Dodaj do ulubionych

buty do sukienki

03.03.06, 10:26
Dziewczyny,
jak zamierzacie kupic buty do suknie slubnej? przez internet (np strona
bialebuty) czy w normalnym sklepie?

jelsi przez internet to jak wybrac kolor/rozmiar? czy tez macie kawelek
materiału do ktorego bedziecie dobieraly kolor butów?

jesli w normalnym sklepie to jakie sklepy polecacie w Warszawie? ja bylam w
Elisabeth na Chmielnej. maja duzy wybor ale buty w wiekszosc " z czubem"

i tu kolejne pytanie? jakie buty z zaokroaglonym noskiem czy z czubem?
w takich z czubem noga o wiele smuklej wyglada, ale czy nie beda sie plataly
z sukienka?

poradzcie.
dzieki!
Obserwuj wątek
    • inez_82 Re: buty do sukienki 03.03.06, 12:22
      Mam ten sam problem. Oglądałam jużwiele butów ale wciąż nie wiem na jakie się
      zdecydować. Ze względu na wygodę chciałabym na niewysokim obcasie i z
      zaokrąglonym czubkiem, w butach ze szpicem nigdy jeszcze nie było mi wygodnie
      niestety.Chociaż są ładne i wysmuklają nogę, jak naisałaś, to nie każdy może w
      nich długo wytrzymaćsad. A w ogóle poradźcie kiedy kupić buty przed sukienką
      czy po.
      • karmela77 Re: buty do sukienki 03.03.06, 12:32
        no, raczej po wybraniu sukienki - musisz dopasować je kolorystycznie,
        stylistycznie, a trudno potem dobierac sukienke do butówsmile
      • kasik1979 Re: buty do sukienki 03.03.06, 13:02
        mysle ze buty dobierasz do sukienki.
        ja wybralam najpierw sukienke, teraz na 1. mierzenie mam zjawic sie juz z
        butami (zeby ustalic juz dobra dlugosc sukienki) i biezlizna (zeby ustalic
        konkretny wymiar w biuscie wink
        a pozniej sukienke dopasowuja Ci do dodatkow smile
      • chihuahuaa Re: buty do sukienki 07.03.06, 15:57
        Sprobuj w sklepie Ryłko przy Marszałkowskiej - aktualnie zmienili lokal, ale są
        zaraz obok poprzedniego lokalu ( za rogiem). Tam widziałam buciki do ślubu i nie
        z czubami. Ja w Elizabeth kupiłam sandałki do ślubu bez palców bo też nie lubię
        w czubem a'la średniowieczny rycerz.
    • kasiak123 Re: buty do sukienki 03.03.06, 14:38
      Koniecznie buty z czubkami. Noga wygląda smukło i elegancko.
      też nie chaciałam z czubami ale po porównaniu z okrągłymi - pierwsza klasa.
    • naue Re: buty do sukienki 03.03.06, 21:36
      na Chmielnej masz jeszcze jeden sklep La marka w bramie róg Brackiej i Chmielnej . bardzo sympatyczna ekspedientka pomoze ci wybrać buty za przystępną cenę 150,ze skóry,materiałów w czóbek i zaokrąglone.mnie robili na zamówienie w tej samej cenie z dodatkiem mojego materiału
      • littlekinia Re: buty do sukienki 03.03.06, 21:49
        nigdy przez internet. Buty trzeba przymierzyć czy dobrze leżą, czy są
        dostosowane do stopyinaczej może być klapa.Nie wyobrażam sobie tego dnia i
        wieczoru mnie martwiącej się o to , że bucik mnie upija,albo mi spada (nie
        wiadomo co gorsze).
    • anula19801 Re: buty do sukienki 04.03.06, 11:23
      Ja swoje kupiłam na alegro od dziewczyny która miała je raz na swoim ślubie.
      Zapłaciłam z przestłką 20 zł. Przed zalicytowaniem sprawdziłam w cm czy będą
      pasowały na mnie. Kupiłam buciki białe, takie jak kolor sukienki którą chcę
      mieć... a jeszcze nie mam. W poneidziałek jadę wybierać sukienkę i już z butami
      żeby nie mieć pózniej problemu. Bede miała zawsze przy przymiarce te same buty.
      a jesli chodzi o kupno to trafiłam w 10. wygodne ... a pozatym pomyslałam ze 20
      zł to jeszcze nie taki duzy pieniądz i mozna zaryzykować.
    • anula19801 Re: buty do sukienki 04.03.06, 11:25
      chciałam jeszcze dodać ze nie chciałam bucików z czubkami bo jestem niska i
      niezbyt dobrze w nich wyglądam. mam buty z pół kwadratowymi czubkami, z zakrytą
      piętą i paseczkami idącymi z zapięciem na kostkę
      • ruda.wiedzma Re: buty do sukienki 04.03.06, 14:36
        A ja kupilam sliczne buciki kolorze ecru, na 3 cm obcasiku, zaokrąglone, z
        koźlej skórki w firmowym sklepie Ryłko. Fakt, kosztowały 190 zł, ale są
        nieziemsko wygodne. Ryłko ma dosyć dużą kolekcje slubną. Buty i z czubami i
        zaokrąglone, białe ( różne odcienie) i ecru, wysokie i małe obcasiki. Buty
        kupiłam przed sukienką, ale dosłownie 20 minut wcześniej. big_grin Są o dwa odcienie
        jaśniejsze od mojej sukienki ( cappucino) i wyglądają razem bossko big_grin. Jeszcze
        amierzam dokupić wygodne sandałki tez na 3 cm obcasiku ( na wieczorne
        szaleństwa taneczne).A babki w salonie doradzały buty z okrągłym czubkiem, bo w
        czubach się źle klęczy w kościele i można zahaczyć o kieckę. Ale dobierz sobie
        buciki takie, w jakich będzie ci wygodnie, nie patrz na to, co cinni ci
        doradzają i co jest uwazane za nieziemsko modne. To ty masz przetanczyc w tych
        butach cala noc a nie ci "madrzy" doradcy big_grin
        • misiaczyca1 Re: buty do sukienki 04.03.06, 14:41
          ja zamierzam kupić białe buciki z palcami ale bez piety.takie a la "laczuszki"
          na małym koreczku.kiedys takie miałam i bardzo mi sie podobały.

myslałam o sandałkach ale moj luby powiedział ze martwiłby sie o moje paluszki
          jakbym tańczyła w wójkiem Genkiem(po alkoholu)
          • misiaczyca1 Re: buty do sukienki 04.03.06, 14:46
            bialebuty.com.pl/index.php?m=ass&s=bezr6iacczw6qp9dhvpnx6lsl3kbv0uv&id_ass=42126
            tu na tej stronie sa takie jak chce tylko mogłyby byc bez paseczka.
            zreszta nie ma problemu bo szefc po slubie mógłby zlikwidować go.
          • kasik1979 Re: buty do sukienki 06.03.06, 09:57
            ja tez bym chciała bez piety, ale na razie takich nie udalo mi sie znalezc sad

ja chce skórzane i takie które mogłabym jeszcze wykorzystac po slubie smile
        • kasik1979 Re: buty do sukienki 06.03.06, 09:53
          a możesz powiedziec w którym salonie Ryłko? może gdzies w Warszawie?
          czy można zobaczyć ich kolekcje slubna przez internet?

z gory dzieki za info
    • mysza_klapsiara Re: buty do sukienki 04.03.06, 20:33
      Nigdy nie kupiłabym butów przez internet, dlatego też kupię swoje w tradycyjnym
      sklepie. Prawdopodobnie rozejrzę się za butami Ryłko z czubem. Pozdrwaiam!
    • trusia29 Re: buty do sukienki 05.03.06, 09:58
      Wydaje mi sie, że do sukni slunej tylko buty z czubkiem... takie sa najbardziej
      eleganckie. Ja najpierw wybrałam suknię, a potem w tym samym salonie but 9jedno
      i drugie ecru). Suknie mam prosta z koronki, wiec buty wybralam gladkie. Po
      wybraniu butów panie dopasowały mi dlugośc sukienki.
      • muszka1979 Re: buty do sukienki 06.03.06, 10:28
        Nie wydaje mi sie, żeby buty z czubem byly bardziej eleganckie.
        Klasyczne buty są raczej bez czubka. Wszystko to kwestia gustu i wygody.
        Ja kupiłam w Elizabeth - z zaokrąglonym noskiem. Są bardzo eleganckie i wygodne.
        Oczywiście wszystko zależy też od tego ile chcesz poświęcić pieniędzy na te
        buty. Ale jeśli nie musisz bardzo na tym oszczędzać, to polecam Elizabeth (choc
        takie buty bywają też w innych sklepach, np. ja widziałam je też w salonie
        Cymbeline na Świętokrzyskiej). Podobno taniej można je dostać gdzieś na
        Ursynowie (poszukaj na forum).

Buty powinny być o ton ciemniejsze od sukni.

www.elizabeth-obuwie.pl/
        To jest link do ich strony, w obuwiu ślubnym moje to nr 18.
        Powodzenia smile
        • andrzejkowo Re: buty do sukienki 06.03.06, 14:44
          > Buty powinny być o ton ciemniejsze od sukni.

Sorry, ale pierwsze słysze o czymś takim. Buty powinny być o ton JAŚNIEJSZE od
          sukienki. W przeciwnym razie wyglądają jak przybrudzone czy zakurzone. Odcień
          zależy też od materiału z jakiego są buty - co innego skóra co innego sztuczna
          skóra co innego np. satyna. Buty najlepiej wybierać z próbką materiału z
          jakiego będzie sukienka i wybrac o ton JAŚNIJSZE!!!
          • adriannaaa Re: buty do sukienki 06.03.06, 15:21
            do tego pamiętaj, by wybierając siępo buty zabrac kawałek materiału z jakeigo
            będiz eona szyta - i o tym, ze należty go złożyć conajmniej na połowę - przy
            większej ilości tkaniny, materiał wydaje sie ciemniejszy, dlatego też trzeba ten
            kawałek szmatki żłozyćwink
            • kryka50 Re: buty do sukienki - pomoc kogoś z Trojmiasta 06.03.06, 15:43
              Szukam tego samego tylko w Trójmieście.Myslałam rownież o butach z atlasu lub
              satyny.Jeżeli jest ktoś z Trójmiasta bardzo prosze o namiary sklepu smile))
            • kasik1979 Re: buty do sukienki 07.03.06, 10:36
              Dziewczyny dzieki za pomoc.

Elisabeth sprawdziałam - maja tam buty w idealnym kolorze - ciut jasniejszy od
              mojej sukni.
              Nie zdeycydowałam sie tylko jeszcze na kształ bucików.

Chce jeszcze obejrzec kolkcje slubna Ryłko.

Pozdrawiam
              • ruda.wiedzma Re: buty do sukienki 08.03.06, 23:08
                Ja kupowałam moje buciki w sklepie Ryłko w Katowicach (ul 3 Maja, zaraz przy
                rynku).
          • muszka1979 Re: buty do sukienki 07.03.06, 10:50
            Nie zgadzam się.
            Nawet na codzień - nosicie jaśniejsze buty od stroju? Bo ja nie.
            Tak samo u mężczyzn - nie za dobrze wyglądają jasniejsze buty od stroju.
            • andrzejkowo Re: buty do sukienki 07.03.06, 11:25
              > Nie zgadzam się.
              > Nawet na codzień - nosicie jaśniejsze buty od stroju? Bo ja nie.
              > Tak samo u mężczyzn - nie za dobrze wyglądają jasniejsze buty od stroju.

Ależ masz prawo się nie zgadzać, ale po pierwsze nie mówimy o na codzień tylko
              o sukienkach ślubnych, a po drugie czy widziałaś na własne oczy o ton
              ciemniejsze buty np. ecri do sukienki ecri, czy jakiejkolwiek złamanej bieli?
              Ja widziałam w salonie jak zamawiałam moją sukienke. Wyglądają jak brudne lub
              zakurzone. Pierwsza rzecz jaką mi w salonie doradzono to JAK dobrać buty do
              sukienki, bo na przymiarkę stawiasz sie juz z butami.
              Bez urazy.
              Pozdrawiam.
              • muszka1979 Re: buty do sukienki 07.03.06, 15:58
                No coz, mi tez doradzano w salonie...
                Nie mowie o butach duzo ciemniejszych. Wg mnie najlepiej zeby byly w tym samym
                kolorze ale o to raczej trudno.
                Wydaje mi sie ze w doborze butow funkcjonuja jakies ogolne zasady i nie wazne
                czy to jest stroj slubny czy zwyczajny.
                Nie upieram sie, napisalam tylko to co mi powiedzianow salonie. Mam nadzieje,
                ze buty, ktore kupilam beda pasowac.
                Czego i Wam zycze!
    • agatha111 Re: buty do sukienki 07.03.06, 21:33
      Ja oglądałam buty w salonach i się kompletnie załamałam - brzydkie, w kształcie
      trepów a nie bucików jak dla księżniczki, kompletna porażka. Ja uwielbiam buty
      i myśląc o butach do sukni ślubnej myślałam bardziej uniwersalnie - żeby móc je
      potem nosić, może nie na codzień, ale w lato do sukni, sukienki czy na jakieś
      extra wyjście. Wymiśliłam sobie, że będą srebrne lub złote. Zbliżone do tego co
      chcę widziałam już w ALDO. Ale to dopiero początek sezonu więc dopiero zaczynam
      polować.........
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka