21.05.04, 16:10
NAJLEPSZYM LEKARZEM JEST ROBERT KIEŁBASIŃSKI. ZE SZCZEGÓLNA TROSKĄ DBA O
SWOJE PACJENTKI. WIZYTKI MA NAJTAŃSZE!!!!!!!!
    • karinka17 Re: MIKOŁÓW 01.06.04, 09:56
      Ja jeszcze dodam Panią Czekańską-Karel smile, może nie najtańsza (przyjmuje
      prywatnie 60zł i na NFZ), ale jest bardzo dobrym ginekologiem!!
      • athina.net Re: MIKOŁÓW 22.09.08, 18:34
        Witam!cztery razy byłam pacjętkom oddziału ginekologicznego w
        Mikołowie, zdążyłam poznać większość pracujących tam lekarzy i
        niestety z przykrością musze stwierdzić,że tylko jeden z lekarzy[
        jeden na cały personel,przy badaniu komisyjnym]rospoznał u mnie
        ciąze pozamaciczną.. Tylko jeden dr.R.Kiełbasiński.. Jeśli wasze
        zdrowie jest dla was najważniejsze, oddajcie je w dobre ręcę!!
        Dr.Robert Kiełbasiński jest jednym z nielicznych lekarzy,który każdą
        pacjętke traktuje tak, jak by to była jego matka, żona lub siostra.
        Sprawdz sama.. Ewa Klyta
        • bini6 Re: MIKOŁÓW 22.09.08, 22:18
          athina przykro mi że tak się stało życzę wszystkiego dobrego trzymaj się u mnie
          zaś pan doktor wykrył podwyższoną prolaktynę na razie nie planuje dzieci wiec
          sie na razie nie martwię
    • lelunia4 Re: MIKOŁÓW 06.07.04, 06:53
      Superowa Pani Doktor hab.prof. Violetta Ciszek-Skrzypulec ->ginekolog,
      edrykrolog, położnik, seksuolog, leczy niepłodność, posiada mnóstwo dyplomów
      ukończenia różnych kursów i szkoleń. Zawsze pomoże, wysłucha i dokładnie
      przebada. A atmosfera jest bardzo miła.
      • alina1 Re: MIKOŁÓW 14.08.04, 12:48
        TO się chyba wiele zmieniło przez dwa lata bo ja do niech chodziłam 2,5 roku i
        jakoś wrażenia mam średnie.
        Długie godziny spędzone pod gabinetem, zawsze kolejki, zawsze ktoś dopisany
        dodatkowo. Sama wizyta bardzo krótka i szybka. Owszem atmosfera ok,
        rzeczywiście wiedzę ma ogromną.
        Brak kontaktu w szpitalu. Brak kontaktu telefonicznego, nr tylko do położnej,
        która rzadko odbierała.
        • neti74 Re: MIKOŁÓW 21.09.04, 12:37
          Trudno uwierzyć, bo ja jestem pacjentką pani prof. Skrzypulec od dobrych kilku
          lat i mam b. dobrą opinię. Fakt, mimo umawiania się na konkretną godzinę,
          zazwyczaj są poślizgi i czeka się bardzo długo, ale warto. Wizyty są (tak było
          zawsze w moim przypadku) długie, pacjentka zawsze jest kompletnie badana i może
          liczyć na rozmowę i wyczerpujące odpowiedzi na każde pytania. Atmosfera jest
          miła. Faktycznym minusem jest brak kontaktu w szpitalu, choć nie zawsze jest to
          konieczne. Trudno również złapać panią profesor na komórkę, łatwiej dzwonić do
          gabinetu.
          • gagat100 Re: MIKOŁÓW______________________Autor: neti74 22.09.04, 19:35
            Mikołów
            Autor: neti74
            Data: 21.09.2004 12:25 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
            Pani prof. Violetta Skrzypulec - ginekolog, endokrynolog. Z czystym sumieniem
            ją polecę. Bardzo indywidualnie podchodzi do pacjentek, poświęca im dużo
            czasu. Nie eksperymentuje, tylko zaczyna od zlecenia kompletu badań, co
            niestety nieczęsto się zdarza - takie w każdym razie są moje wcześniejsze
            doświadczenia. Tel. 2266250.

• nicol.k Re: MIKOŁÓW______________________Autor: neti74 13.10.04, 09:20
              Witam - czy mogłabyś mi napisać coś więcej o pani doktor Skrzypulec?? Gdzie
              przyjmuje w jakich godzinach i ile bierze za wizytę? Mieszkam w Tychach i
              chciałabym znaleź naprawdę dobrego ginekologa.
              • palusia7 Re: MIKOŁÓW______________________Autor: neti74 06.12.04, 15:51
                Witamsmile Ja chodze do pani profesor Skrzypulec od niedawna, ale jestem bardzo
                zadowolona, nie zamierzam zmieniac lekarza. Jest bardzo pozytywnie nastawiona
                do pacjentki, wizyta nie wiąże sie z najmniejszym stresem. Za pierwsza wizyte
                zapłaciłam 80zł, ale w tym bylo USG, ktore kosztuje 20zl. Za kolejne tez płaci
                sie podobnie. Jak do tej pory jej diagnozy były prawidłowe i bardzo mi pomogła.
                Przyjmuje w prywatnym gabinecie w swoim własnym domu przy Starej Drodze w
                Mikołowie. W poczekalni znajduje sie cennik, co jest bardzo wazne, bo u innych
                lekarzy, u ktorych bylam, czegos takiego nie bylo i zazwyczaj bylam zaskoczona
                kosztem wizyty. Polecamsmile
              • alina1 Re: MIKOŁÓW______________________Autor: neti74 11.12.04, 18:26
                Mokołów Stara Droga 56, zielony piętrowy dom.
                tel 226 62 50
          • samanta25 Re: MIKOŁÓW 04.11.04, 14:22
            Co do prof. Skrzypulec-Ciszek to faktycznie jest dobrym fachowcem
            Jedynym minusem jest to, że ostatnio bardzo często odwołuje swoje wizyty z
            powodu braku czasu i pacjenci na tym tracą - nie ma ciągłości leczenia

-------------
            czekam na cud 33 cykl
            www2.fertilityfriend.com/home/samanta
          • alina1 Re: MIKOŁÓW 11.12.04, 18:29
            Jest mi bardzo przykro, że nie mam takich wspomnień.
            Wizyty były zawsze bardzo krótkie jakieś 10, max 15 minut.
            Czekałam średnio 40 minut za każdym razem, ale to rzadko bo zwykle ponad godzinę.
            Nie podważam wiedzy i autorytetu bo wiedzę ma sporą i wciąż się dokszłatca.
            Może gdyby wtedy pracowała w klinice byłabym traktowana lepiej jako pacjentka, nie wiem.
            W każdym razie szukam innego lekarza.
            • izunia32 Re: MIKOŁÓW 21.12.04, 00:19
              Niestety mam podobne zdanie o pani doktor,w połowie ciąży zmieniłam ją na
              innego lekarza i żałowałam,że nie zrobiłam tego wcześniej
          • blue_bird_she Re: MIKOŁÓW 09.07.07, 13:01
            Pani profesor Ciszkowa, wybaczcie, Drogie Panie, co to, to ja dziękuję! 10 lat
            temu zaszłam w ciążę, wg p. doktor ciąża była REWELACYJNA! na tydzień przed
            terminowym porodem (urodziłam córkę za 3 dni!!) pani doktor stwierdziła, ze
            wszystko jest w jak najlepszym porządku!. to było w czwartek, z piątku na
            sobotę - 40 stopniowa gorączka, rano telefon do pani doktor odpowiedź: proszę
            przyjechać. Wynik - "Ale ja pani nic nie pomoge mam nieczynne USG, musi pani
            jechać do Tychów do szpitala na KTG. poza tym jak mogła się pani doprowadzić do
            takiego stanu, ma pani chore nerki! to z nerek ta temperatura" Jak sie okazało
            dokłacnie 10 godzin później, nie z nerek, ale z niedopatrzenia p. doktor! Gdyby
            dobrze mnie zbadała, wiedziałaby, że odkleja się łożysko i jest infekcja
            bakteryjna, ale nie nerek tylko wewnątrzmaciczna! Córka dostała 3 pkt w skali
            A. spędziła 3 tygodnie na OIOMie w katowickim szpitalu. telefonów p. oktor
            oczywiście nie odbierała, dopiero 3-4 dni po urodzeniu dziecka udało mi się z
            nią skontaktować i usłyszałam.. "tak, słyszałam o tym przypadku w mikołowskim
            szpitalu, ale wie pani, Mikołów, to nie Tychy. Przykro mi, że to akurat panią
            spotkało" koniec rozmowy..... A tak obiecywała, ze będzie przy porodzie, z
            drugiej strony w końcu to ona wypisała skierowanie.
            To tylko część. jakiś czas później inny lekarz wykrył u mnie komórki
            nowotworowe szyjki macicy... efekt błędnego leczenia. Konsultacja wykazała to
            samo.
            Obecnie udało mi się zajść ponownie w ciążę, na szczęśćie już nie po
            skrzydłami p. Skrzypulec..
            O Boze, a ja nie pozwoliłam sobie na nią złego słowa powiedzieć....

• nicol.k Re: MIKOŁÓW 13.10.04, 09:17
        Witam - czy mogłabyś mi napisać coś więcej o pani doktor?? gdzie przyjmuje w
        jakich godzinach i ile bierze za wizytę? Mieszkam w Tychach i chciałabym znaleź
        naprawdę dobrego ginekologa.
      • olena6 Re: MIKOŁÓW 28.10.06, 18:17
        gdzie przyjmuje pani doktor Ciszek - Skrzypulec? czy mogę prosić o jakieś
        namiary? dziękuję i pozdrawiam
    • djanka Re: MIKOŁÓW 28.10.04, 08:27
      ja rowniez oddaje glosik na dr Kielbasinskiego i oby sie nie zepsul wink polecam
      rowniez jego Żone ktora jest lekarzem rodzinnym i przyjmuje w poradni w Mikołów-
      Mokre
      • s-y-l-l-a Re: MIKOŁÓW 28.10.04, 13:08
        ja żonę Pana dr Kiełbasińskiego teżpolecam w 100% /nasz lekarka/, natomiast
        jako ginekologa Paną Czekańską-Karel smile
    • dominika1313 Re: MIKOŁÓW 29.10.04, 17:16
      Dr Kiełbasiński jest super. Jest moim lekarzem od 5 lat i nie zamieniłabym go
      na innego. Jest lekarzem z powołania, zawsze pomocny, tani, czasami wogóle nie
      bierze pieniędzy. Miałam do czynienia z dr Karel oraz Czerwińską. Nie ma
      porównania
    • bini6 Re: MIKOŁÓW 21.11.04, 00:30
      Również zgadzam się że najlepszymym ginekologiem jest Robert kiełbasiński
      zawsze wysłucha do końca pacjentke dokładnie przebada i doradzi
    • radowinkaala Re: MIKOŁÓW 04.12.04, 18:23
      Ja również polecam pana doktora Roberta Kiełbasińskiego, a także doktora
      Wiesława BANASIA i Piotra Wieczorka
      • kedziorwydra Re: MIKOŁÓW 06.12.04, 00:31
        polecam baaaaaaaarzdo goraca doktor Skrzypulec!!!jest wspaniala podchodzi do
        pacjentki jak do kogos bliskiego i z usmiechem zawsez mila atmosfera zero
        stresow nawet dla mlodych pacjentek!!traktuje je z dojrzaloscia!!i zna sie na
        rzeczy!!ssssuuuuupppeeeeeeerrr!!!
        • bertula Re: MIKOŁÓW 06.12.04, 13:16
          kedziorwydra napisała:

> polecam baaaaaaaarzdo goraca doktor Skrzypulec!!!jest wspaniala podchodzi do
          > pacjentki jak do kogos bliskiego i z usmiechem zawsez mila atmosfera zero
          > stresow nawet dla mlodych pacjentek!!traktuje je z dojrzaloscia!!i zna sie na
          > rzeczy!!ssssuuuuupppeeeeeeerrr!!!
          Drogie internautki
          Przeczytałam wasze opinie na temat wielu mikołowskich lekarzy , przeczytałam
          również opinie o złych ginekologach i tak sie zastanawiam czy takie wypowiedzi
          mogą wprowadzic coś dobrego . Z lekarzem jest tak samo jak z fryzjerem czy
          kosmetyczką ,to usługa i jeden będzie z niej zadowolony a drugi nie , jednej
          zaszkodzi , drugiej pomoże,,,,,, Jeśli chodzi o dr Violettę Ciszek to mogę
          powiedzieć tyle ,,,, jestem jej pacjentką od 13 lat ,prowadziła moje trzy ciąże
          jeden poród odbierała dwa następne nie , nie zawsze można się z nią
          skontaktować , czasami trzeba się wyczekać , czasami odwołuje wizyty (ale jeśli
          chcemy chodzić do fachowca musimy się liczyć z tym że zdobywa on swoją wiedzę
          uczestnicząc w kursach ,sympozjach , badaniach klinicznych więc czasami odbija
          się to na nas )lecz czy to do końca takie wazne przecież liczy sie fachowość a
          ona jest jej doskonałym przykładem wiec zadzwońcie przed wyjściem do gabinetu
          czy coś jej nie wypadło ewentualnie jaki jest poślizg a do poczekalni weźcie
          sobie dobrą ksiażkę , odetchnijcie od domowych obowiązków i miejcie tę chwilę
          tylko dla siebie ,,,, i jeszcze jedno , nigdy nie uwierze ze pani doktor
          rozpoczęłą jakąkolwiek wizytę bez wywiadu , bez badań , bez miłej rozmowy ,,,,
          to poprostu nie leży w jej naturze ,,,a jeśli nawet coś takiego sie zdarzyło
          to poprostu miałą gorszy dzień , co do złej diagnozy no cóz kazdy jest tylko
          człowiekiem ,,,,nikt nie jest nieomylny . Ja dwoma rękami głosuję za panią
          doktor te trzynaście lat regularnych wizyt jest najlepszą
          reklamą ,,,,pozdrawiam internautki
          • alina1 Re: MIKOŁÓW 11.12.04, 18:24
            Może to jest tak, że jak ciąża skończy się sukcesem to chwali się każdego lekarza a jak nie to wszelkie błędy widzi się o wiele wyraźniej.
    • martyszka2 Re: MIKOŁÓW 29.01.05, 00:59
      DR KIEŁBASIŃSKI, DR KIEŁBASIŃSKI i jeszcze raz DR KIEŁBASIŃSKI - ludzkie
      podejście i fachowość, naprawdę dba o pacjentkę i to bez względu na to, czy
      pacjentka płaci. Wszystkiego dobrego Panie Doktorze !!!
    • gagat100 prof.śamdrhab.Skrzypulec 04.02.05, 17:57
      CYTAT

MIKOŁÓW
      Autor: evellina1980
      Data: 04.02.2005 16:01 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

-----------------------------
    • gagat100 Dr Karel 04.02.05, 17:58
      CYTAT

Mikołów
      Autor: izelka
      Data: 12.01.2005 08:52 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

-----------------------------
    • kasiawieloch Re: MIKOŁÓW 11.02.05, 15:49
      gdzie przyjmuje i kiedy dr Kiełbasiński?dziękuję za odpowiedż
      • jolanta8 Re: dr Adam Dyrda i namiary na Kiełbasińskiego 04.03.05, 11:57
        znaci etego lekarza? jest ordynatorem w szpitalu w Mikołowie podobno dobry ale
        zbieram dopiero o nim opinię i podajcie namiary na Kiełbasińskiego
        dziekuje
        • rkarwat Re: dr Adam Dyrda i namiary na Kiełbasińskiego 04.09.06, 21:33
          Dyrda jest hurtownikiem, rutyniarzem. Wizyta u niego trwa średnio 15 min (nawet
          weterynarz poświęca więcej czasu swoim pacjętom) moja żona chodziła do niego
          jak była w ciąży, przez 9 msc nie zauważył że dziecko ma wade serca, zrośnięty
          przełyk i zmiany kostne pomimo iż kilkakrotnie robił USG. Mój aniołek zmarł w 3
          tyg. życia. Nie obwiniam go o to, ale podważam jego fachowość bo jeżeli wykrył
          by wcześniej wady u mojego syna, to moj aniołek miał by większą szansę przeżyć.
          • majowa-panna Re: dr Adam Dyrda i namiary na Kiełbasińskiego 06.09.06, 10:03
            Cóż, dr Dyrda często jest wybierany zapewne z racji pełnionej przez niego
            funkcji w szpitalu - dla mnie to jest wręcz czynnik bardzo zniechęcający. Z
            mikołowskich lekarzy miałam już w swoim krótkim życiu do czynienia z dr'em
            Jaworskim, dr'em Dereszowskim, dr Ciszek, dr Czekańską-Karel & dr'em
            Kiełbasińskim i z czystym sumieniem mogę napisać że mając wybór wybrałam
            ostatniego i nie mam zamiaru zmieniać. Dr Ciszek też jest OK, ale żeby u niej
            się leczyć trzeba mieć bardzo dużo czasu i cierpliwość do siedzenia w kolejce
            której ja nie posiadam smile
        • kobiet33 Re: dr Adam Dyrda i Kiełbasiński nie polecam 17.04.09, 10:31
          Poród w szpitalu powiatowym w Mikołowie

W dniu 25.02. 2009 o godzinie 2200 żonie odeszły wody płodowe, więc zadzwoniła do lekarza prowadzącego, który kazał jej pojechać do szpitala w Mikołowie. Po zbadaniu przez lekarza mającego nocny dyżur o godz. 2300 żonę przyjęto na oddział porodowy. Był to jej pierwszy poród i cały czas byłem przy żonie. Przez całą noc żona miała skurcze, od czasu do czasu przychodziła położna, lecz lekarka dyżurująca do godz.8.30 nawet nie pofatygowała się ani razu aby zobaczyć jaki jest stan rodzącej, gdyż w nocy nic nie podaje się na przyspieszenie porodu. Z mojego punktu widzenia jest tak dlatego, że lekarze muszą się wyspać w czasie nocnych dyżurów, aby mieć siły na pracę w prywatnych gabinetach lekarskich.

Przez cały okres ciąży żona korzystała z prywatnego gabinetu ginekologicznego w Mikołowie. Lekarzem prowadzącym był dr. Robert Kiełbasiński (ginekolog ,położnik, cytolog), który co 21 dni badał żonę. W czasie badań USG doktor mówił, że dziecko rozwija się dobrze ale jest bardzo duże (w 34 tygodniu około 4kg.) oraz że ciąża należy do trudniejszej ale co to miało znaczyć to tego nie wiemy. Uważam, że lekarz z tak dużym doświadczeniem powinien wziąć pod uwagę również wiek żony 33lata oraz to, że miała cukrzycę ciążową (poziom glukozy 120min po podaniu 75g cukru / 143mg glukozy 2 badanie 60min po podaniu 50g cukru / 150mg glukozy ). Lekarz nigdy nie rozmawiał z nami na temat sposobu rozwiązania, czy lepsze byłoby cesarskie cięcie czy poród naturalny, choć mówiliśmy mu, że ja też miałem dużą wagą urodzeniową, co ma moim zdaniem popartym licznymi publikacjami naukowymi, wpływ na przebieg porodu.

Po prostu nie ma czasu na zajmowanie się pierdołami, gdyż liczy się tylko kasa i to aby przyjąć jak najwięcej pacjentek- tak w tej chwili o tym wszystkim myślę

Zaobserwowałem w czasie porodu, że współpraca między ordynatorem dr. A. Dyrdą a lekarzem prowadzącym jest żadna. Lekarz prowadzący nie ma absolutnie nic do powiedzenia w tymże szpitalu a słowo Ordynatora jest święte i nie życzy on sobie uwag ze strony podległego mu personelu. Na potwierdzenie oto przykład:

Dnia 14.02.2009r. żona zostaje przyjęta na oddział ginekologiczny, na badaniu USG masa dziecka jest określona na 4200g a 16.02.2009r. zostaje wypisana z oddziału przez ordynatora.
          Następnie 24.02.2009r. ponownie zostaje przyjęta przez lekarza prowadzącego, w czasie badania USG nie można było określić masy dziecka, ponieważ żona miała już duże skurcze porodowe, mimo to 25.02.2009r. zostaje wypisana przez ordynatora do domu.

Dalszy opis porodu.
          26.02.2009r. o godzinie 900 na salę porodową przyszedł ordynator i bez zbadania żony zadecydował, iż żona ma rodzić naturalnie, kazał podać na przyspieszenie porodu oksytocynę. Moim zdaniem ordynator z tak dużym doświadczeniem, powinien wiedzieć, że poród dziecka, którego wielkość określona w czasie pierwszego pobytu żony w szpitalu(na12 dni przed porodem) na 4200g może być bardzo trudny. Ponadto pierwsza i druga faza porodu także trwała zdecydowanie za długo co powinno być wyraźną wskazówką do przeprowadzenia cesarskiego cięcia, jednak żaden z lekarzy nawet nie brał takiej możliwości pod uwagę. Lekarz prowadzący- dr. Kiełbasiński, w ogóle nie interesował się porodem ,choć żona cały czas chodziła do niego do prywatnego gabinetu. Uczciwie płaciliśmy za wizyty i chcielibyśmy aby Nasz Największy Skarb, którego życie i zdrowie zostało złożone w ręce tego właśnie lekarza wykazał się zainteresowaniem i nas wspierał wtedy kiedy tego potrzebujemy. A niestety w czasie porodu zostaliśmy zupełnie sami- ja, żona i położna która dochodziła i kazała przeć. O godz. 1000 położna powiedziała, że jest całkowite rozwarcie, żona próbowała wyprzeć dziecko, jednak z powodu iż poród już trwał 13 godzin i nie miała siły wyprzeć dziecka.
          Żona krzyczy aby zrobili jej cesarkę, jednak nikogo to nie interesowało. O godz. 1300 położna zadzwoniła po pomoc do lekarza. Przychodzi dr. Kiełbasiński i z całej siły naciska na brzuch żony wraz z położną, która karze przeć. Nie mogąc wydostać noworodka, dr. Kiełbasiński dzwoni po ordynatora. Ordynator nie mogąc wyprzeć dziecka, widząc że są duże problemy, pyta się mnie męża czy ma robić cesarskie cięcie (chociaż według mnie nie było to już możliwe ,gdyż dziecko było już w kanale rodnym) czy użyć kleszczy do porodu. Ja mu powiedziałem że to on jest lekarzem i powinien podjąć słuszną decyzję. Ordynator postanawia więc użyć kleszczy do porodu. Dziecko klinuje się w miednicy matki i zostaje wyciągnięte siłą. Waga dziecka wynosi 4560g. Po badaniu dziecko ma uszkodzenie splotu ramiennego.
          Najczęściej uszkodzenie górnych korzeni nerwowych jest spowodowane zginaniem lub rozciąganiem szyi noworodka.

Wówczas właśnie tak piękny dar dany przez Boga jakim jest dziecko, rodzina, ojcostwo staje się wielką tragedią dla rodziców, dziadków, rodziny.

Nie jestem lekarzem ale według danych fundacji splotu ramiennego i dr Małgorzaty Matyja dr. rehabilitacji do większości przypadków uszkodzenia splotu ramiennego dochodzi u noworodków, których waga urodzeniowa przekracza 4kg, 20-30% zdarza się to z innymi komplikacjami złamaniem obojczyka, kręczem szyi ,uszkodzeniem nerwu twarzowego. Więc się pytam, czy z powodu błędu w sztuce lekarskiej 30% noworodków musi pozostać inwalidami do końca swojego życia. Lekarz prowadzący dobrze wiedział jaka jest waga dziecka ,jednak nie było żadnej konsultacji z żona ani z ordynatorem ,podjął niesłuszną decyzję o porodzie naturalnym, chociaż ciągle nam mówił podczas badań że dziecko jest duże.

Moje dziecko mogło być zdrowe, mieć sprawną rączkę, i w imię najzwyklejszej ludzkiej sprawiedliwości nie mogę tego tak zostawić. Lekarze, którzy dokonali zaniedbań i potraktowali mój poród rutynowo powinni dostać powód do dokonania weryfikacji swojej postawy zawodowej i dlatego chcę skierować do sądu pozew przeciwko Szpitalowi Powiatowemu w Mikołowie.

Jeżeli któraś z pacjentek szpitala powiatowego w Mikołowie miała podobne złe wspomnienia z porodu to proszę o kontakt.
          janosz.r@interia.pl

Uszkodzenie splotu ramiennego następuje podczas porodu, kiedy po urodzeniu główki ramiona dziecka blokują się w drogach rodnych. Może wówczas nastąpić zerwanie lub uszkodzenie nerwów obwodowych. Objawy, jakie mu towarzyszą, to m.in. brak kontroli mięśni ramienia, dłoni i nadgarstka lub brak czucia. Niejednokrotnie dziecko nie może w ogóle podnosić ręki. "Uraz ten, zależnie od jego skali, można leczyć operacyjnie. Pomaga też wieloletnia rehabilitacja, ale trzeba pamiętać, że to ogromne obciążenia dla matki i rodziny oraz samego dziecka. Dlatego tak ważne jest właściwe rozpoznanie i reakcja na zagrożenie podczas porodu" - powiedział przewodniczący komitetu organizacyjnego konferencji prof. Ryszard Poręba ze Śląskiej Akademii Część czynników ryzyka można rozpoznać już przed porodem, inne pojawiają się już podczas akcji porodowej. Aby ustrzec dziecko przed porażeniem, przeprowadza się cesarskie cięcie. Wskazaniem do niego są m.in.: duży płód (powyżej 4 kg), cukrzyca ciężarnej, przedłużający się poród siłami natury, przypadek porażenia splotu ramiennego u starszych dzieci rodzącej.

• bini6 Re: dr Adam Dyrda i Kiełbasiński nie polecam 23.04.09, 21:05
            Wiem ze to straszna tragedia ale uwazam ze tutaj definitywnie
            zawinil ordynator gdyż wynika z tego ze o wszystkim decyduje
            ordynator i nawet jesli Dr Kiełbasiński chciał zrobić cesarkę
            ordynator i tak nigdy by sie nie zgodził bo czuje się na odziale
            najwazniejszy i nigdy nie uwierze ze panu doktorowi Kiełbasińskiemu
            chodzi o kase gdyz chodze do niego juz bardzo dlugo i nigdy nie
            odczulam ze kasa jest dla niego najwazniejsza wrecz przeciwnie kasa
            liczy sie najmniej a najwazniejsze jest zdrowie pacjentki
      • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 16.03.05, 22:52
        telefon do dr Kiełbaisńskiego 505034174
        przyjmuje na ul. Żwirki i Wigury zdaje się...
        • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 16.03.05, 22:56
          Jeszcze u niego nie byłam, ale jak kiedyś pójde to napiszę co i jak smile
    • jolanta8 Re: MIKOŁÓW 05.03.05, 19:24
      up
      • 24.04m Re: MIKOŁÓW 08.03.05, 13:19
        ja bardzo chwale sobie pania dr. ewe kajzer-góral fantastyczny fachowiec lekarz
        z powołania dzieki pani dr. i jej szybkiej intrwencji donosiłam ciaze i
        urodziłam zdrowa córeczke za co jestem jej bardzo wdzieczna dodam ze pochodze z
        żor i opieka turejszych lekarzy jest daremna .polecam wszystkim równiez
        szpital w mikołowie rewelacja wszyscy podchodza do ciebie nie tylko jak do
        pacjeta ale jak do kogos wiecej super warunki i fachowa pomoc dodam wspaniała
        położna pani barbara raczak
    • majowa-panna dr Kiełbasiński - POLECAM!!!!!!!!!!!!! 18.03.05, 18:42
      Kochane dziewczyny!
      Z całego serca polecam Wam dr Kiełbasińskiego, to pierwszy lekarz którego znam
      a który wyjaśnia KAŻDY problem od początku do końca a nawet więcej i potrafi
      pomóc, człowiek czuje się naprawdę uspokojony po wyjściu z gabinetu. Normalnie
      psychoterapia smile Polecam, polecam, polecam!!!!

No i w ogóle do tego jest bardzo przystojny, hihi wink W sumie jest młody ale to
      dobrze, mam nadzieje że dociągnę przy nim do klimakterium smile)))))))))
      • jolanta8 Re: dr Kiełbasiński -jakie stawki 20.03.05, 13:22
        Ile kosztuje dr kiełbasiński chodzi mi o wizyte wraz z Usg i bez tego
        dziekuje
      • bini6 Re: dr Kiełbasiński - POLECAM!!!!!!!!!!!!! 22.06.05, 14:47
        Masz racje jest bardzo przystojny hehe ale rowniez bardzo sympatyczny a to
        teraz u lekarzy nalezy do rzadkosci
    • bini6 Re: MIKOŁÓW 29.04.05, 13:23
      Ja mam pytanko czy w gbinecie u dr Roberta znajduje sie usg jesli ktos wie
      bardzo bym prosila o odpowiedz
      • jolanta8 Re: MIKOŁÓW 15.06.05, 22:45
        tak znajduje sie usg
        polecam tez dr Kiełbasińskiego byłam i jestem BARDZO ZADOWOLONA!!!!!!!!!!!!!!
        • bini6 Re: MIKOŁÓW 21.06.05, 08:45
          Dziekuje za odpowiedz pozwolilam sobie zobaczyc zdjecie Usg musi byc pewnie
          wspaniale uczucie jak tak sie oglada ja to bym sie chyba popłakala pozdrawiam
    • hanna2003 Re: MIKOŁÓW 23.07.05, 21:52
      Dr.Hanna Czekanska-Karel -wspanialy lekarz,wspaniala kobieta! Prowadzila moje
      dwie ciaze.Byla przy jednym porodzie,przy drugim nie bylo jej akurat w
      szpitalu.Pelne oddanie i pelny profesjonalizm! Nigdy nie zmienie ginekologa!
      POLECAM!
    • kakaczynska Re: MIKOŁÓW 01.08.05, 22:51
      A ja zmieniłam dr Karel na Kiełbasińskiego i jestem z tego powdu bardzo
      zadowolona.
      U Pani dr Karel wiecznie kolejki, poślizg i czasami lekceważące podejście do
      pacjentki, no i drogo. Nie zarzucam jej że jest złą lekarka, jednak uważam, ze
      dr Kiełbasiński jest sympatyczniejszy.
      Kiełbasiński odbierał poród mojej córki, świetnie mnie zszył, bezpłatnie zdjął
      szwy, potrafi rozładować sytuacje tzn kiedy pacjentka jest zestresowana. Zawsze
      odpowie wyczerpująco na wszystkie pytania, nie patrzy podczas wizyty na zegarek.
      Polecam gorąco.
    • mika9911 Re: MIKOŁÓW 09.08.05, 19:55
      Ja tez chodze do dr. Kielbasinskiego ale porod odbiera polozna a nie lekarz i
      smieszy mnie tekst jak slysze ze lekarz.. "odbieral porod mojej coreczki"...!
      Ludzie ja mam 4 dzieci i porod odbiera polozna a lekarz przychodzi na koniec
      szyc!!!!!!!!!
      • ahaberla Re: MIKOŁÓW 09.08.05, 22:01
        polecam dr Wiesława Banasia (ul.krótka 11 szczegóły na priv)indywidualne
        podejście do pacjentek, delikatny, rozległa wiedza!! )słucha i radzi, świetnie
        prowadził moją ciąże. przede wszystkim jest dziennie w szpitalu co przed
        porodem i po ma znaczenie. w piątek rodziła kuzynka, był w trakcie porodu a ona
        była u niego na ostatniej wizycie bo karelowej nie było i powiedziała ze żałuje
        że wcześniej mnie nie posłuchała i do niego nie chodziła.
        naprawde z czystym sumieniem polecam i ręcze głową smile
        • sasza71 Re: MIKOŁÓW 10.08.05, 00:09
          Powiedz mi,prosze,czy dr Banas ma moze ultrasonograf w swoim gabinecie?
          Ile kosztuje wizyta?
          Bede wdzieczna za wiadomosc.
          • mala.ela Re: MIKOŁÓW 16.08.05, 12:13
            dr Banaś ma usg u siebie, nie jest najlepszej jakosci ale jest. Serdecznie go
            polecam, przeszłam do niego od dr Czekańskiej Karel. ZDecydowanie lepiej
            podchodzi do pacjentki, rozmawia rónież z moim mężem (który zawsze wchodzi ze
            mna do gabinetu) a Czekańska męża zlewała całkowicie (traktowała jak
            powietrze), co dla mnie ważne - daje nr swojej komórki, a Czekańska tego nie
            robi.
            Cena za wizyte: 60 zł, przyjmuje w środy i czwartki, teoretycznie od 16.00 do
            20.00 ale to nigdy nie jest tylko w tych godzinach.
            Wielki minus: przychodząc na godzinę i tak czeka sie w kolejce - wchodzi sie w
            kolejnosci przyjścia do poczekalni.
            Tel.: 226 02 47
      • ingrid.jenny Re: MIKOŁÓW 12.01.06, 20:52
        wiesz co nie zgodze się z toba.rodziłam w lipcu tego roku poród trwał ok 4
        godzin.faktycznie całą pracę robiła położna bardzo mi pomogła była cierpliwa
        podnosiła na duchusmile(Agnieszka Nyga-również polecamsmile)natomiast lekarz też był
        no i nie przyszedł na sam koniec tylko faktycznie odebrał poródsmilemimo, że nie
        byłam jego pacjentą(chodze do doktora kiełbasińskiego(ale był na urlopie) to
        poród odebrał dr Dariusz Student imusze przyznać że jestem zadowolona z całego
        przebiegu porodu i również mogę go polecić jako dobrego ginekologasmile(co nie
        znaczy, że chce zmienić swojegosmile)bo z doktora kiełbasińskiego jestem bardzo
        zadowolona i nie zamierzam go zmieniać)szkoda, żew tym czasie był na wakacjach:
        ( ale poród przebiegł szybko i jestem zadowolona że była pry mnie super położna
        no i Dr Student.pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów w pracy wszystkim
        wymienionymsmilesmilesmile
    • sasza71 Re: MIKOŁÓW- dr Banas 10.08.05, 17:40
      Bardzo prosze o telefon kontaktowy do tego pana,moze byc na skrzynke gazetowa.
      Ponawiam pytanie-czy ten lekarz ma w gabinecie usg?
      W jakie dni w tygodniu przyjmuje?
      Dziekujesmile)
      • jolanta8 Re: MIKOŁÓW- dr Kiełbasiński 16.09.05, 11:38
        Dziewczyny jak pisałam wcześniej chodze do dr Kiełbasińskiego ostatnio
        wyladaowałam w szpitalu w Mikołowie i z ręką na sercu dr Kiełbasiński odwiedzał
        mnie na sali około 5xdziennie ,cały zcas się pytał czy wszytsko ok czy się
        dobrze czuję ,chodził i sprawdzał jak ma się ktg serduszka mojego dziecka,na
        sali leżały pacjentki dr Banasia i dr Wieczorka i powiem im Wam,ze było im
        bardzo smutno jak widziały,ze "mój" lekarz tak się mną interesuje a do nich ani
        razu nie przyszedł mimo,ze chodzą do niego prywatnie na wizyty,nie twierdzę,ze
        dr Banaś jest złym lekarzem bo badał mi szyjkę i jest bardzi delikatny i miły
        ale zero zainteresowania nie mna a tymi swoimi pacjentkami
        wybór należy do Was ale ja polecam z całym pzrkonaniem dr Kiełbasińskiego bo w
        takich pzrypadkach jak mój mozna dopiero sie pzrekonać o podejściu lekarza do
        pacjentek
        poza tym,mam planowną cesarkę i bez żadnych próśb z mojej strony sam
        zaproponował,ze bedzie osobiscie mnie oprowac i szyć i jak stwierdził,zrobi tak
        zabieg kosmetyczny,ze śladu nie bedziesmile

pozdrawiam
        • ingrid.jenny Re: MIKOŁÓW- dr Kiełbasiński 12.01.06, 20:40
          wiesz co zgadzam sie z tobą w 100% co do dokora kiełbasińkiego. faktycznie
          odwiedza swoje pacjentki nawet jeśli w danym momencie nie ma dyżuru potrafi
          przyjechać do szpitala i spytać się co sie dzieje.jest zainteresowany każdą
          swoją pacjentką i przede wszystkim przyznaje sie do niej.wizyty są rewelacyjne
          i długie.jest wesoły i konkretny zawsze znajdzie czas.odbiera telefony.myślę że
          to powołanie w jego w przypadku.rozmowa z nim jest przyjemna i człowiek sie nie
          stresuje nawet mój mąż na usg był zdziwiony, że tacy mogą być lekarzesmile
          porozmawiał z mężem pokazał naszą córeczkę na usg. nie wspomnę już że nasza
          starsza córka jest nim zafascynowana-kiedy chodziła z nami na usg oglądać
          siostrzyczkę dr kiełbasińki brał ją na kolna i pokazywał gdzie ma siostra
          serduszkosmilei pytał ją jak bedzie miała na imię! mówię wam ten lekarz nie ma
          sobie równego.jest rewelacyjny.stara sie być przy swojej pacjentce kiedy rodzi
          jeśli jest taka możliwość.poza tym jest konkretny i rzeczowy jeśli chodzi o
          antykoncepcje.polecam go wszystkim serdecznie.oczywiście jego żonę jako lekarza
          rodzinnego również.życze powodzenia i dalszych sukcesów w pracy Panie
          doktorze.tak trzymaćsmile!!!
        • iza25_27 Re: MIKOŁÓW- dr Kiełbasiński 08.11.06, 13:18
          hej jolu wink
          właśnie czytam bardzo pilnie wszystkie opinie na temat dr Kiełbasinskiego, bo
          właśnie dowiedziałam sie ze jestem w ciaży - z czego bardzo sie ciesze wink
          A teraz szukam fajnego ginekologa który poprowadzi ciaże od poczatku do końca -
          a skoro on jest ordynatorem na waryńskiego to taka ciagłość by mi bardzo
          odpowiadała. Bardzo cie prosze o namiary na jego gabinet - gdzie przyjmuje - i
          jesli masz to jakis telefon tez.
          z góry bardzo serdecznie dziekuje i pozdrowienia dla Ciebie i twojego maleństwa
          • majowa-panna Re: MIKOŁÓW- dr Kiełbasiński 10.11.06, 21:30
            iza, dr Kiełbasiński nie jest ordynatorem a szkoda... jako lekarza prowadzącego
            ciążę polecam go na podstawie doświadczeń własnych i moich znajomych, a jeśli
            zalezy ci żeby koniecznie chodzić do ordynatora to szczerze odradzam.
    • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 06.08.06, 12:01
      a czy ktoś może napisać ile kosztuje u dra Kiełbasińskiego wizyta z USG i czy
      ma to USG na miejscu? I czy to USG jest w miarę sprawne, bo fotel to ma z
      zeszłej epoki wink ale to akurat nie ma znaczenia bo lekarzem jest świetnym!
      • bini6 Re: MIKOŁÓW 06.08.06, 12:39
        Ja mialam robione rok temu wiec razem z Usg i badanie placilam 50zł
        Tak na miejscu na moje oko to sprawne smile
        Tylko ze bylam teraz w maju i wizyta kosztuje juz 60zł ale mysle ze warto bo
        podejscie ma super a wizyta nie jest taka droga a ten fotel tez sie da jakos
        przezyc smile

• bini6 Re: MIKOŁÓW 07.08.06, 23:54
          A tak na marginesie rozmawialam dzisiaj z kolezanka na temat tego fotela u pana
          doktora i powiedziala ze on wcale nie jest jeszcze taki zly bo jak byla w
          szpitalu w Bielsku na podtrzymaniu ciazy to jak lekarz kazal jej wejsc to
          pierwsze sie zastanawiala jak ma to zrobic a jak juz weszla to bala sie zeby
          pod nia sie to nie rozlecialo to nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak ten
          fotel wygladal smile
          • olat2 Re: MIKOŁÓW 20.09.06, 14:26
            Cześć dajcie znać gdzie ten dr. KIEŁBASIŃSKI przyjmuje i od razu poproszę jego
            numer telefonu po dktórym się można umówić się na wizyte
            • bini6 Re: MIKOŁÓW 21.09.06, 09:28
              Na forum juz jest napisany telefon i na jakiej ulicy przyjmuje przejzyj
              dokladnie bo po co pisac znowu to samo
              • asiazu Re: MIKOŁÓW 26.09.06, 19:13
                Witajcie,piszę bo pytanie szukam nowego ginekologa jestem po dwóch poronieniach
                i chyba najwyższy czas zmienić lekarza teraz chodze do poradni K niestety w
                poradni nie ma dużego wyboru.Nie bardzo mnie stać na wizyty
                prywatne.dr.Kiełbasinskiego znam ze szpitala świetny lekarz nie wiecie czy
                przyjmuje gdzieś z NFZ?Podobnie dr.Student jedyny który zainteresował się
                mną,bo lekarz z poradni mnie olał.Nie wiecie czy dr.Student gdzieś przyjmuje w
                pooradni,albo prywatnie?
    • verka.w Re: MIKOŁÓW 24.11.06, 09:36
      Ostatnio byłam u dr Roberta Kiełbasińskiego wiedziona opiniami z forum. I teraz
      sama mogę z całą odpowiedzialnością polecić tego lekarza. Tak rozluźnoona w
      czasie wizyty to nie byłam nigdy u innego lekarza. Zrobił dokładny wywiad,
      pogadał ze mną, wyjaśnił co mnie gnębiło, nawet sobie zażartował z tego fotela.
      Ale szczerze powiedziawszy to ten fotel wcale nie jest taki straszny. Wizyta
      trwała tyle ile było potrzeba, bez pośpiechu. Niektóre pacjentki były w
      gabinecie nawet pół godziny. I choć wyczekałam się na wizytę dwie godziny, bo
      pan doktor nie umawia pacjentek na konkretne godziny, to naprawdę było warto.
      Zresztą uważam, że taki sposób jest naprawdę świetny, bo w przeciwnym wypadku
      na wizytę pewnie czekałabym z miesiąc czasu. W dodatku 60 zl za wizyte to
      naprawde nie majatek w porownaniu z innymi lekarzami w Mikolowie. Ponadto nie
      zaczął od wypisywania najdroższych leków, tylko powiedział, ze jeśli te nie
      pomogą to wtedy wypisze takie, które pomogą bez względu na cenę. Do tego
      wypisał skierowanie na badania do labolatorium analitycznego. Minusik to za
      słabo wyciszone drzwi z poczekalni do gabinetu, przy głośniejszej rozmowie
      słychać co nieco. A w toalecie jest nawet bidet więc dla kobiet które się
      martwią, że po skorzystaniu z toalety będą niezbyt świeże to świetne
      rozwiązanie.
      Na chwilę obecna jestem bardzo usatysfakcjonowana. Jeśli tak będzie nadal to na
      pewno będę chciała, żeby pan doktor prowadził w przyszłości moje ciąże.
      Dodam jeszcze tylko, że przez jakiś czas żona pana doktora byla lekarzem mojej
      mamy i śiostry i obie bardzo ją sobie chwaliły.
      Pozdrawiam
      Verka
      • luska111 Re: MIKOŁÓW 24.11.06, 10:09
        ja długo szukałam lekarza.Miałam swojego ale ze względu na przeprowadzke
        musiałam znależć lekarza w okolicach K-c lub Mikołowa.Ciężkie były próby ale
        trafiłam nareszcie do doktora Kiełbasińskiego.Wylądowałam w szpitalu w
        mikołowie w 10TC i tam dopytałam sie jacy lekarze jacy są no i skorzystałam z
        porad na tym forum!NIC NIE BYŁO PRZESADZONE i BARDZO POLECAM TEGO LEKARZA!!!
        Teraz cały czas chodze do niego na wizyty kontrolne ale jak ponownie byłam w
        szpitalu to dzwoniłam w nocy do niego i bez niczego odebrał,powiedział co robić
        a w szpitalu zaraz rano był u mnie i się mna zainteresował.Bardzo miły w
        rozmowie,nie rzuca jakichś głupich haseł i jest bardzo bardzo pomocny!!!Polecam
      • basia9987 Re: MIKOŁÓW 17.01.07, 23:08
        a ja polecam dr Rafała Wilka naprawdę dobry lekarz.Nie jest się u niego sztuką
        do załatwienia choć nie chodziłam do niego prywatnie.Jestem bardzo zadowolona z
        prowadzenia mojej ciąży nie trzeba się było upominać o przekazy na badania .Jest
        przemiłym człowiekiem i wizyta u niego jest na luzie i bez stresu.Naprawdę polecam
    • anitaja Re: MIKOŁÓW 16.02.07, 17:53
      Powiedzcie prosze, czy dr Kiełbasiński nadal przyjmuje w Mikołowie i pracuje w
      szpitalu?
      • bini6 Re: MIKOŁÓW 17.02.07, 21:53
        A czy cos sie zmienilo ? mam nadzieje ze nie bo juz jak przyjmowal w Mikolowie
        to mialam do niego daleko a jakby zaczol przymowac jeszcze dalej no coz chyba
        bym stracila lekarza z powolania a w moim miescie o takiego trudno sad
        • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 24.02.07, 18:38
          nic się nie zmieniło bini...
          • gwiazdka.madzia Re: MIKOŁÓW 26.02.07, 16:41
            ile dr Kiełbasiński bierze za wizytę?
            • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 27.02.07, 20:59
              60 PLN smile
              • gwiazdka.madzia Re: MIKOŁÓW 01.03.07, 16:40
                A wiesz może w które dni przyjmuje? Tylko w piątki? I czy przyjmuje gdzieś na
                NFZ? suspicious
                • sundry Re: MIKOŁÓW 04.03.07, 20:42
                  W piątki i we wtorki.
                  • bini6 Re: MIKOŁÓW 05.03.07, 17:32
                    O ile ja sie orjentuje to nie oprzyjmuje na NFZ bardzo sie ciesze ze nic sie
                    nie zmienilo ze dalej przyjmuje w Mikołowie bo musze sie do niego wybrac bo
                    znowu mnie chorubsko dopsadlo sad
                    • madziula000 Re: MIKOŁÓW 07.03.07, 16:46
                      a jak długo się do niego czeka na wizytę?
                      • bini6 Re: MIKOŁÓW 08.03.07, 17:44
                        Nie czekasz po prostu idziesz na wizyte na 16:00 czekasz na swoja kolejke ja
                        dzwonie do pana doktora umawiam sie na wizyte dlatego bo zeby upewnic sie czy
                        przyjmuje w ten dzien poniewaz do Mikołowa mam 40 km
                        • sundry Re: MIKOŁÓW 09.03.07, 17:03
                          Ja byłam tam trzy razy,i dwa razy przyszłam na umówioną godzinę i od razu
                          wchodziłam.
                          Ale szczerze powiedziawszy,nie jestem z niego zadowolona.Nie wydaje mi się
                          kompetentny,tabletki przepisał mi bez badań,bez zapytania o cokolwiek,po pół
                          roku zmienił na inne znów bez badań,piersi wcale nie badał:/Chciałabym
                          zmienić,ale nie wiem,na kogo...
                          • madziula000 Re: MIKOŁÓW 19.03.07, 19:17
                            no ja nie umiem się zdecydować. Do Mikołowa mam kilkanaście km. A w Tychach nie
                            ma żadnego świetnego lekarza ... chyba, że ja trafiam na jakiś innych uncertain
    • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 26.03.07, 21:37
      nie wiem czy pan dr Kiełbasiński czyta forum, ale radio już się w poczekalni
      pojawiło a ktoś kiedyś narzekał że słychać co się dzieje w gabinecie. to ja
      przy okazji chciałam ponarzekac na te skrzynki w poczekalni na których trzeba
      siedzieć - czasem bardzo długo bo ostatnio kolejki większe... są naprawdę
      bardzo niewygodne szczególnie dla kogoś kto jest w zaawansowanej ciąży...
      przydałyby się jakieś krzesełka chociaż.
      • bini6 Re: MIKOŁÓW 27.03.07, 13:31
        Zgadzam sie rowniez ze te skrzynki sa bardzo niewygode ale mysle ze z biegiem
        czasu krzeselka rowniez sie pojawia
        • lusia79 Re: MIKOŁÓW 27.03.07, 23:35
          Coś strasznie długo na te krzesełka pan doktor oszczędza wink Gabinet prowadzi
          już od 3 lat z hakiem i dotąd tylko radyjko się pojawiło w poczekalni.
    • alka233 Re: MIKOŁÓW 27.04.07, 14:48
      Ja też polecam prof. Skrzypulec. Jestem jej pacjentką od 12 lat. Żałuję że nie
      prowadzi już ciąż do końca. Fachowiec, który zawsze wysłucha i po ludzku
      doradzi.
    • majowa-panna Re: MIKOŁÓW 08.05.07, 21:55
      Prowadziłam cała ciążę u dra Kiełbasińskiego i ogólnie jestem zadowolona, może
      były małe "ale" ale nie ma lekarzy idealnych. Jeśli ktoś ma jakies pytnaia to
      zapraszam na priva bo za często na to forum nie zaglądam.
    • anitaja Re: MIKOŁÓW 06.06.07, 16:56
      powiedzcie jeszcze tylko, pan doktor pracuje tez w mikołowskim szpitalu? pytam
      bo jestem z Tychów ale tu nie ma nikogo godnego polecenia sad
      • bini6 Re: MIKOŁÓW 10.06.07, 13:57
        Tak pracuje w Mikołowie w szpitalu
        • baybe3 Re: MIKOŁÓW 18.06.07, 09:31
          Dziewczyny znalazłam tu numer do dr Kiełbasińskiego, mam pytanko - czy mam po
          prostu dzownić do niego na komóre?? Nie ma żadnj przychodni?? Gdzie on
          własciwie przyjmuje bo nie wiem... na Żwirki i Wigury ale gdzie... Bardzo
          prosze o info.
          • baybe3 Re: MIKOŁÓW 18.06.07, 10:13
            DZiewczyny, jeszcze nie pojawiło sie tu nazwisko Państwa Jacka i Małgorzaty
            Janik - byłyście u nich??
            • baybe3 Re: MIKOŁÓW 18.06.07, 12:49
              Ok..umówiłam się, wizyta jutro..dam znać jak będę po ... smile
      • aktotoo Re: MIKOŁÓW 29.06.07, 18:25
        Jestem bardzo zaskoczona tym co piszesz. Oczywiscie że w Tychach przyjmuje
        wspaniały lekarz i jest nim nikt inny jak dr Adam Dyrda.Ja osobiście miałam
        bardzo duże problemy ze zdrowiem w czasie ciąży,ale pod okiem dr Dyrdy wszystko
        bardzo dobrze się skonczyło. Akurat niestety nie rodziłam przy nim i byłam
        bardzo wystraszona,ale przy porodzie był Dr Robert Kiełbasiński i mój poród
        wspominam bardzo dobrze.Pozdrawiam obu Panów bo są wspaniałymi fachowcami i
        jeszcze lepszymi ludźmi!!!
        • bini6 Re: MIKOŁÓW 20.07.07, 21:09
          Byłam we wtorek u Pana Dr Kiełnbasińskiego i nie bedzie juz przymowal na ul
          Żwirki i Wigury przenosi sie na ul Grunqwaldzka 10 w Mikołowie niestety nie
          wiem gdzie to jest sad
          • kajka3 Re: MIKOŁÓW 20.07.07, 22:57
            Nie wiesz kiedy się przenosi? Jesteś pewna że chodzi o ulicę Grunwaldzką w
            Mikołowie (też nie wiem gdzie taka jest), może chodzi o osiedle Grunwaldzkie?
            • bini6 Re: MIKOŁÓW 21.07.07, 00:43
              Mozliwe ze bedzie chodzilo o to osiedle ta ulica jest podobno kolo Krakowskiej
              ja nie jestem z Mikołowa wiec calkiem jestem zielona wydaje mi sie ze na kartce
              bylo napisane od pierwszego sierpnia bo jak zwykle zapomnialam sobie zapisac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka