olcia30 20.07.05, 11:51 Ma tam powstać nowy " budynek mieszkalny ". Wiecie może coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: Kościuszki 26 20.07.05, 19:16 a gdzie to konkretnie jest? Dziś byłem w Pruszkowie i akurat zwróciłem uwagę na te ziejące pustką dziury w zabudowie ul. Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: Kościuszki 26 21.07.05, 00:32 Jest to plac koło poczty. Budynek jaki ma tam powstać będzie to blok 5 piętrowy z windą, garażami pod budynkiem i lokalami handlowymi. Inwestycja jest powiązana przez inwestora i jednocześnie wykonawcę z budynkiem przy ul. Kosciuszki 48 (bank Śląski na parterze). Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Kościuszki 26 21.07.05, 08:50 to nie można od razu powiedzieć, że to tam gdzie były gofry koło poczty?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: Kościuszki 26 21.07.05, 09:05 to nie ma już tych butików gdzie były gofry, szkło z Krosna itd? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Kościuszki 26 21.07.05, 09:08 nie, wszystko rozebrane i ogrodzone płotem. Tej klimatycznej pijalni piwa też nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
goralspy1 Re: Kościuszki 26 27.09.05, 14:32 mwirek napisał: > Jest to plac koło poczty. Budynek jaki ma tam powstać będzie to blok 5 piętrowy > > z windą, garażami pod budynkiem i lokalami handlowymi. Inwestycja jest > powiązana przez inwestora i jednocześnie wykonawcę z budynkiem przy ul. > Kosciuszki 48 (bank Śląski na parterze). Dlaczego niby "POWIĄZANY"? I nie pięć pięter a cztery z windą. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia30 Re: Kościuszki 26 21.07.05, 09:09 Dzięki, dobrze wiedzieć. Ale gofrów szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
olcia30 Re: Kościuszki 26 21.07.05, 09:39 Oj tak, tylko miejmy nadzieję, że blok na Kościuszki będzie ładniejszy od tego czegoś, co buduje się pod dumną nazwą " Anielin Park " ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaryska1 Re: Kościuszki 26 23.09.05, 18:45 Budowa ruszyla.. mieszkania sie sprzedaja a tu na temat budowy cisza.. tylko wspomnienia gofrow ;) Wiem tyle: Budyneczki beda 2 (czego zupelnie nie widac) Jeden z nich buduje FIB j. Murawski - wczesniej wybudowali cos troche blizej dworca (na dole jest chyba bank?) Wiecie moze cos wiecej..? Na temat inwestycji, investora..? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 27.09.05, 14:05 Inwestor jeast pewny. Buduje solidnie i szybko. Sam jestem klientem firmy FIB i jestem zadowolony ze współpracy. Budynek będzie oddany do końca przyszłego roku.Bliższe informacje na temat sprzedaży mieszkań można uzyskać w biurze sprzedaży mieszkań tuż obok budowy (kiedyś lokal Tapicera). Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 28.09.05, 11:42 Muszę dobrze pisać bo moja żona tu pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 28.09.05, 12:21 No może i pracuje ale to wcale nie zmusza mnie do pisania tego czego nie chcę. Ale ja przynajmniej nie jestem anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Kościuszki 26 28.09.05, 14:07 > Ale ja przynajmniej nie jestem anonimowy. sam dla siebie na pewno nie ale np. dla mnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 29.09.05, 08:29 Jak dla Ciebie tlenart nic nie mówi to trudno. Jeśli pomoże Ci coś więcej jeśli powiem że tlenart to Tomasz Lenart i ułatwi Ci to życie to proszę bardzo. Czy już nie jestem anonimowy? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Kościuszki 26 29.09.05, 08:48 częściowo, bo nazwisko Tomasz Lenart też mi nic nie mówi. Mi to nie jest do niczego potrzebne ale inni forumowicze pewnie chętnie by się dowiedzieli kto i dlaczego promuje tą inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 29.09.05, 10:19 Jasno i wyraźnie napisałem że jestem a raczej byłem klientem tej firmy. Napisałem również to, że jestem w pełni usatysfakcjonowany ze współpracy z nią. Napisałem także, że wszelkich informacji można uzyskać w biurze sprzedaży mieszkań. Tutaj nie chodzi o promowanie tylko o rzetelną informację(wyrażam swoje zdanie na ten temat). Jesli ktoś ma inne zdanie to może je napisać tak jak ja to zrobiłem. Tylko niech również tak jak ja napisze jak się nazywa a nie pisze o czymś czego nie wie. Bo zapewniam że osoba która napisała o tym, iż moja żona tam pracuje wie tyle na temat tej inwestycji ile jest w stanie się domyślić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 29.09.05, 10:53 Punkt widzenia zależy od kasy. Jak to zwykle bywa. Każdy inwestor ma na uwadze jedynie własny zarobek. Nie jest możliwe podawanie rzetelnej i bezstronnej informacji jeżeli jest się zaangażowanym w "sprawe". Pytanie retoryczne: czy sprzedawca w jakimkolwiek sklepie powie że towar jest miernej jakości? Odnośnie Twojej uwagi że jestem anonimowy: jestem tak samo anonimowy jak Ty (jeżeli można mówić o jakiejkolwiek anonimowości w sieci), bo nie zauważyłem żebyś gdziekolwiek na forum podawał swoje imię i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 13:03 tlenart napisał: > No to niestety musisz lepiej poszukać O! Znalazłem! Szał! Nie wiem czy to dobrze podawac swoje dane w sieci. Widzisz, jak dużo sie o tobie ludzie dowiedzieli. 1. Wiadomo jak brzmi Twoje imie i nazwisko 2. Można spokojnie wydedukowac w którym domu mieszkasz.. 3. Znany jest Twój adres e-mail. etc etc... Myslisz że to dobrze?TAK napewno dla ludzi spamujących internet, ułatwiłeś im zadanie podajac swoje dane na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 28.09.05, 15:27 Pewnie! Zdecydowanie nie zmusza, aczkolwiek wiadomo że nie będe się zle wypowiadał o gałęzi na której siedze. Glory, glory alleluja. Wychwalajmy naszego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 29.09.05, 08:40 Gdybym nie chciał tutaj czegokolwiek pisać to bym nie pisał przez co "nie podciąłbym gałęzi na której Pana/Pani zdaniem rzekomo siedzę". A jeśli masz inne zdanie to możesz je jasno napisać i się przy okazji przedstawić. Bo uważam, że Cię znam. Tylko dwie osoby mogą tak pisać jak Ty a jedna w tych godzinach nie siedzi na necie.A to czy ja siedze na gałęzi czy nie to napewno nie jest Twoja sprawa. Napisałem również że wszelkich informacji można się dowiedzieć w konkretnym miejscu. Więc nie napisałem żadnej nieprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 29.09.05, 14:09 tlenart napisał: > Gdybym nie chciał tutaj czegokolwiek pisać to bym nie pisał przez co "nie > podciąłbym gałęzi na której Pana/Pani zdaniem rzekomo siedzę". A jeśli masz > inne zdanie to możesz je jasno napisać i się przy okazji przedstawić. Bo > uważam, że Cię znam. Tylko dwie osoby mogą tak pisać jak Ty a jedna w tych > godzinach nie siedzi na necie.A to czy ja siedze na gałęzi czy nie to napewno > nie jest Twoja sprawa. Napisałem również że wszelkich informacji można się > dowiedzieć w konkretnym miejscu. Więc nie napisałem żadnej nieprawdy. Zajmij sie lepiej rzetelną ocena informacji jakie posiadasz i nie wprowadzaj ludzi w błąd, zamiast uprawiać szpiegostwo, siać jakieś domysły i zamęt. Jaki inwestor tacy ludzie go otaczający. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 29.09.05, 14:28 " Jaki inwestor tacy ludzie go otaczający" już jeden raz to słyszałem tylko wnieco innym brzmieniu. A jeśli chodzi o posiadanie informacji (na temat budowy przy ul. Kościuszki 28 ponieważ to tam prowadzona jest inwestycja przez Firmę FIB) to ja takowe posiadam w przeciwieństwie do Ciebie. Domysły i zamęt możesz wprowadzać TY ponieważ nic na ten temat nie wiesz. I to jest właśnie rzetelna informacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 11:30 Szczęka sama opada jak się ciebie czyta.Wdaje mi się ze jestes wyrwany czasoprzestrzeni. Przyjmijmy że jestem niedoszłym klientem. Jak myślisz, dlaczego? Może ja akurat znam się na budownictwie? Myślę że wogóle nie znasz sie na temacie i nie masz pojęcia o podstawowych sprawach decydujących o zakupie konkretnego mieszkania. Czy oprócz ciebie związanego z firmą i piejącego na jej cześć jeszcze ktoś da opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenart Re: Kościuszki 26 30.09.05, 12:16 To jest moja ostatnia wypowiedź na temat twojej osoby (niedoszły kliencie - śmieszne). Żadnych ale to żadnych konkretów zresztą jak zwykle. Szkoda marnować czasu na "ludzi" takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 12:52 O! A myslałem że dyskusja toczy się na temat powstajacego budynku przy ul. Kościuszki oraz solidności inwestora.Widać pomyliłem się. A więc chcesz konkretów to Ci podam: zawsze przed zakupem mieszkania sprawdza sie rzetelność inwestora, zbiera sie opinie o nim i wykonanych przez niego inwestycjach od ludzi którzy zakupili u niego mieszkanie/dom.A takich informacji niestety nie uzyska sie od ludzi którzy sa jego klientami a zarazem sa z nim powiazani. Chcesz potwierdzeń?idz do jakiegokolwiek doradcy ds. nieruchomości. Niestety, ty zamiast przyznać sie do błedu popełnionego przy napisaniu tej wypowiedzi lub poprostu ucięciu tematu na poczatku pływałeś dalej w swoim świecie. Myśle że ludzie czytajacy nasza dyskusje, już nie o inwestycji na kościuszki 26 tylko o mojej osobie sami ocenią czy warto rozważac opcje kupna mieszkania w tej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
goralspy1 Re: Kościuszki 26 30.09.05, 13:55 Jeśli chodzi o rzetelność wypowiedzi to zauważyłem że leniot chyba nie czyta tego co do niego pisze tlenart - nie Kościuszki 26 a 28. Jak narazie to 1:0 dla tlenart Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 14:06 leniot napisał: > Fakt, zle wpisałem. A jednak nie, 1:0 dla mnie. Inwestycja realizowana przez firme FIB jak wynika ze strony jest usytuowana pod adresem Kościuszki 28 odsyłam do źródła (www.fib.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 14:17 goralspy1 napisał: > Jeśli chodzi o rzetelność wypowiedzi to zauważyłem że leniot chyba nie czyta > tego co do niego pisze tlenart - nie Kościuszki 26 a 28. > Jak narazie to 1:0 dla tlenart no tak, i nie przeczytałem dokladnie tego co ty napisałeś. Zresztą w tej dyskusji nie chodzi o to żeby punktować, a o WYBÓR dobrego mieszkania które sie kupuje na lata. Aczkolwiek jeżeli chodzi o rzetelność informacji, polecam przeczytać wypowiedz Autor: tlenart Data: 27.09.05, 14:05 Jest to jego pierwszy post i wypowiada sie o inwestycji przy kościuszki 26 która nie jest realizowana przez firme FIB. Odpowiedz Link Zgłoś
goralspy1 Re: Kościuszki 26 30.09.05, 15:13 Wiem że nie jest realizowana przez fib. Ale jak sam to powinineś wiedzieć mógł przeoczyć ten fakt, który w niedługim czasie sprostował. Ja nikogo nie bronie tylko stwierdzam fakt. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
leniot Re: Kościuszki 26 30.09.05, 16:32 Tutaj nie chodzi o przeoczenia, pomyłki w numerach i tego typu sprawy. To są błachostki.. Chodzi mi raczej o pewną netykiete sieciową, ludzie którzy zastanawiaja sie nad kupnem mieszkania od tego czy innego inwestora, przeszukuja fora internetowe w poszukiwaniu informacji o nim, o tym jaka jest solidność wykonanych przez niego prac przy wcześniejszych inwerstycjach. Jeżeli zadaje pytanie na forum internetowym odnośnie jakośći np telewizora marki XXX modelu YYY to nie oczekuje żeby sprzedawca (lub "bliska jej osoba") który posiada taki telewizor w domu, zachwalała mi go. Bo jej zdanie zupełnie pomijam, bo uważam jej wypowiedzi za stronnicze. To by było na tyle, i żeby ta dyskusja była konstruktywna nie czepiajmy sie błędów typu pomylona cyferka itp. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Kościuszki 26 30.09.05, 17:05 Jeżeli zadaje pytanie na forum internetowym odnośnie jakośći np telewizora mark > i > XXX modelu YYY to nie oczekuje żeby sprzedawca (lub "bliska jej osoba") który > posiada taki telewizor w domu, zachwalała mi go. Bo jej zdanie zupełnie pomijam > , > bo uważam jej wypowiedzi za stronnicze. jak widać na załączonym obrazku tiny.pl/qks4 PS: wklejam go jako ogólny przykład, dotyczący nie tylko tej dyskusji a właściwie nawet to nawiązuję do innych wątków, które mieliśmy na tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś