wawa69
14.06.11, 19:13
Mimo, że sprawa była juz kilkakrotnie poruszana na forum, po raz kolejny chciałam zwrócic uwagę mieszkańców osiedla na cwaniaków - dotyczy to zwłaszcza kierowcy TOYOTY AURIS nr rej. WD 0067C notorycznie parkującego na miejscach dla gości. Ludzie Ci parkują na terenie osiedla traktując go ja bezpłatny parking. Z otrzymanych wiadomości wiem, że developer rozdawał piloty na lewo i prawo i tak obecnie mamy sytuację, że osoby które zakupiły miejsca parkingowe a mają dwa samochody mają równiez dwa piloty i wjeżdzają na teren osiedla parkujac na miejscach dla gości. dla mnie osobiście jest to szczyt hamstwa, bezczelności i cwaniactwa i braku poszanowania regulaminu obowiązującego na osiedlu i innych współmieszkańców. Wiem, że wiele jest takich osób, które parkowałyby na terenie osiedla, ale każdy z nas kupując mieszkanie został poinformowany jak będzie wygladała sprawa z parkowaniem. I brak funduszy nie jest tłumaczeniem, bo każdy brał kredyt na zakup mieszkania i wybierał między miejscem parkingowym a większym metrażem. Jesli wszyscy będą tak postępować to niedługo zamiast chodnika i parkingu dla gości będziemy mieć na osiedlu ruchliwą drogę i samochody na każdym trawniku a rodzice będą bać sie wypuszczać na podworko, żeby nie wpadły pod samochód. Chyba właśnie po to są garaże i miejsca postojowe tylko dla gości, żeby samochodów na osiedlu było jak najmniej i abyśmy byli spokojni o nasze dzieci. Jesli uważacie, że Pan z TOYOTY AURIS postepuje słusznie to proponuję zezwoluc na parkowanie wszystkich samochodów, jakie tylko są w okolicy i będziemy wtedy mieli samochody wszędzie nie tylko na miejscach dla gości ale i wzdłuż drogi dojazdowej, wzdłuż krawężników a z czasem i na krawężnikach, trawnikach, placu zabaw... bo jesli ten pan może to dlaczego inni nie i sami zgotujemy sobie na osiedlu jeden wielki syf, kiłę i mogiłę...... Czy właśnie o to nam chodzi????????????