• mysia130 Re: KRAKÓW 17.12.04, 08:30
      Pomocy! Czy któraś z was mogła by mi polecić jakiegoś dobrego ginekologa który
      poradził by sobie z ciągle nawracającymi zapaleniami pochwy i infekcjami? Od
      ponad roku leczę sie i to ciągle wraca, nie wiem czy to wina mojego lekarza,
      może przepisuje mi złe leki?
      • elieka Re: KRAKÓW 14.01.05, 15:56
        Polecam dr Stuwczyńsiego, przyjmuje na Alejach, dokładnego adresu nie
        pamiętam . Tel 501-798-721 lub 632-72-44 w ppniedziałki, wtorki ( po południu,
        od 15) i soboty. Wyleczył mnie z w ciągu 2 wizyt ze stale
        poracających "rózności"
    • kinia111 dr Leszek Sowiński 19.12.04, 18:54
      Czy ktos mogłby cos powiedziec na temat dr L. Sowińskiego? jak prowadzi ciaze,
      a w szczegolnosci ciaze zagrozone, czy jest kompetentny, drogi, itp?
      • aniabanek Re: dr Leszek Sowiński 28.02.05, 13:13
        witaj, czy już się dowiedziałaś, bo ja mam bardzo pozytywny komentarz i
        mogłabym szerzej napisać
        pozdrawiam
        ania

kinia111 napisała:

> Czy ktos mogłby cos powiedziec na temat dr L. Sowińskiego? jak prowadzi
        ciaze,
        > a w szczegolnosci ciaze zagrozone, czy jest kompetentny, drogi, itp?
        • kinia111 Re: dr Leszek Sowiński 03.03.05, 15:16
          niestety nie miałam jeszcze okazji sie osobiscie przekonac, ale slyszalam
          pozytywne komentarze od znajomej, ktorej uratowal zagrozona ciaze
    • sabina_s DR.MILEWICZ 23.12.04, 21:58
      DR.MILEWICZ JEST GINEGOLOGIEM POŁOŻNIKIEM POLECAM PRZYJMUJE NA UL SZWECKIEJ
      I W SZPITALU NA KOPERNIKA smile) JEST DOBRYM LEKARZEM LECZ Z POCZUCIEM
      HUMORU smile) OCZYWISCIE GDY TRZEBA JEST POWAZNY.....SZCZERZE POLECAM...
      I ODRADZAM DR. KLIMCZYK Z UL.SZWECKIEJ.... POSZŁAM DO NIEJ ABY
      SPRAWDZIC CZY JESTEM W CIĄŻY A TA WYSŁAŁA MNIE DO APTEKI PO TEST
      CIĄŻOWY... GUPOTA..... MAŁO TEGO NIE POTARAFI ROZMAWIAC Z MLODYMI LUDZMI
      TYLK ODRAZU PODNOSI GLOS I WOGOLE NIE LICZY SIE ZE ZDAIEM PACJENTA
      ODRDZAM !!
      • ania08 Re: DR.MILEWICZ 27.12.04, 14:55
        Czy ktoś mógłby napisac mi cos o dr. Opalskim przyjmuje na Ujastku i chyba na
        Kopernika. Bylam u niego na USG w ciazy pare razy super interesuje mnie czy jest
        dobry jako lekarz?
    • tupasia Re: KRAKÓW - dr Górecka 27.12.04, 23:47
      A kobitki co z dr Górecką? Slyszalam o niej dużo dobrego, ale chcialabym znać
      jeszcze Waszą opinię. Np jaki ma gabinet itd?Noi czy jest do rzeczy w ogóle czy
      lepiej dać sobie spokój smile
      • aleksandra3 Re: KRAKÓW - dr Górecka 29.12.04, 16:06
        Jestem pacjentką dr. Ewy Góreckiej. Uważam ją za bardzo dobrego lekarza.
        Wyciągneła mnie z ciężkich opresji - ponad 2 lata leczenia niepłodności u
        innych krakowskich lekarzy. Jestem jej wdzięczna, że chciało się jej wtedy
        pomyśleć i wyciągnąć wnioski!!
        Monitoring cyklu to była u niej przyjemność! Wyników badań można się było
        dowiedzieć przez telefon z jej zaleceniami - bo ok. 15 pani dr przegląda
        wszystkie wyniki badań i panie w rejestracji wiedzą, co mają powiedzieć
        dzwoniącej pacjentce.
        Obecnie prowadzi moją ciążę - jest przy tym baaaaaaaaaardzo dokładna. A na
        początku nie było wesoło - przyplątały się plamienia (każda wie co może z tego
        w ciąży wyniknąć), które udało się opanować, wizyty na początku były bardzo
        często ale też z tego powodu ominął mnie szpital. Mam nadzieję, że koniec
        również będzie szczęśliwy.

Poza tym posiada bardzo dobrze wyposażony gabinet - UDG dopochwowe i przez
        powłoki brzuszne - większość badań (wszystko z krwi, cytologia, bakteriologia)
        możliwa do wykoania na miejscu - ceny takie jak w Diagnostyce. Rejestrację
        prowadzą panie położne, co jest bardzo dobrym rozwiązaniem - nie dość że można
        poprosić o zrobienie zastrzyku czy pobranie krwi to zawsze można też zapytać o
        podstawowe rzeczy - nie męcząc osobiście dr Góreckiej.
        No i cenię sobie bidet w ubikacji - widziałam już wiele prywatnych gabinetów,
        pięknych i dużych toalet przy tych gabinetach a jednak bidetu nie było ...
        smutne, bo niby jak się mamy przygotować do badania? A u niej jest.

Spotkałam się też ze złą opinią na jej temat na liscie złych ginekologów - ja
        mogę powiedzieć o niej same dobre rzeczy. Że nie głaszcze mnie po głowie?
        Akurat to mi nie potrzebne. Że nie obiecuje mi że będzie przy moim porodzie?
        Wolę, żeby mi nie obiecywała, skoro nie jest tego pewna.
        Za to zawsze cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania, widać, że przy tym
        myśli, nie działa rutynowo, co np. przy leczeniu niepłodności ma ogromne
        znaczenie!

Ja stawiam jej bardzo wysoką ocenę! Moim zdaniem - naprawdę warto spróbować.

Aleksandra
        • amazigh19 Re: KRAKÓW - dr Górecka 27.07.06, 14:11
          lek. med. Ewa Górecka
          tel. 4232523
          rejestracja tel. pon-czw 9-17
          ordynuje po-czw ok.11-17

Również polecam doktor Górecką. Bylam u niej na pierwszej wizycie i od tamtego
          czasu nie mialam powodu, aby zmieniać lekarza. Jest uprzejma, rzeczowa,
          konkretna. Jeżeli chodzi o badanie jest bardzo delikatna i nie trzeba się
          niczego obawiać (jeżeli ktos boi się ewentualnego bólu itp.) Poza tym nie ma
          pośpiechu, dokładnie wszystko mówi i tłumaczy. W razie czegokolwiek bez kolejki
          mozna przyjsć po receptę. Komfort, brak jakichkolwiek powodów do skrępowania.
          Poza tym miłe panie w recepcji, a nie opryskliwe damulki jak w niektórych
          miejscach. Typowa wizyta kosztuje 100 zł, ale warto, ponieważ można czuć sie
          pewnie i dobrze zbadaną, bez jakichkolwiek zastrzeżeń i obaw.
          Polecono mi pania Górecką i również polecam!
          • veevaa Re: KRAKÓW - dr Górecka 16.08.07, 17:12
            Ja też polecam. Bardzo przyjazna od pierwszej wizyty, cierpliwie wszystko
            tłumaczy, poświęca czas.
    • starling1 Re: KRAKÓW 08.01.05, 17:42
      Dr. Żabińską również polecam(pracuje w szpitalu na Kopernika 23).A co powiecie
      o dr. Magdalenie Krzyczkowskiej-Sendrakowskiej(również na Kopernika i na
      Krowoderskiej)?
      • astrolepsis Re: KRAKÓW 10.01.05, 11:31
        A co powiecie o dr Barczyńskiej-Słoń?
    • gaba00 doktor Migdał - zna ktos?? 11.01.05, 19:43
      Słyszalam o pani doktor Migdał, podobno jest dobra?? czy ktos był u niej?? albo
      wie gdzie przyjmuje?????
      • pulpia Re: doktor Migdał - zna ktos?? 24.01.05, 12:21
        Znam osobiście p. Dr Migdał od 8 lat i gorąco ją polecam. Jst to kobieta bardzo
        miła, kulturalna i można z nią zawsze porozmawiać. Nie zdarzyło mi się aby nie
        miała dla mnie czasu, albo żeby mnie zbyła. Jest dobrym specjalistą jeśli
        chodzi o młode dziewczyny. Nigdy przy niej nie czułam skrępowania. Naprawdę
        gorąco ją polecam. Przyjmuje niestety tylko prywatnie: na ul. Madalińskiego w
        Podgórzu, niestety nie znam tam telefonu oraz w tamtym roku przyjmowała jeszcze
        w Fertility Clinic na Placu Szczepańskim. Oprócz tego pracuje na Klinice
        Ginekologii na Kopernika 23.
        Gorąco polecam
        • gaba00 Re: doktor Migdał - zna ktos?? 28.01.05, 22:14
          dziekuje bardzo za kontakt, juz jakos sobie poradzesmile dzieku pulpia!!
      • vaporetto Re: doktor Migdał - zna ktos?? 31.01.05, 21:21
        Przyjmuje w prywatnej klinice na Madalińskiego. Wizyta -65 zł. Szczerze
        odradzam !
        • zkz1 Re: doktor Migdał - zna ktos?? 29.03.05, 14:46
          Fakt pani doktor bardzo miła , ale na tym koniec. Jeżeli coś poważnego szczerze
          odradzam
    • bubelak Re: KRAKÓW 12.01.05, 08:12
      Ja polecam Pana doktora Roberta Jacha!Przyjmuje w Mediprofie na Szpitalnej.
      Gdzie4 jeszcze nie wiem. Po wielu latach poszukiwań, metodą prób i błędów
      trafiłam na sympatycznego profesjonalistę. Zna się na rzeczy!!!!
      • joagab Re: KRAKÓW 25.01.05, 23:15
        ja również polecam dr Jacha, przyjmuje też na Kościuszki, uważam że naprawdę
        zna się na rzeczy!
    • bajakaja Lekarze z Żeromskiego 12.01.05, 19:46
      Witajcie dziewczyny.
      A jakie macie zdanie o lekarzach pracujących w Żeromskim?
      Których lekarzy możecie polecić? A może jakiegoś odradzacie?

Napiszcie proszę w paru zdaniach:
      - dlaczego zasłużyli na wasze zaufanie,
      - gdzie przyjmują: gabinety przywatne, przychodnie (z NFZ),
      - i co jeszcze wam przyjdzie do głowy :o)

Z góry dziękuję za pomoc
      Pozdrawiam
    • blaszka333 Re: KRAKÓW 18.01.05, 21:44
      A czy ktos ma jakies doswiadczenia z panią A.Szłojdo-Brąglewicz???
      Bardzo zależy mi na opiniach, nigdzie nic nie znalazłam.....A prowadzi moją
      pierwszą ciążę i trochę sie niepokoje. Dzieki za wszelkie wiesci
    • miszka13131 Polecam dr Tomasza Homa 19.01.05, 20:41
      Bardzo rzetelny,opanowany, fachowy lekarz. Czlowiek, ktory pomaga a nie tylko
      bierze kase. Ma gabinet na ul. Oboźnej tel. 423 37 81, jest rowniez w Klinice
      na Kopernika. Polecam bo jestem zadowolona smile
      • grzesiek381 Re: Polecam dr Tomasza Homa 13.01.13, 10:12
        Pan dr. Tomasz Homa przyjmuje w swoim gabinecie na ul. abp. Felińskiego 20A w Krakowie,
        aktualny telefon: 607-807-279, 666-313-457.
        Więcej informacji można znaleźć na jego stronie internetowej:
        www.dobryginekolog.com
        www.drhoma.pl
        Zapraszam serdecznie!
    • reihnona dobry ginekolog 19.01.05, 22:11
      www.ginekolog.krakow.pl/polecam!!!!!
      • kaliczka Re: dobry ginekolog 01.03.05, 18:17
        Ja osobiście polecam dr Franczaka , który przyjmuje na kasę chorych w
        przychodni na os. Niepodległości i w prywatnej klinice zakładów tytoniowych
        obok ronda czyżyńskiego. Bardzo dużo kobiet do niego chodzi , jest dokładny i
        bardzo stara się pomóc we wszystkich przypadkach. Facet ok 40 , zna się na tym
        co robi. Polecam.
    • agaka1 Re: KRAKÓW 20.01.05, 11:55
      Czy ktoś słyszał o Pani dr Springwalt (niestety nie jestem pewna czy nie
      zmienilam nazwiska sad) lub o dr Pałka??? Obie przyjmują w Klinice Zdrowia na
      Żabińcu. A może byłyście u innego lekarza w tamtej przychodni??? Jestem od
      niedawna w Krakowie i chyba ten klimat wink pomogl mi z zajsciem w ciaze ... smile
      dlatego szukam naprawde milego i dobrego lekarza (tym bardziej ze pierwsza
      ciaza byla nieuadana sad) Pozdrawiam serdecznie i zgory dziekuje za pomoc
      • reihnona Re: KRAKÓW 20.01.05, 13:55
        polecam gabinet na grzegórzeckiej.
        www.ginekolog.krakow.pl
        swietna, fachowa opieka.
        • ola07 Re: KRAKÓW -dr Tamara Wilk 22.01.05, 23:51
          Proszę o opinie na temat tej lekarki,planuje ciążę,prawdopodobnie wybiorę
          szpital UJASTEK,więc chciałabym mieć lekarza,który tam pracuje.Słyszałam opinie
          że dr T.Wilk jest dobrym lekarzem ,ale ma kiepsko wyposażony gabinet,chodzi mi
          głównie o kiepskie USG.Czy któreś z was prowadzi obecnie ciążę?,proszę o
          informację.
          • beata73 Re: KRAKÓW -dr Tamara Wilk 23.01.05, 19:52
            cześć,ja też planuję ciążę i poród w szpitalu na Ujastek, całkiem przez
            przypadek dowiedzialam sie od koleżanki która właśnie na Ujastku rodziła i była
            prowadzona przez lekarza z tego szpitala, iż Pani dr Wilk ma bardzo dobrą
            opinię. Ja chodze do Pani dr i musze przyznać iż jestem zadowolona. Nie umiem
            natomiast wypowiedziec sie na temat jakości USG bo sie na tym nie znam. Każde
            moje watpliwości i obawy, ktore sie pojawiały w temacie jajnikow rozwiewała
            przez badania USG-które nic złego nie wykazało.
            • monalisa771 Re: KRAKÓW -dr Tamara Wilk 08.02.05, 08:57
              Ja nie polecam dr Tamary wilk. Wykryto u mnie endometrioze zaawansowana. Przy
              wizycie u niej nic nie zuważyła, nawet zapalenia jajnikow. Stwierdziła nawet,
              że mi sie choroba cofneła co przy endometriozie bez operacji i lekarstw jest
              niemozliwe. USG bardzo dobre lecz nie jest to lekarz, ktory umie to odczytac.
              NIE POLECAM!!!!
      • sha1 Re: KRAKÓW 21.01.05, 01:14
        Jeżeli chodzi ci o dr Annę Springwald to pracuje także na Bronowickiej.
        Prowadziła moją ciąże. Wrażenia bardzo pozytywne.
        A tak z ciekawości - jakie są ceny na żabińcu?
        • agaka1 Re: KRAKÓW 22.01.05, 12:11
          z tego co wiem to ok. 50 zl ale przyjmuja rowniez na NFZ ale ciezko sie dostac :
          ( Mega zapotrzebowanie, maly kontrakt i zapisy ok. 15 na nastepny miesiac ... :
          ( Niestety, ... Ale za to jest bardzo fajnie, mila obsluga ...
        • 007moni Re: KRAKÓW 09.03.06, 16:02
          przepraszam a w jakim szpitalu przyjmuje/pracuje?
          • magd76 KRAKÓW -dr Postołowska 19.10.06, 11:57
            czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z dr Ireną Postołowską?? przyjmuje w
            GEMINI na ul. Olszańskiej 5. Będę miała u niej pierwszą wizytę i chciałabym coś
            więcej wiedzieć...
      • azawi Re: KRAKÓW 08.02.05, 13:08
        kiedyś przyjmowała na Armii Krajowej wink teraz nie wiem.. ale póki stamtąd nie
        zniknęła - bardzo ją sobie chwaliłam ( dr. Springwald) słysząłam ze przyjmuje
        gdzieś na Bronowicach
        • zielony-ludek Re: KRAKÓW - dr Springwald 28.02.06, 22:21
          Ma teraz prywatny gabinet
          ginekolog-krakow.republika.pl
    • sha1 Re: KRAKÓW - ZOBACZCIE 21.01.05, 01:36
      dzieciaki.imhbl.net/lekarze.html
      • agaka1 Re: KRAKÓW - ZOBACZCIE 22.01.05, 12:12
        wielkie dzieki za te stronke smile Jest tam tez wypowiedz o dr Springwald - wiec
        chyba jest ok ... smile
      • ciciorzyca Re: KRAKÓW - Baaaardzo ważna sprawa 22.01.05, 18:04
        Witam.Mam 16 lat.Chciałabym się wybrać do ginekologa bo podejrzewam u siebie
        grzybicę.Zależy mi aby lekarzem była delikatna, miła kobieta.Bardzo proszę o
        podanie mi przykładowych adresów nazwisk i telefonów.Niestety nie stać mnie na
        prywatną wizytę dlatego proszę o namiary na lekarzy przyjmujących w ramach NFZ.Z
        góry dziękuję!
        • miszka13131 Re: KRAKÓW - Baaaardzo ważna sprawa 25.01.05, 16:13
          Z doswiadczenia wiem ze to wlasnie kobiety sa malo delikatne przy badaniu.
          Proponuje zebys wybrala sie do mezczyzny. Zupelnie sie nie obawiaj, to jest ich
          praca i kazda kobiete traktuja jak PACJENTKE! Polecam Ci dr Tomasza Home
          przyjmuje prywatnie ale tez w ramach NFZ w Klinice UJ na ul. Kopernika.
          • ciciorzyca Re: KRAKÓW - Baaaardzo ważna sprawa 26.01.05, 22:32
            Bardzo dziękuję za radę ale ja jednak wolałabym wybrać się do
            ginekologa-kobiety.To będzie mniej stresujące i krępujące-dla mnie to ważne bo
            to moja pierwsza wizyta!uncertain
    • allplayer położnik do cesarki Kraków 24.01.05, 18:17
      napiszcie proszę o dobrym ginekologu-położniku do cesarki w Krakowie, szpital
      obojętny. z góry dziękuję smile)
      • agusia8888 Położnik do cesarki Kraków dr Bałasz Klinika Spes 07.03.06, 20:43
        Dr Bałasz- gorąco polecam. Klinika Spes to fantastyczne miejsce!!! Imtymnie,
        rodzinnie, cudowne położne i dr Bałasz jest bardzo miły, cierpliwy i
        odpowiedzialny. Ja miałam tam cesarskie cięcie i na prawde polecam wink
    • miszka13131 Re: KRAKÓW Ktoś zna dr Tomasz Homa? 28.01.05, 20:43
      dziewczyny potrzebuje obiektywnych opini o dr Tomasz Homa?
      • monisiul Re: KRAKÓW Ktoś zna dr Tomasz Homa? 08.02.05, 18:55
        Jest poprostu najlepszy!
    • olga32 Re: DR DRZEWICKI 29.01.05, 20:35
      Polecam z całego serca. Życzliwy, dowcipny a przy tym fachowy i zna się na rzeczy. Dzięki Niemu udało
      mi się utrzymać ciążę i teraz jestem szczęśliwą mamą. Bardzo pilnuje regularnych badań cytologii i
      piersi. Wiele moich koleżanek jest Jego pacjentakami i podzielają moje zdanie.
    • bomajka Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 30.01.05, 20:21
      A co sądzicie o klinice leczenia niepłodności "Macierzynstwo" (ul.
      Białoprądnicka) i dr Jarosławie Janeczce?
      • meniutka Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 09.02.05, 14:19
        Cześć!
        Pytałaś o dr Janeczko. Chodzę do niego już od jakiegoś roku, ale tylko dlatego,
        że do tej pory nikt nie umiał mi pomóc. Zalecił wszelkiego rodzaju badania i
        tyle... Okazało się że mam bakterię i zalecił antybiotyk. Hormony miałam w
        porządku, mąż plemniki też miał ok! Potem kazał zrobić drożność jajowodów,
        okazało się, że są drożne... Nie ma już żadnych przeciwskazań do tego bym
        zaszła w ciąże, ale niestety już minęły 4 m-ce i nic!!! A tak w ogóle to
        staramy sie z mężem już prawie 2 lata....
        Moim zdaniem jest to lekarz, któremu zależy tylko na kasie, non stop wymyśla
        jakieś badania itp. Sama drożność kosztowała 400 zł. Powiedział, że jak się nie
        uda przez 2 m-c to mam się zgłośić i będziemy robić inseminację (500 zł). Jak
        już wcześniej wspomniałam minęły już 4 m-ce i nic. Nie wiem co mam robić dalej,
        nie mamy dużo kasy i 500 zł jest dla nas wielkim wydatkiem...
        • miszka13131 Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 09.02.05, 15:51
          Hello! Mysle ze przed zabiegiem inseminacji powinnas koniecznie skonsultowac
          sie z innym lekarzem. Niestety teraz jest tzw boom na nieplodnosc. A lekarze
          (wiadomo nie wszyscy) zbijaja na tym ineteres. Tak jak napisalas, najpierw
          zabieg na droznosc jajnikow, tysiace badan itd, po takiej inseminacji proponuja
          in vitro za 8 tys i tak sie kreci. Na spokojnie skonsultuj wszystkie swoje
          wyniki u innego lekarza! A jak sie okaze ze wymagacie zabiegu poszukaj miejsca
          gdzie sie specjalizuja w tego typu "akcjach" Slyszalam ze znane sa osrodki w
          Warszawie, Bialymstoku i Łodzi (Gameta jest jedna z takich klinik)! Jak
          bedziesz potrzebowala pomocy napisz , mam troszke znajomych ktorzy sie lecza.
          Zycze powodzenia
          • meniutka Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 10.02.05, 09:38
            Dzięki za zainteresowanie. Bardzo chciałabym poznać dobrego lekarza, który
            zainteresowałby się mną a nie tylko kasą...
            Z tego co wiem (co mówił mi lekarz) już jesteśmy "czyści", żadnych bakterii,
            wszystko w porządku, ale to chyba siedzi gdzieś w psychice i tam jest głęboka
            bariera. Poprostu za bardzo chcemy mieć dziecko!
            I dlatego się nie udaje (((
            • bomajka Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 16.02.05, 00:13
              Widzisz, Meniutka, a mnie dr J. pomógł dwa razy zajść w ciążę i potem
              szczęśliwie urodzić zdrowe maleństwa, choć wcześniaczki. Teraz kolejne
              starania, na razie bez rezultatu. Myślę po prostu, że kiedy nie można znaleźć
              konkretnej przyczyny niepowodzeń ciążowych, to lekarze zlecają kolejne badania,
              mniej lub bardziej standartowe (drogie, skomplikowane etc.), by mieć jakiś
              punkt zaczepienia. Moje pytanie o dr Janeczkę stąd, że miał kiedyś wieeeelką
              wpadkę (brrr, przepraszam, za niewłaściwe słowo w kontekście tej sprawy) i
              ciekawa byłam, co na to forumowiczki. Pozdrawiam, życzę powodzenia w
              działaniach!
              • meniutka Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 17.02.05, 08:11
                Bardzo się cieszę, że tobie Bomajka udało się urodzić dzidziusie. Napisz w jaki
                sposób zaszłaś w ciąże, czy to było in vitro, czy inseminacja, czy może jakiś
                inny sposób?
                My ogólnie z mężem jesteśmy zdrowi, żadnych przeciwskazań. Nie udaje nam się!
                Lekarz powiedział, że jedyne wyjście to narazie inseminacja. A skoro nic nam
                nie jest i jesteśmy zdrowi, to dlaczego???? Czy musimy od razu robić
                inseminacje. To nie jest piękne zajście w ciąże.
              • radziszewska1 Re: KRAKÓW + Macierzyństwo. 02.01.06, 19:37
                Witaj. Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć o doktorze Janeczko. Poleciła mi
                go lekarka mojej koleżanki, powiedziała, że jest on specjalistą od leczenia
                niepłodnosci. Czy to prawda? Od pięciu lat staramy się o dzidziusia i caly czas
                bezskutecznie. Dotąd leczyłam się u Dr Skotnickiego, ale on chyba nie bardzo
                zna się na rzeczy. Mój mąż ma bardzo słabe plemniki, a ja ponoć nie mam i nigdy
                nie miałam jajeczkowania. Lekarz nie zrobił mi wystarczającej ilości badań,
                takie jest moje zdanie. Zażywałam Clostilbegyt i brałam zastrzyki raz w
                miesiącu, a mój mąż trzy razy w tygodniu chodził na zastrzyk i nic to nie dało.
                Słyszałam, ze Dr Janeczko przeprowadza Inseminację, chyba jestem gotowa nawet
                na taki zabieg. na In Vitro nie będzie nas stać. Tak bardzo chciałabym mieć
                dziecko. Nie wiem co robić. Czy jest sens umawiać się na wizytę do Dr Janeczki,
                czy poszukać sobie innego lekarza? Niestety nie mam do nich zaufania.
                Pozdrawiam
                asia
    • beretka2 Re: KRAKÓW - dr Dorota Sitko 31.01.05, 13:08
      Czy ktoś może polecić panią doktor Sitko do prowadzenia ciąży? Gdzie przyjmuje,
      ile kosztuje wizyta? Czy chętnie daje L-4? Bardzo dziekuje za wszelkie
      informacje.
      • reihnona Re: KRAKÓW - dr Dorota Sitko 31.01.05, 16:08
        goraco polecam. doskonala w usg i wykrywaniu wad plodu. przyjmuje w scanmedzie
        na aleji pokoju i w instytucie polsko-francuskim. w tym ostatnim maja doskonaly
        aparat usg. wizyta kosztuje 60 zl, a usg 55. trzeba sie umawiac albo na jedno
        albo na drugie.
        pozdrawiam.
        • eirede Re: KRAKÓW - dr Dorota Sitko 10.02.05, 16:29
          czy ktos moglby polecic rowniez innych lekarzy ze scanmedu???
          • hania72 Re: Scanmed-Kraków!!! 04.03.05, 08:59
            Polecam H.Chmielniak-Huczek. Prowadzila moja ciaze z miesniakiem. Super kobieta.
            Niestety nie odbiera juz porodow, wiec trzeba sobie szukac lekarza lub poloznej
            w szpitalu. Pozdrawiam
        • olga1110 Re: KRAKÓW - dr Dorota Sitko 18.04.06, 14:37
          Prosze o adres gdzie ta Pani doktor przyjmyje bo na stronie scanmeda nie ma jej
          wśród ginekologów.
    • miki9910 Re: KRAKÓW 01.02.05, 13:08
      a czy ktoś zna gin-poł Piotr Marszał z Zeromskiego mam zamiar prowadzić ciąże u
      niego ciekawi mnie czy warto
      • renste DO miki 9910 03.02.05, 20:48
        Ja chodzę do dr Marszała(jestem w 20 tg ciąży)ale ciągle się zastanawiam czy go
        nie zmienić .Na pewno chcę rodzić w ŻEROMSKIM.Słyszałam wiele pozytywnych
        opinii na temat innych lekarzy,na temat mojego jedną pozytywną ,ale przeszkadza
        mi że nie pamięta pacjentek,jest kłopot z usg,na wizycie głównie bada szyjkę i
        w zasadzie to wszystko(dzięki Bogu nic się nie dzieje).Nawet część badań muszę
        sobie zlecać sama(takie bardziej specjalistyczne)bo doktor o nic nie pyta.
        Mam ciągle nadzieję ,że jak coś będzie nie tak,to się poczuje w obowiązku.
        No i w końcu jest w szpitalu ordynatorem,co nie jest bez znaczenia w razie
        czego.(znam taką sytuację z autopsji ale z innego szpitala).
        • renste KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 03.02.05, 21:12
          Chodzi mi o dobrego lekarza ,który poradzi sobie w razie jakichś komplikacji w
          ciąży i będzie przy porodzie.
          • litwineczka Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 18.02.05, 19:27
            Dr Piotr Marszał, tamtejszy ordynator - gorąco polecam; znakomity lekarz o
            cudownym podejściu do ludzi smile.
            • sykol Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 30.06.05, 20:46
              Kobietki a co powiecie o dr Hejnarze z Zeromskiego???co sadzicie o nim jako
              fachowcu???
              • wojcik.monika Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 01.07.05, 21:23
                POLECAM SERDECZNIE DR IRENĘ KOTOWSKĄ Z ŻEROMSKIEGO- TO BARDZO DOBRY GINEKOLOG-
                POŁOŻNIK!
            • prowans Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 20.07.05, 10:52
              mam torbiele na obu jajnikach i leczę się już od ponad 3 lat u dr Dobrzańskiej-
              Tatarczuch co polega na zmianach tabletek hormonalnych, badaniach usg i
              stwierdzeniach że wszystko jest ok-ale mam wątpliwości...chce zmienić lekarza
              czy dr Marszał to rzeczywiście dobry specjalista?
              • rak13 Re: dr Marek Kmieć z Żeromskiego (Kraków) 03.04.06, 13:08
                Szukam opinii na temat dr Kmiecia z Żeromskiego.
                Jak prowadzi ciąze itp.

Z góry dziękuję za pomoc.
                rak
                • misia751 Re: dr Marek Kmieć z Żeromskiego (Kraków) 18.07.06, 18:15
                  jest super!!! mielismi z mezem problem z zajsciem w ciaze i on nam pomogl, ciaze
                  tez prowadzil super i napewno nie nalezy do lekarzy ktorzy robia biznez na
                  prywatnych gabinetach, zawsze mozna na niego liczyc bez wzgledu na pore dnia z
                  czystym sumieniem polecam
            • jola6631 Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 05.09.06, 12:05
              Dzień dobry,
              Znalazłam Pani opinię na temat p. Marszała z Żeromskiego i również ją
              podzielam. Chciałabym się umówić na wizytę w gabinecie p. Marszała jednak nie
              posiadam aktualnego telefonu / adresu - zdaje się, że zostało zmienione
              miejsce, w którym przyjmuje p. Marszał (poprzednie było na Grzegórzeckiej).
              Czy posiada może Pani aktualne namiary na gabinet p. Marszała? Z góry dziękuję
              za pomoc.
              Jola
          • 2.fiona8 Re: KOGO POLECACIE Z ŻEROMSKIEGO?-Kraków 06.08.08, 17:54
            Polecam bardzo pania doktor Irene Kotowska, rowniez przyjmuje w
            centrum medycznym na Ruczaju
      • monalisa771 Re: KRAKÓW -doc Klimek 08.02.05, 09:11
        zdecydowanie polecam tego lek. Jest to bardzo dobry specjalista. Przyjmuje na
        Pl.Szczepańskim 3 w Fertility Clinic. Jest to polsko+amerykanska klinika
        lecyenia niepodnosci ale nie tylko. Przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu. Z
        doswiadczenia wiem, ze najlepszy jest taki lekarz bo w razie potrzeby od razu
        mam lekarza w sypitalu. Jest to lekarz cieszacy sie duza slawa. najlepszej
        klasz specjalista!!! Bardzo mi pomogl juz na samzm poczatku. POLECAM!!! JEST
        REWELACYJNY!!!!
    • kakta KRAKÓW - Alicja Janaszek, Jerzy Zdanowski 05.02.05, 22:40
      Kochane,
      czy któraś z Was miała do czynienia z dr Alicją Janaszek lub dr. Jerzym
      Zdanowskim?
      Pozdrawiam
    • jupimor Re: KRAKÓW 15.02.05, 20:27
      a czy ktoś zna dr. Loster, czy ona jeszcze przyjmuje? Kiedyś pracowała na
      Kopernika i miała prywatny gabinet.
      • dalla1 Prowadzenie ciazy i poród-ktory szpital??? 18.02.05, 08:53
        mam duzy problem bo nie moge sie zdecydowac na lekrza.ponoc dobrze zeby ten
        lekarz pracowal w szpitalu w ktorym bedzie sie rodzic(nawet jak sie chodzi na
        wizyty prywatnie)?znam dobrego lekarza ale on nie pracuje w szpitalu(dr.Bacz).
        czy ktoras z Mam moze mi pomoc???Myslalam o Ujastkach,ale ktory lekarz??
        Juszczyk?malo o nim informacji znalazlam na tym forum i wlasciwie nic
        konkretnego. Mysle tez o Narutowiczu,kto tam jest godny polecenia? Dziedzic?Czy
        dr Jan Kus tez tam pracuje,polecacie?A moze lekaz prowadzacy cize nie musi byc
        ze szpitala?Ale zalezy mi na tym zeby byl lekarz na wezwanie,nie przypadkowy.
        Czy to kosztuje?(tzn. lekarz na wezwanie - czy jesli bylo sie jego pacjentka to
        nie?)Bardzo prosze o pomoc bo musze sie zdecydowac na lekarza prowadzacego!!!
        dziekuje z gory!
        • renste Litwineczka odp. 18.02.05, 21:28
          LITWINECZKA MOŻESZ NAPISAĆ COŚ WIĘCEJ? Chodziłaś do niego w ciąży?
          Ostatnio spędziłam trzy dni na patologii.Zostaję u niego,aczkolwiek jest w
          Żeromskim też kilku innych lekarzy godnych uwagi.
          Napisz czy prowadził twoją ciążę i jak wto wygląało.No i co z porodem??????
          Na wszelki wypadek podaję Ci adres: renste@wp.pl
        • marat2 Re: Prowadzenie ciazy i poród-ktory szpital??? 23.02.05, 00:48
          Polecam dr Kusia z Narutowicza. Ma bardzo ludzki stosunek do kobiet w ciazy, potrafi odstresowac i uspokoic, co bardzo pomaga niepokojacym sie o wszystko przyszlym mamusiom. Przy tym jest bardzo dobrym specjalista, przyjmuje w szpitalu w poradni i w gabinecie na Mieszczanskiej. Jest zawsze dostepny pod tel kom. co bylo dla mnie bardzo wazne w czasie ciazy.
          pozdrawiam
          • olkamin Re: Prowadzenie ciazy i poród-ktory szpital??? 24.02.05, 22:47
            Polecam dr.Baran z Rydygiera.
            Moja ciąża była zagrożona (zarówno dla dziecka jak i matki)więc trafiłam od
            razu do szpitala (2 razy po około tydzień - w czasie trwania ciąży + cesarka).
            Byłam pod opieką Pani Doktor. Fachowa opieka i profesjonalne
            podejście do pacjentki pozwoliły mi donosić
            ciążę do 39 tygodnia (sukces bo w 24 już było nieciekawie) i cieszyć się
            zdrową i szybko rosnącą Magdą.
            Polecam pania doktor za spokój ducha,cierpliwośc i fachowość która się udziela
            pacjentkom i
            chyba "powołanie" do zawodu lekarza. Nie stresuje pacjentek, interesuje się po
            porodzie, wspiera i jest O.K.
            Prywatnie też przyjmuje, ale jest codziennie w szpitalu, zawsze gdzieś można ją
            złapać. A co najważniejsze odbiera telefony.
          • kasiaaug dr Kuś polecam 28.02.05, 22:57
            ja mam takie samo zdanie jak przedmówczynismileJestem naprawde zadowolona
        • pimpek8888 Polecam klinikę Spes i doktora Andrzeja Bałasza! 07.03.06, 20:28
          Ja tam urodziłam córeczkę i jestem bardzo zadowolona. Dr Andrzej Bałasz
          prowadził moją ciążę (która była zagrożona od początku, najpierw poronieniem, a
          potem porodem przedwczesnym)Donosiłam dziecko do terminu. Dr Bałasz bardzo o
          Nas dbał.
          Atmosfera w klinice Spes jest rodzinna, wszystkie położne są miłe, cierpliwe i
          wykazują zrozumienie. Lekarze też fantastyczni, mili z poczuciem humoru.
          To wszystko sprawiło, że nie pamiętam wcale bólu i negatywnych przeżyć.
          Pamiętam uśmiechy położnych, rzetelne udzielanie informacji, odpowiadanie na
          moje pytania, wyjaśnianie wątpliwości, i wielką życzliwość!
          Poza tym sam wygląd kliniki- przypomina hotel, a nie szpital. Jest imtymnie,
          spokojnie. Nikogo nie traktuje się "taśmowo i anonimowo".
          Gorąco polecam!
    • pola333 Re: a czy znacie Wilkowskiego? 19.02.05, 22:08
      Polecano mi go.Ale nie dowiedzialam sie czy jest zwiazany z jakims szpitalem?
      I jak prowadzi ciaze. Szukam lekarza, ktory nie bedzie traktowal mnie jak
      koleja kupke kasys, ale wyslucha mnie, poradzi, odpowiena na pytania, ktorych
      mam mase bo po raz pierwszy mam okazjebyc w ciazy??
    • sztukadialogu Re: KRAKÓW 28.02.05, 16:19
      Czy ktoras z Was byla na cytologii w Szpitalu Rydygiera? Dostalam tam
      skierowanie a nie wiem czy nie lepiej isc prywatnie?
    • czyzanka Re: KRAKÓW 04.03.05, 02:45
      Mam do Was ogromną prośbę.Prawdopodobnie cierpię na ENDOMETRIOZĘ.Podejrzewali to ginekolodzy, u których się leczułam,ale nic z tym
      nie robili.Nawet nie zapisywali mi leków hormonalnych.Od kilku lat objawy choroby nasilają się. Konfrontuję je z tym,co czytam o
      tej chorobie. Najgorszy jest ból podczas miesiączki. Staje się już nie do wytrzymania, nie pomagają żadne leki przeciwbólowe,
      które łykam garściami.Proszę, polećcie mi jakiegoś lekarza, który zajmuje się tą chorobą bądź jakiegoś innego, kompetentnego. Mam
      26 lat, nie planuję dziecka w ciągu najbliższych lat (podobno istnieje dużo prawdopodobieństwo,że po porodzie choroba ustępuje),
      a nie zamierzam czekać z tym do menopauzy (po której-jeśli wczesniej choroba nie minęła-podobno ustępuje);nie mogę dłużej brać
      leków przeciwbólowych, bo niedługo wysiądzie mi wątroba.Chyba już lepiej brać tabletki hormonalne.
      • enigma34 Re: KRAKÓW 07.03.05, 13:35
        Hej!!!nie martw sie, ja tez choruje na endometrioze i tez chodzilam do kilku
        lekarzy,az trafilam do dr Marszała , ktory jest specjalista jesli chodzi o ta
        chorobe,leczylam sie kilka miesiecy a kiedy to nie dalo efektu mialam
        laparoskopie w szpitalu zeromskiego, teraz jest duzo lepiej i wlasnie jestem w
        ciazy,a mam 35 lat,Marszał przyjmuje na Grzegórzeckiej tel 636 90 09,polecam ,
        pozdrawiam Cie serdecznie i zacznij sie leczyc poki czas!!!!basia
        • czyzanka Re: KRAKÓW 07.03.05, 17:06
          Dziękuję Ci bardzo, Enigma34,za informacje! Wybiorę się do tego lekarza na pewno, mam nadzieję,że ten okaże się skuteczny. A czy miałaś problemy z zajściem w ciążę? Czy po zabiegu zostałaś wyleczona z tej choroby czy tylko zaleczona? Po jakim czasie po laparoskopii zaszłaś w ciążę?
      • enia7 Re: KRAKÓW 29.11.05, 14:38
        Ja moge ci polecic dr. Macieja Kostyka. On wyleczyl mnie z endometriozy.
        Urodzilam synka zdrowego. Troche to trwalo i kosztowało ale pomogł.namiary na
        doktora znajdziesz na tym forum trochę wyżej.
    • groszek82 dr Zofia Glanowska 07.03.05, 20:34
      Przyjmuje przy ul Stolarskej, po tej samej stronie co konsulat USA sa gabinety.
      Baaaaardzo gorąco polecam, jest genialna!!! Świetna profesjonalistka, tyle ze
      długo sie do niej czeka (masa chętnych smile). Studentki znizka - tylko 30 zl!!!!!!
      JEST SUPER!!!!!
      • a25a7 dr Rokicki 08.03.05, 12:30
        Doktor przyjmuje w Midimed oraz nArutowiczu, bardzo sympatyczny, kompetentny, a
        jakie są inne opinie na jego temat?
        • izac6 Re: dr Rokicki 21.03.05, 10:40
          Potwierdzam. Chociaż z małą uwagą negatywną, ponieważ traktuje pacjentki jakby
          już wszystko wiedziały i trzeba się samemu dopytywać.Prowadził moją ciąże i
          byłabym zadowolona w pełni gdyby miał swój sprzęt i nie musiałabym jeździć na
          drugi koniec Krakowa do Narutowicza na USG. I jeszcze coś, trochę zapominalski
          i roztargniony.
          • ines222 Re: dr Rokicki 26.04.05, 15:59
            jest ok - generalnie nie mam do niego zbyt duzo "ale" wink....ale to od niego
            trzeba wyciagac prawde...wydaje mi sie ze nie ujawnia wszystkich mozliwosci
            leczenia danego schorzenia, przynajmniej tak bylo w moim przypadku...poza tym
            sympatyczny, usmiechniety i podnoszacy na duchu lekarz smile
        • syzia1 Re: dr Rokicki 27.04.05, 18:22
          Bardzo dobry lekarz.Przez kilka lat nie miałam okresu.Przez ten czas leczyłam
          się u czterech lekarzy i jednego endokrynologa.Dopiero dr Rokicki mi
          pomógł.Przyznaję, badania były drogie, ale za to zdarzały się wizyty za które
          pan doktor nie chciał brać pieniędzy.Świetny specjalista, bardzo miły. Podczas
          krępujących badań potrafi rozładować napięcie. Można dzwonić do niego na
          prywatny numer o każdej porze.Wiele mu zawdzięczam. Polecam.
          • baba_jaga1235 Re: dr Rokicki 02.02.10, 18:47
            przykro mi, ale tym panu mam złe zdanie - fakt, byłam "darmową" pacjentką,
            jednak chyba nawet wtedy przydałoby się badanie - w ciągu 3 lat ani razu, mimo
            zgłaszanych problemów, może pan dr ma rentgena w oczach; konwersacja, owszem
            miła, ale nie po to chodzi się do ginekologa, na pewno nie skorzystałabym z jego
            prywatnych wizyt; o skierowanie na cytologię się wykłócałam, ponieważ doktorowi
            wydawało się, że niedawno robiłam - po sprawdzeniu okazało się, że 2 lata
            wcześniej (robiłam owszem prywatnie, ale dla własnego spokoju); to w gruncie
            rzeczy przykre, bo wizyta u ginekologa nie należy do moich ulubionych zajęć, z
            innych lekarzy gorąco polecam dr. Marka Kmiecia i dr Małgorzatę Klimek - same
            superlatywy
      • aniakakadu Re: dr Zofia Glanowska 26.11.05, 21:09
        dr Zofia Glanowska - przychodnia przy ul.Stolarskiej. Duża kolejka do doktor,
        ale warto poczekać. Badanie wykonuje solidnie i dokładnie. Co którąś wizytę
        bada piersi. Teraz jestem w ciąży mam trochę problemów z krwawieniem, doktor
        jest zaangażowana, doradza, stara się jak najlepiej dobrać mi kurację. Gorąco
        polecam. Dodatkowo na miejscu w przychodni jest wykonywane USG.
      • ania_mu Re: dr Zofia Glanowska 04.02.06, 23:56
        poczytaj sobie o niej na forum na temat złych ginekologów. Ta baba jest
        straszna.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&a=17184858
        • aniakakadu Re: dr Zofia Glanowska 17.05.06, 14:00
          A Twoja opinia jest związana z własnym doświadczeniem, czy tylko bazujesz na
          opiniach pozostałych? Ja uważam, że jest świetna i dalej będę miała o niej taką
          opinię jako jej pacjentka. Chodzę do niej już kilka lat i nie mam (jak narazie)
          żadnych zastrzeżeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka