Dodaj do ulubionych

Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !!

02.09.05, 09:57
I pierwszy własciciel (dziadek) przebieg 70 tys km , silnik 1.9 TDI 90 KM.
Auto wyszło z serwisu jak miało 20 tys. km zrobione. 2xAirBagi elektryczne
szyby wspomaganie. Auto po duzym przegladzie włacznie z nowym paskiem
rozrzadu.
Samochód chcemy sprzedac z powodu wieku włascicela i przebytej choroby. Nie
moze jezdzic samochodem.

Ile mozna wziasc za takie autko , czysta ciekawosc ??
Obserwuj wątek
    • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:02
      oczywiscie auto BEZWYPADKOWE
      • ian_curtis Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:30
        Chmmmm TDI w P306 ???
        • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:32
          dokładnie 1.9 TDI 90 KM a były i 110 KM. Bodaj od końca 98 weszły HDI
          • ian_curtis Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:38
            Chyba TD - TDI to auta z rzeszy
            • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:43
              No chyba raczej TDI
              • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 10:52
                nie bede sie upierał moze i masz racje. W kazdym razie Turbo Diesel w naprawde
                super stanie i po pierwszym włascicelu.
                • kolo100 Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 11:33
                  z 15000zł.i jest to td a nie tdi tdi jest w autach z grupy vw.
              • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 12:20
                miskorabol napisał:

> No chyba raczej TDI

Wiesz co, nie kupuj, bo nie masz o tym samochodzie pojęcia
                Tam był klasyczny turbodiesel bez wtrysku bezpośredniego. I w nazwie TDI
                oznacza właśnie Injection.
                • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 12:26
                  jak mam miec pojecie skoro to nie moj samochód ??
                  i to dyskredytuje mnie jako sprzedajacego czy kupujacego ??

P.S

Przesledz wielki znawco ogłoszenia i znajdziesz w nich 306 TDI
                  • swoboda_t Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 12:39
                    No ja ostatnio oglądałem Jetty i Tempry i zwykle też były opisane jako TDI, co
                    wcale nie znaczy, że miały silniki TDI-bo mieć nie mogły. W Peugeotach silniki
                    commmon-rail weszły pod koniec 1998 roku, w opisywany przez Ciebie to zwykły
                    Turbo-Diesel serii XUD z komorą wirową Ricardo Comet-pokrewny temu znanemu z
                    Polonezów. Być może ma Intercooler(chyba jednak nie), ale to jescze nie
                    uprawnia do nazwania go TDI-to jest oznaczenie (o ile wiem zastrzeżony prawnie)
                    koncernu VW. Co do zasadniczego pytania-jeśli auto jest zarejestrowane w
                    Polsce, to ja bym je wystawił za 17 tysięcy, z możliwością spuszczenia na 16.
                    Jeśli to hatchback lub sedan a nie kombi, trzeba będzie raczej jeszcze kilka
                    setek z ceny wyjściowej spuścić, ale ogólnie takie auto powinno się dosć szybko
                    i bezproblemowo sprzedać.
                  • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 13:01
                    miskorabol napisał:

> jak mam miec pojecie skoro to nie moj samochód ??
                    > i to dyskredytuje mnie jako sprzedajacego czy kupujacego ??
                    >
                    > P.S
                    >
                    > Przesledz wielki znawco ogłoszenia i znajdziesz w nich 306 TDI

Tak się składa, że jestem nim. I radzę ci: powinieneś więcej wiedzieć, niż nie
                    tylko to, jaki silnik, że TDI, bo później będziesz pier*olił publicznie na
                    forum jakie to francuzy to goovno...
                    www.francuskie.pl/
                    • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:16
                      co Ty człowieku mi tu wyjezdzasz i z czym do ludzi ?? troche kultury. Nikt nie
                      nazeka na ten samochód a tym bardziej na silnik , wiec troche zastanowienia nad
                      tym co piszesz wielki nieomylny znawco.
                      • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:27
                        miskorabol napisał:

> co Ty człowieku mi tu wyjezdzasz i z czym do ludzi ?? troche kultury. Nikt
                        nie
                        > nazeka na ten samochód a tym bardziej na silnik , wiec troche zastanowienia
                        nad
                        >
                        > tym co piszesz wielki nieomylny znawco.

Jeśli uraziłem, przepraszam. Jakie forum, taka forma - nie zamierzam zmieniać
                        świata. Nie zmienia to faktu, że wszedłeś na forum znawców i pseudoznawców
                        motoryzacji, więc ten - bylejaki ale jednak - poziom trzeba trzymać. Inaczej
                        się skompromitujesz (tak jak tym razem). A z tą wiedzą na temat kupowanego
                        wozu, będziesz naRZekał juz niedługo. Udanego zakupu życzę.
                        • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:29
                          akurat nie sprzedaje , akurat nie mój samochód. Pytałem bo prosili mnie znajomi.
                          • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:52
                            miskorabol napisał:

> akurat nie sprzedaje , akurat nie mój samochód. Pytałem bo prosili mnie
                            znajomi
                            > .

Przeprosiny przyjęte? Argumenty również? Pozdrawiam wbrew pozorom. :)
    • abrams Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:03
      Dobre: Peugeot TDI :))

To moze jeszcze ma ESP (Elektyczny Spryskiwacz Przedniejszyby) ?
    • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:14
      dzieki.

Tak ma jeszcze 16 V co oznacza ze ma napiecie 16 Voltowe i brak niestety mu
      ABSu systemu do przyspieszania.
      • plawski Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 14:22
        miskorabol napisał:

> dzieki.
        >
        > Tak ma jeszcze 16 V co oznacza ze ma napiecie 16 Voltowe i brak niestety mu
        > ABSu systemu do przyspieszania.

Piękne, Piękne ;)) Panowie, wyluzujcie trochę, naprawdę. Przeciez nie o to tu
        wszystkim chodzi.
        Pozdro.
        • mbulin1 Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 15:12
          To jest TDI i ale "I". Jest to zwykły turbodoładowany silnik z intercoolerem i
          stąd prawdopodobnie jest to "I". Bezpośredniego wtrysku tam na 100% nie ma.
          • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 15:16
            mbulin1 napisał:

> To jest TDI i ale "I". Jest to zwykły turbodoładowany silnik z intercoolerem
            i
            > stąd prawdopodobnie jest to "I". Bezpośredniego wtrysku tam na 100% nie ma.

Zdaje się że już od 1989 roku, nazwa jest zatrzeżonym znakiem towarowym. To
            NAPEWNO nie jest TDI.
            • miskorabol Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 16:02
              i jaki problem wynikł. Pamietam jak był kupowany w salonie i sprzedawca
              stwierdził ze , jak na te czasy wyposazenie XRTD (kod wyposażenia) i slnik TDI
              podkreslam TDI jest super.
              Bez sensu sie kłócic jedni jednym wmawiaja tak inni inaczej.

Kszysiu nie chodziło mi o bezposredni wtrysk własnie o intercooler i dlatego
              TDI napisałem.

Pozdrawiam
              • kszyrztow Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 18:47
                miskorabol napisał:

> Kszysiu nie chodziło mi o bezposredni wtrysk własnie o intercooler i dlatego
                > TDI napisałem.
                >
                > Pozdrawiam

Wreszcie ładnie na mnie powiedziałeś. Ważna rzecz, tak gwoli ścisłości, silnik
                TD 66kW różnił od tego 81 kW własnie intercooler'em. Jeden go nie miał, drugi
                wręcz odwrotnie :). No nie mogę przyjąć argumentów o "TDI", choć już pewnie
                rozumiem Twoje intencje :)
                Pozdrawiam
                • swoboda_t Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 19:08
                  Tak gwoli ścisłości, to silnik 1,9 nie występował w wersji 110-konnej. Taką moc
                  miał dopiero silnik 2,1, a jak wiadomo ten w 306 nie był montowany.
              • rigor.mortis Re: Pytanie .Ile za 306 TDI z 12.98 r. salon !! 02.09.05, 22:30
                miskorabol napisał:

> i jaki problem wynikł. Pamietam jak był kupowany w salonie i sprzedawca
                > stwierdził ze , jak na te czasy wyposazenie XRTD (kod wyposażenia) i slnik TDI
                > podkreslam TDI jest super.

Wreszcie coś konkretnego wiadomo odnośnie tego TDi z przyległosciami... ;-)
                Wspomniane XRTD to nie kod wyposażenia, a właściwie - nie tylko kod. Peugeot określa/ł poziomy wyposażenia dwuliterowo - w tym przypadku XR oznacza środkowy poziom wyposażenia (niżej było XN, wyżej - XT; no i sportowe XS, ale to inna bajka), zaś TD - silnik turbo diesel. Jeszcze ten "tradycyjny", bez wtrysku typu common-rail.
                Sformułowanie TDI na ogólne oznaczenie turbo diesli jest szalenie popularne, nawet jeśli niezbyt ścisłe. Zapewne dlatego, że dobrze sie kojarzy - czego by nie mówić, volkswagenowskie TDI (czyli pierwotnie turbodiesel z wysokociśnieniowym wtryskiem bezpośrednim, a obecnie - ogólnie wszystkie turbodiesle VAG) to dobre, trwałe i ekonomiczne silniki. Trochę hałaśliwe, ale cóż - nothing's perfect in this world.

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka