Dodaj do ulubionych

Jakie wkładki laktacyjne?

24.09.05, 17:30
Witam smile Prosiła bym o radę, jakiej firmy wkladki laktacyjne są najlepsze?
czy to bez różnicy, tylko trzeba patrzeć na cenę? Jestem w trakcie
przygotowywania się do przyjścia na świat mojego malucha i jakieś chciała bym
kupić a wy kochane mamuśki już jesteście doświadczone w tym temacie smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mik04 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 17:36
      Chicco dla mnie najlepsze. Gerbery, johnson's, bella, nuk wszystkie przemakały :
      (
      • monia0000 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 17:38
        Dziełi smile A bella? takie w czerwonym kartoniku, koleżanka chwalła
    • lilian_ka Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 17:39
      Wedlug mnie najlepsze (ale i najdrozsze) są Penaten (17zl 30szt). Teraz uzywam
      Belli (prawie 2 razy tansze) i tez OK, tylko nie tak wyprofilowane, nie mają
      wglębienia na brodawkę (co przydaje się kiedy brodawki duze - wyciągnięte przez
      dzidzię i obolale, jak ja mialam na początku). Co do chlonnosci to nie wiem, bo
      duzo mi nie cieknie smile Aha i Penaten mają klej a Bella nie, co mi akurat i tak
      sie nei przydaje bo nie przyklejam (jak karmię to wygodniej jest wyjąc wkladkę,
      a jakos specjalnie mi sie nie przesuwają i tak). Najlepiej kup sobie 2 paczki
      roznych i sama zobaczysz, tak samo zresta jak z pieluchami smile
      • monia0000 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 17:47
        Dziękismile faktycznie chyba kupię dwóch różnych firm i sprawdzę! Pozdrawiam
        • androma Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 20:36
          U mnie żadne się nie sprawdziły. a najlepsze okazały się pieluszki tetrowe.
          Rozcianam na 4 części i składam, zaprasowuję. Nie przeciekają i kosztują tylko
          tyle co pranie. Polecam.
    • asiula.b Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 20:52
      Canpol - beznadzieja (ten kto wymyślił te "falbanki" powinien sam je nosić) -
      uwierają
      Bella - bywa że do sutka przyczepiają się kłaczki, generalnie mogą być, żadna
      rewelacja
      Gerber - cieniutkie, wygodne, ale na niewielką laktację (tak jak bella zresztą)
      Penaten - grube, miękkie, z klejem (również nie używam). Bardzo dobre.

Jeżeli o mnie chodzi, to ostatecznie decyduję się na te wielorazowe Avent'u.
      Jeszcze nie używałam, ale na pewno będzie taniej, no i Avent jeszcze mnie nie
      zawiódł.
      Pozdrawiam
    • tagutka Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 21:15
      Cześć!Ja polecam wkładki Penatena, są b.dobre. Ostatnio udało mi się kupić
      promocyjne opakowania 30szt+20 gratis, więc 50szt za 17zł to naprawdę korzystna
      cena a wkładki są mięciutkie, wyprofilowane i mnie nie przeciekają. Pozdrawiam.
    • mama_ady Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 21:18
      A ja używam wkładek Aventu. Tych wielorazowych. Nie byłam pewna czy to dobry
      pomysł, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Kosztowały ok. 30zł. Jest 6 szt,
      więc spokojnie starcza na zmianę (często piorę ciuszki maleństwa, więc zawsze
      można dorzucić). Jeden problem a zarazem zaleta - są duże, więc niestety widać
      że są sad ale za to nie przeciekają smile
    • dzo_asia Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 21:28
      Tak dla jasności to Penaten to to samo co Johnson, są identyczne. Używam
      jednych lub drugich, które akurat są w sklepie. A na Penatena można spotkać
      promocję 30+20 wtedy jest najtaniej.
    • agatkaros Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 21:28
      Ja używam wkładek bella i jestem bardzo zadowolona, są cienkie i delikatne.
      Kosztują ok. 8 zł.
    • agga_27 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 22:00
      Ja też polecam Chicco, sa rewelacyjne: cienkie, nie odznaczają się pod ubraniem
      jak wkładki innych firm, są super chłonne nawet na dużą laktację, dobrze się
      przyklejają do bielizny, są estetycznie pojedynczo pakowane, no i cena ok - za
      opakowanie 60 sztuk zapłaciłam 25 zł.
    • fionaliska Re: Jakie wkładki laktacyjne? 24.09.05, 22:02
      Penaten bo mają pasek z klejem do mocowania ich do bielizny.
      • basia-o Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 00:20
        Z całą pewnością polecam wkładki chicco. Są delikatne a przytym bardzo chłonne,
        można je też przykleić do biustonosza. Pojedyńcze wkładki są osobno zapakowane.

Basia & Viktorek (01.07.2005)
        • ezrapound Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 11:47
          A ja najbardziej lubie wkladki Bella - sa najtansze, a dla mnie wystarczajaco
          dobre. Penaten sa dla mnie za grube, a ten klej na nich i tak nie dziala. Na
          chicco mnie nie stac.
          • zuzia4you Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 12:12
            POLECAM CHICCO.Sa najelszpe wink...wyprobowalam juz wszystkie.
            Johnson-beznadziejne,male i sie odlepiaja
            Bella-kiepskie
            Canpol-koszmar,bez kleju i w dodatku jakies papierowe
    • martekx Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 12:53
      Ja wyprobowalam jednorazowki aventu i chicco - lepsze chicco
      i mam wielorazowki aventu -uzywam, ale zachwycona nie jestem- przyklejaja sie do
      brodawki i potem bolesnie sie to odkleja, no i szybko przemakaja- przynajmniej u
      mnie
      pozdr
    • kontoani Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 13:57
      Johnsony i Penatateny są takie same - ich właśnie używam w zależności co akurat
      jest w sklepie. Są miękkie, dość grube, ale nie przeciekają. Mają też klej do
      przyklejenia do stanika ale go nie używam (wygodniej mi poprostu wyjąć wkładkę
      pyrz karmieniu a same z siebie się nie przesuwają)
      Canpol - totalna porażka, mają na brzegach takie papierowe "falbanki" które
      poprostu drapią!
      Bella - nie są wyprofilowane i w związku z tym widać je pod cienkimi bluzeczkami
      no i dla mnie były za cienkie (szczególnie na noc). Był taki czas ze na noc
      zakładałam po 3 Belle a i tak rano budziłam sie z mokrą koszulką.
      • kara13 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 16:39
        Najlepsze Gerbera. Od Belli i Johnsona pozostawały kłaczki na brodawce. A teraz
        tylko na noc NUK.
        • zwierzaku Re: Jakie wkładki laktacyjne? 25.09.05, 21:01
          dziewczyna a ja na noc nie używam wkładek tylko kupuje pieluchy bella (te co
          używa się w szpitalu po porodzie)i przecinam je na pół. połówka na jedną pierś
          wystarcza. i nawet jak mam zmienić raz czy dwa razy w nocy to i tak za 20 szt
          (10 pieluch przeciętych) płace 3 zł a dłużej wytrzymują (przynajmniej w moim
          przypadku) niż wkładki bella których używam w dzień. ale czytając wasze
          wypowiedzi muszę wypróbować chicco na dzień.

pozdrawiam cieplutko
          • monikaps Re: Jakie wkładki laktacyjne? 26.09.05, 00:37
            Przyłączam się do tych, co preferują wkładki wielorazowe Aventu. Co prawda od jakiegoś czasu już wkładek nie używam, bo karmię rzadziej, ale w najgorętszym okresie tylko te. Prałam je też z ubrankami Ewuni. Sprawdzały się bardzo dobrze, przede wszystkim nie rozpadały się tak jak jednorazówki (a korzystałam z wkładek różnych firm).
            Pozdrawiam
            Monika i Ewa (17 mies.)
    • ola_kow Re: Jakie wkładki laktacyjne? 26.09.05, 01:34
      Witam!

Zdecydowanie polecam wkładki Chicco. Są bardzo chłonne, nie przemakają i są
      naprawdę cienkie. Wcześniej używałam Penatenu - Johnsona i choć są grubsze od
      Chicco bardziej przemakały. Ceny mają zbliżone, dlatego zdecydowanie wygrały Chicco.
      Pozdrawiam Ola
    • przeciwcialo Re: Jakie wkładki laktacyjne? 26.09.05, 08:38
      Ja mam wielorazowe Avent. Kosztowały 36 zł za 6 sztuk. W zestawie był tez
      woreczek do prania wkładek. Ja jestem z nich bardzo zadowolona.
      • an-nika Re: Jakie wkładki laktacyjne? 26.09.05, 11:21
        Przetestowałam chyba wszystkie. Najlepsze są chicco - mają w środku taki
        absorbent jak w pieluszkach, super sprawa, inne u mnie przeciekały, lub co
        gorsze zostawiały kłaczki i przyklejały się. Wiem, że to zależy od laktacji, w
        moim przypadku wielorazowe awent nie za bardzo zdały egzamin, czasami noszę je
        w dzień. Nocą tylko chicco - są naprawdę rewelacyjne.
    • karynk na co zwracać uwagę przy kupnie wkladki 26.09.05, 11:23
      Co mama to opinia.
      Jak gdy kupowałam pierwsze dla siebie, wg opinii na forum wybrałam chicco (nie
      zadowoliły mnie). Teraz noszę gerbera i jestem zadowolona.

Zastanów się co dla Ciebie ważne:
      - chłonność,
      - grubość wkladki i co za tym idzie ich widoczność przez ubranie(nadchodzą
      zimniejsze dni, więc teraz można schować się za cieplejszym sweterkiem i już
      nie będą przebijały jak przy letniej koszulce),
      - cena,
      - jednorazowe czy wielorazowe (korzystam i wyrzucam czy codzienne szybkie
      pranie w ręku lub czekanie kilka dni, by dołączyć je do prania bielizny
      niemowlęcej)
      - dostepnosć w sklepie (w mniejszych miejscowosciach nie ma np. chicco,
      więc albo robisz mega hurtowy zapas przy okazji bytnosci w sklepie z chicco,
      lub pytasz co maja w pobliskiej aptece czy sklepie i tam sie na bieżaco
      spokojnie zaopatrujesz).

Tyle przyszło mi do głowy by odpowiedzieć na twoje pytanie.
      Pewnie z czasem wypraktykujesz, które dla Ciebie są najlepsze.
    • kmiecin Re: Jakie wkładki laktacyjne? 01.10.05, 21:25
      Jestem mama 8 miesięcznej Julii i cały czas potrzebuje wkładek laktacyjnych.
      wypróbowałam wszystkie jakie są na naszym rynku i najlepsze dla mnie okazały
      sięz firmy Cannpol. Polecam!
    • anna-pia Re: Jakie wkładki laktacyjne? 01.10.05, 22:23
      proś znajomych o wkładki zamiast kwiatków smile
      mi najbardzie pasowały Penaten, Johnson i Nuk, ale musisz sama do tego dojść,
      zyczę cierpliwości przy testowaniu smile
    • manoa Re: Jakie wkładki laktacyjne? 05.10.05, 16:41
      Absolutnie najlepsze dla mnie okazały się wkładki Chicco.
      Szczególnie przy większej laktacji. Żadne inne, a przetestowałam chyba wszystkie
      na rynku, nie były tak chłonne. Nie mają żadnych, do niczego nie potrzebnych
      falbanek, no i żadne włókna się do nich nie przyklejają.
      • maggie2229 Re: Jakie wkładki laktacyjne? 05.10.05, 18:55
        ja zaczelam od Penatena-super, miekkie, chlonne,b.wygodne - co tam, czy widac,
        czy nie, wazne abym nie miala plam, ani obolalej piersi

pózniej skusilam sie ze wzgledu na cene na Belle i porazka-przegrywają z
        Penatenem-cienkie, nie-profilowane, bez wglebienia na brodawkę

musze spróbować też Chiccosmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka