Dodaj do ulubionych

jak Wam się widzi projekt Credo?

IP: *.neta-si.pl 09.10.05, 21:15
witam
własciwie dokonałam juz wyboru tego projektu a mało tego budowa trwa ale nie
spotkałam do tej pory (?) realizacji tego projektu a to mnie martwi.
Proszę zatem bardziej doświadczonych w tym temacie ode mnie o komentarz tego
projektu, zwłaszcza jakieś możliwe jesezcze racjonalne zmiany a zwlaszcza moze
ktos z Was widział realizacje tego projektu?

www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/credo/default.asp?id=363
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: jak Wam się widzi projekt Credo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 00:41
      Gość portalu: szwedka6 napisał(a):
      > własciwie dokonałam juz wyboru tego projektu a mało tego budowa trwa

I dlatego nie wiele można zmienić. Otworzyłem kiedyś stronę z tym projektem
      (dzisiaj nie otwiera się) i rzucił mi się w oczy skomplikowany dach. Musi go
      stawiać dobra ekipa, żebyś miała jakikolwiek dach nad głową. Byle kto, nie zrobi
      tego porządnie. Wole oko do tego domu, nie obraź się, pasuje jak bukiet do
      kożucha. Nie ma powtórzenia łuku na żadnym detalu architektonicznym, z wyjątkiem
      łukowatego balkonu na froncie, ale w płaszczyźnie poziomej. Idzie zima. Można
      dachy budować zimą (obojętne, czy w grudniu, czy w marcu). Może warto
      przeprojektować wole oko na lukarnę o dachu kopertowym lub 2-spadowym. Taniej i
      bezpieczniej. Można wtedy stosować dowolną dachówkę. Balkon frontowy też jest do
      likwidacji. Pożytku z niego tyle, że latem sprzątanie, a w zimie odśnieżanie.
      Balkon jest od frontu (ulicy), więc trudno na nim szukać intymności. Drzwi
      balkonowe można pozostawić, ale będą "ciągnąć" zimno bardziej, niż normalne
      okna. Sypialnie powinny być wystarczająco oświetlone przez normalne okna.
      Okno kuchenne jest długie na szerokość i wąskie w kierunku pionowym. Zajmie
      sporo miejsca , które można przeznaczyć na szafki wiszące. Nie masz spiżarki, a
      kuchnia i salon jest mało ustawny na szafkę naczyniową. Gdzie pomieścisz
      wszystkie "klamoty"? Jeszcze do czegoś miałem się przyczepić, ale potrzebny mi
      jest rzut oka, na rzut parteru i poddasza :(

Pozdrawiam mif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka