Dodaj do ulubionych

ITS jak to wygląda w praktyce???

IP: *.autocom.pl 07.09.06, 20:24
Wiecie coś na ten temat, piszcie. Jak jest z wykładami, jesteś przypisany do
jakiejś grupy na roku???
Obserwuj wątek
    • soulerman Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? 07.09.06, 23:32
      1) Zależy jaka uczelnia - każda toleruje to inaczej ( po swojemu)
      2) ITS od dziekana a tolerowanie tego przez wykładowców
      To są chyba podstawowe pytania jakie powinny pójść w parze z Twoimi pytankami ;)

Przykład na mojej uczelni -->
      1) Na mojej uczelni istnieje możliwość uzyskania takiego statusu. Kwestia jak
      trudno go zdobyć. Studenci różnie kombinują. np: jedni biorą pod pretekstem że
      zostaną matką czy tam ojcem, inni przychodzą z jakimś świstkiem że pracują i
      muszą zarabiać na chleb ( a nie chcą rezygnować z dziennych ;) )
      2) uczelnia wyda, ale np: na mojej uczelni taki papierek nie ma mocy prawnej
      przy wielu wykładowcach :/ niestety...

Przykład -> ćwiczenia trzeba zaliczać normalnie ( kolosy itp w określonych
      datach), jedynie większość (większa większość) pozwala na opuszczanie zajęć ( i
      tylko to :/ ). Ale są tacy co stawiają punkty za obecność więc taki świstek dla
      nich to śmieć zwykły :/
      Co do wykładów --> nie spotkałem wykładowcy który by nie uznał ITS ( zważywszy
      że wykłady z reguły są nieobowiązkowe, ale te co obecności sprawdzają to na
      szczęście uznają ITS).
      Z mojej strony tyle ;)

Pozdro
      • Gość: olka Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 12:02
        a ja mam pytanie odnośnie podania o IOS
        Wiem, że mam je złozyc u zastępcy dyrektora instytutu ds. studenckich a później
        z pozytywną opinią zanieść do dziekanatu i czekać na zgodę prodziekana ds.
        studenckich (albo dydaktycznych, czy jak on tam sie nazywa). I w związku z tym
        zastanawiam sie, do kogo mam zaadresowac to podanie, to dyrektora inst. czy
        owego prodziekana? Czy ktoś może posiada wiedzę w tym temacie?
        • Gość: thnx Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:17
          Jeśli chodzi o IOS to też mam pytanko. Wiem, że mam podanie skierować do
          dziekana (lub prodziekana ds. studenckich), ale którego kierunku? Macierzystego
          czy tego drugiego? Czy argumentacja studiowania 2 kierunków i średnia ok 4,2
          wystarczy? Kiedy takie podanie najlepiej składać? Dzięki
          • Gość: olka Re: ITS jak to wygląda w praktyce??? IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 13:57
            tego kierunku na którym chcesz mieć IOS, możesz na obu nawet
            ja słyszałam, że wystarczy studiowac na dwóch kierunkach i raczej daja zgodę
            u mnie do 5 października trzeba złożyć podanie

tylko nie wiem do kogo je zaadresować, bo u mnie najpierw składa sie u dyrektora
            a póxniej do dziekana:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka