebrania w redakcji na początku p
          > rzyszłego tygodnia. Damy znać.

Dzięki! Teraz lepiej. :-)))))

• Gość: Maciek Re: Karnety IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 13.07.02, 05:48
            gazeta_plock 12-07-2002 12:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując
            To specjalne karnety - na basen, do sauny i siłowni jednocześnie (i ważne aż do końca roku)
            , więc najpierw musieliśmy je fizycznie przygotować. Będą do odebrania w redakcji na
            początku przyszłego tygodnia<

Czy Redakcja oddaje do dyspozycji odchudzajacych sie forumowiczow ( karnety ) wlasny
            basen ?? Bo z tego co doczytalem sie w jednym z artykulow Gazety, to wiekszosc basenow
            w miescie wlasnie sie zamyka na okres lata :))
            • roman_j Re: Karnety 13.07.02, 06:47

> gazeta_plock 12-07-2002 12:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując
              > To specjalne karnety - na basen, do sauny i siłowni jednocześnie (i ważne aż do
              > końca roku)
              > , więc najpierw musieliśmy je fizycznie przygotować. Będą do odebrania w redak
              > cji na
              > początku przyszłego tygodnia<
              >
              > Czy Redakcja oddaje do dyspozycji odchudzajacych sie forumowiczow ( karnety )
              > wlasny
              > basen ?? Bo z tego co doczytalem sie w jednym z artykulow Gazety, to wiekszosc
              > basenow
              > w miescie wlasnie sie zamyka na okres lata :))

Właśnie po to się te baseny zamyka, żebyśmy mogli w spokoju z nich korzystać.
              Zresztą karnety mają być ważne do końca roku, więc nawet jeżeli się mylę ;-))))
              to jeszcze będzie okazja je wykorzystać.
              • Gość: Maciek Re: Karnety IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 13.07.02, 07:49
                Skoro te zamykane baseny bedziemy mieli na nasz wylaczny uzytek, to bedziemy nawet mogli
                tak sobie rozlozyc godziny uzytkowania, zeby byc na basenie samemu, uniemozliwajac w ten
                sposob konkurentom podpatrywanie sobie nawzajem metod "zbijania" wagi :)) podobnie jak
                to robia sportowcy wysokiej klasy uniemozliwiajac rywalom podpatrywanie ich metod
                treningowych.
                • roman_j Re: Karnety 14.07.02, 08:21

> Skoro te zamykane baseny bedziemy mieli na nasz wylaczny uzytek, to bedziemy
                  > nawet mogli tak sobie rozlozyc godziny uzytkowania, zeby byc na basenie
                  > samemu, uniemozliwajac w ten sposob konkurentom podpatrywanie sobie nawzajem
                  > metod "zbijania" wagi :)) podobnie jak to robia sportowcy wysokiej klasy
                  > uniemozliwiajac rywalom podpatrywanie ich metod treningowych.

Mam nawet pomysł, jak podzielić się obiektami. ;-))
                  Hetkoś jako prezydent dostałby pływalnię w samodzielne władanie. A że władza to
                  służba, więc proponuję obiekt przy ulicy Kobylińskiego. Zresztą tam jest
                  najbliżej z Ratusza, a częste wizyty na tej pływalni być może zaowocują decyzją
                  o jej modernizacji. ;-))
                  Ja podzieliłbym się z Maćkiem pływalnią przy Jagiellonce. Nie możemy przecież
                  naszej Alma Mater oddać w cudze ręcę. Hetkoś też co prawda Jagiellończyk, ale z
                  wyżej wymienionych względów dostał w udziale inny obiekt. Godzinami pływania
                  jakoś się byśmy podzielili. :-))
                  No i pozostał nam Rzecznik, któremu przydzieliłbym "Podolankę" i panią Milenę z
                  Gazety. Niech ma gość coś od życia. Uczciwie zasłużył sobie na te luksusy swoją
                  postawą na forum i odważną decyzją upublicznienia swego brzucha. ;-)) Taki
                  przydział sprawi też, że często będzie miał przed oczami ideał sylwetki, do
                  którego powinien dążyć (no może niech nie przesadza z biustem) :-)))))
    • roman_j Jedzcie arbuzy! 13.07.02, 14:36
      Ponieważ jestem w tej uprzywilejowanej sytuacji, że z wszystkim odchudzających
      się zażywam najwięcej ruchu (choć inni w tym kierunku też nie mają
      przeciwskazań), więc żeby wyrównać nieco szanse, podpowiem co zrobić ze swoim
      nadmiernym apetytem. Rada jest bardzo prosta i wyrażona w tytule. Jedzcie arbuzy,
      drogie grubasy! Arbuzy mają to do siebie, że są sycące, a składają się w dużej
      mierze z wody. To dodatkowa zaleta w taki upał. jest w nich jeszcze nieco cukru,
      ale bez obawy, w takiej ilości nie ma on większego wpływu na linię. Po zapchaniu
      sobie żołądka arbuzem nie będziecie mieli ochoty na żadne golonki i piwa. Do tego
      wszystkiego mamy chyba akurat sam środek sezonu arbuzowego i ceny są naprawdę
      zachęcające. Ruszajcie więc do sklepów po arbuzy!
      • Gość: Maciek Pytanko dla Gazety IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 14.07.02, 03:50
        Czy Gazeta przewiduje jakies przewazenie uczestnikow po mniej wiecej 2-3 tygodniach od
        daty rozpoczecia akcji odchudzania ? Mysle, ze byloby to wskazane, nie tylko po to , zeby
        ocenic dotychczasowy postep ( chociaz tez !! ), ale co najwazniejsze dla dodania animuszu na
        dalej.
        • roman_j Re: Pytanko dla Gazety 14.07.02, 08:23

> Czy Gazeta przewiduje jakies przewazenie uczestnikow po mniej wiecej 2-3
          > tygodniach od daty rozpoczecia akcji odchudzania ? Mysle, ze byloby to
          > wskazane, nie tylko po to , zeby ocenic dotychczasowy postep ( chociaz
          > tez !! ), ale co najwazniejsze dla dodania animuszu na dalej.

Dobry pomysł, ale obawiam się, że ja już się nie załapię. W poniedziałek o 7.00
          ruszam w trasę.
          A szkoda. Moja domowa waga, która pozwala mi oceniać postępy odchudzania nie
          jest chyba szczególnie wiarygodna, bo ostatnio pokazała nawet 72,4 kg i dlatego
          chętnie zweryfikowałbym swoje dotychczasowe osiągnięcia. :-))
          • naka Re: Pytanko do odchudzających :))??? 14.07.02, 11:02
            A co z Rzecznikiem:))??? Roman i Maciek wiem , ze zyja , bo sie odzywają:))!!
            A Rzecznik milczy, czyżby zupa kapusciana przemieniła Rzecznika w "Ducha"
            • roman_j Re: Pytanko do odchudzających :))??? 14.07.02, 11:15
              naka napisała:

> A co z Rzecznikiem:))??? Roman i Maciek wiem , ze zyja , bo sie odzywają:))!!
              > A Rzecznik milczy, czyżby zupa kapusciana przemieniła Rzecznika w "Ducha"
              >
              • Gość: Maciek Re: Pytanko do odchudzających :))??? IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 14.07.02, 17:39
                � Re: Pytanko dla Gazety
                roman_j 14-07-2002 08:23 odpowiedz na list odpowiedz cytuj
                Dobry pomysł, ale obawiam się, że ja już się nie załapię. W poniedziałek o 7.00 ruszam w
                trasę. A szkoda. Chętnie zweryfikowałbym swoje dotychczasowe osiągnięcia. :-))

Nie przejmuj sie Roman, zrobimy ci komisyjne wazenie po powrocie z rowerkow ; ja bede w
                komisji, bo tez juz bede w Plocku. I pewnie z zazdroscia bede patrzyl na twoja "slim line " :))
    • gazeta_plock Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 23.07.02, 18:38
      Uwaga, są już karnety na basen, do sauny i siłowni (dla Romana_j, Rzecznika,
      Hetkosia, Maćka i Mileny) ufundowane przez Miejski Zespół Obiektów Sportowych.
      Są imienne, będą ważne aż do końca roku i to we wszystkich obiektach MZOS.
      Czekają w redakcji.
    • Gość: ●Werdan● Maly zarcik dla odchudzajacych sie :) IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 25.07.02, 15:17
      Kowalski postanowił przeprowadzić kurację odchudzającą. Znalazł w książce
      adresowej stosowną firmę. Wybrał się tam, wniósł żądaną opłatę i stanął
      przed drzwiami z napisem: "Jeśli chcesz schudnąć - wejdź". Wszedł i
      zobaczył śliczną nagą dziewczynę, która trzymała kartkę z napisem: "Jak mnie
      złapiesz, będę twoja". Bardzo mu się spodobała ta zabawa. Na drugi dzień
      ponownie wybrał się do tej firmy. Zapłacił i podszedł do następnych drzwi
      opatrzonych kartką : "Jeśli chcesz bardzo schudnąć - wejdź". Wszedł i
      zobaczył nagiego, potężnie zbudowanego Murzyna trzymającego kartkę z
      napisem: "Jak cię złapię, będziesz mój".
    • roman_j Kiedy kontrolne ważenie??? 27.07.02, 17:11
      No właśnie, kiedy. Jestem już w Płocku gotowy zmierzyć się z wagą. Obawiam się
      jednak, że po mojej wycieczce nad morze miejsce tłuszczu zajęły mięśnie i mogę
      jeszcze przybrać na wadze. W każdym razie pasek od spodni zapinam już bez trudu
      dwie dziurki dalej niż zwykle, więc tłuszczu na pewno ubyło. :-)))
      • Gość: rzecznik Re: Kiedy kontrolne ważenie??? IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 19:19
        roman_j napisał:

> No właśnie, kiedy. Jestem już w Płocku gotowy zmierzyć się z wagą.

no wlasnie juz po kontrolnym wazeniu. gazeta dzis opublikowala
        wyniki "grubasow".serdeczne gratulacje dla Macka wyczynowca - za utrate wagi,
        oraz dla Romka za "schuscie" i wytrwala jazde. zrobic okolo 900 km na rowerze -
        jest dla amatora nie lada wyczynem.

pozdrawiam
        jarek Brach
        • roman_j Re: Kiedy kontrolne ważenie??? 02.08.02, 21:01

> zrobic okolo 900 km na rowerze - jest dla amatora nie lada wyczynem.

Teraz to ja już się czuję pół-zawodowcem. Przymierzam się, żeby w przyszłym
          roku rozpocząć Rajd Dookoła Polski (bagatela ponad 3500 km - na szczęście nie
          trzeba tego przejechać za jednym razem i w jednym roku).
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 31.07.02, 13:54
      Mam ciekawą propozycję dla osób biorących udział w akcji odchudzania z forum.
      Dziś przechodząc ulicą Tumską zauważyłem "stoisko" z zachęcającym
      napisem: "Promocja zdrowia. Bezpłatny pomiar tkanki tłuszczowej.". To mi
      nasunęło myśl, że takich pomiarów moglibyśmy dokonać u wszystkich biorących
      udział w odchudzaniu. Wyniki były ciekawą i myślę, że dość ważną informacją na
      temat perspektyw dalszego odchudzania. Ma ona też ten walor, że nie stanowi
      żadnej pochodnej wagi ani współczynnika BMI, a więc zawiera zupełnie nowe dane
      na nasz temat.
      Skoro takie badanie przeprowadzane jest bezpłatnie, więc liczę, że Gazecie uda
      się zidentyfikować miejsce, gdzie moglibysmy je przeprowadzić w nieco bardziej
      komfortowych warunkach nich ulica Tumska.
    • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 09:44
      Prosze zważyć Rzecznika :))?? Gazeto ??? ile wazy Rzecznik po tych urlopowych
      wakacjach :)))
      • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 10:01
        naka napisała:

> Prosze zważyć Rzecznika :))?? Gazeto ??? ile wazy Rzecznik po tych urlopowych
        > wakacjach :)))

widac Nako, ze nie czytasz Gazety :-((((gdybys czytala wczoraj, wiedzialabys:-
        ))))

pozdrawiam
        Jaroslaw Brach
        • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 12:31
          Gazeta ?? papier ?? padał deszcz ?? było i nie ma :(((!!!!
          A Forum portalowe - to jest cos trwałego, widocznego i archiwalnego :))
      • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 12:40
        naka napisała:

> ile wazy Rzecznik po tych urlopowych wakacjach :)))

Wciąż za dużo, ale jest na dobrej drodze! :-))))))))
        • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 17:59
          Dziekuję Roman !!!! nareszcie konkretna odpowiedź :))))
          • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 18:50
            naka napisała:

> Dziekuję Roman !!!! nareszcie konkretna odpowiedź :))))
            >
            • Gość: moooni Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: 195.117.99.* 03.08.02, 19:15

> schudlem wiecej jak Romek, ale mniej jak Maciek. schudlem only 4,5 kg:-(((

Ooooops, moze zapodam Panu moje prywatne metody - bardziej skuteczne :)
              <chwale_sie> 13 kg w trzy miesiace </chwale_sie>

--
              moooni
              • Gość: rzecznik Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 19:57
                Gość portalu: moooni napisał(a):

> Ooooops, moze zapodam Panu moje prywatne metody - bardziej skuteczne :)
                > <chwale_sie> 13 kg w trzy miesiace </chwale_sie>
                >
                gratulacje!!!!! witamy w gronie "odchudzaczy"..:-))) ja 4,5 kg w miesiac ....
                to w trzy miesiace da....

pozdr.

Jarek Brach
                • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 22:51

> gratulacje!!!!! witamy w gronie "odchudzaczy"..:-))) ja 4,5 kg w miesiac ....
                  > to w trzy miesiace da....

...się spokojnie nadrobić. :-))))))
                • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 03.08.02, 22:55
                  Rzeczniku gratulacje !!!! Ta twoja modelowa
                  sylwetka....przyprawi....niektorych.....na pewno....o zawrót głowy :))))))
                  Chyba nie wiesz kto jest moim faworytem ????.......a może.......???????
                  a może...... się domyslasz:))????
                • Gość: moooni Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! IP: 195.117.99.* 04.08.02, 10:01

> gratulacje!!!!! witamy w gronie "odchudzaczy"..:-))) ja 4,5 kg w miesiac ....
                  > to w trzy miesiace da....

Alez, Rzeczniku, ja sie wcale nie odchudzam. Najpierw lezalam plackiem chorujac
                  na ospe - a w moim podeszlym wieku taka choroba to nie przelewki - a odkad
                  pracuje (od 2 tygodni) nie mam czasu zjesc obiadu i pozegnalam cale 6 kg. Na
                  szczescie mam blisko do cukierni ;-))
                  pozdrawiam,
                  M, goraca kawa w kubeczku i dwa pączki z MARMORADOM ;-)
                  Grunt to slodycze ;-)
                  • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 04.08.02, 13:08
                    moooni - juz nie podawaj rzecznikowi tego swojego odchudzajacego przepisu - bo
                    zostana z rzecznika SAME KOSTECZKI :(((((((!!!!
                    • moooni Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 04.08.02, 13:34
                      naka napisała:

> moooni - juz nie podawaj rzecznikowi tego swojego odchudzajacego przepisu -
                      bo
                      > zostana z rzecznika SAME KOSTECZKI :(((((((!!!!

Myslisz, ze skusilby sie na pączki, kawę, słoik oliwek i sok karotka? To
                      wlasnie dzisiaj zjadlam i wypiłam siedząc w pracy i nudząc się jak mops.
                      Popiłam wszystko octem z oliwek i czekam na efekty ;-))

--
                      moooni
                      icq 46479443
    • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.09.02, 16:44
      Skończyły się wakację, więc najwyższy czas na ocenę wyników odchudzania. ten
      wątek nie był ruszany przez ponad 4 tygodnie, więc ciekaw jestem, jakie są
      rezultaty walki z kilogramami po upływie tego czasu. :-))
      • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.09.02, 19:27
        Roman a jak z twoja waga ??? czy spadła w dół czy moze pnie sie do góry ???
        Bo mnie po tych kuszacych paczkach Moooni ( w pracy ) przybyło prawie 0,5 kg
        • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 01.09.02, 20:55
          naka napisała:

> Roman a jak z twoja waga ??? czy spadła w dół czy moze pnie sie do góry ???
          > Bo mnie po tych kuszacych paczkach Moooni ( w pracy ) przybyło prawie 0,5 kg
          >
          • naka Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 02.09.02, 13:55
            Gratulację Roman, czy aby cie rozpoznam na trzecim spotkaniu ???????
            W dalszym ciagu nie wiemy jaka jest waga pozostałych odchudzaczy ??? choć
            wydaje mi sie , ze jeden napewno przytył:(( !!!!!! Och te łakomstwo
            czekoladowe !!!!!!!!!
            • roman_j Re: Wielkie wakacyjne odchudzanie na forum! 09.09.02, 12:31
              naka napisała:

> W dalszym ciagu nie wiemy jaka jest waga pozostałych odchudzaczy ???

No właśnie. Chudnę z niecierpliwości, żeby ją poznać. :-))
              To, kiedy się znowu komisyjnie zważymy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka