Dodaj do ulubionych

Wołga pojazdem ślubnym

18.01.06, 09:49
Hej,

a co sądzicie o przejażdżce do kościoła piękną czarną wołgą?? Dla nas będzie
to dalszy ciąg romantycznej wyprawy nad Bajkał, gdzie się zaręczyliśmy. Jest
tylko jeden szkopuł-ślub będzie w Białymstoku i mamy problem ze znalezieniem
takiego auta. Czy ktoś z Was może nam pomóc? Wiecie, gdzie można taką wołgę
wypożyczyć?-jeśli o nas chodzi, mogłaby być nawet z Wawy, oczywiście, jeśli
cena będzie przystępna, bo jednak ze stolicy do Białegostoku jest torchę
kilkometrów...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oskarkowy Re: Wołga pojazdem ślubnym 18.01.06, 13:07
      W Otrębusach mają wołgi, czajki i inne śliczne wschodnie samochody. Zawsze są
      ślicznie wykończone (na przykład czerwona skóra na siedzeniach), urzeka dbałość
      o szczegóły i najmniejsze detale.
      Inna sprawa, że chyba taniej wyszłoby Cię kupić sobie taką furę, niż zapłacić w
      Otrębusach za dojazd do Białegostoku wink
      • agnrek Re: Wołga pojazdem ślubnym 18.01.06, 13:09
        Moja siostra wypozyczyła Czajkę w Otrębusach, zespuła się po 2 kilometrach na
        środku skrzyżowania smile Kierowca - baranek nie umiał nawet otworzyć maski smile
        Brawo dla firmy.
        • oskarkowy Re: Wołga pojazdem ślubnym 18.01.06, 13:48
          Niestety te opinie coraz częściej się powtarzają. To smutne szczególnie, że
          przecież wołga czy czajka to nie są samochody z lat 20-tych ubiegłego wieku,
          które mają już prawo się zepsuć. Jak sięgam pamięcią, to kiedyś pracownikom
          muzeum motoryzacji w Otrębusach bardziej zależało na stanie aut, niż rachunkach
          wystawionych za wynajem.

Mimo wszystko mają tam piękne perełki, które zawsze fotografuję z ogromną
          przyjemnością.
          • agnrek Re: Wołga pojazdem ślubnym 18.01.06, 13:49
            Wiesz, to jest okropny stres, gdy czas goni, a tu samochodu nie ma. Nie mozna
            się spóźnić, bo za chwilę kolejny ślub.
    • minerwamcg Re: Wołga pojazdem ślubnym 18.01.06, 13:50
      Popieram!!! Ale czy ktoś w Białymstoku taką posiada, nie mam pojęcia i szczerze
      mówiąc wątpię.
    • a_weasley Raczej szukaj u siebie 18.01.06, 14:05
      > a co sądzicie o przejażdżce do kościoła piękną czarną wołgą??

Że to super pomysł!

> tylko jeden szkopuł-ślub będzie w Białymstoku i mamy problem ze znalezieniem
      > takiego auta. Czy ktoś z Was może nam pomóc? Wiecie, gdzie można taką wołgę
      > wypożyczyć?-jeśli o nas chodzi, mogłaby być nawet z Wawy,

Myślę, że jeżeli gdziekolwiek, to najprędzej w Twoich stronach - jak patrzę
      choćby po ogłoszeniach o sprzedaży, to najwięcej wołg nad wschodnią granicą
      jest, więc na miejscu wołgę znajdziesz na pewno, kwestia, czy czarną...
      • grosheek Re: Raczej szukaj u siebie 18.01.06, 15:30
        Chyba rzeczywiście łatwiej byłoby taką wołgę kupić niż wypożyczyć-zawsze można
        potem odsprzedać. Tyle, że zupełnie się nie znam na samochodach i jak coś
        padnie, to leżymy na całegosad
        Dzięki za info o muzeum w Otrębusach-mają tam rzeczywiście niezłe auta. A ceny
        jeszcze lepsze-jeśli się zdecyduję, to wynajem wołgi z Otrębus do Białegostoku
        kosztował nas będzie 2000...
        • a_weasley Re: Raczej szukaj u siebie 08.02.06, 15:11
          grosheek napisał:

> Chyba rzeczywiście łatwiej byłoby taką wołgę kupić niż wypożyczyć-zawsze można
          > potem odsprzedać. Tyle, że zupełnie się nie znam na samochodach i jak coś
          > padnie, to leżymy na całegosad

Ja nie o tym. Po prostu popytaj po znajomych, pewno ktoś ma może nie wołgę, ale
          znajomego z wołgą. I wyjdzie zdecydowanie taniej niż Otrębusy, bo jak ma
          kosztować wynajem 2 tysiące, a dojazd drugie dwa, to ja przepraszam, a dowcip o
          Gąsce Balbince opowiem w lepszych czasach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka