Gość: www IP: *.autocom.pl 07.09.06, 20:24 Wiecie coś na ten temat, piszcie. Jak jest z wykładami, jesteś przypisany do jakiejś grupy na roku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulerman Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? 07.09.06, 23:32 1) Zależy jaka uczelnia - każda toleruje to inaczej ( po swojemu) 2) ITS od dziekana a tolerowanie tego przez wykładowców To są chyba podstawowe pytania jakie powinny pójść w parze z Twoimi pytankami ;) Przykład na mojej uczelni --> 1) Na mojej uczelni istnieje możliwość uzyskania takiego statusu. Kwestia jak trudno go zdobyć. Studenci różnie kombinują. np: jedni biorą pod pretekstem że zostaną matką czy tam ojcem, inni przychodzą z jakimś świstkiem że pracują i muszą zarabiać na chleb ( a nie chcą rezygnować z dziennych ;) ) 2) uczelnia wyda, ale np: na mojej uczelni taki papierek nie ma mocy prawnej przy wielu wykładowcach :/ niestety... Przykład -> ćwiczenia trzeba zaliczać normalnie ( kolosy itp w określonych datach), jedynie większość (większa większość) pozwala na opuszczanie zajęć ( i tylko to :/ ). Ale są tacy co stawiają punkty za obecność więc taki świstek dla nich to śmieć zwykły :/ Co do wykładów --> nie spotkałem wykładowcy który by nie uznał ITS ( zważywszy że wykłady z reguły są nieobowiązkowe, ale te co obecności sprawdzają to na szczęście uznają ITS). Z mojej strony tyle ;) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 12:02 a ja mam pytanie odnośnie podania o IOS Wiem, że mam je złozyc u zastępcy dyrektora instytutu ds. studenckich a później z pozytywną opinią zanieść do dziekanatu i czekać na zgodę prodziekana ds. studenckich (albo dydaktycznych, czy jak on tam sie nazywa). I w związku z tym zastanawiam sie, do kogo mam zaadresowac to podanie, to dyrektora inst. czy owego prodziekana? Czy ktoś może posiada wiedzę w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thnx Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:17 Jeśli chodzi o IOS to też mam pytanko. Wiem, że mam podanie skierować do dziekana (lub prodziekana ds. studenckich), ale którego kierunku? Macierzystego czy tego drugiego? Czy argumentacja studiowania 2 kierunków i średnia ok 4,2 wystarczy? Kiedy takie podanie najlepiej składać? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 13:57 tego kierunku na którym chcesz mieć IOS, możesz na obu nawet ja słyszałam, że wystarczy studiowac na dwóch kierunkach i raczej daja zgodę u mnie do 5 października trzeba złożyć podanie tylko nie wiem do kogo je zaadresować, bo u mnie najpierw składa sie u dyrektora a póxniej do dziekana:/ Odpowiedz Link Zgłoś